Tento rok bol asi v mojom živote najhorší .. umreli mi 2 známy a 4kamaráti spáchali samovraždu.. Som na tom hrozne .. Z toho 2 najlepšie kamarátky.. Iba sa vás chcem opýtať na váš názor a skúsenosti .. Ako ste sa s tým vyrovnali. Či ste to skúsili
až štyria?to je v piči s touto dobou,najhoršie na tom je že samovraždy páchaju vačšinou inteligentí ludia zatial čo primitívi a asociáli si veselo žijú dalej,kradnú a množia sa
Tak každý sa s tým vyrovnáva po svojom..., Tiež som mal jeden podobný rok. Ja to napríklad v sebe po pohrebe celé potlačím ako by sa nič neudialo, nezmenilo. Niečo na spôsob zabudnutia na zosnulých, no nie doslova. Síce sa mi potom o nich dlhú dobu snívajú zvláštne veci ale časom tie sny vymiznú.
Ono to bolo tak že kamarát skočil pod vlak.. Neskôr kamarátka mala hrozné problémy , no nikomu nič nepovedala a nakoniec to nevydržala a obesila sa.. tretia sa kvoli predošlej obesila kedže boli od mala najlepšie kamaratky.. A štvrtá sa udalostiam predrogovala
Je mi z toho zle..
Najhoršie že všetky boli z mojej partie.. Už je nás málo
mas odvaznych kamaratov. sam by som sa hodil pod vlak, lebo ma to tu absolutne vobec nebavi, ale odvahu na to nemam a nemam ani len depresiu, ktora by ma k tomu dohnala. zivot je pes.
Tiež mám problémy. Tiež si niekedy vravím že prečo som sa práve musel ja narodiť prečo nie niekto kto by mal väčšiu vôľu a chuť žiť.
Ale vieš čo aj cez to že aj mne zomrela jedna veľmi veľmi blízka osoba... aj tak som šiel ďalej. Aj keď som do piči ostal bez všetkych kamarátov aj tak som šiel ďalej.
A tak si vravím. "kurva... už som došiel tak ďaleko a zároveň toho ostáva ešte tak veľa predo mnou." Niekedy ma fakt depresie zložia aj na niekoľko dní a prajem si aby zamrzol čas aby som mal viac času rozmýšľať a dať sa dokopy. Ale čas na nikoho nečaká. Buď sa poriadne najebeš a rozhodneš sa žiť... alebo to jednoducho vzdáš.
Aj keď ma veľakrát život jebne o zem tak stále ma to tu viac menej baví. Stále chcem žiť a veď ak ma niečo predčasne nezabije tak mam ešte niekoľko desiatok rokov života. Zamysli sa nad životom ako nad filmom.. Ako by si chcela aby ten tvoj (film) skončil?
(sorry za dlhu spravu som dobre naladený tak mam aj chuť písať)
@13 Nechápem jak ťa depresie možu zložit na viac ako 5 minut. Ved to je choré. No teraz mi to pride choré. V minulosti som bol tiez v depresiach, ale jedneho dna som si povedal, že jebem depresie a odvtedy už na depresie neriešim. Každy den pekne rozcvička a po rozcvičke hlboký nádych a depresia sa može strčit
@hamaid To neni jeden pojebaný problémik. Tiež ma nezloží len tak hocičo. Je toho viac a snáď pochopíš keď napíšem že ti tu o tom nechcem verejne písať lebo je to osobné. Ale proste povedzme že je toho niekedy už veľa na mňa a nemám nikoho komu by som mohol úprimne povedať svoje problémy bez toho aby ma prerušoval, súdil a neviem čo. Tak sa to niekedy proste až moc nahromadí na mňa.....
