ahojte..som druháčka na gympli a musím si vybrať semináre..na výšku by som chcela isť buď na architektúru do BA ..alebo na stavebnú do ZA..čo mi bude asi tak najviac treba na týchto školách?...viem že fyziku a matematiku..ale som počula že v BA ti toho m
Zalezi na tom, ci chces ist v BA na architekturu na VSMU alebo STU Na umeleckej chcu skor tie dejiny umenia, na technickej nieco prakticke. Na obidvoch musis vediet kreslit. Skus sa pozriet, z coho robia prijimacky (najdes to na strankach fakult). Ale co sa tyka seminarov v skole, ak nemate deskriptivnu geometriu (my sme mali jeden rocnik), tak asi len fyziku a matematiku
Vytvarnu si ale urcite daj vo volnom case - oni nechcu, aby si bola nejaky velky umelec, ale aby si vedela dobre kreslit perspektivu (aspon co hovorili znami).
no ja chodim na stavebnu do ZA,presnejsie odbor pozemne stavitelstvo...
prvy semester jediny zaberak bol matika(ako pre koho,ale pre mna pohoda) a deskriptivna geometria...ostatne sa stacilo len nabiflit...ale co sa tyka tych dvoch predmetov,tak to nie je nejak hrozne...matiku,kedze si z gympla,by si mala zvladat bez problemov...akurat deska bol dost velky problem aj pre mna,ale dalo sa
no a druhy semester su tu hlavne matika,fyzika,statika a geodezia...matika trocha narocnejsia ako v prvom semestri,fyzika je pohoda...pozemaci preberaju len tie zaciatky,cize nic hrozne...pokial ide o geodeziu,tak dost hard predmet,ale to preto,ze som sa do toho este nepozrel...a statika...tomu musis pochopit.je to sice sama matika,ale len zakladne veci ako sinus,kosinus...zvysok je len o tom,ako si nakreslis sipky posobenia sil...
..hej som na GMH.. a chcem isť STU...a o tej deskriptíve som už počula..a mám aj knihu doma..ale ešte som do nej nepozrela..ale ako vidím mala bysom ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
budeš si to musieť prebrať sama, ak sa tam chceš naozaj dostať a výtvarný talent je nutnosť... ty si z GMH?
Vytvarnu si ale urcite daj vo volnom case - oni nechcu, aby si bola nejaky velky umelec, ale aby si vedela dobre kreslit perspektivu (aspon co hovorili znami).
prvy semester jediny zaberak bol matika(ako pre koho,ale pre mna pohoda) a deskriptivna geometria...ostatne sa stacilo len nabiflit...ale co sa tyka tych dvoch predmetov,tak to nie je nejak hrozne...matiku,kedze si z gympla,by si mala zvladat bez problemov...akurat deska bol dost velky problem aj pre mna,ale dalo sa
no a druhy semester su tu hlavne matika,fyzika,statika a geodezia...matika trocha narocnejsia ako v prvom semestri,fyzika je pohoda...pozemaci preberaju len tie zaciatky,cize nic hrozne...pokial ide o geodeziu,tak dost hard predmet,ale to preto,ze som sa do toho este nepozrel...a statika...tomu musis pochopit.je to sice sama matika,ale len zakladne veci ako sinus,kosinus...zvysok je len o tom,ako si nakreslis sipky posobenia sil...
1. Berie na na tie vysoké aj podľa priemeru?
2. či treba vedieť pracovať aj s počítačom..ako myslím také že nejaké programovacie jazyky..lebo informatika a ja moc k sebe nejdeme ..
A, B alebo C?
na STU berú na základe prijímačok, takže priemer nerieš, ale uč sa, aby si sa tam dostala