Baby - aké ste k svojím frajerom, doprajete im trocha voľnosti, ste žiarlivé?
Pýtam sa preto, lebo ta moja hrozne žiarli na všetko, a neviem či je to normálne. Je teraz zo školy na lyžiaraku, opíja sa tam každý deň, zabáva - večer príde na chatku, a keďž
neviem, či som divná, ale ja si myslím, že žiarlivosť je prejav nedôvery voči druhému, fakt netuším, prečo by ťa mala kontrolovať a listovať si tvoj fb , to čo je preboha, akože nehovorím, aj u mňa majú moje kamarátky aj frajer moje heslo ale nikdy by mi sami od seba nečítali správy a už vôbec nie aby sa so mnou kvôli nim hádali
proste od tak žiarlivého človeka by som utekala 100 metrov daleko
jasné, že je to prehnané. ale v prvom rade si myslí, že si na vine aj ty, lebo si jej to hneď od začiatku dovolil. a nechápem načo si jej dával fb heslo za účelom toho, aby ťa kontrolovala -.-
Na jednej strane chceš trochu viac voľnosti, na druhej aj ty sám žiarliš, vyznieva to z toho ako opisuješ jej lyžiarsky Keď máš priateľku si nemáš tak či tak čo s inými vypisovať, keby tam môj chlap napísal že nie a zamračeného smajlíka asi sa s ním týždeň nebavím a tak isto on so mnou, a nie je ani jeden z nás prehnane žiarlivý, len máme pravidlá, ktoré sme si určili už na začiatku aby sme sa takýmto veciam vyhli, a to máme heslo obaja od začiatku... a každý vie čo môže a čo nie, a keď už si aj s niekým píšem alebo on, vždy mu to poviem skôr ako to vidí sám, to má tiež celkom dobrý efekt
@7 aspon vidim, ze je viacej takych bab ako moja frajerka. a ja neziarlim ze je na lyziaraku a pije - len ma to sere ze sa takto do mna obuva, ked ja tu v BA sa kazdy den ucim na skusky, pracujem, chodim na trening a potom mi vycita ze jednej babe odpisem ze nepridem na trening - to by som bol este zvedavy kebyze napisem ze ANO, co by bolo potom... ved to je uplne normalna vec.
viete zacina mi to strasne vadit, ja jej nevycitam dokonca to, ze si pise s ex alebo ked je doma v nitre sa s nim stretne, mna raz volala moja ex, chcela daco ohladne leteniek nepodstatne, a tyzden sme sa nerozpravali - lebo som jej poradil - a ohradza sa tym, ze ona s nim chodila 4roky a ja s nou 6mesiacov iba, ze ona s nim kadeco zazila a moze si s nim pisat...
este ze som flegmatik ty kokos, ale aj mna dokazu obcas vytocit taketo veci...
Nikdy by som nedal priatelke heslo na účet a nie preto,že by som niečo skrýval,ale z princípu,že mi nemá čo čítať súkromné konverzácie. Takisto keby mi čítala SMS v mobile ju dakde pošlem.
žiarlivosť je prejav nedôvery nielen voči tebe, ako tu bolo spomenuté, ale hlavne voči sebe samej - buď neverí, že ona nedokáže byť verná alebo neverí, že stojí za to, aby si jej ostal verný.
čo s tým ti však neviem celkom poradiť, lebo v už existujúcom vzťahu sa z toho ťažko vymotáva. väčšinou to chce proste čas a trpezlivosť, možno skúsiť popracovať na jej sebavedomí, ale ona nepochopí niečo, čo pochopiť nechce, zbytočne by si ju tlačil do niečoho, hoci aj pokojne.
inak ja žiarlivá nie som a nechápem, prečo si ľudia vymieňajú heslá k svojim kontám na sociálnych sieťach. však ak ma chce podviesť, tak tomu nezabránim snorením na facebooku. hlúpe.
Vezmi gumenú rukavicu, chyť ja za prstovú časť a najväčším šmahom ruky ako dokážeš jej prejdi po tvári like gentleman..
Toto je detské správanie nie len preto, že sa tak správa ale preto, že si vôbec heslo k tvojmu účtu opýtala.