no nikto uplne znamy sa mi nezasamovrazdil ale umrelo mi uz milion ludi z rodiny alebo aj co som poznal no a je to na hovno proste co ti povim a viem ze uz len tu v tejto dedine kde zije 3000 ludi sa minuly rok minimalne 2 ludia a to len z nasej ulice pokusili o samovrazdu a jednemu to aj vyslo no a predtym rok tiez naisto viem ze sa jeden odstrelil no takze ludia trochu by ste mohli verit aj tomu co povie Rudo Vasky aj ked styl jeho videi je trosku zvlastny a inak kolko mali rokov preco sa zabily ? teda ak ti to neprekaza tak by si to mohla napisat
a este by som napisal ze teraz mam v rodine smrtelne choru osobu a este aj zmyslov zbavenu cize je to hrozne a predty sme mali tak babku doma ktora uz zomrela pred rokom no niekto si mysli ze ja som len kkt co ma super zivot a len chlasta a zabava sa no ok uz mi jebe zas nebudem dalej taketo veci pisat uz len toto
@hamaid ak depku prekonas silou vole, tak to nebola depka. teda...ja som svoje tazke depresie jednym casom potlacil az tak intenzivne, ze z mojho sveta zmizli komplet vsetky emocie. cvokarka mi silou-mocou tvrdila, ze som sociopat a ja som jej to vtedy veril. picu sociopat, moja mysel jednoducho tak silno tuzila zbavit sa toho, ze docasne odstrihla vsetky city. chcem tym povedat, ze ak je to ozaj zle, tak sa to neda prekonat mavnutim ruky. dneska uz je to viac-menej ok. niesom stastny ani smutny. dokazem bezbolestne existovat, no pravdou je, ze by som radsej neexistoval. z casu na cas ma sice chyti priserne napicu nalada, uplne bez varovania a je to pomerne neprijemne, lebo nikto z okolia ani len netusi, co sa mi deje v hlave - podla nich som vesely extrovert, ktoreho nic nerozhadze. omyl, omyl a omyl. tazko sa vysvetluje, preco uprostred veselej debaty odchadzas z baru, ked si sa este 3 minuty dozadu dobre bavil. a "no viete, neznasam svoj zivot a mam chut ist sa obesit" na nich vytiahnut nechces. ked uz nic, aspon to zo mna robi dobreho herca a klamara, no.
ale to som sa moc zakecal. ako som povedal, cela pointa spociva v tom, ze takej tej ozajstnej, skurvenej, zlej depke sa do tvare nemozes len tak smiat.
@27@28 Och bože. Ja saam som maval depresie a nie len tak všeljaké. Ked mi v Ázii nevinne zomierajú moji blizki ľudia tak som bol tiez v depresiach. Nepoznáte moj pribeh. Ale som dokazom toho, že všetko je to o psychike. Aj choroba ako rakovina sa dá vyliečit ked telo a myslel má spravny smer tak mi tu nehovorte prosim, že neviem čo je depresia
ja som asi bezcitný kokot,ale proste čím viac samovrahov tým menej samovrahov...bolo to ich slobodné rozhodnutie takže ak nemali záujem zit tak nemá zmysel ich oplakávat,lebo aj tak tu neboli štastní a prečo si dodrbávat svoj život kvoli ludom,ktorí zvolili túto cestu
Aj ja som mal tažké obdobia asi ako väčšina,ale proste taký je život.Vyplakávat nad tým,ake je to tažké,alebo "prečo práve ja" je úplne primitívne. Treba si dat ciele a íst si za nimi a ak sa máš nahovno tak je to preto lebo robíš málo preto aby si sa mala dobre. Všetci len vyplakávaju jak je nahovno a neurobia nič poriadne preto aby sa mali dobre a ked urobia tak len krátkodobo a povedia si po mesiaci "ach nic sa nezmenilo"....žiadna výdrž,motivácia.....tak vám treba,ale každý si žije svoj život a nebudem si ten svoj kazit tým,že depkujúci ludia vyplakávaju a nepočúvaju rady
