na Bibliu a pod. neverím, ale presne toto aj mňa zaujímalo
@4 v Biblii sú, najmä v prvých knihách, zmieňovaní hlavne muži, v Genesis sa takmer stále píše, kto mal koľko synov, dcéram sa toľko pozornosti nevenuje (asi z kultúrnych dôvodov). napriek tomu je pravdepodobné, a píše o tom viacero prameňov, že Adam a Eva nemali iba synov Kaina a Ábela, ale aj dcéry
dokonca ani nemuseli vzniknúť z incestu, niektoré zdroje tvrdia, že síce Biblia píše iba o Adamovi a Eve, prvých vytvorených ľudí malo byť viac, v Genesis je príbeh Adama a Evy, pretože oni boli činiteľmi deja, ovplyvnili vývoj nasledujúcich udalostí (tým, že zhrešili)
zdroje k tomu ale nemám a zaujímala som sa o to dosť dávno, takže ak by ma niekto chcel doplniť/opraviť, otagujte ma niekto prosím
je to tak jednoduché a predsa ľudia potrebuju zložité výklady o stvorení sveta a všetkého živého....
Boh je predsa všemohúci, »Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. Ono bolo na počiatku u Boha. Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič«“
@zajkousko@13 preco je pre teba jednoduchsie uverit v nezmysel v ktory musis verit, lebo dokazy neexistuju, nez v nieco co dava dokonaly zmyzel a mas k tomu dokazy?
ved si este raz precitaj tu vetu o slovach a bohu, ved je to NEZMYSEL. Nepochopim, ako mozes verit takym veciam len preto lebo boli napisane v knihe (a teraz na webstrankach samozvanych prorokov), ale dlhorocne vyskumy tisicov vedcov ignorantsky popieras bez argumentu.
Viera v boha, hlavne v tvojom prevedeni, je snad tym najvacsim prejavom ignorancie a obmedzenosti cloveka s akym sa vobec da stretnut.
@nats A ako inak ? Prečo nie doslovne ? Prečo by ju nemali veriaci brať doslovne ? Je to len metafora ? Odkedy ?
Prečo je to podľa teba len metafora, keď je tam aj napísaný rodokmeň od Adama a Evy až po Ježiša ? Aj to je metafora ? Aj Ježiš je potom len metafora ?
Ja si myslím, že je už trápne najmä zo strany Cirkvi a mladých ľudí (staré babky a dekovci mi nevadia, nemôžu za to) maskovať nekonzistentnosti a prispôsobovať sa takýmto štýlom vede.
Buď si za niečim stojím, alebo sa vykašľem na to.
@zajkousko tvoj nazor ti nikto neberie ale ani ty neber inym ludom ich nazor nesnaz sa presadzovat len svoj nazor za pravdivy lebo nemusi byt pravdivy rovnako ako aj ten vedecky nazor hoc existuje nan ovela viac dokazov ako na ten nabozensky respektujem oba no myslim si svoje
ja nikomu nič neberiem, nemám ten dojem, každý ma slobodnú vôľu a aj ja si myslím, že si môžem povedať čo uznám za vhodné ...
nikoho som tu nikdy o niečom nepresviedčal ani nikoho na nič nenahováral, ak maš ten dojem, tvoj problém
zbytočné je riešiť bibliu, aj tak ti presne na otázky neodpovie nikto, kedže každý, kto v tej dobe žil je už mrtvy, môžeš počkať do smrti a ptm sa spýtať Boha (ak sa to vôbec dá) alebo sa jednoducho skús opýtať veci typu: prečo je obloha modrá a na to hľadaj odpoved, kedže aj teraz tá obloha modrá je
vobec sa neda povedat ze by som ta nemal rad, alebo ze by som mal s tebou OSOBNE problem, ja mam len problem s hlupymi ludmi proste.
a clovek ktory bez rozmyslanie prijme nejaku myslienku, zaroven bez rozmyslania odmietne inu myslienku a zaroven sa odmieta sam seba spytovat ci jeho nazory nie su mylne, je pre mna hlupy clovek.
ty svoje nazory nikdy nedokazes obhajit, vzdy sa das do obrannej pozicie a places tu ze sa do teba jebem, pritom som od teba naozaj este nikdy nepocul nic zmysluplnne ani mudre. Pre ozrejmenie, citaty o vymyslenych pribehoch sa neberu ako argument, hej?