TO NIKDY neveští NIČ DOBRÉ!
teraz to už síce vieš tak možno sa ti to podarí nejak zmierniť. Mal by si jej vysvetliť nech jej ne*ebe.
no kedze mas, ako pises, 25 rokov a ona ma podla opisu situacie cca 16 , tak mozno bude problem vo vekovom rozdiele a odlisnom rebricku hodnot.
v tomto veku je podla mna normalne, ze sa clovek hlada, nie je si isty sam sebou, moze mat male sebavedomie... pretoze ziarlivost je podla mna prejavom vlastnej neistoty.
pokial je clovek spokojny sam so sebou, vyrovnany a vedie plnohodnotny zivot, nema preco patologicky ziarlit a robit sceny.
ja osobne by som si asi nedovolila pozerať partnerov facebook s tým, že mu idem skontrolovať s kým si čo píše.. a robiť scénu z jedného smajlíka. .to je smutné
@kitty7 pekne napisane, a hesla sme si dako nevymienali, ja jej heslo napriklad nepoznam ani poznat nechcem - ona ho proste vie, lebo pouzivam iba jedno, dako sa ho naucila, kedze uz spolu viac ako rok byvame..
@victord vieš obaja sme mali vzťah predtým, ja 5 ročný s idiotom ktorý ma podvádzal, on asi trojmesačný, s tou babou sa stretával, teda aj ja vždy ju bral s nami ale nikdy to nerobilo dobrotu. Ten vzťah predtým bol o tom že som heslo nemala, ani som si mobil nepozerala a podjebával ma na každom kroku, terajší to vie a robí všetko preto aby som ani raz nemala podozrenie že niečo také robí aj on. Tak isto aj ja.. Pretože to chápe, niekedy už nejde o také veci že ooo moje súkromie, a ooo pojebaný facebook niekedy ti viac záleží na tom druhom, či ti verí, či je spokojný... ako na sebe samom a viem že v tejto dobe, internetu a facebooku som viacerým ľuďom skôr na smiech ale neviem, ako chcete potom fungovať? v manželstve? 40rokov života spolu a stále budete mať niečo iba svoje a pred tým druhým to skrývať? veď to je smiešne...
@soltyky ako sa mi mas ? to keby napisem mi byskriabe oci, a dolame prsty... ja babam vlastne vobec nepisem takto - preto som aj takto dake kamaratky stratil, uz s nimi niesom vobec v kontatke odkedy chodim s touto.. @peculiar je o dva roky mladsia
totálne nechápem prečo si navzájom dávate heslo na fb.. resp. keď to heslo máte, prečo si tam lezete navzájom.. ja viem heslo mojho, v živote mi nenapadlo ísť mu tam, lebo mu proste verím a každý vo vzťahu panebože musí mať svoju voľnosť.. keby si aj dá flirtík s niekym, nech sa páči, aj tka viem že večer sa zase vráti ku mne a nebuďme naivní, všetky vieme že sa pozeráte aj po iných, veď to robíme tiež by som zošalela keby mi začne kontrolovať správy alebo čokolvek.. to sa proste nerobí a tvoja baba je riadne psycho, dávno by som ju vymenila
Ok,som rada, ze som normalna a neziarlim takto. Heslo na Fb by som nikdy nedala svojmu drahemu.
Podľa mna to s ňou budes mat časom ešte horšie, daj jej preboha nejake hranice.
@trdelniiq v uplnom poriadku ďakujem dostala,.. uplne v pohode, ale už si nikdy na vrch hlavy nasrať nenechám, keď už som taká piča, heslo viem, ale to neznamená že som tam denno denne prihlásená, pozerala som sa tam za pol roka raz? nepotrebujem to verím mu, ale ako náhle by som si niečím nebola istá si to overím, on tak isto a máme pokoj. Nemusím sa stále stresovať a trápiť ako predtým..
ESTE RAZ - ja som jej heslo nedal, ona si ho vzdy nejako zisti, pozivam jedno, to vzdy trocha pomenim - ale vzdy ho zisti, neviem ci mi v noci napudruje prsty a potom skuma ze ktore klavesy som stlacil, neviem ako to robi, ale ja to heslo jej nedavam dobrobolne
a stratiť kvôli nej kamarátky... omg... nikdy ma nevedelo nič väčšmi nasrať než kamarátova žiarlivá p.čka, sorry za výraz... ale keď človek s niekým bdie po nociach, buduje sebavedomie, radí mu, keď sa tá krava zas na neho nasrala, že ako si ju uzmieriť a byť tá zlá, to človeka rýchlo omrzí...
nechápem, prečo by dvaja ľudia nemali mať aj život mimo vzťahu, veď tu nikto nehovorí o skrývaní sa, ale o normálnom rešpekte toho, že partner má rodinu a kamarátov, do ktorých života ma nič nie je...
napríklad, písala som si s jedným mojim naj kamošom o dosť intímnych veciach a keď mi potom napísal, že si to tá jeho štetka prečítala, lebo má jeho heslo som myslela, že ju pôjdem do ČR osobne uškrtiť...
vies co by ma zaujimalo? preco si jej vlastne daval to heslo na FB. vyziadala si ho?
