najprv treba identifikovat,
*preco sebavedomie nie je take ako by malo byt - ci sa nevyvynulo, alebo je ziskane negativnym zazitkom
*ako sa prejavuje take znizene sebavedomie - niekedy sa nesebavedomo spraveme iba pri urcitych situaciach..
*ake fyzicke prejavy ma znizene sebavedomie
ked toto vsetko vieme, potom sa voli vhodna cesta, napriklad sposobom pozitivneho zazitku.. napriklad ked sa nesebavedomo spravame iba pri cudzich ludoch, tak sa postupne snazim prekonat sam seba a zacnem oslovovat ludi na ulici, pytat sa ich a cestu a podobne.. ked sa opytam nejaku blbost patdesiateho cloveka, tak uz mi to pride uplne normalne.. a posuniem sa o krok dalej tym smerom, kde som najmenej sebavedomi/kde mam najvacsi strach.. to bol len priklad.. technik je vela..
Ak sa znizene sebavedomie prejavuje aj nejakymi fyzickymi / psychickymi prejavmi (uzkost, depresia), tieto sa daju tlmit napriklad relaxacnymi cviceniami.. ale vsetko zavisi od daneho problemu...
Imho, myslim ze ho nemas nizke le-tak, urcite to pre nieco je. Nizke sebavedomie je podla mna ako bolest hlavy, skoro vzdy ma nejaku realnu pricinu, na ktoru ked prides a odstranis uz by si ho nemala mat- nikdy. ........... Sebavedomie nikdy nieje problem, ten je vacsinou realny a nie jednoducho riesitelny.
@xy12345 depresie, pocit bezvyznamnosti, pocit ze som skareda ... je toho vela .. ale to su uz asi ucinky nizkeho sebavedomia... a dovod ?? dovodom by mohlo byt ze o mna nikto neprejavil vztahovy zaujem za cely zivot.
@genenica
" dovodom by mohlo byt ze o mna nikto neprejavil vztahovy zaujem za cely zivot."
tohto sa zbav a absolútne to neber do úvahy pri žiadnom vypočítavaní svojej hodnoty či takých vecí.
lebo bez ohľadu na to či je to objektívne relevantné alebo nie pre tvoj stav, tak je iba kontraproduktívne to tak brať lebo zaprvé je to niečo čo z veľmi veľkej časti (polovičnej určite, možno aj nadpolovičnej) nemáš príliš ako ovplyvniť (lebo je to rozhodnutie druhých) a zadruhé ti to tvorí zvyk podmieňovať svoje sebavedomie externou validáciou, čo je... v podstate úplný opak pravého sebavedomia, ktoré spočíva práve v tom že ty sa máš rada a cítiš ako hodnotný človek, aj keď ti nikto nehovorí/nenaznačuje že ním si.
@genenica no velmi strucne... depresie mozu mat vela pricin a nemusia byt vobec z nizkeho sebavedomia. Napriklad depresie mam aj ja, sice nie kazdy den, ale par dni do mesiaca, zistil som ze je to uzko spojene s mojimi ostat zdrav problemami, predtym ako som ich nemal som depresie nikdy nemal. tie dalsie 2 veci si myslim ze su spojene s tym sebavedomim. No to ze o teba nikto neprejavil zaujem sice moze byt dôvod, ale nie prvotny, nie prvotna pricina... Na tvojom mieste by som sa teda skôr zameral na to ze preco neprejavil, co si myslis ty. Potom ti vide asi viac veci, no a tych viac veci by teoreticky mohlo mat 1 odstranitelnu pricinu, ktoru ked odstranis vsetko by malo byt dobre...Ale vobec to nemusi byt jednoduche na to prijst, mozno na to ani nikdy neprides. ... Ja na tom napriklad niesom o nic lepsie nez ty, az na to ze pricinu svojho nestastia (ja mam skôr nestastie ako nizke sebavedomie) viem, a verim ze sa da odstranit, pisem verim lebo to nieje vobec iste... A trochu moze aj pomoct ked budes viac s ludmi ktori ta maju radi a citis sa s nimi dobre a zas nebit s tymi ktori vedia ze mas nizke sebavedomie a pripadne ho este viac znizuju.
