@7 voda po trdelniiiqovi podla mna chuti ako rozmoceny trdelnik
ja inak setrim na vsetkom nerobi mi problem uvazovat aj 10 minut ci kupit jogurt za 30 centov alebo 40 taktiez stale davam dole teplotu bojleru a radiatorov
pijem sypané čaje a niektoré sa dajú lúhovať dvakrát
a pripomenulo mi to ten vtip o škótovi čo nadáva synovi, že mu nie je dobré čajové vrecúško ktoré bolo dobré ešte jeho pradedovi (alebo tak nejak to bolo.)
a neviem o žiadnych mojich extrémnych spôsoboch šetrenia, jedine možno že zvyknem často zhasínať svetlo keď nikto nie je v miestnosti ale to mi príde nejak tak normálne.
neviem o tom ze by som sa hanbila za nieco
ale ja setrim vela na potravinach.
a to napr tym sposobom, ze mam vzdy presne naplanovane ktoru vec kedy a s cim zjem, a s tym idem do obchodu a kupim len to. proste presne si to rozpisem na najblizsie 3 dni napr a dodrzujem to, nerobim take ze kupim nieco len preto ze to vidim v obchode a proste to mam doma a ked mam na to chut dam si to.
dalej pozeram si letaky kazdeho obchodu vzdy v utorok lebo od stredy platia a na zaklade toho si naplanujem do ktoreho obchodu pojdem co kupit, nech to mam najvyhodnejsie. a na zaklade toho ofc aj planujem co presne budem jest. no a v kazdom retazci zhruba viem kde davaju zlacnene veci, by ste sa cudovali ale niekde to je dost zahrabane a daju sa tam vpohode najst veci o 50% zlacnene.
ale potraviny su asi jedina vec na ktorej takto setrim, inak take veci ako sampon, sprchovy gel a tak vobec neriesim, ani sminky atd
@17 ja dost nechapem inak, ze clovek, kt. ide cestovat barjako bez nicoho po europe cele stopom. chodi po mestach akoze detektiv. kt vysetruje picoviny ale na druhej strane je takto organizovany, by som povedal, ze az NUDNE.
@n0win0u xDDDDDD ten detektiv dpc
hej asi som, ja som v urcitych sferach strasne organizovana aj co sa casu tyka, presne mam rozpisane kazdy den co budem od kolkej do kolkej robit a proste 47 diarov a tak
sak ale to je dobre ne, do koca aj do voza som, prakticka zena s ktorou sa vo volnom case nenudis!
Co ja viem, nepustam silny prud vody ani pri umyvani seba a ani riadu
Nejem maso (to v podstate tiez setri prašule)
Nekupujem si zbytocnosti.
Pouzivam minimum kozmetiky včetnekremov , a pripravkov na vlasy.
A tak.
noo neviem, voda, elektrina to vobec, asi preto ze to vsetko platia rodicia, keby to platim sama mozno by som inak uvazovala
ale inak vzdy strasne dlho rozmyslam ked si nieco kupujem, ze ci to naozaj budem dostatocne vyuzivat a tak
a v lete ked som chodievala na trh kupovat ovocie zeleninu, tak som si v pohode presla cely trh aj viackrat, vsetko som musela ocekovat aby som sa uistila ze kupujem to najlepsie pomer cena/kvalita/povod
a tiez som schopna urobit nakup radsej aj v 2-3 potravinovych obchodoch, podla toho co kde maju vyhodnejsie, ale zase potraviny su u mna vec, ktoru nevyberam na ukor kvality, rozky a pod. do ust nedam ale to uz je dalsia vec no
inšpiruj sa profesionálnymi žobrákmi, tí majú metódy neprekonateľné majú zadarmo ubytovanie, stravu, prezenty, samozrejme dostanú sa kdekoľvek po svete ak stopujú + zarobia na svojej kreativite ... záleží či chceš šetriť na nejakú účelovú vec alebo len pre blbosť na ktorú tie peniaze aj tak minieš - jeden ind celý život chodí v drevákoch a jednej plachte má cez 80 rokov a za zmienku čo vlastné stojí napr. dom - ktorý má hodnotu 3.7 milióna eur ... v živote nepracoval, nemusel nič študovať a má sa výborne.... čiže aj tak sa dá ak človek chce... človek by mal ušetrené peniaze obracať aby si mohol aj šetriť a aj niečo dopriať - je celkom bežné že za nejaký čas si človek vyžobre aj na Mercedes SLR v USA a sporí tým, že sa vozínie za svoje ale za ďaľšie vyžobrané peniaze ale to je o inom :happy:
Polievku aj druhe jem z toho isteho taniera. Nerobim to kvoli setreniu, ale skor z lenivosti. A niekedy si na tom istom oleji aj viackrat vysmazam rozne jedlo. Znova lenivost umyvat panvicu.