priznam sa, ze mna osobne velmi nezaujima, s kym si moj partner pise. pokial so mnou bude chciet byt, tak so mnou bude, pokial nie, tak nie. jedine, co vyzadujem, je, aby mi neklamal. to je vsetko. a taktiez vie, ze neveru netolerujem.
nikdy by ma nenapadlo mu smejdit v osobnych veciach, hoci teda na kompe, pokial ho mame spolocny, nechava otvoreny mail i FB.
inak, aj ja budem mať 23 o chvíľu, fakt od dákej 16-ročnej by som to ešte čakala, ale je dospelá... skús sa jej opýtať, či nemá zlé skúsenosti, lebo inak je len sprostá
@aero ak na to, aby si bola za vodou potrebujes, aby ti frajer vzdy vopred povedal s kym pise, co pise a nahodou ak ti nieco neprezradi, hoc taku banalitu akou je jedna veta so smutnym smejkom, hovori to o vsetkom, len nie o tom, ze si zahojena.
@kitty7 mala 4rocny vztah kde ju 2-3krat podjebal.. takze ma. a preco ste si pisali o intimnych veciach ked on ma frajerku? to by som ja napriklad nespravil
@trdelniiq to je mne už jedno, buď takú aká som, alebo budem sama.. a dohodli sme sa na tom obaja, nie len ja sama a sme tak spokojní, každý vzťah je iný, každý je iný, aj ke´d tak trochu chorý a keď sme pritom, ani si s nikým nevypisuje, nepotrebuje to, stačím mu ja, on stačí mne,... a pohodička kamarátov máme, spoločných s kt sa stretávame vonku .. a vypisovačky potajme nepotrebujeme
@aero a ked si mu nieco nasla na FB, tak si mu to len tak oznamila a bola si v pohode hej ? ze zlatko vidim ze si si pisal s renatou, napisal si jej prvy, a dal si tam citovy smajlik dobrej nalady, - ale len to som chcela, aby si vedel ze som bola zas na tvojom FB a listovala tvoje sukromne spravy..
aj mňa bývalý podviedol, videla som bohužiaľ kopec chalanov, ktorí podviedli moje kamarátky a naopak a napriek tomu nevidím zmysel v žiarlení, pretože ako píšem, tým, že budem mať jeho heslo tomu aj tak nezabránim... hľadať si musím, aj som si hľadala takého, u ktorého cítim pohŕdanie alebo odpor voči nevere, pre mňa je vernosť zásada a morálna hodnota. okrem toho si myslím, že som dosť skvelá na to, aby ma nemal chlap dôvod podviesť
a čo sa týka tých intímnych vecí, ten kamarát mi je ako brat-dvojča, vieme o sebe strašne veľa a nevidím na tom vôbec nič divné. divné mi je, že tá jeho, chvalabohu už bývalka čítala naše rozhovory, do ktorých ju nič nie je.
@aero mne je uplne jedno, ake maju vztahy ini ludia pokial nimi neublizuju mne, ale z tohto co tu pises mi prislo smutno uz len lebo som si predstavila, kolko ludi na tvoj sposob este na tomto svete je jesus fucking christ
@victord vieš že sa také ešte ani nestalo? vlastne som vždy všetko také videla ked som bola unho, písal si predo mnou a nič zlé vždy sa všetko dalo vysvetliť jediný raz čo mi vadilo bolo s bejvalkou, keď ona riešila že ja som na ňu krivo pozrela mimo mňa... nie so mnou ..
vysvetli svojej milovanej, že si slobodný človek od narodenia a od Boha máš slobodnú vôľu a je len a len na tebe, či bude aj naďalej tvojou priateľkou...
muž je vládca tvorstva a "nejaka" žena ti predsa nebude robiť nervy ...
ak to nedokážeš, tak sa radšej nežeň, lebo ďalší rozvod je na obzore
@victord neviem, keď si pojde nech si ide, len mu všetko hovorím ja aby nič nenašiel mimo tooh čo som mu hovorila, aby sme sa zbytočne nehádali, mne sa tieto "pravidlá" so začiatku tiež nepáčili, ťažko sa na to zvykalo, ale je to lepšie... oveľa nec si myslíte o mne že som neviem ako corá @zajkousko málokedy s tebou súlasím, ale pravdu máš...
@aero omg ake vypisovacky potajme. to, ze to pise mimo tvojej pritomnosti nie je potajme. to si ani neviem predstavit, co by si spravila so mnou, ked tu nieco napisem nejakej zenskej k fotke/pod status.
