Nuz ako povedal magaman hudba je prilis nahlas pri dialogoch, takze miestami nepocut dialog a s kvalitou by sa nedalo nieco spravit? Lebo je to fakt take rozpadnute :/ (ale videl som aj horsie )
poprosil som, aby mi poslali opravenu verziu, kde bude tichsi zvuk, potom vymenim ten subor - prvu cast, od druhej casti to snad bude uz v poriadku.. a teda aj tato sa snad opravi...
mam rad ked sa niekto snazi, ked je to na Slovensku a ked sa mu to aj dari...na zaciatku nikto dokonaly nebol, ani oni nie su...ja verim ze sa to bude zlepsovat...kto je vlastne za tym vsetkym?
chcel by som este nejake dobre a zle body v tom celom teda zacnem dobrymi:
+ maju napad, su sice tazki amateri, ale maju napad
+ vidno, ze videli ako sa robia filmy, vacsina uhlov pohladu kamery bolo profesionalnych...maloco sa nepodarilo
+ 17 minut je na serial tak akurat
+ este je na com robit, ale na zaciatok je to fajn
a teraz tie negativne:
- ludia, na Slovensku po slovensky a nie po vychodniarski, mne prizvuk nevadi, ale odtial potial...
- realizovanie niektorych napadov ze chlorofil bol vo flasi od Sprite, daval ho na papierovu vreckovku, ten byt, ta skrinka...ten telefon...ten kufrik...film musi byt svetovy a pouzivat svetove veci, to nie je ako spravy v TV Poprad
- prilis hlasna hudba, trosku nekvalitna kamera (ma sa to opravit)
- hercov treba trosku viac upravovat - make-up, chodza, rec, sposoby - to vsetko musi byt v scenari
coskoro birdz spusti oficialnu stranku k serialu. a chystame aj dalsie serialy, toto nebude posledny... zatial to vyzera ze minimalne 2 (mozno aj 3) teamy budu tvorit serialy pre Birdz TV, chystame aj relacie, reportaze, showprogramy, a samozrejme budete si moct urobit aj vlastnu videoblogovu show
mayo: kedze s vkusom pana strihajuceho asi nic nenarobime a bude takyto pacing strihov asi v kazdej casti, aspon investovat do kvalitneho stativu by ste jeden z vas vsemohucich mohli
no jednoznačne musim povedať že to nie je bohviečo....ostava mi len dufať, že to bude o nejaku dobu kvalitnejšie a ked si pustite toto prve ostanete v hanbe...
hudbu znižiť
kameraman by sa mohol menej triast
lepsiu kameru neviete splašiť
a herci? no trošku viac prirodzenosti a rychlejsie rozpravat, po slovensky hlavne a tak...proste nech su tie rozhovori ako z reality...
Ahojte! Za tvorcov serialu by som chel podotknut, ze ani oni nie su spokojny s tou prvou castou. Ale na opravy uz nebol cas. kedze clovek sa uci na vlastnych chybach dajte veciam druhu sancu a pozrite si aj dvojku mozno aj trojku. Vedzte, ze kvalita bude stupat. Za kvalitu obrazu moze trosku aj to, ze je to pustane cez internet. Ved aj na youtube su profividea s hnusnou kvalitou...skuste si to pozhanat na DVD tam by mal byt krasny obraz.Na margo nazorov typu: "su to deticky co sa na nieco hraju" alebo "amateri, bez prirodzenosti" Tak sa ukazte VY, co ste vytvorili, hm?? Velmi by ma zaujimala vasa praca. Kritizovat je to najjednoduchsie co sa da...ale niecim sa predviest, tak tam uz ste radsej ticho co?? Vase veci ocakavam na mailovej adrese napisanej v profile. Som zvedavy...diky! S laskou Vas Matus
K serialu asi fakt len to, ze sa zvyknu robit take veci a postsynchronne dabovanie, cize potom sa vsetky dialogy nahraju nanovo v studiu, lebo tie co su nahravane kamerov su v takej kvalite, ako sme sa mali moznost presvedcit.
Inak chyba mi tam moznost posuvats a v tom videu. Musel som tu stranku dva krat zavret a potom som to musel pzoerat vzdy odznovu.
Ale kazdopadne na zaciatok to vobec nieje zle a drzim palce jak serialu, tak BIRDZ TV ako takej
Ok, moje vyjadernie: Cenim snahu, nemuseli ste to robit,ale chceli,takze chvalim zanietenost pre nieco co vas nadchlo... v dnesnej dobe,nezvycajne a chvalyhodne...
Par pripomienok:
1.Hudba bola dobra,len mala by byt tichsie a prechod k ukonceniu by mal byt plynulejsi,nie tak skokovo a tak naraz...
2.Niektore sceny su hluche,netusim co maju znamenat,pomohla by tam daka hlbava hudba...
3.Ten uvod,bo lprilis dlhy,teda to intro,neviem ci ste chceli aby vyznela pesnicka alebo co,ale mohli by to byt sviznejsie...
4. Tiez dialogy boli trosku nejasne,nemyslim teraz na zvuk ale ich hodnota...
Takze dost kritiky,tesim sa na dalsi diel, dufam,ze aj vdaka tymto nazorom popracujete na kvalite a bude to cim dalej tym lepsie.
pustila som to,prve dve minuty som to pozerala(bolo mi az trapne sa na to divat),ta hudba,neustale sa mi to zastavovalo,ale cenim si vasu snahu,casom to bude asi lepsie,aspon dufam....
tak aspon vidite ake tazke je natocit film (serial, klip..) Mne osobne sa najviac nepacili dialogy, bolo to take nasilu a akoby nieco napodobnovali. Herecke vykony,tiez nic moc,ale tak hadam casom to bude lepsie. Verim vam Dost ma este stvalo to,ze som tie dialogy skoro ani nepocula,alebo to bol zamer?