depresia je choroba, poviem vam daco z mojho zivota, a mozno len vdaka tomu, ze som tu anonymne. Od malicka som bol zcasu na cas protivny a uplakany, aki su ku mne zli ludia, ale to nebola este depresia, ked som bol soplan skocil mi ujo pod vlak, zil sam a zapijal zmareny zivot alkoholom, avsak nie kvoli peniazom, lebo zdedil spolu so svojou sestrou majetok po svojich rodicoch, ale bol osamely, casto k nam preto chodil na navstevy, no nevydrzal to, ked mu zacala sestra vycitat ze je ozran a ma k nam prestat chodit. Bolo mi smutno, a sam som si v tom veku uvedomoval cenu lasky a prave vtedy som zacal pocitovat uzkost, ze co ak si ziadnu nenajdem, potom o styri roky som poznal prvu lasku a po dvoch rokoch som sa stihol pohadat aj s otcom a s nou rozist, vtedy som sa zacal psychicky opustat, tri roky na to skoncila moja stredna, myslel som si, ze nemam depresiu a ze sa to stava aj druhym a ze sa mi len par veci dodrbalo. Zacal som pit, pohadal som sa s dalsimi blizkymi a mal som problem ostat v jednej robote dlhsie robit, tak som si povedal, ze sa na to vyseriem, uz rok som si priznaval depresiu, pisal si dennik, aby som zhodnotil zivot a nic sa nezmenilo, dal som si dokopy to najlepsie zo seba a odisiel do Anglicka, neskor sa prestahoval do Irska, obcas si prajem, aby sa moja depresia uz skoncila a prave preto, ze sa mi uz trocha zacalo darit, skoro vobec nepijem, urovnal som si vztah s otcom, dlhsiu dobu pracujem v restike, hoci mi to ide na nervy, nedokazal som sa z pomyselneho smutku dostat. Ja si citam fantasy o zaklinacovi je plny pouceni o tom, ze mozes robit dobra kolko chces no osud ta bude chciet dostihnut a pomahas zlu, hoci to nechces, proste, ze spravodlivost nie je, ale aspon bojujes so zlym osudom
@hamaid to je jedno, proste pises od veci nic ako psychika neexistuje, vsetko je sposobene fyziologiou a biochemiou mozgu. to asi tazko zmenis usmevom, tak, ako aj odrezanu nohu.
@lauragrant Nezažil som to.
Poprosil by som o rozhovor psychológa. Dokázal by mi s tým ako odborník pomôcť, alebo rehoľníka, kňaza, tí sa tiež o tomto s ľuďmi rozprávali...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Inak 4 samovraždy? To mi nejak nejde do hlavy...
Je mi z toho zle..
Najhoršie že všetky boli z mojej partie.. Už je nás málo
Ale vieš čo aj cez to že aj mne zomrela jedna veľmi veľmi blízka osoba... aj tak som šiel ďalej. Aj keď som do piči ostal bez všetkych kamarátov aj tak som šiel ďalej.
A tak si vravím. "kurva... už som došiel tak ďaleko a zároveň toho ostáva ešte tak veľa predo mnou." Niekedy ma fakt depresie zložia aj na niekoľko dní a prajem si aby zamrzol čas aby som mal viac času rozmýšľať a dať sa dokopy. Ale čas na nikoho nečaká. Buď sa poriadne najebeš a rozhodneš sa žiť... alebo to jednoducho vzdáš.
Aj keď ma veľakrát život jebne o zem tak stále ma to tu viac menej baví. Stále chcem žiť a veď ak ma niečo predčasne nezabije tak mam ešte niekoľko desiatok rokov života. Zamysli sa nad životom ako nad filmom.. Ako by si chcela aby ten tvoj (film) skončil?
(sorry za dlhu spravu som dobre naladený tak mam aj chuť písať)
ale to som sa moc zakecal. ako som povedal, cela pointa spociva v tom, ze takej tej ozajstnej, skurvenej, zlej depke sa do tvare nemozes len tak smiat.
Aj ja som mal tažké obdobia asi ako väčšina,ale proste taký je život.Vyplakávat nad tým,ake je to tažké,alebo "prečo práve ja" je úplne primitívne. Treba si dat ciele a íst si za nimi a ak sa máš nahovno tak je to preto lebo robíš málo preto aby si sa mala dobre. Všetci len vyplakávaju jak je nahovno a neurobia nič poriadne preto aby sa mali dobre a ked urobia tak len krátkodobo a povedia si po mesiaci "ach nic sa nezmenilo"....žiadna výdrž,motivácia.....tak vám treba,ale každý si žije svoj život a nebudem si ten svoj kazit tým,že depkujúci ludia vyplakávaju a nepočúvaju rady
Poprosil by som o rozhovor psychológa. Dokázal by mi s tým ako odborník pomôcť, alebo rehoľníka, kňaza, tí sa tiež o tomto s ľuďmi rozprávali...
Skús si prečítať niečo z týchto odkazov:
» www.martinus.sk/?uItem=148324...
» www.terapeutickecentrum.com/wp-content/uplo...
» www.e-dukla.sk/?page_id=1013&a...
Úprimne ti prajem veľa síl... rozprávaj sa o tom s ľuďmi.
» ipcko.upside.sk/...