Ani ja som nebola vždy sebavedomá... Dnes môžem sebavedomie priam rozdávať
V prvom rade si uvedom, že si skvelá, napíš si svoje všetky dobré vlastnosti, uvedom si, že je ich dosť, a hlavne si ich stále opakuj. A možno by ti aj pomohlo, keby si si tých, ktorých považuješ za dokonalých, občas predstavila v nejakej blbej situácii, napr. najkrajšie dievča v triede, jak asi vyzerá, keď vylezie práve z postele, alebo nejakého nadutého frajera na toalete... Je to haluz
ako vraví @14 , treba sa len postaviť ráno pred zrkadlo a povedať si...dnes si ale fešák... a držať hore hlavu(ale nie až moc a usmievať sa ... a nedbať moc na to že je nejaký debo krajší lebo má rovný nos trebárs...
mala som podovný problém so sebadôverou ale som to akosi prekonala proste som si povedala že ak sa niekomu nepáčim taká aká som tak to asi neni dobrý človek a nestojí mi za to aby som s ním mala nejaký ten kontakt...a keď ťa ľudia spoznajú tak zistia aký si a nebudú ťa súdiť podľa výzoru a tých čo ťa súdia podľa výzoru alebo prvého dojmu tak na tých nech ti nezáleží... nikto neni dokonalý...
Moje sebavedomie tiež nestojí za nič, ale zistila som že na krátke chvíle mi pomáha kráčať so zdvihnutou hlavou a počúvať pri tom príjemnú hudbu (Ale nič nemá na to, niečo dokázať... - bohate mi napr. stačí keď odo mňa spolužiak opisuje program )
proste musis brat sameho seba takeho aky si.. prijat svoje chyby, ale hlavne si musis uvedomit tvoje dobre vlastnosti
sme mali raz prednasku a nam vravel ten chlapik, ze kazdy clovek by mal vediet vymenovat svojich tusim 5 dobrych vlastnosti za kratky cas maximalne 5 minut sa mi zda. ked to nevies je to chyba a mal by si to napravit, lebo nie je mozne, aby si tych 5 dobrych vlastnosti nemal
no drzim palce, ale urcite to zvladnes staci si verit a srat na vsetkych okolo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
treba si skrátka veriť stále, aj keď sa ti nedarí...
hlavu hore
4)
V prvom rade si uvedom, že si skvelá, napíš si svoje všetky dobré vlastnosti, uvedom si, že je ich dosť, a hlavne si ich stále opakuj. A možno by ti aj pomohlo, keby si si tých, ktorých považuješ za dokonalých, občas predstavila v nejakej blbej situácii, napr. najkrajšie dievča v triede, jak asi vyzerá, keď vylezie práve z postele, alebo nejakého nadutého frajera na toalete... Je to haluz
mala som podovný problém so sebadôverou ale som to akosi prekonala proste som si povedala že ak sa niekomu nepáčim taká aká som tak to asi neni dobrý človek a nestojí mi za to aby som s ním mala nejaký ten kontakt...a keď ťa ľudia spoznajú tak zistia aký si a nebudú ťa súdiť podľa výzoru a tých čo ťa súdia podľa výzoru alebo prvého dojmu tak na tých nech ti nezáleží... nikto neni dokonalý...
Ná šak recept na sebavedomie neexistuje, dôležité je, aby si si ty sám uvedomil svoju cenu a potom to pôjde samo
sme mali raz prednasku a nam vravel ten chlapik, ze kazdy clovek by mal vediet vymenovat svojich tusim 5 dobrych vlastnosti za kratky cas maximalne 5 minut sa mi zda. ked to nevies je to chyba a mal by si to napravit, lebo nie je mozne, aby si tych 5 dobrych vlastnosti nemal
no drzim palce, ale urcite to zvladnes staci si verit a srat na vsetkych okolo
Vo všeobecnosti existuje dvanásť zásad ako získať sebadôveru:
1. Zamerajte sa na svoje potenciálne možnosti, a nie na to, čo vás obmedzuje;
2. Zaumieňte si, že spoznáte pravdu o sebe;
3. Rozlišujte medzi tým, kto ste a čo robíte;
4. Nájdite si niečo, čo robíte radi a dobre, a potom to robte stále;
5. Nahraďte sebakritiku pravidelným, pozitívnym zhováraním sa so sebou samým;
6. Obavu pred neúspechom nahraďte zreteľnou predstavou o tom, ako sa vám darí a akí ste šťastní;
7. Nájdite dosť odvahy správať sa trochu výstredne;
8. V rámci možností sa čo najviac zmierte so svojimi rodičmi;
9. Rozhodnite sa zosúladiť telo s duchom;
10. Povzneste sa nad neurotický pocit viny;
11. Vyhľadávajte ľudí, ktorí vám pomôžu v ďalšom raste;
12. Nedopustite, aby ste kvôli tomu, že vás niekto odmietol, zanevreli na medziľudské vzťahy
...a samozrejme zdroj
» referaty.atlas.sk/odborne-humanit...
...tak vela šťastia