Šanca dostať sa na Karlovu univerzitu v Prahe, alebo Masarikovu univerzitu v Brne
Dobrý deň,
som maturantom na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Prešove (SR), a rozmýslam kam ísť ďalej študovať. Velmi ma zaujali hlavne Karlova univerzita v Prahe a Masarikova univerzita v Brne. Veľmi rád by som sa na niektorú z nich
Môj brat študuje informatiku na massarykovej a dostal sa tam hlavne vďaka testu študijných predpokladu že to bolo dosť dôležité a aj vďaka výsledkom z informy zo školy.. a to sa ani moc nepripravoval čiže podľa mňa by si nemal problém sa tam dostať ak si pozrieš tie testy
@7kubbo7 neviem jak karlovka .... ale k brnu tolko ze .... mal som spoluziaka na zs ... bol priemerny - 1,2,3 .... potom siel na gympel .... a tam tiez pochybujem ze bol lepsi jak priemerny ..... momentalne je v tretom rocniku na informe v brne ---- drzim palec aby ti vyslo to po com tuzis, pekny den a stastne a vesele aj tebe
Môj "švagor" teraz informatiku na Karlovke doštudoval. Priateľ končí tretí ročník. Na známkach nezáleží, skôr natom či máš nato skutočne hlavu, si ochotný tomu štúdiu obetovať celých 5 rokov (keby len..veľmi veľa študentov to tm ťahá viac než 5 rokov), bývať do rána hore a zabudnúť na lenté prázdniny, teda na akékoľvek tak v pohode nie je to nezvládnuteľné, ale vidím, že je to drina... dvoch informatikov odtiaľ mám pri sebe, množstvo ľudí to radšej skončí a dokončí ozaj len šikovní. Ale nestraším, niektoré veci sú zaujímavé a závisí aj od toho akú informatiku si zvolíš. Žijem na karlovskej matfyzáckej koleji a počúvam dennodenne rôzne veci čo sa príjmačok týka, bývali ešte podľa priemerov ale už sa tuším robia príjmačky o tom nič neviem, mňa na inofšku nebrali Mám aj kamoša v Brne a tam je to z priateľovho a jeho porovnania ľahšie, niekedy sú teda aj výnimky... u nás v BA ani nehovorím tam študuje ďalší priateľov kamoš a štúdium tam oproti Karlovke sa nedá ani porovnať... ak sa nato dáš, prachy v robote sa ti ale po zvládnutí stresov vyplatia keby chceš nejaké info, ozvi sa, priateľ môže pomôcť viac.
Čo sa masaryčky týka, hej tam sa robia všeobecné predpoklady, pred pár rokmi sa tam najviac hodnotila matematická časť, ostatné aj keď si veľmi nemal (kamarát ostatné časti nemal skoro vôbec a vzali ho), ale ako je to teraz neviem... tam ti známky nepomôžu keď sa tam hlásiš asi šikovný si, skôr ide o to, aby si sa nenechal zmiasť stresujúcim nedostatkom času. Sama som to s prepáčením kvôli tomu dodrbala
ak nato máš hlavu prečo nie môj brat študuje iformatiku v brne, ale zas on je iná kapacita no a má dosť problémy sa tam udržať keď chceš vedet viac napíš ts
Narovinu : Mal si isť na gympel priemyslovky majú oveľa nižšiu uroveň látky ktorú preberajú ako gymple. Ale tak ak ťa to baví tak sa uč šprtaj a a zožeň si doučko budeš potrebovať 100 krat viac ako je učebná láta stredných škôl.
@tosom aspoň keby si bol vedel, že v Masarykovej dobe to bolo dosť jedno. niektorí to písali tak, niektorí Masarik, a to aj v priamej korešpondencii s ním. no big deal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
*Masarykova
Presne tak, tam ich tvoje priemery nezaujímajú... pôjdeš na prijímačky a tam ukážeš, čo vieš...