@victord už s tým prestanete s tým FB ... ja som to kedysi tiež urobil a už nikdy viac ... + dôvera sa buduje na inej báze a ešte dodatok ... dôvera je základ vzťahu ... takže ujasni si priority ale ak ti to až tak neprekáža aká je tak potom je to oukej čosi podobné som poznal aj ja čo sa týka toho čo píšeš ale už nikdy viac by som nič podobné nedopustil
Kamo uvedom sa, nebud traged. S takou by som nevydrzal ani 2 minuty. A davat jej svoje heslo na FB? Trochu sebaucty a sukromia by nezaskodilo, normalne mam nervy za teba...prosim ta, toto neni vztah, toto je....nejaky parazit pomyleny, ktory si mysli, ze ta vlastni...z fleku by som taku poslal dpc, keby chcela moje heslo od FB hahaha, wake up, lebo skoncis ako polka muzov pod papucou...
@aero ja len tolko,že ak by velmo chcel podviesť tak najbližšie keď bude vonku to urobí a možeš mať aj 7653442334276890 hesiel od jeho účtov a mobilov. Kukať si cudzie konverzácie toto nikdy nepochopím,že by som ani si nemohla s nikým písať normálne a byť pomaly jak na reťazi, pod dohladom. Vzťah je aj o slobode.... ale ako tebe vyhovuje. . . . . . . . . .
stale mam nervy... to zboznujem, ked si nejaky kamos najde nejaku a potom ani von nejde...ale vies co, mozes si za to sam...mam tu presne pre teba pesnicku musis jej povedat: ber, alebo jeb na to...
Ale inac k tej nevere, ako vidite, je jej tu hojne. Nemam ziadne statistiky, ale odhadom si myslim, ze urcite viac ako 50% ludi aspon raz v zivote podvedie..viac ako polovica, ked sa tak zamyslite...strasne malo nevery je odhalenej a vztahy kludne pokracuju dalej. Ked sa nad tym cisto racionalne zamyslim, tak to neni vec, kvoli ktorej sa treba rozist. Ako naruci niekomu vztah to, ze sa raz niekde na disko poriesi s niekym a mozno aj vyspi, ked sa potom nestretavaju ? Nijako. Akurat , ze po citovej stranke je to odveci, podvedena sa citovo zlozi, narusi sa dovera a citi sa zneuctena a podvedeny je nasraty, ze investuje do zeny cas, peniaze a energiu a ona len tak da inemu ...
Och. Stale vravim, keby mi chlap chcel zakazovat chodit von / pisat si s inymi kamaratmi, tak prestanem chodit von s nim.
Vsak dokelu snad viem rozlisovat frajira a kamaratov a to, ze s niekym ostanem v kontakte aj ked som vo vztahu, je snad dost pochopitelna vec. Ved ja si to ani neviem predstavit naopak, to je uplne cele zle.
To neznamena, ze mi frajir nestaci; to znamena presne tolko, ze mam aj kamaratov, ktori pre mna nieco znamenaju a neposlem ich len tak do prec, lebo som si nasla nahradu Neviem, az tak smutno-smiesno mi je z takeho pristupu.
jasne ze je to prehnane, ale skus sa s nou otvorene porozpravat o tom, preco ti neveri az tak ze ma potrebu ta kontrolovat. mozno jej v minulosti ublizil niekto komu verila a mal volnost a teraz sa boji, ze ked to spravi zas tak sa to zas obrati proti nej. dovera je krehka a niekedy si baby prenasaju zle skusenosti aj do noveho vztahu. takze skus zistit pricinu, a normalne sa porozpravajte.
komentar k veci: nie, nie je to normalne, ona nie je asi tiez normalna a ty tiez nie.
dalej ked som videla niektorych komentare ja neviem, ci viem co je laska a ci si mozem dovolit tu sudit niekoho lasku ale to co tu napisali niektori, si myslim, ze s laskou nic nema a jebe vam na hlavy.
a taketo vztahy a to vsetko a hesla ....co je toto za dobu do rite
@method ono to nie je len tak vylucne citova zalezitost ale skor zalezitost moralky, zasad, pripadne rozumnosti jednotlivca, a casto suhrn vsetkych troch. rozumny clovek, ktory ma pevne a silne moralne zasady neda prednost nejakemu povrchnemu pudu a nezradi ako seba, tak doveru, ktora mu je dana partnerom. ja by som napriklad nedokazal podviest, nie len z toho dovodu, ze by som uplne zradil sam seba a vsetky hodnoty, ktore vyznavam a mam ich zvnutornene ale hlavne preto, ze by som zradil doveru partnerky. a je nepodstatne, ci sa to dozvie alebo nie. po takom niecom by som si pripadal ako uplna ludska spina a nedokazal sa ani pozriet do zrkadla.
