moderna doba moc tlaci na psychiku deti, ale toto bol zvlastny pripad...otec pracoval ako inspektor u zeleznicnej policie a casto mavali pripady ked sa vacsinou dievcata okolo 17 hadzali pod vlak, ci uz z nestastnej lasky, rodinnych problemov alebo dokonca len tak z nudy...
Je to smutné, ale deti sa vysmievajú pre kadečo. A chudák ten chlapec to psychicky nezvládal a trápilo ho to. Ale pochybujem, že vedel, co vlastne chce spraviť, 9-ročný nedokáže chápať zmysel a cenu života.
iba je to o tom,ze rodicia kaslu na deti,nevenuju sa im,nekomunikuju...neradu ju sa,netrapia sa spolu s nimi... dieta sa uzavrie a zmagorene mediami,vidi vychodisko len v samovrazde... ubohe,ale taku mame spolocnost...
@7 máš pravdu, spoločnosť je zväčša vinná, že sa takéto veci stávajú, je nevšímavá; začne sa o niekoho zaujímať len vtedy, keď sa niečo stane (vtedy je už neskoro), tentoraz to našťastie neplatilo
@10 - Kenny umiera v skoro kazdej epizode south parku len po urcitu seriu...potom umrie natrvalo, celu jednu seriu ho nevidno, az v poslednej casti pride akoby nic a odvtedy uz neumrie...
@7 rodicia aj keby nekaslali na deti niektore deti im nepovedia vsetko...
a spolocnost dokaze cloveka riadne zdeprimovat myslim ze vela ludi si to zazilo na vlastnej kozi a vzdy je o len o psychike ...to ze bol realne chudobny a mal problemy doma uz potom len dorazilo vsetko predtym...
ale aj tak v sucastnosti je celkove az prilis casto diskutovana tema samovrazd no napriek tomu sa jej venuje minimalna pozornost...lebo keby ludia chcu tak zakazu stranky ktore prezentuju myslienky masovych samovrazd a bolo by to hodne lepsie...
@17 ale hej, ved isty cas behal s nimi miesto Kennyho, potom mali ten konkurz na noveho kamosa ktory vyhrla Tweek potom mu preploa stal sa z neho prof. Chaos
neviem, ani ma to doteraz nezaujímalo, a nechce sa mi nad tým rozmýšľať, mnou otriaslo zabíjanie čerstvo narodených dievčatiek vo Vietname iba preto, že sa ich veľa rodí, a len preto, že sú to dievčatká, a nie...však si domyslite... potom sa moji zlatí čudujte, že sa vedú tvrdé kampane a smery proti tomuto a slovko feminizmus je už akoby nadávkou, smiešne, kto to takto berie, lebo za všetkým niečo stojí, a toto je jeden z ďalších mnohých problematík, ktoré odôvodňujú tento izmus
Čítala som o tom, ale ten článok čo som čítala vyznieval skôr tak, že ten chlapec mal nejaké psychické problémy, vraj žiarlil aj na 10-mesačného brata že býva s ich mamou a on nie...
Ale neviem ako to tam bolo naozaj, nepáči sa mi myšlienka že sa niekomu v škole vysmievajú že je chudobný, ja som sa s tým v škole nikdy nestretla, mali sme jedného spolužiaka u ktorého mali v rodine problém s financiami, ale nikdy sa mu nikto nesmial, práve naopak, boli sme ochotní pozbierať sa mu aj na to, aby mohol s rodičmi prísť na stužkovú.
@25 galinka ale to je rozdiel, lebo ked idete na stužkovu ste už dospeli ludia a nepsomievate sa za take hovadiny
lenže deti su hnusne, nechapu veci ktore my už chápeme prirodzene....a davaju strasne kruto najavo že oni niečo maju a niekto druhý nie..okrem toho ak sa nemylim tak ten malý mal problemy aj doma.... a dost velke
a podal mna je na tom desive to že on presne vedel čo robí..a je strasne ked male 9 ročne dieta chce spáchať samovraždu z takýchto dôvodov, kedy ho ma zaujimať iba kedy pojde von, kedy sa bude hrať a kedy bude hnevať rodicov.....
ja som o tom nepocula nic,aael je to strasne...nechapem tychto ludi a ani nikdy nepochopim...aj ked maju problemy..vsetko sa da vyriesit..a tym ze sa zabiju mozno vyriesia svoej problemy ale kopu este pridaju...takze neviem no...