A ja dokonale dokazem pochopit ze ma niekto iny nazor, ja mam rad roznorodost nazorov a rad o nich diskutujem, pretoze iba tak sa ludia niekam vedia posunut. Niekoho nazor otvori oci tomu druhemu a zase naopak, a iba hlupy clovek odmieta "update-nut' si svoje vedomosti a nazory.
Ale to, co som popisal v predchadzajucom odstavci, je pripad mudrych a inteligentnych ludi, nie veriacich. Vy fungujete presne naopak. Rozmyslanie a spytovanie toho co viete je najvacsi nepriatel. Vy tlacite do hlavy nezmysly, dogmaticky sa presviedcate ze mate pravdu, akekolvek pochybnosti zatrhavate pod hrozbou pekla a utrpenia od vsemocnej bytosti, a nedokazete sa objajit, iba tu vyplakavas.
Trepes tu nepodlozene KRAVINY ktore nedavaju zmysel (vyslovene ako nahodne poskladane slova do vety), a ked ti niekto odporuje, povies o nom ze je chodiaci problemm. Nie zajko, ty mas problem, neviem aky ale schovavanim sa za tisice rokov stare fejkove story ho nevyriesis.
@zajkousko verim v rozum, a nezijem v ziadnej rozpravke, ale v realite, ja viem, ze ty si silno veriaci, poznam vela ludi, ktory v nieco veria a nieje mozne ich od toho odhovorit za ziadnu cenu, je to moj nazor
@puco90 mna sa nepytaj, ja veriaca nie som
pravdepodobne preto, lebo to dava vacsi zmysel, predsa len to stvorenie sveta za par dni a co som pocula tak to tak interpretuju aj knazi, tak neviem..na takuto diskusiu si zavolaj zajka
@zajkousko nie Filipko, mne sa neulavuje tym ze do teba picujem, mne by sa omnoho viac ulavilo (odhliadnuc od toho ze mam uplne v pici) keby si prestal trepat kraviny a uvedomil sa a stal sa z teba normalny rozhladeny clovek, namiesto toho aby si halucinoval nad fikciou zo staroveku.
No v Biblii sa píše, že človek nevznikol hneď, najprv vznikli rastliny, zvieratá a potom človek - tu je naznačená postupnosť, ktorá nie je náhodná. A prečo tam máme Adamovo rebro? Rebrá na ľavej strane predsa chránia ľudský poklad- srdce, a to má byť tá vzácnosť, ktorou má byť žena pre muža. V Biblii musíte hľadať aj symboliku!
Najväčším problémom dnes sú nové preklady biblie, pokiaľ viem tak predklad verzie Kráľa jakuba je ešte stále asi jedne z najlepších zdrojov čo sa týka biblie.
Keď porovnáte tuto verziu Kráľa Jakuba s ostatnými verziami ako
New American Standard 909 zmenených alebo vynechaných veršov
New World Translation 788
NIV 695
Douay 421
Old Jehovah´s Witnesses 120
New King James 1200
Biblia svedkov Jehovových (Old Jehovah´s Witnesses) odstránili verš Matuš 16:3
Marek 9:46
Marek 16 verše 9 až 20
Ján 8:1-11 je preč
Jan 5:7
Pýtam sa PREČO majú potrebu títo ľudia meniť bibliu ak je to len znôška blbostí a nezmyslov. Prečo si dávajú takú námahu zmeniť knihu ktorá je len výmysel a nikto rozumný by jej neveril?
tak u Jehovistov je to stare známe, že zámerne menia Slovo Božie vo svoj prospech...
čoskoro prídeme do štádia, že pravu Bibliu nebude možne dostať kúpiť...
všetko je to cielene a jasne je to predsa aj zo Zjavení Jána a Daniela o posledných časoch, ktore prave žijeme...
@zajkousko
Ešte sú ďaleko teraz podľa mňa nemôžu prísť lebo je ešte stále dosť ľudí ktorý majú celkom dobru bibliu ktorá udalosti posledných časov celkom presne zachytáva.
Až keď bude natoľko zmenená že to nebude možné jasne vidieť vtedy to podľa mňa začne.
@subarnica
Ano videl som ju aj keď poslednú ktorú som čítal bola dávnejšie niekoľko rokov dozadu
Dnes moderné biblie sú zmenené ešte viac hlavne NIV a NKJ a RSV svedkovia su ešte v "pohode"
RSV: Matuš 23:13: Bdejte teda lebo neviete dňa ani hodiny.