Keď by si môj chlap niekedy takto o mne potajme zisťuje heslo na fb a pod. ... kebyže to zistím, tak ho hneď vyzvem, nech mi to láskavo vysvetlí, prečo mi neverí a má potrebu "nabúravať " sa mi do osobných vecí...zdravý vzťah je pre mňa hlavne o dôvere, ale to neznamená , že toho druhého vlastníš, mala by tam zostať určitá miera zdravej autonómie.. inak súhlasím tu s @peculiar
v prvom rade si zmeň heslo, aj ked ste partnery toto je už moc .... a ano je to prehnané takto žiarliť.... až mocprehnané tak rozhodne si treba o tom poohovoriť z očí do očí...
vôbec to nie je normálne čo robí, keď nejakej známej napíšeš, že neprídeš na tréning so smutným smajlom aby hneď scény robila
vôbec ti neverí a nechápem, že s ňou môžeš byť
a nechápem tiež ako niekto môže na kamarátky žiarliť, veď ona ťa úplne obmedzuje, ja som na jeho kamarátky nikdy nežiarlila, dokonca ich mám možno rada žiarlila som len 2 krát, raz oprávnene a druhý krát lebo ma vydesilo, keď mi povedal, že po ňom nejaká vyštartovala, ale potom som si uvedomila, že mu verím na 100 % a nič sa nedeje
takéto správanie ste mali zničiť už v zárodku a pracovať na vzťahu, až príliš jej ustupuješ
@aero takže aj tvoje heslo od birdzu má a može si čítať všetko aj úplne o všetkom ostatnom vie a aj mu povieš keď sa s nejakým chalanom trebárs vonku/v škole/v práci rozprávaš aj o čom ste sa rozprávali?
lebo by mi to 1. prišlo ako zbytočná strata času pokiaľ to nebolo nič zaujímavé a 2. to narúša súkromie iných ľudí
rozmýšľam že keby má frajer všetky moje heslá od všetkého ta jak by som to riešila kebyže chcem kamarátke/kamarátovi napísať o problémoch s frajerom dajakých
@7 O__O a inak nechapem, ze ked si cerite naco su vam hesla od fb a neviem co. Ja som tiez mala heslo od frajerovho fb ale v zivote som sa mu nan neprihlasila nie to este aby som mu spravt citala. To by som si nedovolila ani, verim mu a nemam dovod kafrat sa mu do jeho veci. Neviem jak je to u vas, ale pride mi to ako totalna blbost, ked ti hentake sprostosti riesi.
@Victord to sa ma naozaj musis pytat? Predsa to, ze to respektujes... taketo spravanie. Mat priatelku neznamena nemat pravo na sukromie, tvoja priatelka porusila to pravo, zaroven ti vobec neveri... takze po a) si blbec, lebo to respektujes
po b) si blbec, lebo ti stale zisti heslo - to ako menis to heslo? predtym si mal chňapka1, potom chňapka2 a treti krat si to zmenil zrejme na chňapka3, ze?
Ziarlim. Ale na druhej strane zo skusenosti z predchadzajucich vztahov viem, ze velke ziarlivostne sceny nie vzdy znamenaju, ze ten clovek vas ma naozaj tak rad ako sa pri tych scenach tvari. Su totiz ludia, ktori ziarlia a pritom nechcu byt s vami. Len nechcu, aby s vami bol niekto iny.
Ako tu čítam tieto konverzácie a hlavne @aero - no neviem, mne sa zdá akoby ste žili vo väznici či čo už, prečo pre boha musíte presne vedieť, čo ten druhý robí? Každý má predsa svoju slobodu, ja si nemyslím že by nejaký vzťah bol o tom, že naša "polovička" je úplne pod kontrolou, a nemôže sa ani pohnúť bez súhlasu...je to predsa choré. A smiešne je, že práve takéto páry chcú presvedčiť ostatných ale hlavne seba samého že je to normálne a toto je znakom dôvery, a nemáte si čo tajiť...no ďakujem pekne, jasné, že to neni o tom, že by ste niečo tajili, ale o tom, že si veríte natoľko, že si nebudete čítať konverzácie a pod. Týmto mu predsa dáš najavo to, že si stále myslíš že ťa klame a podvádza. že mu nedôveruješ! Akože mu "stačíš" aj ty? To je dosť smutné, lebo človek je predsa spoločenská bytosť, a potreboval by viacerých ľudí okolo seba a nie len jedného. Ja viem, že sa pokúsiš presvedčiť seba samú že je to v poriadku a my sme hlúpy, ale iste vieš, že to tak nie je.
Len tak na margo by som spomenula, že takých párov poznám aj ja a skoro bez výnimky sa ich vzťah skončil práve kvôli nevere. Ironické, však? Okrem internetu a telefónu a čo ja viem...existuje aj niečo ako reálny svet, kde sa napriek tomu všetkému môže stať hocičo. A takýmto prístupom sa tie nevery nejakým spôsobom vyprovokujú.