@26 tak o tej dospelosti by som ešte pochybovala, ale ja som takéto veci nezažila ani predtým. Na základke k nám asi v treťom-štvrtom ročníku prišiel chlapec ktorý mal rozvedených rodičov, takže polovicu šk. roka trávil u nás, polovicu na inej škole a koktal. V dnešnej dobe by človek predpokladal že ho zvyšok triedy vysmeje, ale u nás som nič také nezažila. Mala som kadejakých spolužiakov a niektorí ho ignorovali ale nikto sa mu nesmial. A tiež sme boli vtedy malé decká. (na druhú stranu viem že niektorí spolužiaci na gymnáziu vedeli znepríjemniť život - aj mne ale nikdy ma nenapadlo takéto "riešenie" situácie - vtedy som normálne išla za triednou, ona ich trochu znormalizovala a o niečo neskôr s tým prestali úplne)
Z toho čo som počula - tá mama sa o nich starala ako sa dalo, týraný nebol, nevidím problém...
Teraz sa nesnažím to zjednodušovať alebo čo, ale proste mám stále pocit že ten chlapec nemal na niečo také dôvod...
@7 s tebou uplne suhlasim, ono ide o to hlavne,ze tomu dietatu nedaju dostatok lasky a podpory ked potrebuje, lebo su velmi "zaneprazdneny"... a dalsia vec je, ze ked nejaky clovek povie, ze sa chce zabit aj to priamo povie, tak mu vacsina ludi neuveri, zacnu ho doondievat, proste neveria, ze to mysli vazne...a potom tomu cloveku nezostava uz nic ako to spravit, to ze to niekomu povedal bolo ako posledne varovanie o pomoc....
No a ze na to nemal dovod??? Ako vies co sa dialo v jeho hlave, kolko bolesti prezival a tak, aj ludia, co na to navonok ziadny racionalny dovod nemaju, maju na to urcite velky dovod. Myslis, ze by sa nejaky clovek naozaj pokusal o samovrazdu len tak z nudy? Vsak to stoji strasne vela odhodlania...a vsetkeho a dokaze to len clovek, ktory citi obrovsku bolest alebo ma taku depresiu, ze neciti uz absolutne nic.......
no vsetky komentare som si precitat nestihla bo nestiham... ...ale podla mna ten chlapec to urobil to celkom opravnene...mozno sa jeho rodicia konecne zacnu zaujimat..aj spoluziaci by mali brat vecsi ohlad...celkovo je ten chlapec nwm preco citovo labilny...sa cudujem ako mozne niekoho rozhadzat,a to do konca aj tak ze spacha samovrzdu!,ved to podla mna nic neni...by sa ludia cudovali ake sikanovanie sa deje u nas v triede..som uplne na nervy ked si spoluziaci hadzu moj peracnik alebo kopu do tasky,a to len tak zo srandy(mimochodom stalo sa to vcera)by si mal ten chlapec zvykat ze ludia k nemu nebudu vzdy mili
@38 Zo zaciatku sa mozno s nim spoluziaci budu trochu viac bavit, dokonca ho mozno zacnu brat na isty cas medzi seba a mozno v beznom zivote sa k nemu ludia budu spravat ohladuplnejsie (niektori ho naopak budu zhadzovat a budu o nom rozpravat aky je blazon a tak), ale to len preto, ze budu mat vycitky svedomia, povedia si ako sme toto mohli dopustit, ale to netrva vecne, po case si pomyslia, ze uz sme ako keby "odcinili svoje hriechy" a budu k nemu rovnaky ako predtym, casom to ludom vysumi z hlavy a ked si na to spomenu tak len v zmysle, ze nechapu ako to mohol spravit a tak, ale budu sa k nemu spravat rovnako...jediny kto sa mozno zmeni su rodicia, ale len mozno, a este ostatny ludia, ktory ho maju skutocne radi, a mali ho radi aj predtym, len robili chyby....podla mna to vo vacsine pripadov konci takto, su aj vynimky....A to, ze ci to spravil opravnene?? Kazdy, kto spacha samovrazdu ju zo subjektivneho pohladu spachal opravnene, a na objektivnom nezalezi, lebo objektivny neexistuje, tu ide cisto o to ako to on citi, nejde o to ako to vnima niekto iny, to su len blbosti...Aj clovek, ktory na pohlad nema ziadny "racionalny dovod" moze v dusi naozaj trpiet a clovek, co na to ma akoze nejake dovody tak ten to tak vobec nemusi vnimat, takze o tom polemizovat je uplne zbytocne. Je nezmyselne vraviet, ze niekoho problem je vacsi ci mensi. Ludia k nemu vsetci nebudu mily, to je jasne, ale skus si zvyknut na to, ze vsetci s tebou pohadzuju ako s handrou, ze ti vsetci ublizuju a ty co ti aj neublizuju, tak mas postupne taky pocit, proste to sa neda.... a k tomu, ze je citovo labilny sa dopracoval takymto sposobom, pochybujem, ze povodne bol..
