Načo je to dobré? S tatkom sme tak filozofovali, veď je to blbosť.. môže napríklad niekto umrieť a už je to celé zle. A verím tomu, že veľmi málo ľudí napíše pravdu..(ja sa hlásim ku kmeňu Chuj)
A tie otázky, keď to čítam..trvanie cesty do školy..po
Nebyť údajov získaných z týchto sčítaní, na mnohých predmetoch by sme boli ochudobnení o množstvo učiva a nemohli by sme vyhotovovať nohé z analýz (tým sa humánnej geografie nijako nechcem zastávať! )
aby vlada mohla vypracovat strategicky plan na najblizsich 10 rokov.. cim presnejsie budu vysledky, tym vyssiu ucinnosti bude mat scitanie...
no a presne naco to je? aby vedeli do coho a v akom pomere a na akom uzemi investovat.. ci do infoveku, ci do socialnej sfery, ci do infrastruktury a podobne.. kolko na vychodnom slovensku, kolko na strednom.. a tak... ale kludne sa vyserte na tie papiere.. ved ste slovaci a o vas ide... ja uz tu aj tak pravdepodobne dlho nebudem...
@5 vysledky sa statisticky vyhodnotia a spravi sa optimalizacia na xy parametrov tak, aby sa dodrzali stanovene ekonomicke podmienky, ktore su sucastou matematickeho modelu...
podobne sa to robi aj vo velkych podnikoch.. napriklad v slovnafte. dlhodobo sa zbieraju udaje, vypracuju sa matematicke modely a robi sa optimalizacia pomocou linearneho programovania. s podmienkami dosiahnutia minimalnych nakladov, minimalnych casov pracovnych cyklov atd atd... a tych premennych je tam niekolko milionov.. vypocet trva niekolko dni na dost vykonnych pocitacoh...
@interrupcio tiež si myslím že to nieje až taká blbosť.. a je škoda že väčšina ludí ma na to opačny nazor.. podla mna by nikoho nezabilo keby si nájde 5 minút a vyplní to pravdivo
@natalik8p ... Mna by len velmi zaujimalo, na kieho dabla budu vsetky tieto informacie pristupne aj sukromnemu sektoru... Na kiu pcu bude moct, kde jaky "podnikatel" prist a podla urcitych kryterii zistit, ze ten ma tolko a tolko nehnutelnosti ... atd ...Nemali by tieto informacie byt pristupne len pres stat? ...Kurde !
@nobile ok.. neviem co je to za spolocnost, posobi to inac trosku smiesne (myslim ta forma) ale aj tam je jasne napisane, ze statisticke udaje budu zverejnene sukromnej sfere.. nie osobne udaje a tym padom neprotirecia tomu, co tvrdi statisticky urad.. a druha vec.. odvolavaju sa na zakon 484/2002, lenze tu vetu vytrhli z kontextu. treba si precitat prvu hlavu tohto zakona a znej vylyva, ze forma scitania ludu nie je protizakonna.... a mas pravdu znie to konspiracne... no nic.. ja sa idem dat ocipovat jastermi z podsvetia a potom idem spat..
Ja ako scitaci komisar len tolko, ze mnohe sa eviduje v roznych databazach a aktualizuje kazdym dnom a niektore otazky su uplne zbytocne. A to aky sme narod zistujem kazdym dnom ci uz sa kona scitanie, alebo nie.
@nobile netvrdim, ze sa to neda zneuzit... vzdy sa moze najst niekto, kto je svina... ale zas keby si stale hovorim, ze ma moze zrazit auto, tak za cely zivot nevyjdem von na ulicu....
Napíšte si siouxskú národnosť ak nesúhlasíte s bulšitom za 60 miliónov korún ktorý vám umožní akurát tak uviesť osobné údaje čo môžu byť použité proti vám
Je super začať diskusiu s tým, že sčítanie je blbosť, lebo doňho vyplním falošné údaje
Myslím, že, napriek tomu, že je to celé zorganizované dosť debilne, lebo štát už kopu informácií má, len si ich nevie dať dokopy, to určite zmysel má ... Štatistika je dôležitá
A to, že keď niekto umrie, tak tie údaje nebudú na jedinca presné, ani náhodou nemá šancu poprieť nejaký význam ...
A pritom neviem, či sa to vo všeobecnosti oplatí atd., ale keď už za to štát zaplatí, príde mi ako riadna hovadina všade povypĺňať chujoviny, lebo tri bodky ...
Na druhej strane, keď som sa dočítal, že pred desiatimi rokmi bolo na Slovensku 5000 Eskimákov, skoro som sa pošťal od smiechu
Ad 1, myslim si, ze keby to bol zbytocny projekt, tak by donho EU neinvestovala, v podstate ide o to, co povedal @interrupcio v @5 a @6 . Ad 2, ako scitacieho komisara by ma potesilo, keby to kazdy vyplnil tak, ako ma, lebo podla toho mi aj zaplatia Ale podpisal som asi 5 papierov s dohodami o mlcanlivosti a ochrane osobnych udajov.. Ad 3, nemyslim si, ze k tym dokumentom pustia nejakeho random cloveka, je to v ich zaujme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
no a presne naco to je? aby vedeli do coho a v akom pomere a na akom uzemi investovat.. ci do infoveku, ci do socialnej sfery, ci do infrastruktury a podobne.. kolko na vychodnom slovensku, kolko na strednom.. a tak... ale kludne sa vyserte na tie papiere.. ved ste slovaci a o vas ide... ja uz tu aj tak pravdepodobne dlho nebudem...
podobne sa to robi aj vo velkych podnikoch.. napriklad v slovnafte. dlhodobo sa zbieraju udaje, vypracuju sa matematicke modely a robi sa optimalizacia pomocou linearneho programovania. s podmienkami dosiahnutia minimalnych nakladov, minimalnych casov pracovnych cyklov atd atd... a tych premennych je tam niekolko milionov.. vypocet trva niekolko dni na dost vykonnych pocitacoh...
osobné údaje nebudú sprístupnené
» help.census.gov.uk/assets/Slovak_N...
a ten zvyšok, typické názory deciek
» www.iseco.sk/scitanie-2011/...
Posobi to trosilinku konspiracne, ale na SVK to klido pido aj tak urcite je...
V.
Clovek sa ani nenazda a ako spomenul @interrupcio ... bude ocipovany
A mozte sa mi aj vysmiat, za tento nazor...
No myslim, ze nie som az tak paranoidny a privelmi vzdialneny od pravdy !
» sioux.uid0.sk
Myslím, že, napriek tomu, že je to celé zorganizované dosť debilne, lebo štát už kopu informácií má, len si ich nevie dať dokopy, to určite zmysel má ... Štatistika je dôležitá
A to, že keď niekto umrie, tak tie údaje nebudú na jedinca presné, ani náhodou nemá šancu poprieť nejaký význam ...
A pritom neviem, či sa to vo všeobecnosti oplatí atd., ale keď už za to štát zaplatí, príde mi ako riadna hovadina všade povypĺňať chujoviny, lebo tri bodky ...
Na druhej strane, keď som sa dočítal, že pred desiatimi rokmi bolo na Slovensku 5000 Eskimákov, skoro som sa pošťal od smiechu