Teraz mi povedz má tato veta logiku Boha celého Vesmíru aby ju dal do Biblie?
v KJV je: Bdejte teda lebo neviete dňa ani hodiny, keď príde syn človeka
V roku 1881 Dublin Review napísali toto: "Len čisto z autority textovej kritiky títo ľudia sa opovážili odhlasovať odstránenie asi 40 veršov z inšpirovaného slova (to bolo v roku 1881) Eunuchovo krstné vyznanie viery je preč, nebeský svedkovia sú preč a nad ich stratou nesmúti ani poznámka pod čiarou. Posledných 12 veršov svätého marka je oddelených od zvyšku evanjelia akoby boli pripravené na odstránenie akonáhle Dean Burgon umrie.
Záznam o žene pristihnutej pri cudzoložstve je uvedený v zátvorkách čaká vyňatie. Pri mnohých ďalších pasážach je na okraji uvedená značka ktorá ich označuje ako stromy ktoré budu pri najbližšom výrube vyťaté sekerou kritika, kto môže povedať kedy sa toto dielo skazy skončí."
To napísali roku 1881
@filipesss
zie "zážitk z druhej strany" prežilo x ľudí a aj na internete je množstvo výpovedi...
v jednom sa ale zhodujú, prechod tunelom na konci ktorého je svetlo, prekrásna krajina zaliata svetlom jasnejším než slnko a potom stretnutie z nejakou bytosťou...
u mňa to bol muž v bielo zlatom oblečení v stredných rokoch a veľmi pekný..
jasne si pamätám ako mi povedal, že sa musím vrátiť späť, lebo som neni pripravený...
dovtedy som bol hlboko neveriaci, bol som asi najhorši chalan na svete...
bolo to pre mňa varovanie, vyber si nebo alebo peklo, no a ja som si vybral neb
Nuž, tí čo vymýšlali báchorku menom biblia, to asi nedomysleli....nazvyme to aj tak, že biblia si sama sere do huby alebo do strán (ako sa to vezme). Avšak čisto teoreticky ak by bola biblia pravda (čo asi skôr uverím na hviezdnu bránu alebo prvotriedne cesty na slovensku), pravdepodobne sú tam zahrnuté iba najdôležitejšie príbehy, čo čisto teoreticky ešte neznamená, že by nemohli existovať aj iný ľudia. Ich životný príbeh, však asi nebol dosť dobrý alebo dosť 'svätý' pre túto knihu. Samozrejme všetko je to iba v teoretickej rovine, keďže ja osobne tejto rozprávke neverím, alebo aspoň nie doslovne.
No ja mám lepšiu otázku... Keď Adam a Eva boli bieli ako je možné že vo svete máme ľudí s rôznými farbami pleti... Učiteľ na základke nám to vysvetlil jednoducho... Dakto z nich musel byť Zoofil....
@zajkousko Vraj ten ráj kde henten otrokár si vytvoril Adama a Evu nebol na tejto planéte že Ďaleký východ Edenu nemá nič s polohou na zemi ale s polohou planéty na východnom kraji galaxie.. Čiže čisto teoreticky @mm47 s tými Goaldmi môžeš mať aj pravdu... Adam a Eva boli genetické pokusy išlo o vytvorenie Umelého Človeka Homunkula keď vezmeme že Elohim stvorili v 6 deň človeka pri čom jeden deň mal v Galaktickom prepočte 850 miliónov rokov v Siedmi deň odpočívali kým zase prišiel so svojim dielom diabol a na ôsmí deň stvoril homunkulov... Aj v Biblii sa píše že Adam bol stvorený z hliny a z hliny sa vyrábali už len Golemovia a bola mu vdýchnuta duša.. Lenže človek disponuje tromi entitami Telom duchom a dušov a o Stvorení Adama sa duch nespomína čiže žiadné svedomie.. Takto dochádzame k záveru že Adam nebol človek len človeku podobná bytosť ktorá vznikla za určitým účelom a to brániť ozajstným ľuďom v vývoji... Preto mohol byť z Edenu zoslany na Moidgard a jeho potomkovia sa nejak s ľuďmi zmiesili aby sa poškodil náš genofond...