Týmto som vyjadrila môj názor aj na pôvodnú otázku.
@vintageprincess s tym vyprovokovanim nevery mas uplnu pravdu - tiez som si obcas hovoril, dpc. ked schytavam za taketo nepodstatne veci, tak co mi brani v tom aby som to ozaj urobil, a aby som si ozaj zasluzil, ved ked mi uz picuje, tak nech je aspon zaco... !
:/ no to je mas dost blbe no. Ked ti to vadi,rob s tym niečo,porozprávaj sa s nou,alebo to nejak riešte, ak ti na nej záleží.
A inak vie,že si zalozil tuto konverzáciu? To by jej myslis vadilo? ci?
ked si to tu tak citam,zistujem,že som vlastne velmi fajn dievča!
A raz si ma u mna zabudol priatel telefon a ani ma len nenapadlo hrabat sa mu tam, to by som mu nikdy neurobila, každý ma svoje sukromie a právo na neho.
@pijemzelenycaj to je jasne, ze nevie ze som zalozil tuto temu.. to s tym mobilom respektujem, nie kazda by to dokazala, skor by som povedal ze 96 percent by si ho kukla
@aero takže ja si to predtasvujem u teba tak, ze ty ked stretnes byvaleho spoluziaka zo skoly a ani ho nepozdravis lebo je to chlap? nacom ste sa presne dohodli?
mna by JEBLO, kebyze mam taketo zakazy ...
@aero mna tato veta zabila:
,,ale neviem, ako chcete potom fungovať? v manželstve? 40rokov života spolu a stále budete mať niečo iba svoje a pred tým druhým to skrývať? veď to je smiešne..."
To ako o sebe viete každý jeden prd? To je prehnané, každý by mal mať aj svoj svet, kamarátov, a nie byť spolu neustále a používať len slovíčko MY, to potom riadne sa utláča individualita človeka...
Mne by na mieste tvojho chlapa riadne jebalo z toho tvojho podozrievania...
@victord a ty si ten pripad cloveka co ma napisane PINkod ku karte na ruke? wtf? Ako ho vzdy zisti? napis tam heslo ,,alysia ma vzdy pravdu" an a to nepride!! Ak samozrejme nemas zrkadlo nad pc, alebo ti tam nekuka cez plece
myslela som si, že odo mna nie je žiarlivejšie dievča, ale vidím, že je bola som dávno tiež taká, ale už to neriešim..keď žena cíti, že ju priateľ ľúbi tak na takéto veci nie je dôvod..veľakrát mám nervy aj teraz keď ten môj ide niekam von, ale netrasiem sa ako kedysi, že určite práve nejakú preťahuje..príde mi to skôr také neuveriteľné .
a dalšia vec je, že je podľa mna uplne zbytočne mať heslo toho druheho ked o tom vie ved jasne, že tam nebude nikoho baliť ked to priatelka nonstop sleduje..
Ja osobne som veľmi žiarlivá, ale snažím sa to nedávať najavo, pretože viem, aké to je, keď do mňa niekto stále hučí "S kým si bola?" "Čo ste robili?" "Prečo si nenapísala?"
Jediný raz kedy som spravila "scénu" bolo na venčeku, keď som bola pripitá, ale aj to bolo len podpichnutie
Ja mám s mojim frajerom vztah na dialku s tym, ze sa vidime par dni do mesiaca lebo sa to inak neda, ale kazdych 6 tyzdnov potom pridem na 2 tyzdne. Nielen ze ma poriadne sere ze on za mnou zatial prisiel iba raz (uz to tahame takto 7. mesiac), mam aj jeho heslo na FB a obcas sa mu nato pozriem, no nie nato aby som mu potom nieco vycitala ajked pise babam same flirtujuce smajle typu ale to je jeho vec. ja si s chalanmi tak sice nepisem, ale to len preto, lebo to proste nemam vo zvyku. Takze aj mna to vie poriadne vytocit, ale potom sa skludnim lebo ho poznam natolko ze vzdat sa vztahu so mnou by neriskoval lebo ma miluje takze ho z nicoho neobvinujem. Mna vedia maximalne vytocit skor veci typu: "Milacik zajtra po tvojej skuske dame skype aby si mi porozpraval co a ako? " on mi nato povie; "jasne laska, spolahni sa lubim ta" .... mozete tri krat hadat co z toho nabuduci den je... cinkne mi sprava alebo mi na 2 minutky zavola ze: "mucko skuska nic moc, ponahlam sa teraz naspat do skoly a vecer idem na intraky je tam zurka a uz tam aj zostanem..." co je on socka ty kks? ked uz ma volny byt tak co v nom preboha nespi? niesom vobec spokojna ked spi mimo domu a este k tomu na intrakoch kde su s nimi aj baby... nema to nic s nedoverou ale sere ma poriadne ze namna si cas neurobi iked to slubil a radsej zdrhne... nehovoriac o tom ze mu vzdy poviem ze teraz by sa mi zisla jeho podpora a par milych slov lebo toho je namna vela alebo tak.... chlapi!
