čafce dobrí ludia. Sčernal mi náranok. nemáte nejaké typy ako sa to dá odstrániť? Nejake babičkine recepty alebo niečo podobné. Prosím vás. mal som ten náramok rád .
@afleck2 Je zo striebra, zlata, platiny či paládia? Alebo nerezová ocel či meď alebo nejako kombinované? Lebo na to dostaneš špeciálny čistiaci prípravok, takže neboj.
@roman103 ...ak by bol zo zlata tak by asi nesčernal, lebo hlavná vlastnosť ktorá robí zo zlata taký drahý kov je práve to že je nereaktívne
najbežnejšie černajú strieborné veci (oxidácia), o iných som to príliš nepočul.
@afleck2 - pointa všetkého čo ti tu radia je v tom odstrániť tú vrchnú zoxidovanú vrstvu, čiže teoreticky sa to dá hocičím čo je dosť abrazívne, asi aj nejakým obyčajným tekutým čistiacim práškom.
dodám ti len "babičkin recept" na prevenciu toho aby sa to stalo znova - do šuflíka/krabičky/whatever kde to skladuješ daj kúsok kriedy, nemám to síce osobne overené a ani neviem prečo, ale vraj to pomáha.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ak je to bižu, tak to si nájdi nový
najbežnejšie černajú strieborné veci (oxidácia), o iných som to príliš nepočul.
@afleck2 - pointa všetkého čo ti tu radia je v tom odstrániť tú vrchnú zoxidovanú vrstvu, čiže teoreticky sa to dá hocičím čo je dosť abrazívne, asi aj nejakým obyčajným tekutým čistiacim práškom.
dodám ti len "babičkin recept" na prevenciu toho aby sa to stalo znova - do šuflíka/krabičky/whatever kde to skladuješ daj kúsok kriedy, nemám to síce osobne overené a ani neviem prečo, ale vraj to pomáha.
Hydrogenuhlicitan sodny (to je soda bikarbona, ak sa nemylim), alobaly, hlinikove halierove mince, varenie a kuchynska sol ... vsetko zle!
Popol ak sa nemylim vytvori na striebre matny povrch.