Toto mi príde trochu zvláštne no, ale žijeme v 21.storočí a internet je jeden z najväčších sociálnych kanálov. Takže k veci... Som 19 ročný chalan a nie som ako väčšina mojich rovesníkov. Som totiž introvert a bez podnetu a nálady toho veľa nenarozprávam, potrebujem z človeka cítiť dôveru a viac ho spoznať aby som vedel normálne komunikovať. Nikdy som nemal frajerku a nebol som moc v kontakte s dievčatami, nemal som ani "pravých" priateľov ktorý by ma chápali a brali takého aký som, hnusí sa mi rozprávať sa s ľuďmi o sexe, drogách, alkohole... a keď im poviem že mňa takéto veci nezaujímajú tak si myslia o mne že som divný,retardovaný alebo gay.... Rodina sa o mňa nezaujíma, takže celých 19 rokov som len sám... začal som sa báť ľudí a skončilo to Sociálnu fóbiu, keď som bol menší tak ma to moc netrápilo ale čím som starší tak si uvedomujem že už takto ďalej žiť nemôžem. Rozmýšľal som aj nad samovraždou ale niečo ma presvedčilo že by som tu mal ešte ostať... Preto chcem začať nový život a spoznať nových ľudí aj keď to bude so SF ťažké. Ďakujem vám za každú reakciu
Mne pomohlo vyznať lásku babe ktorá ma zakopala pod zem
No a potom kopa malých osobných výziev. Tiež mi pomohlo to že som sa dostal na školu ktorú absolútne nechcem vychodiť, lebo som začal vtedy veľa rozmýšlať nad sebou a životom a prestal som sa zaujímať o maličkosti ako interakcia s ľuďmi a uvedomil si že sa neni čoho báť, nič sa nemôže stať.
@mumacik no určite sa nezabijaj. To niesi čudný ty ale tie debilne tváre ktoré slapu s davom. Taký človek jak ty sa cení a raz nájdeš určite niekoho kto kde ťa raz začne počúvať tak uz sa od teba neodlepi. Len takým ľuďom ako ty sa hľadá tahsie kamarátov ako tým ovcam, ktorý to hrajú na swag. Máš v sebe určite viac zaujímavého ako ostatný ktorý sú všetci na jedno kopyto. Je mi ľúto že taký ľudia ako ty sa musia trápiť len preto že svet je úplne v puci, úplne pokazený , skazený a plný justinov bieberov, separov, mileyi cyrus, rytmusov a iných hviezd.
to mi znie povedome. introvert asi najvyššieho stupňa a v skupinke kde je viac ako traja ľudia ľudia proste nerozprávam ale naučila som sa s tým žiť. a keď prišla výška tak to začalo byť fajn. našla som podobné dve dievčatá a spolu tvoríme takú introvertskú skupinku a postupne sa z nás stali dobré kamarátky. na začiatku som sa napríklad opýtala, či mi vedia niečo vysvetliť z učiva, čo si myslia o rozvrhu alebo sme si len zanadávali nad ťažkými testami. a potom sa už debata nejako rozprúdila takže vždy sa dá spoznať niekoho nového... už to, že si niekam napísal, je podľa mňa malý pokrok. najlepšie čo sa dá robiť je asi zobrať sa a zájsť niekam, kde majú ľudia spoločné záujmy ako ty.
@derimax3 ale on vraví že má sociálnu úzkosť, nie že počúva inú hudbu ty trdlo
Sociálna úzkosť určite nieje žiadna choroba ani nič za čo by si sa hanbil. Ale otvorene povedané, je to veľké bremeno ktoré ťa v živote bude ťahať dole. Ako sa vraví "nemému decku ani vlastná mať nerozumie".
ja som to mal podobne. ono na to pomaha jedine hodit ta do vody tzn. do spolocnosti, aby si sa znovu resocializoval a nadobudol normalny level. to ze nemas s ludmi o com moc kecat je si myslim uplne normalne. ja to mam podobne. odporucam ti zacat pracovat. vo firme (zvacsa) pracuju normal ludia s ktorymi sa da komunikovat aj na slusne temy. zavisi ale od firmy. ak chces napis do spravy a rad poradim aj "intimnejsie" nez tu na nastenke
Treba sa naučiť žiť s týmto svetom. Skús zmeniť okolie. Choď do iného mesta, zahraničia, začni študovať, chodiť viac von, rob viac toho, čo ťa baví, nerieš, čo si o tebe druhí myslia. Zbytočne sa utiekaš ku skepse. Nauč sa vážiť si seba, buď hrdý na to, čo robíš, lebo to robíš dobre. Si mladý, čakajú ťa výzvy a ak chceš prekonať ťažké pocity, skús tie výzvy. Nie je všetko o tom byť na všetko hotový, múdry a talentovaný. Musíš tvrdo drieť, aby si spravil zo seba človeka, akého budeš sám mať rád. To je prvá vec, čo potrebuješ dosiahnuť. Až sa začneš mať rád a budeš robiť veci, čo ťa napĺňajú, naučíš sa viac toho a dokážeš sa baviť s inými. Neočakávaj rýchle šťastie, nerob veci len preto, aby ťa mali druhí radi. Tvoja rodina, ak sa doteraz o teba nezaujímala, budeš im ukradnutý aj naďalej, nech robíš čo robíš. Rob veci pre seba, nájdeš si nových priateľov. Nenadávaj na druhých, že ti to nedoprajú, jednoducho si vezmi na čo máš, ostatné výzvy nechaj pre ostatných.
@mumacik tak v prvom rade je samovražda prejavom totálnej slabosti. Rozhodne by som vyhľadala odbornú pomoc. Ak myslíš, že to zvládneš aj bez psychológa, tak skús rôzne knihy zamerané na psychológiu, zvýšenie sebavedomia, a podobne. Určite by som na tvojom mieste ale začala chodiť na nejaký kurz, krúžok.. niečo, čo ťa baví. Tam najlepšie spoznáš ľudí s rovnakými záujmami a tak sa aj ľahšie začleníš a nájdeš priateľov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
» www.7den.cz/film-online-val...
No a potom kopa malých osobných výziev. Tiež mi pomohlo to že som sa dostal na školu ktorú absolútne nechcem vychodiť, lebo som začal vtedy veľa rozmýšlať nad sebou a životom a prestal som sa zaujímať o maličkosti ako interakcia s ľuďmi a uvedomil si že sa neni čoho báť, nič sa nemôže stať.
Sociálna úzkosť určite nieje žiadna choroba ani nič za čo by si sa hanbil. Ale otvorene povedané, je to veľké bremeno ktoré ťa v živote bude ťahať dole. Ako sa vraví "nemému decku ani vlastná mať nerozumie".