Necvakam listky v mhd, desim sa dna, kedy revizori v bratiske zacnu splyvat s davom a uz ich clovek nerozozna na kilometer.... O.O
ale tak 7e za tyzden je skoro 30 za mesiac
mňa napadlo také typické študentské šetrenie - nebudeme si kupovať drahý alkohol na diskotéke - napijeme sa predtým doma
moje šetrenie je skôr v štýle - nekúpim si ie banány dnes, keď od zajtra sú v akcii. Alebo - nekúpim si tú handru, lebo za ňu veľa pýtajú - počkám kým ju zlacnejú...nuž a keď potom nebude, čo už, veď je to len handra
@h8u wau, a tvoj vek je 81? akože ja chapem, že letáky sú super, dá sa do nich šúpať zelenina, napr. a tiež využijem akcie, ale tak vyslovene to sledovať a chodiť cielene kvôli jednej paradajke na druhý koniec mesta, lebo tam je kaufland... ehm. ušetríš 50 centov na nákupe a hodinu premárniš hľadaním zľavy a cestou. či?
šetrenie na jedle je podľa mňa od veci, predsa by si mal kupovať pre seba kvalitné a zdravé veci, ide o teba a nie o susedovie mačku, ktorej dáš trojdňovú salámu.. :/
@otvoreneokno ved ale ja nechodim kvoli jednej paradajke na druhy koniec mesta Trebars tych paradajok konkretne spotrebujem asi 3 kila tyzdenne a ked bezne stoja v tomto obdobi 50 korun za kilo, ak ich kupim niekde v akcii za 30 korun, mozem mat dalsie dve kila "zadarmo" a proste mam lidl, billu a albert kusok od domu a po ceste zo skoly sa viem stavit v tescu a kauflande, nerobi mi to nejaky problem ale mna to hlavne bavi velmi, aj pozerat tie letaky a tak uplne sa v tom vyzivam ale stravujem sa dost zdravo, aj kvalitne potraviny byvaju v akcii a ja teda hlavne jem zeleninu a jogurty
na obleceni
ja si uz ani nepamatam kedy som si kupila nejaku jednu vec kt. by bola drahsia ako 10e :ehm:
ale za chvilu mi bude treba bundu zimnu cize to uz nebude platit
chvalabohu mam to stastie ze setrit nemusim ale ze fakt na nicom, no niekedy rozmyslam ci to uz nie je rozmarne ako sa spravam...ale tak chodim metrom miesto auta napr., alebo sa snazim kupovat co najviac oblecenia vo vypredaji, i ked je pravda ze niektore znacky vypredaje nemaju a tak platim velke sumy napr. za kosele...
To inac by ma zaujimalo, kolko sa tym setrenim vody da mesacne realne usetrit. Ludia vacsinou setria na hlupostiach. Vadi im zaplatit 1 euro za parkovne, ale potom rozbiju 20e pri kupe predrazeneho predmetu v obchode. Setria na vode a elektrine, ale na chlaste a cigaretach ne.
@59 inak toto presne som niekde citala (alebo proste nejak sa to ku mne dostalo , ze vela ludi cely zivot setri na uplnych drobnostiach (ze si nekupi ten jogurt za 40 centov ale radsej nejaky za 30), no pri velkych investiciach (ako stavba domu alebo tak) uz nie su taki pozorni, pripadne su pohodlni a tak si zaplatia nieco, co by ich mohlo nejak vyjst aj lacnejsie, a v konecnom dosledku preplatia radovo ovela viac ako za cely zivot nasetrili na tych jogurtoch...
keď idem na väčší nákup potravín, tak si na nete pozrem kde je práve v akcii coca cola, kde je lacnejšie kura, mleté hovädzie, omáčky na cestoviny, zelenina, šunka, syr, vajcia, atď...
na elektrike a vode nejako nešetrím, myslim si že to je zbytočné mrhanie časom a nejako extra človek neušetrí
keď idem do fast foodu, tak väčšinou používam vouchery na zlavy
a keď idem do clubu na party, tak sa naj.ebem v predstihu aby som tam nemusel kupovať vela drahých drinkov
A nejem v školskej cafaterii kde sandwich stoji 4 libry, radšej idem do McDonaldu kde cheeseburger je za £1
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
ja inak setrim na vsetkom nerobi mi problem uvazovat aj 10 minut ci kupit jogurt za 30 centov alebo 40 taktiez stale davam dole teplotu bojleru a radiatorov
@11 taktiez k rumu netreba ti na zapitok nejake fancy vody, staci maslo
a pripomenulo mi to ten vtip o škótovi čo nadáva synovi, že mu nie je dobré čajové vrecúško ktoré bolo dobré ešte jeho pradedovi (alebo tak nejak to bolo.)