No este to bolo trocha nezazivne a v podstate sa tam nic nestalo, ale toby mi az tak nevadilo
och jaj , to cim je kamerovane 0,3 mpx webkou ? a ta hudba mohla ist fakt tichsie , no hadam casom sa to vychyta inac snaha sa ceni , ps'' : miesto hraju tam je napisane harju .
Inak konecne som si to pozrel cele.. Takze fakt okrem toho co som uz povedal (hudba a kvalita obrazu) niektore dialogy by fakt chcelo zmenit, kedze su dost silene a take, ze nikdy by to podla mna clovek nepovedal (vid priklad co dala Jabuko).
Podla mna by ste nemali odrapkat presne co je v scenari, ale dat tam trosku zo seba (to plati pre hercov). Povedzme ze takto nejako:
XY zdedil firmu..
To fakt? O tom mi musis povedat neskor, som tu len na skok, ponahlam sa za YZ...
(ano ja viem nic svetoborne, ale vymyslel som to teraz
Za dalsie pozor na detaily (chloroform atd), pretoze detaily robia celok. Takze reziser, scenarista, alebo ktokovek iny davajte bacha
PS: lidi kritika je fajn, ale konstruktivna
PPS: seka vam to kvoli vasmu pripojeniu na net, takze ak nechcete, aby to sekalo, spustite si "film", dajte pause a pockajte chvilku
Jako ono to bolo v pohode ja mam len jednu vyhradu ze to nevyznelo prirodzene tie dialogy... jediny prirodzeny bol s tou cierno vlasou tusim druhy dialog (A) ale nevyznelo mi to prirodzene..
nemam nerv to dopozerat, je to amaterske, ale mate moj obdiv, dat to do kopy a tak dalej, viem co to obnasa. snaha sa u mna ceni z toho celeho asi najviac, nic ine cenne som na tom zial nenasiel...
Seriál Tajomstvo mohol byť odvysielaný v regionálnej košickej televízii.Mohol zostať ako Košické tajomstvo.
Projekt Birdz tv je vynikajúci nápad ,žiaľ bohu seriál Tajomstvo ho kazí.
Je v ňom príliš veľa krát spomenuté mesto Košice.Myslím ,že Slováci si zvykli nato ,že keď sa niečo deje ,tak je to v Bratislave.Chápem košických autorov ,ktorí seriál tvoria ,ale zároveň si myslím to ,že by bolo lepšie ,keby sa seriál odohrával iba v meste.
Ako už iní spomenuli hudba bola hlučná a nebolo cezňu počuť dialógy hercov.Občas i monológy.Zaujíma ma ,či autori vedia ,že za používanie hudby v seriáloch a inde sa platí.Veď ani televízie nepoužívajú toľko hudby od interpretov ,pretože je drahá.
Herci sa vizuálom nehodia ani ako komparz.Ich herecké výkony boli chabé až amatérske.Celi ich prejav miestami podčiarkol východniarský prízvuk.
Kameraman nebol vôbec zlý ,zato technika áno.Pripomínalo mi to video z fotoaparátu.Mnohí im však môžu byť vďační.Pri väčšej kvalite videa by vám to trhalo viacej.
K scenáru sa radšej ani nevyjadrím .
Môj celkový názor je ,že aj telenovela z Arirang tv je lepšia.
Dúfam ,že na Birdz tv pribudne komediálny seriál.Budu v ňom aspoň 2 ľudia snažiaci sa o herectvo.A cely seriál sa vyvaruje chybám seriálu tajomstvo.
Re 29. Gavli: je prirodzené, že sa objaví kritika...a nie je na nej nič nepravdivé alebo zlé. Tvoríte pre nejaké publikum, takže majú právo na názor. Ak by vám každý vravel aké je to úžasné atď..načo by to bolo?
"Tak sa ukazte VY, co ste vytvorili, hm??...."
..hm..keď niečo niekto nevie robiť, tak to nerobí. A nebude to robiť len preto, aby niečo niekomu dokazoval. Každý robí len to, načo má a snaží, teda mal by sa snažiť, robiť to čo najlepšie. Natočiť krátky film, seriál.. nech ide o čokoľvek, nie je ľahké...ale toto mi pripadá tak troška prvoplánové... Možno sa mýlim. Ale tak či tak, s kritikou treba rátať..
Kedze na tom zvuku sa popracuje, a na obraze snad tiez, tak ja len zopakujem co tu uz bolo viackrat spomenute: som sice Kosican, ale ten kosicky prizvuk je brutalny
Hmmm, nechcem byt zla, ale tie decka to hrali ako keby nasilu... ako keby ich doma mama nutila riad umyvat.
Inak vsimla som si to len ja alebo???.... ked vystupil z vlaku mal batoh cez jedno plece a kufrik. Ked sa stretol s tou babenou tak mal zrazu dva kufriky a ked kracal oproti kamere znovu mal len jeden kufrik...