@alex458 Lebo sa čerpa len z biblie kým by sme ako ľudia mali preskúmať aj ostatné mytológie tohto sveta pretože Biblia je vlastne remake od rôznych Summerských a babylonských Mýtov..
@trash to súhlasím, väčšina ľudí sa díva len na Bibliu a pritom, teda podľa mňa sú aj iné mytologie zaujímavé a možno aj pravdivé (napríklad mne sa veľmi páči grécka, aj ked viem, že je možno trochu nereálna ale aj tak ^^)
nie je už čas na špekulovanie, hľadanie pravdy a načo hladať to čo je už dávno známe, pre nás kresťanou samozrejme....
čoskoro zanikne všetko v takej podobe ako je to teraz...
dôležite je pripraviť dušu na stretnutie - 2. príchod Ježiša Krista
@trash
Riadim sa podľa Biblie, žijeme posledne časy podľa Zjavnia apoštola Jána, príchod Ježiša Krista je blízko...
a práve my sme tá vyvolená generácia od Boha, že tieto skutky zažijeme...
@32 Rád hrám s ľudmi hru, ktorú som nevymyslel ja.. predo mnou ju hralo už mnoho, mnoho ľudí, ale zdá sa mi veľmi vhodná na pripomenutie k téme slobodnej voli..
Predstavte si, že vám ponúknem tri obálky a vy si máte vybrať len jednu z nich, pričom len v jednej sa nachádza 10€.
Obálky premiešam a len ja viem, v ktorej je bankovka. Vy máte ukázať na jednu, ktorú chcete nechať. Ale skor ako tú vašu obálku otvorím tak vám niečo ponúknem.
Otvorím jednu obálku ktorá je určite prázdna. A vy dostanete možnosť rozhodnúť sa, či si obálku necháte alebo zmeníte za tú poslednú neotvorenú.
Ako sa rozhodnete?? Predstavte si, že sa rozhodnete obálku vymeniť a vy by ste prišli o výhru. Ako by ste sa cítili??
Už som to síce dlhšie neskúšal, ale skoro nikto nezmenil svoje rozhodnutie. Ale odpoveď pre výhru je jasná - musíte svoje rozhodnutie zmeniť. Prečo??
Aby sme sa niekde nestratili, radšej obálky pomyselne očíslujme. Obálka 1 je s bankovkou, 2 a 3 prázdne. Pravdepodobne sa rozhodnete pre obálku 2 alebo 3. A ja preto nemám na výber pri otváraní prázdnej obálky, lebo z dvoch obálok ktoré zostali na stole je len jedna prázdna, ktorú musím otvoriť.
Predstavme si, že ste si vybrali obálku 3 a ja preto musím otvoriť len 2 lebo v hre musí byť prázdná a plná obálka. V tomto prípade by bolo lepšie... lepšie pre vás, aby ste svoje rozhodnutie zmenili.
To, že by ste si na začiatku vybrali obálku 1 je len šanca 1 ku 3. V tom prípade by mne bolo jedno ktorú obálku by som otvoril lebo obe zostali prázdne. A vy by ste spravili lepšie keby svoje rozhodnutie nemeníte.
Aj ked som vždy ľudí presviedčal, že by bolo lepšie rozhodnutie zmeniť, skoro vždy zostali pri povodnom rozhodnutí. Zrejme sme presvedčení o tom, že prvé rozhodnutie je správne. To ale nie je pravda. A nie je to ani intuícia. Je to proste zvyk. Radšej zostaneme pri zlom rozhodnutí akoby sme svoje presvedčenie mali meniť. Len preto, lebo sme si niečo proste osvojili.
To je slobodná vola?? Sloboda myšlienok?? Ja si nemyslím...
@blackpirate Spomenul si 10 eur ale o skutočnej výhre určite nebola reč.. Mám sa rozhodnúť keď rozbalíš prázdnú obálku či si svoju ponechávam alebo mením... Keď si ju ponechám môžem tých 10 eur naozaj vyhráť ale keď ju budem meniť možno získam 100 eur čo si nespomenul lebo si nespomínal že sú prázdne obe obálky..
