Ahojte ľudia, chcela by som sa spýtať, je tu niekto kto sa sám učil nejaký cudzí jazyk? Ja som začala so španielčinou pred dvoma rokmi ale potom mi do toho vždy niečo prišlo a teraz by som chcela začať znova. Za približne aký čas ste sa naučili a ako ste
Začala som španielčinu a raz dokonca aj čínštinu Ale mňa keď pri tom nikto nekontroluje, tak sa na to po čase vykašlem Najlepšie je dohodnúť sa s nejakou kamoškou alebo rodičmi aby sa s tebou učili, alebo aby ťa aspoň kontrolovali
Ja som sa samoučením naučila francúzštinu (za štyri roky, teraz sa už zlepšujem vo výslovnosti a tak) a nemčinu (päť rokov). Teraz sa učím gréčtinu, španielčinu, portugalčinu a taliančinu. A s nejakým učitelom (moja teta) som sa naučila slovenčinu.
ja som sa tiež chcela ako samouk naučiť španielčinu a nejako nevydalo, kniha zapadla prachom...myslím si, že základy gramatiky sa človek sám aj naučí, ale nie som si istá či sa dokáže úplne sama priemerná osoba naučiť jazyk, aby mohla plynule konverzovať na vyššej úrovni
dokázala som sa naucit rumuncinu....a mozem cestne povedat ze to nie je len uroven cau a ahoj...komunikujem v nej s bratrancami...a po dalsie..francuzstinu...a to sucasne so studiom kedze mi hodiny nestacili...tak ja teraz citam knihy a pozeram filmy vo fran.a spoluziaci...sa snazia naratat do 10 xD
učím sa sama angličtinu, posledny rok som tomu nevenovala moc casu ( respektive len obcas pocuvanie s nahravkou... ale to je na dlhsie vysvetlovanie ) a teraz od marca ,,anglictina pre samoukov"
ucim sa kazdy den
-spanielcinu viem nejake zaklady... ono ked clovek chce tak sa prinuti
@devine no tak bezchybne to nie je, ani kebyze si rodna Francuzska aj oni vypravaju hocijako ( ako teraz ja ) vaaau, ze sa k tomu prinutis, no o prinuteni nechcem hovorit, lebo ked niekoho nieco bavi, tka sa nenuti, fakt mas len 16?, to neber ako urazku teraz ale ako obdiv
a dost sa toho ucis, ako to mas rozdelene? chvilu sa ucis to a chvilu to ci ako?
Tak hej. To máš pravdu. Tiež si vyprávajú ako chcú.
Najskôr som sa mierne nútila, pretože hoci ma bavilo zisťovať nové veci, ako sa kde čo hovorí a tak, no to učenie. Ale potom som pochopila, že bez učenia nič nejde. Takže teraz sa ani moc nenútim.
Áno, naozaj mám len 16 rokov. No, ďakujem. ^_^
No tak mám to podelené, že jeden deň sa učím hodinu gréčtinu a hodinu španielčinu a druhý deň hodinu taliančinu a hodinu portugalčinu. A do toho si občas zopakujem francúžštinu a nemčinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Pôvodom som z Anglicka, presnejšie Londýn.
ucim sa kazdy den
-spanielcinu viem nejake zaklady... ono ked clovek chce tak sa prinuti
@alysia
Je to pravda. Samozrejme, občas sa vyskytne chybička, predsa len je to cudzí jazyk a bez učitela, ale myslím je to na vynikajúcej úrovni. A vďaka.
a dost sa toho ucis, ako to mas rozdelene? chvilu sa ucis to a chvilu to ci ako?
Tak hej. To máš pravdu. Tiež si vyprávajú ako chcú.
Najskôr som sa mierne nútila, pretože hoci ma bavilo zisťovať nové veci, ako sa kde čo hovorí a tak, no to učenie. Ale potom som pochopila, že bez učenia nič nejde. Takže teraz sa ani moc nenútim.
Áno, naozaj mám len 16 rokov. No, ďakujem. ^_^
No tak mám to podelené, že jeden deň sa učím hodinu gréčtinu a hodinu španielčinu a druhý deň hodinu taliančinu a hodinu portugalčinu. A do toho si občas zopakujem francúžštinu a nemčinu.
Párkrát sa mi čosi poplietlo, no inak sa mi nestáva, že by som sa plietla v nich.