V tejto chvíli by som z balkóna na šipku skočil najradšej aj ja ... ale viem, že sa rýchlo otrepem a pred polnocou sa už budem usmievať od ucha k uchu ...
@43 hmmm...ja neviem, ci zbieranie sil daako pomoze...tych par centimetrov je niekedy strasne tazkych....mohla by som zbierat sily hocikolko nikdy na to clobvek nebude pripraveny....niezeby som ta podporovala...ono vies hranica medzi absolutnym stastim a obroskou bolestou je tak tenka, ze staci tak strasne malo, aby sa prevazila, ze mi snad ani nikto neuveri.....
že ľudia nemaju pre čo žiť .. asiq za to može ta snaha vyrovnavanie sa dospelym v každom ohlade, kapitalistické vnímanie sveta ... veľa sučasnych deciek časom pochopi, že nemaju pre čo žiť .. silnejšie osobnosti sa s tym zmieria, slabšie ho budu nasledovať ... a hlavne oslabeni ľudia (psych. poruchy, klin. depresie...)
Nebola to chlapcova vyna viem cim prechadzal asi tym co ja mal problemi v skole a doma nanho len tlacili to robia aj namna mja psychyka je tak nadne ze ja pomli neviem co mam robyt a tak racej spacham tu samovrazdu a kaslem nato budem mat pokoj od vstkych problemov aj teras mama pomne nadava tak ja is to spacham a mam klud a nikto ma vtom nezastavy lenjedna osoba a ta je vcechach takze ed pride domov a us tu nebudem!!!!!!!!!
samovrazdy pachaju ludia ktori su slabi, a taktiez je to spojene s touto materialnou dobou, napr ten 8 rocni chlapec to chcel spravit len preto ze je chudobny pre mna je to nepochopitelne. mne by nevadilo ze chodim v otrhanich satach, to len ludskemu egu to vadi.
@51 neviem prečo si myslíš, že to spravil len kvôli chudobe..ľudia sa nikdy nepokúšajú spáchať samovraždu len tak pre nič za nič už len preto, že každý človek sa prirodzene bojí smrti, a pokiaľ je niečo, čo prekoná aj toto, tak to určite nebude len tak nejaká hovadina....a neposudzujte problémy iných, problém je taký dôležitý, aký dôležitý je pre daného človeka...
japonsko ma asi najviac sebevrazd na svete, a ziadni chudaci a v otrhanich satoch. takze spametacki tu poniektori co idete sa hrat na velku nirvanu
ja si to hodim pod vlak alebo sa obesim, ked ja to uznam za vhodne. a nikto mi v tom nezabrani. lebo je to moje rozhodnutie. a uz otom rozmyslam, lebo ma nebavit zit tu v tejto stupidnej krajine.
Ja nechápem hlavne názory, že pokúšať sa o samovraždu je zbabelé. že na to nemáme právo (keď už nemáme právo na svoj vlastný život, tak na čo potom máme?)a že sa stačí zamestnať a všetky problémy zmiznú, že je to to najjednoduchšie riešenie a podobne...Kto toto vraví, tak pravdepodobne nikdy nezistil, čo je to depresia a aké to v skutočnosti je. Kto toto vraví, tak si nikdy neuvedomil aké ťažké je siahnuť si na život, a všetci tí úžasní mudrci, ktorí vravia, že tým ničíme životy ostatným, nech sa prosím raz zobudia, lebo to všetko strašne sťažujú a ubližujú viac ako iní, aj keď sa snažia možno pomôcť....