@trash Hra s obálkami bol len príklad odpoved na to, čo bolo napísane v 32. komente keby tu hru hráme nemohol by si vyhrať 100€ boli by tri obálky, obálka 1 by bola plná a 2 a 3 prázdne samozrejme by neboli očíslované čísla som napísal len pre ľahšie pochopenie a to, že je 1 plná a dve prázdne som spomínal
@wewo@34 toto ma dost zaujalo... nieco co dava dokonaly zmysel a je podlozene dokazmi? ja som asi zaspal dobu alebo co, lebo co ja viem tak nic take dodnes neexistuje... su teorie to ano, viac ci menej pravdeposobne.. su (ciastocne) dokazy tychto teorii, ktore vsak v sebe skryvaju tisice dalsixh otazok a nejasnosti... a verit im nie je o nic viac ci menej "ridiculous" nez byt veriacim krestanom..
nehovoriac o tom, ze veda a viera sa nie nutne vylucuju...
@blackpirate No ale ja by som to urobil tak v jednej obálke by bolo 10 eur v druhej 100 a tretia by bola prázdna a hovoril by som len o obalke s 10 eurami tak si predstav že človek to vezme tak že plná je len tá čo v nej je 10 eur a ostatné sú prázdne...
@trash Tak by to bol podvod nie klamstvo, lebo ak by si priamo nepovedal, že plná je len tá z 10€ tak by si len nepovedal celú pravdu... to nie je klamstvo ale podvod to je ten úzky rozdiel medzi tými dvomi na pohľad rovnakými situáciami a ja nepodvádzam je to bezcharakterne ak by si chcel hrať poctivú hru, musel by si povedať že sú plné dve obálky a v jednej je 100 € v opačnom prípade, ak by si čokoľvek o tom zamlčal je podvod a to by som sa aspoň ja osobne hanbil sám pred sebou nie je to moj štýl máš pravdu v tom čo si napísal, ale nie je to nič pre mňa
@blackpirate Nebolo by to klamstvo pokiaľ sa hráči nepýtajú... Skratka neklamal som len som nepovedal pravdu... Skrátka takto funguje náboženstvo alebo televízia...
@trash Skús si to vyššie prečítať pozornejšie kľudne aj viac krát.. nie je to hanba ani nič podobné ja tiež veľa vecí nepochopím hned alebo si to nemusíš čítať... zhrniem to jednoduchšie do tohto komentu
Nie, nebolo by to klamstvo. Ak by sa nepýtali... Ale by si im zatajil doležitý fakt, že sú plné dve obálky. Keby zatajíš aj tú najmenšiu maličkosť, tak to nie je klamstvo, ale podvod... nech čokoľvek zatajíš je to podvod, lebo si povinný ich o každej drobnosti upozorniť a to, že sú plné 2 obálky je obrovský fakt, ktorý proste zatajiť nemožeš... ak by si to zatajil, neklameš ale podvádzaš a podvádzanie je podľa mňa bezcharakterne a smutne... mohol by si tak podviesť ľudí, to hej... ale mne ide skor o tú hru... nedokázal by som niekoho takto podviesť ty možno, ale ja nie som podvodník podvod podľa mňa značí zbabelstvo tvoj nápad nie je nič pre mňa
@trash svet funguje skor na klamstve v mojom statuse máš vysvetlene prečo klamstvo a podvod nie je to iste a vesmír može fungovať na čomkoľvek aj na podvode.. neviem.. ja poznám len túto zem a ani tú nie celú ale ja podvádzať nebudem ani s tými oblákami ja som hrdý na to, že možem na niekom vyskúšať tú alebo podobnú psychologickú hru teší ma to a baví určite by som to neponížil podvodom tým by som zabil celé to predstavenie a hanbil by som sa sám pred sebou
@mygate ale už mu pomaly miznú... @trash a čo by si s ním robil?? nebola by to zbytočná záťaž?? stačí mať svoju mieru nech je to už v čokoľvek... načo by si chcel hned náboženstvo?? nebud tak chamtivý!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
97 komentov
@4 v Biblii sú, najmä v prvých knihách, zmieňovaní hlavne muži, v Genesis sa takmer stále píše, kto mal koľko synov, dcéram sa toľko pozornosti nevenuje (asi z kultúrnych dôvodov). napriek tomu je pravdepodobné, a píše o tom viacero prameňov, že Adam a Eva nemali iba synov Kaina a Ábela, ale aj dcéry
dokonca ani nemuseli vzniknúť z incestu, niektoré zdroje tvrdia, že síce Biblia píše iba o Adamovi a Eve, prvých vytvorených ľudí malo byť viac, v Genesis je príbeh Adama a Evy, pretože oni boli činiteľmi deja, ovplyvnili vývoj nasledujúcich udalostí (tým, že zhrešili)
zdroje k tomu ale nemám a zaujímala som sa o to dosť dávno, takže ak by ma niekto chcel doplniť/opraviť, otagujte ma niekto prosím
a čomu veríš ty, keď je to výmysel, rad si vypočujem tvoju rozprávku
je to tak jednoduché a predsa ľudia potrebuju zložité výklady o stvorení sveta a všetkého živého....