Dalsia vec... Ako sa ten maskovany dostal na most? Pretoze chalan stoji v strede mosta.... takze keby niekto prichadzal z jednej alebo druhej strany videl by ho... jedine ze by sa dotycny spustil zo stromu na pavucine ako Spiderman.
Ale tak na zaciatok to nebolo az take zle... hadam sa to zlepsi...hlavne tie vykony "hercov" a take trochu trapne dialogy....
bolo to pre mna velke sklamanie. hlane co sa tyka kvality zvuku a obrazu aj ked viem ze od toho nemozem cakat nejaku super kvalitu ale cakal som to lepsie. a cakal som trocha napinavejsi a putavejsi dej ale to dufam ze sa casom rozbehne ved je to este len v "plienkach".
A toto je to na co sa mame tesit? vy asi srandujete ze? Skusim to povedat jemne: trapas najvacsieho kalibru, tie "herecke vykony" su katastrofalne, a o kvalite videa uz ani nehovorim...
Inak objavila som tam velku medzeru... ked prichadza tym vlakom na zaciatku... nesie kapsu cez plece a dva kufriky... v zapati je zaber ked uz ma len jeden kufrik... dost divne...
A gavli: ked ste to sem drbli tak necakajte ze seci Vas budu chvalit. Nemate sa preco ospravedlnovat ze je to take napicu, je to Vasa robota a tak jak si ju spravite, tak budete ohodnoteni. Takze ziadne ze co ste vytvorili Vy a pod. vyhovorky, lebo teraz sa tu jedna o Vas a nie o druhych.
Ja som za tým všetkým he Konečne čo ?? Mno idem vyvracať pár veci čo som sa dozvedel.
1. Seriál TAJOMSTVO ma oveľa lepší obraz a zvuk v originálnej kvalite. MBM (skupinka ktorá to natáča) nemôže za kvalitu obrazu ktorú ma BIRDZ TV.
(zatiaľ nieje možne si TAJOMSTVO pozrieť v originálnej kvalite)
2. Zvuk v seriály je uznávam dosť zlý. V dalších častiach sme to už vyriešili.
(taktiež je to spôsobené nižšou kvalitou video súboru. Lebo originál MPG súbor ma kvalitu zvuku 256 Kb/s zatiaľ to čo pozeráte ma len 60 Kb/s)
3. Výkon hercov. Neviem či si spomeniete ale dávnejšie (august 07) bolo na BIRDZ napísane že MBM a BIRDZ TV hľadajú hercov do seriálu. AHA ? To znamená že herci sú vlastne obyčajný ľudia z BIRDZ-u. To napadlo asi 5 ľudí z 69 čo to komentovalo.
4. Som veľmi sklamaný že MBM a BIRDZ si Tajomstvo hádžu ako horúci zemiak. Našiel som v tomto fóre príspevok Tomáša (číslo 13) kde to vyslovene zvalil na nás. A taktiež na stránke seriálu v chate nájdete príspevok kde to MBM zvaľuje na BIRDZ.
A šmitec ..
Chcel by som aby tích 70 ľudí čo tu píše prišlo natáčať seriál že ako by vyzeral ...
P.S. : Aj tak vás mám rád .. a odporúčam si pozrieť originál na stránke seriálu (ešte to tam nieje ale dám vedieť)
Mne sa páči nápad natáčať seriál. Seriály mám veľmi rád. Ale fakt som to dlho nedokázal pozerať. Som to po chvíli vypol. Skúsim zas zajtra či to nevzdržím dlhšie.
mne sa to cele nestiahlo, ale u tie prve minuty co som videl tak sa mi vobec nepacili vykony hercov... sak to ani nesu herci... mohli ste to urobit s ludmi co aspon na nejaky herecky chodia alebo co...
550kgcibule.... to je len vyhovorka, ze su to ludia BIRDZ-u... A to zobrali na natacanie prvych 10 ludi co sa prihlasili?
Ved ked vidim, ze dotycny vie hrat asi tak ako macka stekat tak ho prirodzene nezoberiem natacat serial... resp. ste mohli najat niekoho kto by deckam pomohla aspon ciastocne sa vzit do role.
ináč, je tam jedna chyba, jak sviňa. keď ten típek vejde do toho skladu, čičo to je, tak je tam ten druhý típek pod dverami, ktoré zrejme na neho padli. A odkiaľ preboha? Veď tam je len rovná stena. Hanbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
prepáčte ale nechce sa mi čítať všetko tie kometny ale vypla som to po dialógu.. ktorý bola si takto..
..Každý deň je krásny.Každý nie.Dnes so ms teobu na lúke a včera som takto sedel nad knihami.
...prepáčte ale musela som to vypnúť ..
..nech sa na m,ňa tvorcovia seriálu nehnevajú ale pokiaľ si nechcem pokaziť oči..//a to nemám najhoršiu grafickú kartu v compe/ tak by mohli niečo spraviť s tým obrazom..a tou hudbou. ..
Slabsie, to ako vystupil z toho vlaku-uplne sa usmieval popod noc ten chalan...Ale nevadi, a mohlo by sa nieco urobit s poctom dat-najeke dve kvality, ze jedna snimka v mensej a druha vacsi pocet dat, bo ti(napriklad ja) ktori maju obmedzeny pocet dat na mesiac a nemaju free vikedny to zere dost dat, sa mi zda ze za 3minutky filmu mi to zozralo 60MB, co je podla mna az-az...(nic ine som nestahovala)
ad jedna: pripominalo mi to pana prstenov... vsetci tam iba chodia
druha vec... preco ked vystupi ten chalanisko z vlaku tak ma v ruke jeden kufor, ked stretne tu babu tak ma zrazu kufre dva a potom ma znova len jeden?
