Zistil som že veľa mojich známych nepozná tento ťah (samozrejme myslím ľudí, ktorí šach hrať vedia) -> poznajú ho skôr iba aktívnejší hráči, tak zo zvedavosti som založil anketu
Poznáte ho? Ako často hrávate šach? Zaskočili ste tým niekedy súpera?
ale realne sa mi to podarilo pouzit tusim len raz, ono koncepcia toho tahu je taka jak keby spojenecky vojak na omahe utekal cez celu plaz za nepriatelsku liniu a prvemu nemcovi co zbada nalepil na chrbat papier s napisom Fuhrer nevie plavat!
zvláštne. šach hrávam (rekreačne síce) od mala a relatívne často,ale s týmto som sa nikdy nestretol ale je to pekný tip...minimálne k hre s tými, ktorí ho nepoznajú
poznám, ale nepoznal som ten názov, resp. nemal som ho spojený s tým ťahom. a príliš nehrávam, naposledy myslím pred... štyrmi rokmi s prvou priateľkou?
teda sa priznám, musela som si osviežiť, čo presne to je, ale poznám
a to som šach naposledy hrala... pred nejakými piatimi-šiestimi rokmi, aj to len pár partií
(mala by som to napraviť, len by to chcelo vhodného a ochotného súpera, nakoľko som to nikdy nehrávala tak, aby som v tom bola nejako dobrá a stále prehrávať sa mi nechce
@mielikki možme dakedy dať partičku 8) mojim doposial jediným superom bol dedko a vyhrala som len ako malá keď ma nechal teraz mu to zakazujem a prehravam neustale
Poznám, ale pod názvom "branie mimochodom" (podľa jednej úžasnej knihy tipu "Ako si poradiť (takmer) so všetkým), ale myslím, že som ho ešte nepoužil, lebo predsa len je trochu nepraktický
neviem hrať šach lebo keď ma to oco učil, keď som bola malá, nikdy ma nenechal vyhrať, a ešte sa z toho tešil... tak ma to nebavili a ani nikdy baviť nebude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Zistil som že veľa mojich známych nepozná tento ťah (samozrejme myslím ľudí, ktorí šach hrať vedia) -> poznajú ho skôr iba aktívnejší hráči, tak zo zvedavosti som založil anketu
Poznáte ho? Ako často hrávate šach? Zaskočili ste tým niekedy súpera?
a to som šach naposledy hrala... pred nejakými piatimi-šiestimi rokmi, aj to len pár partií
(mala by som to napraviť, len by to chcelo vhodného a ochotného súpera, nakoľko som to nikdy nehrávala tak, aby som v tom bola nejako dobrá a stále prehrávať sa mi nechce
Nepouzil som ho nikdy (asi), cize supera som nezaskocil ale sach hravam odmalicka.
@3
Síce raz som porazila môjho drahého (ten sa tváril, že ma nechal vyhrať...ale bolo jasné, že nenechal )
Ale tento ťah mi vysvetľoval btar, keď ma to učil hrať
neviem hrať šach lebo keď ma to oco učil, keď som bola malá, nikdy ma nenechal vyhrať, a ešte sa z toho tešil... tak ma to nebavili a ani nikdy baviť nebude