@12 viem ze je to taka hra na detektiva/ psychodetektiva, ale podla mna najrozumnejsie (aj ked jednoznacne najtazsie) riesenie. Nizke sebavedomie je podla mna len priznak toho ze clovek podvedome nieje spokojny s tym co je/aky je mozno aj co prezil atd... Ak je pricina odstranitelna, treba ju odstranit, ak nie potom sa s tym motze clovek len vyrovnat, inak ho moze mat nizke kludne az do smrti.
@Genenica ako keby som sa to pýtal ja... sebavedomie si netreba rozhodne zvyšovať... tak ako tu už bolo spomínané... treba hľadať príčinu... to, že ťa niekto nechce, to nie je príčina toho, že máš nízke sebavedomie... pravda je opačná... nikto ťa nechce práve preto, že to sebavedomie máš nízke... keďže si žena, tak predpokladám, že najviac riešiš asi vzhľad a to ako vyzeráš... ale v prvom rade treba riešiť to ako na druhých ľudí pôsobíš... toto je proste niečo nadprirodzené... proste čo z teba vyžaruje, aká energia, aká aura... keď to v sebe nemáš, nikde nie je napísané, že to tak bude navždy... len musíš zmeniť seba, zmeniť myslenie a pohľad na veci vrátane pohľadu na seba čiže sebavedomie ako také je fakt druhotná záležitosť... keď sa budeš sama cítiť dobre a milovať sa takú aká si, tak to sebavedomie proste príde tak nečakane a určite aj to ostatné, čo ti robí starosti
a ak sú tie depresie naozaj reálnymi depresiami, tak treba ich začať riešiť... ak máš blízkych priateľov na ktorých sa môžeš obrátiť, tak to je skvelá vec a treba to jednoznačne využiť... ak nemáš... žiaľ... ostáva tu už len odborná pomoc... lebo ako všetci vieme... depresia je choroba, čo v preklade znamená, že ju treba liečiť...
hlavne si pamätaj že iba nízky človek dokáže ponižovať ....a dnes veľa lúdi hodnotí druhých dosť povrchne ako by tetovania, štýlove účesy, našpúlené pery, či milión selfie bolo dôležitejších ako správanie, komunikácia, záujmy, myšlienky ...preto aj ich hodnoty sú dosť pomýlené a teda si urči svoje vlastne, buď hrdá na to aká si, nenechaj sa nimi podceňovať
Musíš niečo naozaj dokázať.
Proste musíš sa stať tým kým chceš a byť so sebou spokojný aj keď je to beh na dlhú trať.
Potom sa zvýši.
Umelo ho nezvýšiš (o čo sa snaží asi každý).
Musíš mať dôvod na skutočné sebavedomie a MAŤ ho, nie rozmýślať ako sa hrať na to že ho máš.
nie je nic lepsie na nizke sebavedomie ako mesiac na robotnickej ubytovni tolko komplimentov co sa napocuvas tam nebudes pocut cely zivot a este aj vtipne su.. vacsinou @elmsi
Co som cital stranky psychologickeho razu, ako pedagog riesi nizke sebavedomie studenta - toho, presne, tak som sa dopracoval k domnienke, ze je to sustavny proces, akysi umely, kde sa ziakovi davaju ulohy, ktore urcite zvladne a za to dostava pochvaly. Teda poveri ho ulohami, ktore zvladne, neskor ho pochvali pred ostatnymi ziakmi v triede a postupne. Je to dost na dlho, kym sa zacne sam uvedomovat, ako sebavedomy clovek. No, ale, ze ako by sa to dalo urobit sam, tak to je uz diskutabilne. Ako pisal Patrixio (ci kto) @5 , je sposobov zrejme viac, ale vzdy ide o vnutornu zmenu. Ja by som zacal asi tym, ze by som si kupil knihu, presne s touto problematikou (asi by som si precital niekolko najlepsich knih a potom si najal experta na tuto problematiku haha, flashback). Zacal by som sa zaujimat o rieseni duchovnych problemov, liecenie emocionalneho tela a podobne moderne terminy z oblasti spirituality. Urcite lepsie a lacnejsie riesenie ako psycholog, aj ked psycholog sa v tom vie rychlo zorientovat a povedat za 5 minut viac, ako ty z knih za niekolko tyzdnov. Je to dlhy proces. Urcite nehladaj nieco na weekend, lebo to vacsinou tak nie je. @elmsi
V podstate ide o vylepsenie svojej karmy. Je to rovnako zlozite a rovnako problematicke a rozsiahle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
*preco sebavedomie nie je take ako by malo byt - ci sa nevyvynulo, alebo je ziskane negativnym zazitkom
*ako sa prejavuje take znizene sebavedomie - niekedy sa nesebavedomo spraveme iba pri urcitych situaciach..
