Milión kamarátov, vždy sa snažím každému pomôcť keď sa dá, ale keď ja niečo potrebujem tak sa zrazu cítim tak sama a zisťujem, že naozaj nemám nikoho komu môžem 100% veriť a spoľahnúť sa :/ Som uplne sama..
Poznáte to aj vy alebo to je len mnou ?
najviac mi robia nervy ľudia kerým furt človek pomáha a zadrbáva čas a potom keď od nich niečo chce tak vidí jak ich 10min strašne otravuje, znechucuje a obťažuje :/
No tak toto poznám veľmi dobre...A nedá sa s tým pocitom celkom dobre žiť ak nie je človek vyslovene samotár.
Už to tu bolo spomenuté ale napíšem ti to ešte raz. Až v tedy človek spozná či má kamarátov ak niečo potrebuje.
Ja som mal tiež 400 pseudo priateľov...zrušil som si konto na FB a neozvali sa už nikdy ani tí, ktorých som za priateľov považoval.
Spoliehaj sa sama na seba! Viem, že to nie je ľahké a nedá sa ten fakt až tak dobre prijať ale aj ja som zistil, že ľudia sú sebeckí a zlí. Musíš sa to jednoducho naučiť.
A ak si nájdeš nových kamarátov tak skús sa naučiť nedávať do toho kamarátstva všetko.
Nikdy sa mi to nepodarilo a je to dosť zlý pocit tak sa to nauč. Bude sa ti žiť lepšie. A hlavne nikdy nikomu never a na nikoho sa nespoliehaj okrem seba!
No, síce mnou ešte tá puberta plieska ale ako tak pozorujem svet, myslím si, že s týmto pocitom sa nedá nič robiť, len si na neho zvyknúť, lebo s tebou zostane okrem pár svetlých klamlivých momentov asi až do konca...
:/ otrasny pocit...ja tiež rozmýšlam ci sa baviť s ludmi o ktorých viem že im aj tak 100% neverím aspon aby som bola nejako socializovaná ..a aj ked nezdielaju moje hodnoty... ale potom ostanem totálne sama..
@spisovatel ale samota nie je dobrá a zase ani povrchné známosti a bezduche zabavné stretnutia, kde sa všetci smejete a srandujete o ničom.. takých kamošov mám kopec ale mna hnevá to že nemam osobut ktorej možem povedat všetko a ktorá ma pochopí..a hlavne jej veriť a doverovať jej uplne a nebáať že vo chvili ked sa to pokazí použi všetky tajomstvá a pod. proti mne.. ale to ženské vždy urobia...mám asi len 2 cca možno 3 ludí u ktorých toto funguje asi na 90% ale čo ja viem už 2 z nich som polroka osobne nevidela... je to k ničomu..ale ja sama skončiť nechcem. Lebo technicky ani to ked sa upneš len na vzťah nie je dobre, lebo ten časom tiež pojde do stereotypu a ak krachne čo je isté.. tak s kým budeš potom.. zase to vedie ku kamošom... bez priateľov sa nedá žiť... to vedie ku depresií.. Preto uvažujem či apon udržovať tie vzťahy s ludmi s ktorými sice nie som stotožnená 100% lebo mi vadia niektoré veci čo spáchali su proti mojím zásadám ale potom budem uplne sama, lebo ani ja nie som uplne košer človek. Kks je to taká dilema... Ale je to na hovno proste je piatok a nemáš ským, je sobota a nemáš s kým isť pokecať večer...alebo čo. človek sa musí niekomu zdôčverovať
Ani ja by som to lepšie nenapísal.
Jasné, že potrebuješ niekoho, komu môžeš na 100% dôverovať ale podľa mňa sa ľudia menia, hodnoty upadajú a takého človeka je veľmi ťažké nájsť. Ľudia sú poväčšine všetci sebeckí a aj ty sama takže sa im nemôžeš čudovať ak nedôverujú. V dnešnej dobe môžeš dôverovať len a len sama sebe. Povrchné známosti a kamarátstva sú fajn, určite nesú´d ľudí, ktorí majú odlišné názory. Ako kamaráti môžu byť celkom fajn no skutočného priateľa môžeš hľadať celý život a nemusí sa ti ho dokonca podariť nájsť. Zásady...čo sú to zásady? Na vlastnej koži som sa presvedčil, že zásady sú častokrát len slovíčkom a nikdy nemôžeš povedať, ako by si sa zachovala v podobnej situácii, pokiaľ sa do nej nedostaneš. Ja som už osobne rezignoval - takže moja rada. neprerušuj tie kamarátstva alebo známosti...Každý človek má svoje chyby ale každý je jedinečný. Ja som toho názoru že by sa nič nemalo robiť nasilu - ak chce byť niekto s tebou tak s tebou aj bude.
