@mato21 Pre tú Vašu budúcu rybu si radšej zožeňte nejaké hranaté akvárium. Dajú sa zohnať aj menšie. Ryby sa totiž orientujú aj podľa tzv. bočnej čiary, ktorá slúži na zachytávanie chvenia a pohybu. V guľatej nádobe sa chvenie odráža inak ako v hranatej, ryby sú z toho potom zmätené, nevedia sa orientovať a často sa ľakajú.
Nééé, guľaté nééé. Ak chceš mať rybičku, tak hranaté akvárko a viacej rybičiek, aby jej nebolo smutno. Naštuduj si aké druhy s ktorými môžu žiť, aby sa nepožrali. Mne sa páčia neónky, no tie bývajú najčastejšie žrádlo, pre iné krvilačné rybičky
@greendgirl páčilo by sa mi tam tak, asi ako aj v hranatom
@miliamko ďakujem za radu len mi doporučili napr. takú bojovnicu, že tá by to mohla zvládnuť...
@9@12 veď som sa len spýtal, že ako to je s rybami v akvarku...zasa nemusíte na mňa posielať greenpeace... zasa nechcem aby mi rybky nariekali po večeroch, že sa im nepáči :"(
@mato21 Áno, najčastejšie takto chovajú bojovnicu, prípadne rajovca či iné z čeľade labyrintných rýb, ktoré nepotrebujú veľký obsah kyslíka vo vode. Ale určite je lepšie hranaté ako guľaté ...
@mato21 aj ja som mala rybku v okrúhlom akvarku 2 roky a bola úplne v pohode, a jediná, ktorú mi tam odporúčali bola tzv. samec bojovník, vôbec neplávala dookola, dokonca si na nás už zvykla... a jediné pre čo zomrela bolo, že ona potrebovala teplejšiu vodu a ktosi jej nalial studenú...ale inak úplne v pohode!
@sajuri007 007-ička a to, že nepláva dookola je podľa teba v pohode? Však čo už má tá chudák ryba v takom malom, prázdnom priestore robiť? Len znudene stáť pri hladine a otvárať ústa keď jej hádžeš niečo na jedenie. Keby si ju dala do normálnejšieho, prirodzenejšieho prostredia, uvidela by si, ako by "ožila"
@miliamko môžem ťa ubezpečiť, že nedošlo k týraniu zvierat mala tam domček, rastlinku, mala veľké okrúhle akvarko a 2 roky bola úplne v pohode, dokonca nechýbalo málo a vedela by aj na meno reagovať a viem presne tie prípady s tou orientačnou čiarou, čo si opisoval, mala som to jeden semester, ale to keď majú tie malililinké akvarka
@mato21 Ak ešte môžem, ak to bude tá bojovnica, tak jedine 1, lebo už z toho názvu vyplýva, že sú neznášanlivé. Dať do takej malej nádržky 2 samcov je vylúčené, lebo 1 neprežije a ak tam bude samec so samicou, tak samec zabije samicu. A áno, dajú sa zohnať aj malé hranaté, objemovo porovnateľné s tými guľatými, preto radšej hranané.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale kúp jej aspon nejaku rastlinku alebo slimaka
@miliamko ďakujem za radu len mi doporučili napr. takú bojovnicu, že tá by to mohla zvládnuť...
@9 @12 veď som sa len spýtal, že ako to je s rybami v akvarku...zasa nemusíte na mňa posielať greenpeace... zasa nechcem aby mi rybky nariekali po večeroch, že sa im nepáči :"(
tak zas mne by neprekážalo ani hranaté, ale úplne by mi stačilo malinké na začiatok, pre jednu-dve rybky ...dá sa zohnať aj také malinké hranaté ?