Boh je predsa všemohúci, »Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. Ono bolo na počiatku u Boha. Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič«“
aký?
pre teba brat môj asi nijaký
ak by ťa to zaujímalo ako to všetko bolo na počiatku, nepísal by si novú otázku na kladenú otázku
ved si este raz precitaj tu vetu o slovach a bohu, ved je to NEZMYSEL. Nepochopim, ako mozes verit takym veciam len preto lebo boli napisane v knihe (a teraz na webstrankach samozvanych prorokov), ale dlhorocne vyskumy tisicov vedcov ignorantsky popieras bez argumentu.
Viera v boha, hlavne v tvojom prevedeni, je snad tym najvacsim prejavom ignorancie a obmedzenosti cloveka s akym sa vobec da stretnut.
(a k tej ignorancii a obmedzenosti by som este pridala velku slabost)
vsak vam nikto nedrzi noz pri krku a nekaze vam v to verit
zi a nechaj zit
Prečo je to podľa teba len metafora, keď je tam aj napísaný rodokmeň od Adama a Evy až po Ježiša ? Aj to je metafora ? Aj Ježiš je potom len metafora ?
Ja si myslím, že je už trápne najmä zo strany Cirkvi a mladých ľudí (staré babky a dekovci mi nevadia, nemôžu za to) maskovať nekonzistentnosti a prispôsobovať sa takýmto štýlom vede.
Buď si za niečim stojím, alebo sa vykašľem na to.
ty máš stále so mňou nejaký problém, alebo vlastne, nie si ty ten chodiaci problém, čo nemôže pochopiť, že človek môže mať aj iný názor
ja nikomu nič neberiem, nemám ten dojem, každý ma slobodnú vôľu a aj ja si myslím, že si môžem povedať čo uznám za vhodné ...
nikoho som tu nikdy o niečom nepresviedčal ani nikoho na nič nenahováral, ak maš ten dojem, tvoj problém
vobec sa neda povedat ze by som ta nemal rad, alebo ze by som mal s tebou OSOBNE problem, ja mam len problem s hlupymi ludmi proste.
a clovek ktory bez rozmyslanie prijme nejaku myslienku, zaroven bez rozmyslania odmietne inu myslienku a zaroven sa odmieta sam seba spytovat ci jeho nazory nie su mylne, je pre mna hlupy clovek.
ty svoje nazory nikdy nedokazes obhajit, vzdy sa das do obrannej pozicie a places tu ze sa do teba jebem, pritom som od teba naozaj este nikdy nepocul nic zmysluplnne ani mudre. Pre ozrejmenie, citaty o vymyslenych pribehoch sa neberu ako argument, hej?
A ja dokonale dokazem pochopit ze ma niekto iny nazor, ja mam rad roznorodost nazorov a rad o nich diskutujem, pretoze iba tak sa ludia niekam vedia posunut. Niekoho nazor otvori oci tomu druhemu a zase naopak, a iba hlupy clovek odmieta "update-nut' si svoje vedomosti a nazory.
Ale to, co som popisal v predchadzajucom odstavci, je pripad mudrych a inteligentnych ludi, nie veriacich. Vy fungujete presne naopak. Rozmyslanie a spytovanie toho co viete je najvacsi nepriatel. Vy tlacite do hlavy nezmysly, dogmaticky sa presviedcate ze mate pravdu, akekolvek pochybnosti zatrhavate pod hrozbou pekla a utrpenia od vsemocnej bytosti, a nedokazete sa objajit, iba tu vyplakavas.