,,Nikdy nežiadaj mať miesto v živote iných, pretože keď naozaj poznajú tvoju hodnotu, budú to oni, ktorí vytvoria miesto pre teba.,,
Tie ,,pseudo,, vzťahy ti budú uberať veľa energie ale možno časom takého človiečika ako hľadáš niekde objavíš.
Ja osobne som to už s ľuďmi vzdal a teraz sa riadim tromi N - nikdy nikomu nedôveruj.
Táto spoločnosť sa sústreďuje na iné hodnoty a tých, po ktorých tak veľmi túžiš je dnes ako šafranu.
@sis092 určite sú lepšie aj povrchné známosti, pretože nikdy nevieš, kedy sa z nich vykľuje niečo hlbšie hoci veľa krát to ani mňa nebavilo (som v zahraničí tiež), usmievať sa a trepať blbosti a chcela som sa konečne normálne porozprávať, ale ono sa to môže vykryštalizovať, aj ak sú tí ľudia odlišní. Veď... čo ľudí spája a vytvára väzby? čas strávený spoločne, úsmev a priateľská povaha. Ak človek prekoná vlastné ego a strachy, kamarátov a aj priateľov si nájde hocikde, len sa netreba vzdávať a uzatvárať a škatuľkovať ľudí na základe odlišných hodnôt nikdy nevieš, čo sa v človeku naozaj skrýva, kým sa nedostanete ďalej. skús sa nad to, čo ti nevyhovuje povzniesť, a good luck
@moccacino jasné, ako už bolo spomenuté vyššie, dobrí priatelia sa hľadajú ťažko a môže to byť dosť časovo náročné a vyčerpávajúce, kým takých nájdeš... ale jedno ti poviem- STOJÍ TO ZA TO Myslým si,že najpevnejšie kamarátstva sa budujú na vzájomnej úcte !, spoločných záujmoch, základných hodnotách a postoju k životu. Snaž sa byť k ľuďom otvorená, veľa sa pýtaj, snaž sa ich čo najlepšie spoznať, vytrieď si známosti na tie " povrchné" , ktorých môžeš mať desiatky a potom si vyselektovať zopár jednotlivcov, s ktorými ťa spájajú obojstranné sympatie a pri ktorých môžeš byť naozaj sama sebou, ale buď opatrná, nedávaj na prvý dojem...pamätaj si, hodnotné priateľstvá sa z týchto známostí vytvárajú až časom, a to nikdy netrvá zopár mesiecov, ale niekedy až roky, je to neustála práca na budovaní vzťahov, nič nie je zadarmo.. Musíš sa však naučiť jednu veľmi dôležitú vec- veľmi pozorne sleduj kamarátov, ako sa k tebe správajú... dobré kamarátstvo je vždy recipročné... vždy by to malo mať rovnováhu dáva- dostanem, nikdy nie len, že ty dávaš a ostatní ťa využívajú alebo naopak..ľudia si aj dosť všímajú to, čo vyžaruješ..pokiaľ je dôvera, úcta a radosť zo života, budú ťa vnímať pozitívnejšie, ako keď sa trápiš a si príliš upjatá na to, aby si si našla pravých priateľov...
Snaž sa zachovať si svoju nezávislosť, aj keď si nájdeš tú pravú partiu, nesnaž sa im len prispôsobovať.... ľudia ľahko vycítia, že to robíš len pre ich priazeň, strácaš u nich na hodnote a vedia to veľmi ľaho využiť, ak tie priateľstvá nie sú naozaj pevné...nezávislosť a vlastné záujmy skôr vzbudzujú obdiv..
Osobne by som to nebrala len negatívne, ak si popri ozajstných priateľstvách človek buduje aj takéto povrachné záujmy... veď niekedy môže byť fajn len tak si niekde skočiť na párty, alebo sa inak pozabávať.. pamätaj si, že známosti sú ako sieť... tvoji "pseudokamaráti " majú tiež kopec kamarátov a nikdy nevieš, či práve medzi nimi nenájdeš to pravé orechové... či už hodnotné priateľstvo alebo lásku
@tommyhot nič v zlom ale nemyslíš si, že ak už máš naozajstného priateľa, ktorému dôveruješ tak by si mu mal dôverovať naplno? Napísal si to isté čo ja ale niektorí ľudia sú jednoducho dôverčiví a do všetkého vkladajú príliš veľa emócií, pretože tomu veria. Dôverujú ľuďom, že im neublížia, nezradia ich dôveru...atď. Niekedy sa odosobniť jednoducho nedá.