@14 prve tri riadky.
neziarlim, ale nie som slepa.
nepotrebujem svojho priatela ,,pustat'' na stretnutie so zenou.
nech si chodi, kam chce, nemusim ani vediet o vsetkych jeho stretnutiach. lenze ja vzdycky hned pridem nato, ked ma podvadza aj bez toho, zeby som ziarlila...
ale ked ma podvedie, tak ho uz nechcem vidiet a scenu si odpustim. ani vysvetlenie mu nedovolim.
ked ma miluje, tak som jedina, s ktorou sa bozkava na usta a vsetko viac...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
107 komentov
proste od tak žiarlivého človeka by som utekala 100 metrov daleko
viete zacina mi to strasne vadit, ja jej nevycitam dokonca to, ze si pise s ex alebo ked je doma v nitre sa s nim stretne, mna raz volala moja ex, chcela daco ohladne leteniek nepodstatne, a tyzden sme sa nerozpravali - lebo som jej poradil - a ohradza sa tym, ze ona s nim chodila 4roky a ja s nou 6mesiacov iba, ze ona s nim kadeco zazila a moze si s nim pisat...
este ze som flegmatik ty kokos, ale aj mna dokazu obcas vytocit taketo veci...
čo s tým ti však neviem celkom poradiť, lebo v už existujúcom vzťahu sa z toho ťažko vymotáva. väčšinou to chce proste čas a trpezlivosť, možno skúsiť popracovať na jej sebavedomí, ale ona nepochopí niečo, čo pochopiť nechce, zbytočne by si ju tlačil do niečoho, hoci aj pokojne.
inak ja žiarlivá nie som a nechápem, prečo si ľudia vymieňajú heslá k svojim kontám na sociálnych sieťach. však ak ma chce podviesť, tak tomu nezabránim snorením na facebooku. hlúpe.
Toto je detské správanie nie len preto, že sa tak správa ale preto, že si vôbec heslo k tvojmu účtu opýtala.
TO NIKDY neveští NIČ DOBRÉ!
teraz to už síce vieš tak možno sa ti to podarí nejak zmierniť. Mal by si jej vysvetliť nech jej ne*ebe.
v tomto veku je podla mna normalne, ze sa clovek hlada, nie je si isty sam sebou, moze mat male sebavedomie... pretoze ziarlivost je podla mna prejavom vlastnej neistoty.
pokial je clovek spokojny sam so sebou, vyrovnany a vedie plnohodnotny zivot, nema preco patologicky ziarlit a robit sceny.
@peculiar je o dva roky mladsia
ale inac si v poriadku?
Podľa mna to s ňou budes mat časom ešte horšie, daj jej preboha nejake hranice.
Ja by som frajera takto nekontrolovala, prislo by mi to ponizujuce.
Hlavne uz v takomto nasom veku, keby mate 16 tak to este pochopim.
Cize suhlasim s @9.
A ty si inak tiez trosku cudny ze jej toto dovolis (das heslo na fb) a tolerujes.
nechápem, prečo by dvaja ľudia nemali mať aj život mimo vzťahu, veď tu nikto nehovorí o skrývaní sa, ale o normálnom rešpekte toho, že partner má rodinu a kamarátov, do ktorých života ma nič nie je...
napríklad, písala som si s jedným mojim naj kamošom o dosť intímnych veciach a keď mi potom napísal, že si to tá jeho štetka prečítala, lebo má jeho heslo som myslela, že ju pôjdem do ČR osobne uškrtiť...
priznam sa, ze mna osobne velmi nezaujima, s kym si moj partner pise. pokial so mnou bude chciet byt, tak so mnou bude, pokial nie, tak nie. jedine, co vyzadujem, je, aby mi neklamal. to je vsetko. a taktiez vie, ze neveru netolerujem.
nikdy by ma nenapadlo mu smejdit v osobnych veciach, hoci teda na kompe, pokial ho mame spolocny, nechava otvoreny mail i FB.
a čo sa týka tých intímnych vecí, ten kamarát mi je ako brat-dvojča, vieme o sebe strašne veľa a nevidím na tom vôbec nič divné. divné mi je, že tá jeho, chvalabohu už bývalka čítala naše rozhovory, do ktorých ju nič nie je.
muž je vládca tvorstva a "nejaka" žena ti predsa nebude robiť nervy ...
ak to nedokážeš, tak sa radšej nežeň, lebo ďalší rozvod je na obzore
@zajkousko málokedy s tebou súlasím, ale pravdu máš...