*ake fyzicke prejavy ma znizene sebavedomie
ked toto vsetko vieme, potom sa voli vhodna cesta, napriklad sposobom pozitivneho zazitku.. napriklad ked sa nesebavedomo spravame iba pri cudzich ludoch, tak sa postupne snazim prekonat sam seba a zacnem oslovovat ludi na ulici, pytat sa ich a cestu a podobne.. ked sa opytam nejaku blbost patdesiateho cloveka, tak uz mi to pride uplne normalne.. a posuniem sa o krok dalej tym smerom, kde som najmenej sebavedomi/kde mam najvacsi strach.. to bol len priklad.. technik je vela..
Ak sa znizene sebavedomie prejavuje aj nejakymi fyzickymi / psychickymi prejavmi (uzkost, depresia), tieto sa daju tlmit napriklad relaxacnymi cviceniami.. ale vsetko zavisi od daneho problemu...
Proste ked ti toto nefunguje, nefejkujes to spravne
" dovodom by mohlo byt ze o mna nikto neprejavil vztahovy zaujem za cely zivot."
tohto sa zbav a absolútne to neber do úvahy pri žiadnom vypočítavaní svojej hodnoty či takých vecí.
lebo bez ohľadu na to či je to objektívne relevantné alebo nie pre tvoj stav, tak je iba kontraproduktívne to tak brať lebo zaprvé je to niečo čo z veľmi veľkej časti (polovičnej určite, možno aj nadpolovičnej) nemáš príliš ako ovplyvniť (lebo je to rozhodnutie druhých) a zadruhé ti to tvorí zvyk podmieňovať svoje sebavedomie externou validáciou, čo je... v podstate úplný opak pravého sebavedomia, ktoré spočíva práve v tom že ty sa máš rada a cítiš ako hodnotný človek, aj keď ti nikto nehovorí/nenaznačuje že ním si.
a ak sú tie depresie naozaj reálnymi depresiami, tak treba ich začať riešiť... ak máš blízkych priateľov na ktorých sa môžeš obrátiť, tak to je skvelá vec a treba to jednoznačne využiť... ak nemáš... žiaľ... ostáva tu už len odborná pomoc... lebo ako všetci vieme... depresia je choroba, čo v preklade znamená, že ju treba liečiť...
Hahahahaha
Ale nie, ved predsa tak, ze si stanovis nejaky ciel a dosiahnes ho
strasne vela bodov mas u mna dnes
'ty sa máš rada a cítiš ako hodnotný človek, aj keď ti nikto nehovorí/nenaznačuje že ním si.'
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"hlavne si pamätaj že iba nízky človek dokáže ponižovať"
nezmysel.
Proste musíš sa stať tým kým chceš a byť so sebou spokojný aj keď je to beh na dlhú trať.
Potom sa zvýši.
Umelo ho nezvýšiš (o čo sa snaží asi každý).
Musíš mať dôvod na skutočné sebavedomie a MAŤ ho, nie rozmýślať ako sa hrať na to že ho máš.
V podstate ide o vylepsenie svojej karmy. Je to rovnako zlozite a rovnako problematicke a rozsiahle.