a neviem o žiadnych mojich extrémnych spôsoboch šetrenia, jedine možno že zvyknem často zhasínať svetlo keď nikto nie je v miestnosti ale to mi príde nejak tak normálne.
ale ja setrim vela na potravinach.
a to napr tym sposobom, ze mam vzdy presne naplanovane ktoru vec kedy a s cim zjem, a s tym idem do obchodu a kupim len to. proste presne si to rozpisem na najblizsie 3 dni napr a dodrzujem to, nerobim take ze kupim nieco len preto ze to vidim v obchode a proste to mam doma a ked mam na to chut dam si to.
dalej pozeram si letaky kazdeho obchodu vzdy v utorok lebo od stredy platia a na zaklade toho si naplanujem do ktoreho obchodu pojdem co kupit, nech to mam najvyhodnejsie. a na zaklade toho ofc aj planujem co presne budem jest. no a v kazdom retazci zhruba viem kde davaju zlacnene veci, by ste sa cudovali ale niekde to je dost zahrabane a daju sa tam vpohode najst veci o 50% zlacnene.
ale potraviny su asi jedina vec na ktorej takto setrim, inak take veci ako sampon, sprchovy gel a tak vobec neriesim, ani sminky atd
ty si co, bipolar ?
hej asi som, ja som v urcitych sferach strasne organizovana aj co sa casu tyka, presne mam rozpisane kazdy den co budem od kolkej do kolkej robit a proste 47 diarov a tak
sak ale to je dobre ne, do koca aj do voza som, prakticka zena s ktorou sa vo volnom case nenudis!
@n0win0u dolezita otazka skor je, ze co su tie rezance v tej polievke,
1 žiletku používam strašne dlho
klamem, že nemám požičať vreckovky
Co ja viem, nepustam silny prud vody ani pri umyvani seba a ani riadu
Nejem maso (to v podstate tiez setri prašule)
Nekupujem si zbytocnosti.
Pouzivam minimum kozmetiky včetnekremov , a pripravkov na vlasy.
A tak.
tvarit sa, ze nemas servitky je skor sebectvo ako setrenie
@matwejo slize mam na starosti ja...
ale inak vzdy strasne dlho rozmyslam ked si nieco kupujem, ze ci to naozaj budem dostatocne vyuzivat a tak
a v lete ked som chodievala na trh kupovat ovocie zeleninu, tak som si v pohode presla cely trh aj viackrat, vsetko som musela ocekovat aby som sa uistila ze kupujem to najlepsie pomer cena/kvalita/povod
a tiez som schopna urobit nakup radsej aj v 2-3 potravinovych obchodoch, podla toho co kde maju vyhodnejsie, ale zase potraviny su u mna vec, ktoru nevyberam na ukor kvality, rozky a pod. do ust nedam ale to uz je dalsia vec no
Necvakam listky v mhd, desim sa dna, kedy revizori v bratiske zacnu splyvat s davom a uz ich clovek nerozozna na kilometer.... O.O
ale tak 7e za tyzden je skoro 30 za mesiac
moje šetrenie je skôr v štýle - nekúpim si ie banány dnes, keď od zajtra sú v akcii. Alebo - nekúpim si tú handru, lebo za ňu veľa pýtajú - počkám kým ju zlacnejú...nuž a keď potom nebude, čo už, veď je to len handra
ale že by som sa za to nejako hanbila to nie.
šetrenie na jedle je podľa mňa od veci, predsa by si mal kupovať pre seba kvalitné a zdravé veci, ide o teba a nie o susedovie mačku, ktorej dáš trojdňovú salámu.. :/
ale asi to nie je nejaký výnimočný jav
a ani sa za to nehanbím
:ehm:
a iné mi nenapadne teraz
ja si uz ani nepamatam kedy som si kupila nejaku jednu vec kt. by bola drahsia ako 10e :ehm:
ale za chvilu mi bude treba bundu zimnu cize to uz nebude platit
nefajcim marihuanu, setrim rastlinky hulicom
na elektrike a vode nejako nešetrím, myslim si že to je zbytočné mrhanie časom a nejako extra človek neušetrí
keď idem do fast foodu, tak väčšinou používam vouchery na zlavy
a keď idem do clubu na party, tak sa naj.ebem v predstihu aby som tam nemusel kupovať vela drahých drinkov
A nejem v školskej cafaterii kde sandwich stoji 4 libry, radšej idem do McDonaldu kde cheeseburger je za £1
@sqash co studujes v uk ?