Trepes tu nepodlozene KRAVINY ktore nedavaju zmysel (vyslovene ako nahodne poskladane slova do vety), a ked ti niekto odporuje, povies o nom ze je chodiaci problemm. Nie zajko, ty mas problem, neviem aky ale schovavanim sa za tisice rokov stare fejkove story ho nevyriesis.
len si dobre do mňa kopní, ja som naučil trpieť, hlavne je, že sa tebe uľaví Matúško....
pravdepodobne preto, lebo to dava vacsi zmysel, predsa len to stvorenie sveta za par dni a co som pocula tak to tak interpretuju aj knazi, tak neviem..na takuto diskusiu si zavolaj zajka
ja zostanem veru pri tej podľa teba "rozprávke"...
bol som už na druhej strane a vrátim sa tam jedine s čistou dušou, tak ako som sľúbil....
tomu práve nikto nechce pochopiť..
sedi na vacsinu krestanov:
ano, upadol som do komy a prešiel som tým povestným tunelom....
Keď porovnáte tuto verziu Kráľa Jakuba s ostatnými verziami ako
New American Standard 909 zmenených alebo vynechaných veršov
New World Translation 788
NIV 695
Douay 421
Old Jehovah´s Witnesses 120
New King James 1200
Biblia svedkov Jehovových (Old Jehovah´s Witnesses) odstránili verš Matuš 16:3
Marek 9:46
Marek 16 verše 9 až 20
Ján 8:1-11 je preč
Jan 5:7
Pýtam sa PREČO majú potrebu títo ľudia meniť bibliu ak je to len znôška blbostí a nezmyslov. Prečo si dávajú takú námahu zmeniť knihu ktorá je len výmysel a nikto rozumný by jej neveril?
tak u Jehovistov je to stare známe, že zámerne menia Slovo Božie vo svoj prospech...
čoskoro prídeme do štádia, že pravu Bibliu nebude možne dostať kúpiť...
všetko je to cielene a jasne je to predsa aj zo Zjavení Jána a Daniela o posledných časoch, ktore prave žijeme...
Ešte sú ďaleko teraz podľa mňa nemôžu prísť lebo je ešte stále dosť ľudí ktorý majú celkom dobru bibliu ktorá udalosti posledných časov celkom presne zachytáva.
Až keď bude natoľko zmenená že to nebude možné jasne vidieť vtedy to podľa mňa začne.
O ekumenizme ani nehovorím
Ano videl som ju aj keď poslednú ktorú som čítal bola dávnejšie niekoľko rokov dozadu
Dnes moderné biblie sú zmenené ešte viac hlavne NIV a NKJ a RSV svedkovia su ešte v "pohode"
RSV: Matuš 23:13: Bdejte teda lebo neviete dňa ani hodiny.
Teraz mi povedz má tato veta logiku Boha celého Vesmíru aby ju dal do Biblie?
v KJV je: Bdejte teda lebo neviete dňa ani hodiny, keď príde syn človeka
V roku 1881 Dublin Review napísali toto: "Len čisto z autority textovej kritiky títo ľudia sa opovážili odhlasovať odstránenie asi 40 veršov z inšpirovaného slova (to bolo v roku 1881) Eunuchovo krstné vyznanie viery je preč, nebeský svedkovia sú preč a nad ich stratou nesmúti ani poznámka pod čiarou. Posledných 12 veršov svätého marka je oddelených od zvyšku evanjelia akoby boli pripravené na odstránenie akonáhle Dean Burgon umrie.
Záznam o žene pristihnutej pri cudzoložstve je uvedený v zátvorkách čaká vyňatie. Pri mnohých ďalších pasážach je na okraji uvedená značka ktorá ich označuje ako stromy ktoré budu pri najbližšom výrube vyťaté sekerou kritika, kto môže povedať kedy sa toto dielo skazy skončí."
To napísali roku 1881
zie "zážitk z druhej strany" prežilo x ľudí a aj na internete je množstvo výpovedi...
v jednom sa ale zhodujú, prechod tunelom na konci ktorého je svetlo, prekrásna krajina zaliata svetlom jasnejším než slnko a potom stretnutie z nejakou bytosťou...
u mňa to bol muž v bielo zlatom oblečení v stredných rokoch a veľmi pekný..
jasne si pamätám ako mi povedal, že sa musím vrátiť späť, lebo som neni pripravený...
dovtedy som bol hlboko neveriaci, bol som asi najhorši chalan na svete...
bolo to pre mňa varovanie, vyber si nebo alebo peklo, no a ja som si vybral neb
mas pravdu je ich tam dost
si bol na prahu smrti ? ako sa to stalo?
a čoto zmení na mojej viere, že či bol vraj alebo nebol vraj
nie je už čas na špekulovanie, hľadanie pravdy a načo hladať to čo je už dávno známe, pre nás kresťanou samozrejme....
