Mám 15, som na strednej a mám problém so sebavedomím. Hanbím sa najmä chlapcov. Ak mám odopovedať pred celou triedou cela očerveniem, potia sa mi dlane, zabúdam, čo som sa naučila...ak sa mám rozprávať s dievčatami a všetky pozerajú na mňa, tak sa tiež ve
sucitim s tebou, ked ja mam cosi poveadt pred triedou vzdy mam pocit ze sa zosypem,vsetko zabudnem a vlastne presne to co si povedala ty
no a problem pri komunikacii s ostatnymi a pocit menejcennosti? tiez viem o com hovoris. velmi dlho soom nim trpela, ak to tak mozem povedat. nastastie tohoto sa mipodarilo zbavit. nasla som si inu partiu so spolocnymi zalubami a kedze sa venujem nieco v com som dajme tomu celkom dobra, a a ta partia ludi okolo ma tam "berie" tak som akosi nabrala sebavedomie alebo teda aspon odstup.
uz si poviem,kaslem na vas, ked niekto zo mna spravi chuderu pretoze viem ze to tak nei je a su ludia co ma maju radi, ked som tomu zacala verit naucila som sa byt prirodzenejsia a uvolnenejsia ci uz v tirede alebo aj medzi cudzimi ludmi ( a to mi kedysi tiz robilo desny problem)
sranda ze prave ludia ktory mi v tomto pomohli boli starsi, co ja veimo 5 rokov a pri nich by som sa mala citit este blbsia ale nie je to pravda
pointa je skus si najst nieco co ta bavi, venovat sa tomu, najst si kamosov a nabrat sebavedomie
ku skole, podla mna na gymply vecsina ludi zacne skolu flakat
a k frajerovi, to ze ty nikoho nemas je skr pozitivne podla mna, este aj k tomu pride, neoj raz si ta niekto oblubi, ba priam zalubi a ani nebudes vediet ako
skus si o tom s niekym pohovorit,s tym,komu doverujes,ulavi sa ti a poradi ti...mozno,ak by si takeho niekoho nemala ,alebo by nepomohlo,tak by si mala skusit ist k psychlogovi,ak je dobry,tak ti uricte pomoze,nieje to zaidna hanba tam ist,je to normaln,eja ja som chodila a mi velmi pomahala,fakt
A pokus sa najst si dake hobbie,pri kotrych sa odreagujes a bude ta to bavit,mouzno nieco kreativne,mozno pri tom ziskas aj uvolnenie,aj torchu seabvedomia(kreslenie,pisanie,hudba,sport...hocico ine)A taktiez sa snaz nebyt vzdy sama,pretoze ked je clovek mdzi ludmi ,tak sa citi lepsie
kedysi to bolo u mňa tak isto ...Proste sa neboj, buď sama sebou... A ludí čo majú na teba narážky si nevšímaj .... Kedysi som na tom bola takmer tak ist bála som sa že ma ludia nepríjmu takú, aká som... Ale pochopila som že sa kvôly druhým pretvarovať nemôžem a proste si budú na mňa musieť zvyknúť .. Neoplatí sa kvôly tomu trápiť Ale fakt je, že najviac mi dopomohol k tomu, nebyť hamblivá šport... Turnaje, majstrovstvá, a.t.ď... Tam sa na mňa všetci pozerali a práve to mi dopomohlo k tomu nebyť taká hamblivá a nebáť sa „vystupovať” preď ľuďmi...
povedz triednej aby ťa vyučjúci skúšali v kabinete....tak sa vyhneš opísaným problémom...časom postupne táto nepríjemnoť opadne a budeš fit.........filip
Z toho si nič nerob, ja som prešiel niečím podobným a keď naozaj chceš, tak sa z toho dostaneš. namiesto FB si vyhladaj na googli nejake knihy o sebavedomi a skus sa riadit podla nich...pop. mi napis TS-ku a ja nieco upnem a poslem ti link...základ je SRAŤ NA OSTATNÝCH !!! nech si myslia čo chcú, hlavne nech ty sa bavíš.