To čo je za idiotsky argument, že tí ktorí vám to tu okomentovali by neurobili nič lepšie? VY ste to chceli ukázať, nikto vás o to neprosil, tak teraz sa nevyhovárajte na kraviny. A trochu sebakritiky by neuškodilo, šak to je katastrofa, keď ste normálny ludia tak to priznáte... Kašlať už na ten hrozný obraz, hudbu prekrývajúcu dialógy a podobné veci, ale ide o to čo ste tam vyprodukovali vy... a to je práve to čo je hrozné. Nebudem tu písať, že snaha sa cení a podobné somariny, jednoducho dospelý racionálny človek niečo takéto nikde neukáže. Takto si predstavujem seriál materskej škôlky.
ako snaha sa ceni...ale ked by som uz ja nieoc takto VELKE pripravovala a chystala tak sa trosku posnazim o kvalitu...a ako ked uz niekto niekde hra tak by sa mohol trosku do toho aj dostat pretoze ja som tam videla resp. len pocula repliky ale ziadne hranie..ako podla mna dost zle ale tak co uz..
..ale najviac ma dostala prva scena tiez ked tak chlapik zacala tak hystericko americky vyhadzovat tie tricka zo skrine...
no pocuvajte zacali sme tocit serial lebo sme mali napad . ten serial je tvoreny uplne obycajnmi ludmi ktory nemaju svetovu techniku maju taku aka im bola dostupna. tocili sme serial preto lebo sme chceli skusit nieco nove a nie sediet doma na riti . jo beriem vsetky komentare mate pravdu ale nepiste tu ze teraz si pekne pocuvajte vsetky komentare a nevyhovarajte sa ked ste sa chceli pochvalit tym co ste urobili a nevyslo vam to tak teraz znasajte komentare a nasledky. no netocili sme to preto aby sme ukazali inym ze sme neaky vsemohuci a ze nikto iny toto nedokaze jasne? tocili sme to aby sme to vyskusali a ucili sa co sa ako roby toto bol uplny zaciatok bez akych kolvek znalosti preto to vyzera tak ako to vyzera a ukazali sme vam to aby kto ma zaujem to vidiet co robime a ake pokroki budeme robit dalej co sa da urobit od uplne nic nevedenia o tom vsetkom ako to prebieha mozno az po celkom slusny serial casom. takze komentare beriem a uznavam vsetky chyby ktore tu boli spomenute ale nieco take ze je to uplny blud a ze nechvalte sa stym lebo nemate s cim lebo je to otras tak si to nechajte. a dalej este jedna poznamka co sa tyka prizvuku. sme kosicania cize vychodniari a zato ze mame vychodniarsky prizvuk nemozeme skratka tak sme vyrastali a preto mame prizvuk taky ako mame a co teraz mam sa rozplakat preto ze na zapade vseci rozpravaju pekne po slovensky a ja mam trosku iny prizvuk? to ja sa mozem tiez smiat z vas ze rozpravate jak neviem co lebo rozpravate tiez inak ako ja ja mam svoj jazyk a vy svoj ja akceptujem vas a vy akceptujte nas ok? aaa dakujem tym ludom ktory napisali negativne veci ale i napriek tomu ze sa im to nepacilo nam drzia prsty aby nam to vyslo dalj aby sa nam darilo.
noo graficka karta je taka vecicka vdaka ktorej sa ti zobrazuju informacie cize nekae obrazky alebo hoci co ine na monitore. no skratka bez nej by si videla take velke nic. aaaa ake kuffre mam komu vysvetlit?
hlavne prosim vyrieste kvalitu...ja som to osobne nedopozerala...polku som nepocula a tak ma to prestalo bavit a vidiet sa to dobre neda to skakanie taha oci..
noo ee nevysvetlim ti to lebo to sa dozvies v dalsich castiach serialu vies. noo napisalo tu uz viac ludi ze niecomu nechapu lenze je to serial na pokracovaniecize je normalne ze nepochopis vsetkemu hned v prvej sacti
Spana: kvalita obrazu je preto taka lebo je to vysielane na internete a vo vysej kvalite by to vela ludom ani nespustilo preto je kvalita obrazu taka aka je a kvalita zvuku to je priznavam nasa chyba ale uz som vravel ze toto bol len zaciatok cize to bolo robene skoro bez skusenosti a nemali sme poriadnu techniku cize niektore veci sa nedali a koli par problemom sa to nedalo opravit
Nechcem kaziť prekvapenie ale ten tajomny unosca so spriteom je ten tomáš či jak sa vola. Všimol som si to podla toho že ten typek mal tu gumičku na ruke ked vstaval z postele a mal ju aj pri uspavaní toho ,,mafiana". A veľa ľudí už tie gumenné pružky nenosí, čiže to padlo jedine na neho
Kvalitu okaslat, za to az tak nemozu. Herecke vykony aj ked zle no v ramci moznosti, co je vsak uplne najhorsie je scenar. FUJ... teenagersky serial? Ten si predstavujem inak ako teenagerov hrajucich sa na dospelych. Hadam ze sa tu budu riesit intrigy, vrazdy, mafia a tak dalej ako v dajakej telenovele ale co tak nieco skutocne teenagerske? Verim ze dokazete prist aj s niecim ovela lepsim lebo toto nebolo uplne zle, len ten scenar je otrasny!!!
