Moj problém sa týka mojej sestry.Pred piatimi rokmi od nás odišla lebo išla študovať do Čiech.Prvé tri roky to bolo fájn chodila domov,volala nám(mne a sestre),písala sms,icq a podobne... lenže dnes sú to už dva roky čo sme ju nevideli ... nechce prísť do
Ja si myslím, že ten otec tam zohráva podstatnú úlohu...chápem, že to nechceš riešiť s cudzími ľuďmi, ale skús sa vžiť do jej kože, asi jej to veľmi ublížilo.
A ak je to nejaká somarina, tak je jednoducho sebecká a mieni začať "odznova", čo sa nikdy nepodarí, keďže minulosti sa nezbavíš...
Možno by jej na začiatok naozaj pomohlo, keby tam za ňou aspoň niekto šiel.. porozprávať sa.. A myslím, že je otec veľmi ublížil ak sa k vôli nemu nechce stretnúť s nikým.. teda nechce prísť..
ja si myslím, že to je jej vec, nemôžeš zmeniť jej rozhodnutie, ten dôvod, pre ktorý nechce chodiť domov je pre ňu zrejme veľmi dôležitý a nevie ho prekonať...nestratila si ju ale úplne, dúfam...možno sa raz vráti, alebo..pôjdeš aj ty študovať tam kam ona
mne akurát sestra odišla do čiech na školu je tam od septembra a dufam že sa mi nič taketo nestane..lebo náš ocino je tiež dakedy protivný ..ale neviem aký má tovja sestra s tvojim ocom problem..le myslím si že je to dosť mrzké od nej..aj ked ma problem s ocom nema pravo sa na vas vykaslat..ved ste spolu vyrastali spolu žili..ja by som skusila jej to vysvetliť že ta to raní ved ste sestry to nemoze len tak teraz odhodiť vsetko co ste spolu zažili..
ak sa jej tam tak páči tak ju neprehovoríš (ale ja ju nepoznám...) choď proste za ňou a je. A keď už tam budeš tak ju oveľa ľahšie môžeš presvedčiť, aby aspoň na pár týždňov išla pozrieť rodinu. Ak máte spolu dobré vzťahy, čo súdim že áno, tak bude jednoduché proste sa porozprávať a potom niekedy jej povieš, že by bolo celkom aj dobré keby aspoň na chvíľu šla domov. Inak ti asi poradiť neviem.
Ale moja sestra tiež sa "zamilovala" do francúzska a chce tam žiť, vyštudovať ... proste sa tam usadiť a ja mám so sestrou tiež celkom dobré vzťahy a ona si pri tom všetkom predstavuje vedľa seba aj mňa, ale mňa tio tam až tak neláka. Neviem možno sa to zmení za tých pár rokov, veľa vecí sa môže zmeniť....
Moja mamina tam bola.Porozpravali sa lenže ona stále,že nechce prísť.Na jednej strane ju chápem kto by chcel prísť do takého "kľudného" prostredia,ale je mi to hrozne ľúto ... keď odchádzala stále mi opakovala,že na svoju maličku sestru nikdy nezabudne a že si budeme veľa volať a teraz toto... ďakujem za rady.
ahá tak v tom prípade netuším ako by som to riešila.
Moja sestra býva v BA a síce doma s maminou veľmi dobre nevychádzajú a skoro vždy, keď príde domov sa hádajú ... ale aj tak cca každý druhý víkend príde takže neviem čo by som robila, keby som sestru nevidela 2 roky :/
Keď už nechce prísť kvôli zvyšku rodiny, tak.. (okej, to som zase ja).. urazila by som sa, že keď už nechce vidieť mňa ani mamu ... Keď už má také silné reči na odôvodnenie toho, že nepríde, tak .. nebude v tom nejaký iný pes zakopaný? Mne tamtie výhovorky prídu ako vymyslené.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
,,je to jej život,sama si vybrala " ale ani neviem o čom to je,tak prepáč ak to bolo odveci x)
A ak je to nejaká somarina, tak je jednoducho sebecká a mieni začať "odznova", čo sa nikdy nepodarí, keďže minulosti sa nezbavíš...
Ale moja sestra tiež sa "zamilovala" do francúzska a chce tam žiť, vyštudovať ... proste sa tam usadiť a ja mám so sestrou tiež celkom dobré vzťahy a ona si pri tom všetkom predstavuje vedľa seba aj mňa, ale mňa tio tam až tak neláka. Neviem možno sa to zmení za tých pár rokov, veľa vecí sa môže zmeniť....
ja byť tvojou mamou tak idem za ňou a porozprávam sa s ňou
ahá tak v tom prípade netuším ako by som to riešila.
Moja sestra býva v BA a síce doma s maminou veľmi dobre nevychádzajú a skoro vždy, keď príde domov sa hádajú ... ale aj tak cca každý druhý víkend príde takže neviem čo by som robila, keby som sestru nevidela 2 roky :/
Proste ak je tatko keket, tak porád čo s takým?