žiarivosť vo vzťahu dvoch milujúcich osôb nemá miesto...
je to najhoršie čo môže byť spolu s podvádzaním
Vsak dokelu snad viem rozlisovat frajira a kamaratov a to, ze s niekym ostanem v kontakte aj ked som vo vztahu, je snad dost pochopitelna vec. Ved ja si to ani neviem predstavit naopak, to je uplne cele zle.
To neznamena, ze mi frajir nestaci; to znamena presne tolko, ze mam aj kamaratov, ktori pre mna nieco znamenaju a neposlem ich len tak do prec, lebo som si nasla nahradu Neviem, az tak smutno-smiesno mi je z takeho pristupu.
dalej ked som videla niektorych komentare ja neviem, ci viem co je laska a ci si mozem dovolit tu sudit niekoho lasku ale to co tu napisali niektori, si myslim, ze s laskou nic nema a jebe vam na hlavy.
a taketo vztahy a to vsetko a hesla ....co je toto za dobu do rite
vôbec ti neverí a nechápem, že s ňou môžeš byť
a nechápem tiež ako niekto môže na kamarátky žiarliť, veď ona ťa úplne obmedzuje, ja som na jeho kamarátky nikdy nežiarlila, dokonca ich mám možno rada žiarlila som len 2 krát, raz oprávnene a druhý krát lebo ma vydesilo, keď mi povedal, že po ňom nejaká vyštartovala, ale potom som si uvedomila, že mu verím na 100 % a nič sa nedeje
takéto správanie ste mali zničiť už v zárodku a pracovať na vzťahu, až príliš jej ustupuješ
lebo by mi to 1. prišlo ako zbytočná strata času pokiaľ to nebolo nič zaujímavé a 2. to narúša súkromie iných ľudí
rozmýšľam že keby má frajer všetky moje heslá od všetkého ta jak by som to riešila kebyže chcem kamarátke/kamarátovi napísať o problémoch s frajerom dajakých
a @zajkousko má výnimočne tuším pravdu či čo
a inak nechápem názory že nemáš si čo vypisovať s inými. to akože vzťah zároveň s inými kamarátstvami nemôže fungovať?
po b) si blbec, lebo ti stale zisti heslo - to ako menis to heslo? predtym si mal chňapka1, potom chňapka2 a treti krat si to zmenil zrejme na chňapka3, ze?
Má svedomie a asi je tam trošku aj dôvera. A tuším som mu aj dovolila podvádzať ma s chlapmi. Hihihihi. :letim:
Len tak na margo by som spomenula, že takých párov poznám aj ja a skoro bez výnimky sa ich vzťah skončil práve kvôli nevere. Ironické, však? Okrem internetu a telefónu a čo ja viem...existuje aj niečo ako reálny svet, kde sa napriek tomu všetkému môže stať hocičo. A takýmto prístupom sa tie nevery nejakým spôsobom vyprovokujú.
Týmto som vyjadrila môj názor aj na pôvodnú otázku.
A inak vie,že si zalozil tuto konverzáciu? To by jej myslis vadilo? ci?
ked si to tu tak citam,zistujem,že som vlastne velmi fajn dievča!
A raz si ma u mna zabudol priatel telefon a ani ma len nenapadlo hrabat sa mu tam, to by som mu nikdy neurobila, každý ma svoje sukromie a právo na neho.
mna by JEBLO, kebyze mam taketo zakazy ...
,,ale neviem, ako chcete potom fungovať? v manželstve? 40rokov života spolu a stále budete mať niečo iba svoje a pred tým druhým to skrývať? veď to je smiešne..."
To ako o sebe viete každý jeden prd? To je prehnané, každý by mal mať aj svoj svet, kamarátov, a nie byť spolu neustále a používať len slovíčko MY, to potom riadne sa utláča individualita človeka...
Mne by na mieste tvojho chlapa riadne jebalo z toho tvojho podozrievania...
@burble vynimocne suhlasim so zajkouskom
Jediný raz kedy som spravila "scénu" bolo na venčeku, keď som bola pripitá, ale aj to bolo len podpichnutie
neziarlim, ale nie som slepa.
nepotrebujem svojho priatela ,,pustat'' na stretnutie so zenou.
nech si chodi, kam chce, nemusim ani vediet o vsetkych jeho stretnutiach. lenze ja vzdycky hned pridem nato, ked ma podvadza aj bez toho, zeby som ziarlila...
ale ked ma podvedie, tak ho uz nechcem vidiet a scenu si odpustim. ani vysvetlenie mu nedovolim.
ked ma miluje, tak som jedina, s ktorou sa bozkava na usta a vsetko viac...