heeej suhlasim s vami malo by sa to volatkracanie furt tam dakto kraca a su tam kamerovane nohy a zase kracanie potom ano aj ta hudba neni pocut o com tam kecaju pointa ziadna ako dobre ma to byt tajomstvo ale aspon daky naznak o co tam ide a daktore tie sceny su dlhe proste nic napr to krcanie kraca to kraca to do nekocna alebo ten zaciatok kde sa kameruju tie kvety a ine blbosti to je hroza no ale uvidime co bude dalej isto si to pozrem
ludiaaaa, tak toto je moc... totalne otrasne. ja ocenujem snahu a pracu tych ludi, verim, ez to nevzniklo behom hodiny, ale to sa proste nedalo. dobre, nebudem rozpravat o tom, ze hudba totalne prekricala vsetko hovorene... ale tie otrasne herecke vykony... ziadna mimika ci vyraz tvare, intonacia hlasu... nie som odbornik, som totalny laik, ale toto bola aj nad moje sily... proste otras... fuj..
ps: ak niekto niekde najde dej, ktory z tej casi asi odisiel na dovolenku, dajte vediet cez ts...
viete kedy sa vam to zapaci? spravte to tak ako ja: vezmite si dve-tri kamosky, mobil do ruky a skuste spravit parodiu an tajomstvo.. sa urehocete k smrti, pretoze to je tak trapne, ez sa to ani parodovat neda... nemozes spravit parodiu an parodiu, nie? ale aspon sme mali psinu... mohla som to tiez hodit na birdz, moj serial by bol slavnejsi hocico by bolo slavnejsie a LEPSIE ako toto... a preco riesote debiliny ako prizvuk?? radsej rieste dialogyx typu: henten zdedil firmu. hej? tak cau... booooze, tretiak by napisal lepsiu slohovu pracu ako je toto...
a premenujte to na chodenie, viac ludi to pochopi... a a odkial mala ta blondina klucik od "megatajnej" skrinka, v ktorej bol ukryty kufrik? nedomysleneeeeee... ale uz sa fatk tesim na druhu cast (asi jedna z mala, myslim to fakt uprimne), pretoze zase bude co parodovat (aj ked parodia zalozena na nonstop kracani je tiez nuda....)
Melcoire sa pusti do kritiky, lebo melcoire kritiku rad (Dufam ze si toto niekto aj precita a nepisem to zbytocne) V prvom rade odstranim zatkvelu ludsku predstavu o tom ze kritika je od slova kritizovat a tym padom automaticky nieco negativne. Budem rozoberat! (aj ked bohuzial toto asi naozaj bude kritizovanie )
Tak teda: MOJA KRITIKA!!
-Nuz zacnem teda tak zlahka. Kazdopadne ocenujem scenar, bude to este zaujimave a tesim sa ako to dopadne, len snad tvorcovia odstrania par chyb ktore vytknem neskor. Urcite to chcelo obrovsku snahu vytvorit nieco taketo, snazit naplno sa musel cely kreativny team a to sa ceni, odviedli robotu ktora urcite stoji za povsimnutie. Ok nikdy som nebol dobry v chvaleni, prejdem na tu kritiku do akej takej miery odomna nezaujatu a co najviac sa budem snazit byt profesionalny.
-Ako prvu vec co musim vytknut je jednoznacne praca s hudbou a hudobnymi podkladmi. Ono mily priatelia aspon podla mna, a ako tak som precital zopar tychto komentov, tak aj podla inych ludi je menej niekedy viac. Prilisne cpanie hudby do uplne kazdej jednej sceny kde sa prave nehovori je maximalne negustiozne a divakovi to dava prehnany pocit preplnenosti a chaosu, o tom ze uz bola tak trochu aj pouzita hudba ktora sa k danej scene moc nehodila ani nehovorim. Proste je to krasne ze chcete svoj serial preplnit pesnickami ktore mate vsetci radi a ukazat ako strasne mate radi hudbu, ale proste je to podla mna take...vselijake a dava to priserny dojem chaosu.
-Dalej okrajovo vytknem samozrejme nezrozumitelnost hovoreneho slova, no plne chapem ze zrejme nemate dostatocnu techniku na to aby ste mohli vlastnit profesionalne shibi a ine zvukove zariadenia. No Mozno by tym padol bolo skor vhodne snazit sa prisposobit prosredie a kameru tak aby to bolo zrozumitelnejsie, nez snazit sa spravit to silou mocou jak male deti tak ako chcete vy a potom sa vyhovarat na techniku, to totiz vacsinoveho divaka vobec nezaujima. A to ze ste cez hovorene slovo davali strasne neprirodzene hudbu som uz vytkol.
-Dalej, a toto povazujem za NAJVACSI problem serialu, je DRAMATURGIA!!! Lepsie povedane absencia dramaturgie. Vo vacsine pripadov sa da tato chybicka zalatat tym ze clovek v pozicii rezisera je rovnez aj dramaturg a vyzna sa v tomto obore. No tu to ocividne chybalo. Niektore situacie boli absolutne nelogicke a nemali akukolvek dramaticku motivaciu, pripadne boli komentovane podtexty postav co vyzeralo priam az komicky a posobilo to stylom takzvaneho vecernickoveho divadla. Na nejaku ziadost budem rad aj konkretizovat.