@56 útešný, ale veľmi nebezpečný, lebo keď sa tým raz začneš utešovať, tak postupom času, sa tým utešuješ neustále, až je to niečo, čo ťa vedie.....a postupne už je len to....a potom je už veľmi blízko k zrealizovaniu....
@57 no je to síce nebezpečné, ale závisí od každého človeka (najmä od jeho psychickej vyrovnanosti) či sa tomu poddá, ale ostane len pri tom utešovaní. Ostatne je to nietzscheho výrok.
@58....hmmm , ale nemyslím, že je veľa takých ľudí, ktorí sa tomu dokázali nepoddať alebo to nebolo skutočné, nebola to skutočná túžba, len niečo také, niečo ako zadné dvierka.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
a je to dost... smutne
malé deti by nemali umierať a už vôbec nie vlastnou rukou.
Možno preto Kenny umiera v skoro každej epizóde south parku
Ja viem a nahradil ho ten somár Tweek ... Nejak napoly s Timmym
Vtedy asi prišli exekútori a Kenny schudobnel ešte viac a preto umrel na tak dlho ..
a nezabudaj na Buttersa a jeho zle alter ego
a spolocnost dokaze cloveka riadne zdeprimovat myslim ze vela ludi si to zazilo na vlastnej kozi a vzdy je o len o psychike ...to ze bol realne chudobny a mal problemy doma uz potom len dorazilo vsetko predtym...
ale aj tak v sucastnosti je celkove az prilis casto diskutovana tema samovrazd no napriek tomu sa jej venuje minimalna pozornost...lebo keby ludia chcu tak zakazu stranky ktore prezentuju myslienky masovych samovrazd a bolo by to hodne lepsie...
Ale Butters v tej sérii nenahrádzal Kennyho
Na Buttersa len tak nezabudnem, to je brutalista a najlepšie na ňom je, že je inšpirovaný nejakým kolegom jedného z režisérov, sranda
to fakt? to musi byt teda typek
No chápem ich konanie ...
asi vie co je zivot zaac....
Ale neviem ako to tam bolo naozaj, nepáči sa mi myšlienka že sa niekomu v škole vysmievajú že je chudobný, ja som sa s tým v škole nikdy nestretla, mali sme jedného spolužiaka u ktorého mali v rodine problém s financiami, ale nikdy sa mu nikto nesmial, práve naopak, boli sme ochotní pozbierať sa mu aj na to, aby mohol s rodičmi prísť na stužkovú.
lenže deti su hnusne, nechapu veci ktore my už chápeme prirodzene....a davaju strasne kruto najavo že oni niečo maju a niekto druhý nie..okrem toho ak sa nemylim tak ten malý mal problemy aj doma.... a dost velke
a podal mna je na tom desive to že on presne vedel čo robí..a je strasne ked male 9 ročne dieta chce spáchať samovraždu z takýchto dôvodov, kedy ho ma zaujimať iba kedy pojde von, kedy sa bude hrať a kedy bude hnevať rodicov.....
Ja zas nechápem o čom ty točíš ...
Z toho čo som počula - tá mama sa o nich starala ako sa dalo, týraný nebol, nevidím problém...
Teraz sa nesnažím to zjednodušovať alebo čo, ale proste mám stále pocit že ten chlapec nemal na niečo také dôvod...
No a ze na to nemal dovod??? Ako vies co sa dialo v jeho hlave, kolko bolesti prezival a tak, aj ludia, co na to navonok ziadny racionalny dovod nemaju, maju na to urcite velky dovod. Myslis, ze by sa nejaky clovek naozaj pokusal o samovrazdu len tak z nudy? Vsak to stoji strasne vela odhodlania...a vsetkeho a dokaze to len clovek, ktory citi obrovsku bolest alebo ma taku depresiu, ze neciti uz absolutne nic.......
Dolezite je len jedno no nie kazdy na to pride
Hej, ty si už evidentne v ôsmich rokoch dosiahol nirvánu a dištancoval sa od všetkých hmotných statkov
ja si to hodim pod vlak alebo sa obesim, ked ja to uznam za vhodne. a nikto mi v tom nezabrani. lebo je to moje rozhodnutie. a uz otom rozmyslam, lebo ma nebavit zit tu v tejto stupidnej krajine.