čoskoro zanikne všetko v takej podobe ako je to teraz...
dôležite je pripraviť dušu na stretnutie - 2. príchod Ježiša Krista
Riadim sa podľa Biblie, žijeme posledne časy podľa Zjavnia apoštola Jána, príchod Ježiša Krista je blízko...
a práve my sme tá vyvolená generácia od Boha, že tieto skutky zažijeme...
máš dojem, že by som ťa mal o tom presviedčať?
no tak to sa nemúsiš vôbec báť, že budeš smutný, ty budeš dokonca vyvalený ako poistka
Predstavte si, že vám ponúknem tri obálky a vy si máte vybrať len jednu z nich, pričom len v jednej sa nachádza 10€.
Obálky premiešam a len ja viem, v ktorej je bankovka. Vy máte ukázať na jednu, ktorú chcete nechať. Ale skor ako tú vašu obálku otvorím tak vám niečo ponúknem.
Otvorím jednu obálku ktorá je určite prázdna. A vy dostanete možnosť rozhodnúť sa, či si obálku necháte alebo zmeníte za tú poslednú neotvorenú.
Ako sa rozhodnete?? Predstavte si, že sa rozhodnete obálku vymeniť a vy by ste prišli o výhru. Ako by ste sa cítili??
Už som to síce dlhšie neskúšal, ale skoro nikto nezmenil svoje rozhodnutie. Ale odpoveď pre výhru je jasná - musíte svoje rozhodnutie zmeniť. Prečo??
Aby sme sa niekde nestratili, radšej obálky pomyselne očíslujme. Obálka 1 je s bankovkou, 2 a 3 prázdne. Pravdepodobne sa rozhodnete pre obálku 2 alebo 3. A ja preto nemám na výber pri otváraní prázdnej obálky, lebo z dvoch obálok ktoré zostali na stole je len jedna prázdna, ktorú musím otvoriť.
Predstavme si, že ste si vybrali obálku 3 a ja preto musím otvoriť len 2 lebo v hre musí byť prázdná a plná obálka. V tomto prípade by bolo lepšie... lepšie pre vás, aby ste svoje rozhodnutie zmenili.
To, že by ste si na začiatku vybrali obálku 1 je len šanca 1 ku 3. V tom prípade by mne bolo jedno ktorú obálku by som otvoril lebo obe zostali prázdne. A vy by ste spravili lepšie keby svoje rozhodnutie nemeníte.
Aj ked som vždy ľudí presviedčal, že by bolo lepšie rozhodnutie zmeniť, skoro vždy zostali pri povodnom rozhodnutí. Zrejme sme presvedčení o tom, že prvé rozhodnutie je správne. To ale nie je pravda. A nie je to ani intuícia. Je to proste zvyk. Radšej zostaneme pri zlom rozhodnutí akoby sme svoje presvedčenie mali meniť. Len preto, lebo sme si niečo proste osvojili.
To je slobodná vola?? Sloboda myšlienok?? Ja si nemyslím...
nehovoriac o tom, ze veda a viera sa nie nutne vylucuju...
Nie, nebolo by to klamstvo. Ak by sa nepýtali... Ale by si im zatajil doležitý fakt, že sú plné dve obálky. Keby zatajíš aj tú najmenšiu maličkosť, tak to nie je klamstvo, ale podvod... nech čokoľvek zatajíš je to podvod, lebo si povinný ich o každej drobnosti upozorniť a to, že sú plné 2 obálky je obrovský fakt, ktorý proste zatajiť nemožeš... ak by si to zatajil, neklameš ale podvádzaš a podvádzanie je podľa mňa bezcharakterne a smutne... mohol by si tak podviesť ľudí, to hej... ale mne ide skor o tú hru... nedokázal by som niekoho takto podviesť ty možno, ale ja nie som podvodník podvod podľa mňa značí zbabelstvo tvoj nápad nie je nič pre mňa
@trash a čo by si s ním robil?? nebola by to zbytočná záťaž?? stačí mať svoju mieru nech je to už v čokoľvek... načo by si chcel hned náboženstvo?? nebud tak chamtivý!!