-No a v neposlednej rade, aj ked na zaver si dovolim trocha skritizovat herecke vykony, nie vsak hercov. Herecke vykony boli znacne bez podtextov, velmi slabo emocne uhrate a postavy nemali ziadne dramaticke usmernenie, cim teda opatovne karham absenciu DRAMATURGIE!. No herci jednoducho boli ako roboti z krajiny bez emocii a myslenia. To sposobilo nasledne uplne pokazenie celkoveho dojmu a zadupanie vsetkeho napatie hlboko pod zem...
No nazaver to teda zhrnie: Velke minus Dramaturgie a rezie, na tom by ste urcite mali popracovat!!!!!
Kto chce vidieť druhú časť ?? He ty kks ... to bude odkur ... ... no nič ked chcece pozrite si aspon minútovú ukážku na www.tajomstvo.wbl.sk kde sa aj niečo dočítate (ak vás to zaujíma) ak nie nechaj tak ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
101 komentov
obraz a zvuk na grcanie, pointa nikde, nebolo rozumiet ani slovo, niekedy ani nic vidiet.
a to radsej ani nekomentujem vykony hercov, lebo je mi jasne, ze su to ludia ako my.
hrozne daco
Kvalita zvuku bola spomenutá..aj kvalita obrazu..bieda.
Herecké výkony nechajme tak, no čo ten prízvuk? Má to byť "ochranná značka - made in Košice?"
Možno je to ozaj prvou časťou..no mala by mať skôr názov "Kráčanie"..nie tajomstvo. Stále tam niekto niekde šiel ozaj stále
Hm a scéna "na stavenisku" bola neopakovateľná Hlavne to ťahanie drôtu či čo to bolo a búchanie kladivom po železe
Inak fajn Som zvedavá na ďalšie časti Snáď budú lepšie...lebo nie vždy platí, že snaha sa cení..
chcel by som este nejake dobre a zle body v tom celom teda zacnem dobrymi:
+ maju napad, su sice tazki amateri, ale maju napad
+ vidno, ze videli ako sa robia filmy, vacsina uhlov pohladu kamery bolo profesionalnych...maloco sa nepodarilo
+ 17 minut je na serial tak akurat
+ este je na com robit, ale na zaciatok je to fajn
a teraz tie negativne:
- ludia, na Slovensku po slovensky a nie po vychodniarski, mne prizvuk nevadi, ale odtial potial...
- realizovanie niektorych napadov ze chlorofil bol vo flasi od Sprite, daval ho na papierovu vreckovku, ten byt, ta skrinka...ten telefon...ten kufrik...film musi byt svetovy a pouzivat svetove veci, to nie je ako spravy v TV Poprad
- prilis hlasna hudba, trosku nekvalitna kamera (ma sa to opravit)
- hercov treba trosku viac upravovat - make-up, chodza, rec, sposoby - to vsetko musi byt v scenari
tesim sa na dalsiu cast
2. tie rozhovory medzi "hercami" to jak ked sa deti na nieco hraju viete take 3 rocne deti
3. slaba zapletka
hudbu znižiť
kameraman by sa mohol menej triast
lepsiu kameru neviete splašiť
a herci? no trošku viac prirodzenosti a rychlejsie rozpravat, po slovensky hlavne a tak...proste nech su tie rozhovori ako z reality...
Hudba bola hlasnejsie ako dialogy postav...
Ale inak na zaciatok ... "uslo" ...
Inak chyba mi tam moznost posuvats a v tom videu. Musel som tu stranku dva krat zavret a potom som to musel pzoerat vzdy odznovu.
Ale kazdopadne na zaciatok to vobec nieje zle a drzim palce jak serialu, tak BIRDZ TV ako takej
Par pripomienok:
1.Hudba bola dobra,len mala by byt tichsie a prechod k ukonceniu by mal byt plynulejsi,nie tak skokovo a tak naraz...
2.Niektore sceny su hluche,netusim co maju znamenat,pomohla by tam daka hlbava hudba...
3.Ten uvod,bo lprilis dlhy,teda to intro,neviem ci ste chceli aby vyznela pesnicka alebo co,ale mohli by to byt sviznejsie...
4. Tiez dialogy boli trosku nejasne,nemyslim teraz na zvuk ale ich hodnota...
Takze dost kritiky,tesim sa na dalsi diel, dufam,ze aj vdaka tymto nazorom popracujete na kvalite a bude to cim dalej tym lepsie.
Vela stastia prajem
nemozem pocuvat tie hlasy ten prizvuk preboha ludia! a to jak tam 5 minut kracali? to co malo byt?
a ze : -hentem zdedil firmu.
- to vazne? tak ja uz idem cav.
proste otrasne,..aj ten zaciatok..bbooze moj
kazdy den je krasny.. nie napriklad vcera som pozerala srial Tajomstvo a teraz je mi dobre .D ze dovi doppo
No este to bolo trocha nezazivne a v podstate sa tam nic nestalo, ale toby mi az tak nevadilo
drzim palce caaves
Podla mna by ste nemali odrapkat presne co je v scenari, ale dat tam trosku zo seba (to plati pre hercov). Povedzme ze takto nejako:
XY zdedil firmu..
To fakt? O tom mi musis povedat neskor, som tu len na skok, ponahlam sa za YZ...