Je to ako keby si napísal, že niekoho miluješ ale nechávaš si rezervu...ale frázy typu ,,dôvera sa buduje,, sú úplné kraviny. Buď niekomu dôveruješ alebo nedôveruješ. Nie je nič medzi tým. Ak mu nedôveruješ tak to môžeš nazývať aj rezervou ale ak dôveruješ tak nemáš najmenší dôvod neprezradiť o sebe všetko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
keď so mnou puberta plieskala tak jo no
našťastie mám zoprár ľudí, na ktorých sa môžem spoľahnúť.
a keby nie tak mama je tu furt. a mama je topka!
Ludi, ktori mi mozu pomoct mam ale ja si riesim svoje veci sam.
Už to tu bolo spomenuté ale napíšem ti to ešte raz. Až v tedy človek spozná či má kamarátov ak niečo potrebuje.
Ja som mal tiež 400 pseudo priateľov...zrušil som si konto na FB a neozvali sa už nikdy ani tí, ktorých som za priateľov považoval.
Spoliehaj sa sama na seba! Viem, že to nie je ľahké a nedá sa ten fakt až tak dobre prijať ale aj ja som zistil, že ľudia sú sebeckí a zlí. Musíš sa to jednoducho naučiť.
Nikdy sa mi to nepodarilo a je to dosť zlý pocit tak sa to nauč. Bude sa ti žiť lepšie. A hlavne nikdy nikomu never a na nikoho sa nespoliehaj okrem seba!
nemam milion kamaratov a nesnazim sa kazdemu pomoct
Jasné, že potrebuješ niekoho, komu môžeš na 100% dôverovať ale podľa mňa sa ľudia menia, hodnoty upadajú a takého človeka je veľmi ťažké nájsť. Ľudia sú poväčšine všetci sebeckí a aj ty sama takže sa im nemôžeš čudovať ak nedôverujú. V dnešnej dobe môžeš dôverovať len a len sama sebe. Povrchné známosti a kamarátstva sú fajn, určite nesú´d ľudí, ktorí majú odlišné názory. Ako kamaráti môžu byť celkom fajn no skutočného priateľa môžeš hľadať celý život a nemusí sa ti ho dokonca podariť nájsť. Zásady...čo sú to zásady? Na vlastnej koži som sa presvedčil, že zásady sú častokrát len slovíčkom a nikdy nemôžeš povedať, ako by si sa zachovala v podobnej situácii, pokiaľ sa do nej nedostaneš. Ja som už osobne rezignoval - takže moja rada. neprerušuj tie kamarátstva alebo známosti...Každý človek má svoje chyby ale každý je jedinečný. Ja som toho názoru že by sa nič nemalo robiť nasilu - ak chce byť niekto s tebou tak s tebou aj bude.
,,Nikdy nežiadaj mať miesto v živote iných, pretože keď naozaj poznajú tvoju hodnotu, budú to oni, ktorí vytvoria miesto pre teba.,,
Tie ,,pseudo,, vzťahy ti budú uberať veľa energie ale možno časom takého človiečika ako hľadáš niekde objavíš.
Ja osobne som to už s ľuďmi vzdal a teraz sa riadim tromi N - nikdy nikomu nedôveruj.
Táto spoločnosť sa sústreďuje na iné hodnoty a tých, po ktorých tak veľmi túžiš je dnes ako šafranu.
Treba najst spravnu rovnovahu medzi doverou a tym, komu ake tajomstvo zveris. Ja par ludom doverujem, ale ani z daleka nevedia o mne vsetko.
Snaž sa zachovať si svoju nezávislosť, aj keď si nájdeš tú pravú partiu, nesnaž sa im len prispôsobovať.... ľudia ľahko vycítia, že to robíš len pre ich priazeň, strácaš u nich na hodnote a vedia to veľmi ľaho využiť, ak tie priateľstvá nie sú naozaj pevné...nezávislosť a vlastné záujmy skôr vzbudzujú obdiv..
Osobne by som to nebrala len negatívne, ak si popri ozajstných priateľstvách človek buduje aj takéto povrachné záujmy... veď niekedy môže byť fajn len tak si niekde skočiť na párty, alebo sa inak pozabávať.. pamätaj si, že známosti sú ako sieť... tvoji "pseudokamaráti " majú tiež kopec kamarátov a nikdy nevieš, či práve medzi nimi nenájdeš to pravé orechové... či už hodnotné priateľstvo alebo lásku
Je to ako keby si napísal, že niekoho miluješ ale nechávaš si rezervu...ale frázy typu ,,dôvera sa buduje,, sú úplné kraviny. Buď niekomu dôveruješ alebo nedôveruješ. Nie je nič medzi tým. Ak mu nedôveruješ tak to môžeš nazývať aj rezervou ale ak dôveruješ tak nemáš najmenší dôvod neprezradiť o sebe všetko.
ďakujem chcela som sa to vyjadriť úprimne, tak ako som to zažila/ zažívam...