Ak hviezdičku násobíme srdiečkom, vznikne nám číslo, dvakrát väčšie ako keď hviezdičku delíme štvorčekom. Ak od štvorčeka odčítame srdiečko a násobíme to hviezdičkou, vznikne nám rovnaký útvar ako keď hviezdičku násobíme srdiečkom. Ak sčítame srdiečko so
zle som opísala, na tom konci malo byť... Ak sčítame srdiečko so štvorčekom, výsledok ešte vynásobíme troma, vznikne nám o srdiečko väčšie číslo ako je hviezdička.
Ak hviezdičku násobíme srdiečkom, vznikne nám číslo, dvakrát väčšie ako keď hviezdičku delíme štvorčekom. Ak od štvorčeka odčítame srdiečko a násobíme to hviezdičkou, vznikne nám rovnaký útvar ako keď hviezdičku násobíme srdiečkom. Ak sčítame srdiečko so štvorčekom, výsledok ešte vynásobíme troma, vznikne nám také isté číslo ako je hviezdička.
ste si iste ze ste nasli vsetky riesenia? ak by hviezdicka bola nulovy vyraz tak sustava ma nekonecno rieseni (hviezdicka=0 stvorcek=-4/3srdiecko, podmienka stvocek nemoze byt nula)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
čo som vyhrala?
Aké celé číslo sa skrýva pod štvorčekom?
I. x*y = 2*(x/z)
II. (z-y)*x = x*y
III. y+z = x/3
3y+3z = x
I. rovnica
(3y+3z)*y = 2*(3y+3z)/z
(3y+3z)*y*z = 2*(3y+3z)
inak povedane y*z = 2
z = 2/y
II. rovnica
(z-y)*(3y+3z) = (3y+3z)*y
z-y = y
z = 2y
2/y = 2y /*y
2 = 2y^2
1 = y^2
y = 1; -1
z = 2y
z = 2; -2
ste si iste ze ste nasli vsetky riesenia? ak by hviezdicka bola nulovy vyraz tak sustava ma nekonecno rieseni (hviezdicka=0 stvorcek=-4/3srdiecko, podmienka stvocek nemoze byt nula)