(ano ja viem nic svetoborne, ale vymyslel som to teraz
Za dalsie pozor na detaily (chloroform atd), pretoze detaily robia celok. Takze reziser, scenarista, alebo ktokovek iny davajte bacha
PS: lidi kritika je fajn, ale konstruktivna
PPS: seka vam to kvoli vasmu pripojeniu na net, takze ak nechcete, aby to sekalo, spustite si "film", dajte pause a pockajte chvilku
Odporucal by som zajst na umelecku skolu, navstivit literarno dramaticky odbor a poprosit o nejake, aspon nejake, profesionalne vedenie
Projekt Birdz tv je vynikajúci nápad ,žiaľ bohu seriál Tajomstvo ho kazí.
Je v ňom príliš veľa krát spomenuté mesto Košice.Myslím ,že Slováci si zvykli nato ,že keď sa niečo deje ,tak je to v Bratislave.Chápem košických autorov ,ktorí seriál tvoria ,ale zároveň si myslím to ,že by bolo lepšie ,keby sa seriál odohrával iba v meste.
Ako už iní spomenuli hudba bola hlučná a nebolo cezňu počuť dialógy hercov.Občas i monológy.Zaujíma ma ,či autori vedia ,že za používanie hudby v seriáloch a inde sa platí.Veď ani televízie nepoužívajú toľko hudby od interpretov ,pretože je drahá.
Herci sa vizuálom nehodia ani ako komparz.Ich herecké výkony boli chabé až amatérske.Celi ich prejav miestami podčiarkol východniarský prízvuk.
Kameraman nebol vôbec zlý ,zato technika áno.Pripomínalo mi to video z fotoaparátu.Mnohí im však môžu byť vďační.Pri väčšej kvalite videa by vám to trhalo viacej.
K scenáru sa radšej ani nevyjadrím .
Môj celkový názor je ,že aj telenovela z Arirang tv je lepšia.
Dúfam ,že na Birdz tv pribudne komediálny seriál.Budu v ňom aspoň 2 ľudia snažiaci sa o herectvo.A cely seriál sa vyvaruje chybám seriálu tajomstvo.
no obraz oničom, zvuk hrozný a herecké výkoni niekedy dosť zlé
pozitíva: ja by som lepšie hrať nevedel a až sa birdz TV rozbehne tak to bude dobré
"Tak sa ukazte VY, co ste vytvorili, hm??...."
..hm..keď niečo niekto nevie robiť, tak to nerobí. A nebude to robiť len preto, aby niečo niekomu dokazoval. Každý robí len to, načo má a snaží, teda mal by sa snažiť, robiť to čo najlepšie. Natočiť krátky film, seriál.. nech ide o čokoľvek, nie je ľahké...ale toto mi pripadá tak troška prvoplánové... Možno sa mýlim. Ale tak či tak, s kritikou treba rátať..
Veľa šťastia
Inak vsimla som si to len ja alebo???.... ked vystupil z vlaku mal batoh cez jedno plece a kufrik. Ked sa stretol s tou babenou tak mal zrazu dva kufriky a ked kracal oproti kamere znovu mal len jeden kufrik...
Dalsia vec... Ako sa ten maskovany dostal na most? Pretoze chalan stoji v strede mosta.... takze keby niekto prichadzal z jednej alebo druhej strany videl by ho... jedine ze by sa dotycny spustil zo stromu na pavucine ako Spiderman.
Ale tak na zaciatok to nebolo az take zle... hadam sa to zlepsi...hlavne tie vykony "hercov" a take trochu trapne dialogy....
A gavli: ked ste to sem drbli tak necakajte ze seci Vas budu chvalit. Nemate sa preco ospravedlnovat ze je to take napicu, je to Vasa robota a tak jak si ju spravite, tak budete ohodnoteni. Takze ziadne ze co ste vytvorili Vy a pod. vyhovorky, lebo teraz sa tu jedna o Vas a nie o druhych.
1. Seriál TAJOMSTVO ma oveľa lepší obraz a zvuk v originálnej kvalite. MBM (skupinka ktorá to natáča) nemôže za kvalitu obrazu ktorú ma BIRDZ TV.
(zatiaľ nieje možne si TAJOMSTVO pozrieť v originálnej kvalite)
2. Zvuk v seriály je uznávam dosť zlý. V dalších častiach sme to už vyriešili.
(taktiež je to spôsobené nižšou kvalitou video súboru. Lebo originál MPG súbor ma kvalitu zvuku 256 Kb/s zatiaľ to čo pozeráte ma len 60 Kb/s)
3. Výkon hercov. Neviem či si spomeniete ale dávnejšie (august 07) bolo na BIRDZ napísane že MBM a BIRDZ TV hľadajú hercov do seriálu. AHA ? To znamená že herci sú vlastne obyčajný ľudia z BIRDZ-u. To napadlo asi 5 ľudí z 69 čo to komentovalo.
4. Som veľmi sklamaný že MBM a BIRDZ si Tajomstvo hádžu ako horúci zemiak. Našiel som v tomto fóre príspevok Tomáša (číslo 13) kde to vyslovene zvalil na nás. A taktiež na stránke seriálu v chate nájdete príspevok kde to MBM zvaľuje na BIRDZ.
A šmitec ..
Chcel by som aby tích 70 ľudí čo tu píše prišlo natáčať seriál že ako by vyzeral ...
P.S. : Aj tak vás mám rád .. a odporúčam si pozrieť originál na stránke seriálu (ešte to tam nieje ale dám vedieť)
Ale inak držím palce v pokračovaní
Ved ked vidim, ze dotycny vie hrat asi tak ako macka stekat tak ho prirodzene nezoberiem natacat serial... resp. ste mohli najat niekoho kto by deckam pomohla aspon ciastocne sa vzit do role.