skús sa viac sústrediť na svoje kladné vlastnosti, doslova si ich vypíš ak to nepôjde inak, napíš si všetko čo máš na sebe rada, sustred sa len na tieto veci. začni mať rada samu seba taka aka si (zatial), nájdi si niečo čo ta baví, rob zo sebou niečo,neseď len doma za facebookom, choď do prírody, zacvič si, chod na nové mieste, kde stretneš iných ľudí s kt. si budeš rozumieť. a v žiadnom prípade sa neľutuj ani nepodcenuj , sústred sa na to čo máš, buď za to vďačná, za to že si zdravá a žíva ži v prítomnom okamihu, vypusť všetok hnev, prestan posudzovať druhých a kritizovať seba a ostatných. potrebuješ zmenu....krok vpred, zmena a chcenie musí vychádzať z teba, nikto iný ti nepômože pretože šancu si dáva každý sám!!!! - máš na výber či chceš nadalej žiť ako ta čo sa boji prehovoriť a je nespokojná so sebou alebo kvôli tomu niečo urobí. Dosť bolo sťažností. ideš za svojim novým cieľom. predstavuj si že si štastná, predstav si aký krásny môže byť život ak budeš dostatočne sebavedomá. rob čo ta baví, najdi si nejakú aktivitu ktorá ťa bude naplnať a na základe nej si môžeš budovať svoje sebavedomie, bude ťa to motivovať...a samozrejme ako spomenuli aj ostatní - čo si o tebe myslia druhý nie je tvoja vec, prestan sa na to zameriavať je to nepodstatné. verím že ti tieto rady pomôžu. držím palce!!!!!
Verím, že to prekonáš a nájdeš v sebe potrebnú silu. Tým, ktorým si nasmiech, tí ti za to nestoja a Ty si musíš zachovať hlavné vlastnú sebaúctu a dôstojnosť. Držím Ti palce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A buď sama sebou a nech ti je jedno čo ti kto povie alebo myslí. Dá sa to neboj
Zoz ačiatku som bol podobný,bolo mi trapne,pred triedou som sa cítil blbo,a pod.,teraz mam dosť vpiči,hore hlavu.
Nemysli na ostatních,povedz si že si jsuper.
no a problem pri komunikacii s ostatnymi a pocit menejcennosti? tiez viem o com hovoris. velmi dlho soom nim trpela, ak to tak mozem povedat. nastastie tohoto sa mipodarilo zbavit. nasla som si inu partiu so spolocnymi zalubami a kedze sa venujem nieco v com som dajme tomu celkom dobra, a a ta partia ludi okolo ma tam "berie" tak som akosi nabrala sebavedomie alebo teda aspon odstup.
uz si poviem,kaslem na vas, ked niekto zo mna spravi chuderu pretoze viem ze to tak nei je a su ludia co ma maju radi, ked som tomu zacala verit naucila som sa byt prirodzenejsia a uvolnenejsia ci uz v tirede alebo aj medzi cudzimi ludmi ( a to mi kedysi tiz robilo desny problem)
sranda ze prave ludia ktory mi v tomto pomohli boli starsi, co ja veimo 5 rokov a pri nich by som sa mala citit este blbsia ale nie je to pravda
pointa je skus si najst nieco co ta bavi, venovat sa tomu, najst si kamosov a nabrat sebavedomie
ku skole, podla mna na gymply vecsina ludi zacne skolu flakat
a k frajerovi, to ze ty nikoho nemas je skr pozitivne podla mna, este aj k tomu pride, neoj raz si ta niekto oblubi, ba priam zalubi a ani nebudes vediet ako
A pokus sa najst si dake hobbie,pri kotrych sa odreagujes a bude ta to bavit,mouzno nieco kreativne,mozno pri tom ziskas aj uvolnenie,aj torchu seabvedomia(kreslenie,pisanie,hudba,sport...hocico ine)A taktiez sa snaz nebyt vzdy sama,pretoze ked je clovek mdzi ludmi ,tak sa citi lepsie
Úplne.
Aj keď, mne proste prišli do cesty veci, ktoré mi nadvihli sebavedomie.
Oni asi chodia každému, len ich treba správne prijať.
Hlavu hore.
V každom je niečo, na čo má byť pyšný.