..Každý deň je krásny.Každý nie.Dnes so ms teobu na lúke a včera som takto sedel nad knihami.
...prepáčte ale musela som to vypnúť ..
..nech sa na m,ňa tvorcovia seriálu nehnevajú ale pokiaľ si nechcem pokaziť oči..//a to nemám najhoršiu grafickú kartu v compe/ tak by mohli niečo spraviť s tým obrazom..a tou hudbou. ..
..ináč snaha je pekná ale nie je tovždy všetko..
ad jedna: pripominalo mi to pana prstenov... vsetci tam iba chodia
druha vec... preco ked vystupi ten chalanisko z vlaku tak ma v ruke jeden kufor, ked stretne tu babu tak ma zrazu kufre dva a potom ma znova len jeden?
on ich nejako komprimuje?
..ale najviac ma dostala prva scena tiez ked tak chlapik zacala tak hystericko americky vyhadzovat tie tricka zo skrine...
vysvetlis mi ten kufor? alebo som tomu len nepochopil?
ze ked ten tusim daniel sa vola ze? tak ked vystupi z vlaku ma batoh a kufor... ked potom ide z vlakovej stanice a stretne tu babu, ma kufre dva
a ked sa s nou rozluci tak ma uz znova jeden kufor
zvratenu a zvrhlu preco ten druhy kufrik
ale to uvidim dalej snad
ps: ak niekto niekde najde dej, ktory z tej casi asi odisiel na dovolenku, dajte vediet cez ts...
Tak teda: MOJA KRITIKA!!
-Nuz zacnem teda tak zlahka. Kazdopadne ocenujem scenar, bude to este zaujimave a tesim sa ako to dopadne, len snad tvorcovia odstrania par chyb ktore vytknem neskor. Urcite to chcelo obrovsku snahu vytvorit nieco taketo, snazit naplno sa musel cely kreativny team a to sa ceni, odviedli robotu ktora urcite stoji za povsimnutie. Ok nikdy som nebol dobry v chvaleni, prejdem na tu kritiku do akej takej miery odomna nezaujatu a co najviac sa budem snazit byt profesionalny.
-Ako prvu vec co musim vytknut je jednoznacne praca s hudbou a hudobnymi podkladmi. Ono mily priatelia aspon podla mna, a ako tak som precital zopar tychto komentov, tak aj podla inych ludi je menej niekedy viac. Prilisne cpanie hudby do uplne kazdej jednej sceny kde sa prave nehovori je maximalne negustiozne a divakovi to dava prehnany pocit preplnenosti a chaosu, o tom ze uz bola tak trochu aj pouzita hudba ktora sa k danej scene moc nehodila ani nehovorim. Proste je to krasne ze chcete svoj serial preplnit pesnickami ktore mate vsetci radi a ukazat ako strasne mate radi hudbu, ale proste je to podla mna take...vselijake a dava to priserny dojem chaosu.
-Dalej okrajovo vytknem samozrejme nezrozumitelnost hovoreneho slova, no plne chapem ze zrejme nemate dostatocnu techniku na to aby ste mohli vlastnit profesionalne shibi a ine zvukove zariadenia. No Mozno by tym padol bolo skor vhodne snazit sa prisposobit prosredie a kameru tak aby to bolo zrozumitelnejsie, nez snazit sa spravit to silou mocou jak male deti tak ako chcete vy a potom sa vyhovarat na techniku, to totiz vacsinoveho divaka vobec nezaujima. A to ze ste cez hovorene slovo davali strasne neprirodzene hudbu som uz vytkol.
-Dalej, a toto povazujem za NAJVACSI problem serialu, je DRAMATURGIA!!! Lepsie povedane absencia dramaturgie. Vo vacsine pripadov sa da tato chybicka zalatat tym ze clovek v pozicii rezisera je rovnez aj dramaturg a vyzna sa v tomto obore. No tu to ocividne chybalo. Niektore situacie boli absolutne nelogicke a nemali akukolvek dramaticku motivaciu, pripadne boli komentovane podtexty postav co vyzeralo priam az komicky a posobilo to stylom takzvaneho vecernickoveho divadla. Na nejaku ziadost budem rad aj konkretizovat.
-No a v neposlednej rade, aj ked na zaver si dovolim trocha skritizovat herecke vykony, nie vsak hercov. Herecke vykony boli znacne bez podtextov, velmi slabo emocne uhrate a postavy nemali ziadne dramaticke usmernenie, cim teda opatovne karham absenciu DRAMATURGIE!. No herci jednoducho boli ako roboti z krajiny bez emocii a myslenia. To sposobilo nasledne uplne pokazenie celkoveho dojmu a zadupanie vsetkeho napatie hlboko pod zem...
No nazaver to teda zhrnie: Velke minus Dramaturgie a rezie, na tom by ste urcite mali popracovat!!!!!
az na ten
zvuk ako vsetci hovoria vobec
nebolo rozumiet co postavy hovoria
ale pekne aspon nieco zo slovenskej tvorby
uz sa tesim na pokracovanie
neviem nepacilo sa mi to nejak
ale davam nadej dalsej casti
a ja som najprv myslel, ze to je daka cerstva mesidz od tomasa...a zastal mi rozum a potom som si vsimol datum a zastal mi znovu