Takže, inšpiráciu som nabral po tom, čo som si pozrel Alexandra Veľkého. Dosť ma to inak zarazilo, netušil osm ako to vlastne vtedy bolo, tak som si preklikal všetky stránky na tému starovek, najma wiki o Alexandrovi Veľkom.
Samozrejme, brali to ako normálnu súčasť života. Veď dodnes sa napríklad na toto odkazuje aj análny sex, že dnes ho (niektorí) ľudia odsudzujú ako niečo zvieracie a špinavé, pritom v minulosti s tým nemali žiaden problém. Oni konzervatívni v tomto rozhodne neboli
Ale inak, mňa tiež ten Alexander prekvapil. Som si nemyslela, že to takto okato budú ukazovať Ale čo už, film to bol tak či tak skvelý...
Film Alexander Veľký- ............NIE JE to skutočne historické, keďže je o ňom a jeho súkromí tobôž, málo informácií, takže z tohto si príklad neber. Homosexualitu z historického hľadiska začali považovať za div nie zločin až kresťania, takže tak. A áno, vedela som - dosť číííííííííítam.
zaujimave ako ti taky laciny film otvoril oci, je to cisty prepadak pozeral som to jednym okom ale uplny otras, niekedy nebola orientacia a ten pojem tu nieje až tak dlho
Syriana, nesuhlasim s tvojim nazorom, napr. zidovska kultura a viera uz davno pred krestanstvom odsudzovala homosexualitu, bol to zlocin, za ktory sa odsudzovalo na smrt. Rovnako ako napr. za zoofiliu, alebo incest.
Mayo, ty radikal! To sa nerobi, to by nas uz mohol niekto obvinovat z potalcania prav, diskriminacie atd. Uz vidim, ako sa idu cigani&spol. stazovat do Bruselu, ze buzeranti maju plyn zadarmo a oni nie... toto nie je spravny pristup a historicky sa neosvedcil. Nebud prehnane iniciativny.
Najma ked priroda to uz sama tak zariadila, ze tito ludia sa prirodzene nebudu mnozit.(pojem "priroda" som pouzil naschval, nechcem aby sa to zvrhlo na flame o existencii Boha)
Ak je to tak, ako tvrdia oni, ze homosexualita je vrodena a nie ziskana vychovou, tak potom je to rovnaky defekt, ako napr. Downov syndorm. Umoznime tymto ludom prezit ich zivoty v nasej spolocnosti plnej pochopenia, ale nebojujme proti prirode a nesnazme sa prenasat defektne geny dalej... ludom s inymi genetickymi vdami sa tiez dorazne nedoporucuje mat potomkov.
Inak, ja sa priklanam k nazoru, ze homosexualita je vo velkej miere zaprcinena vplyvom prostredia a vychovou, z tohto dovodu som proti adopciam deti homosexualnymi parmi. No a kedze registrovane partnerstva su, ako vidime na zapad od nasich hranic, prvym krokom k tomu, aby sa o tejto teme zacalo polemizovat, som aj proti nim.
Moj nazor je podobny hulovi, Príroda to zariadi... a zariadila... (velke P preto, lebo raz budem druid.. ked sadožijem 500rokov... xD)
a defekt: tak isto je to najmä výchovou a prostredím... Všetko jhe o psichyke... a psychike..
A co osm chcel, jaj jak som sa najedol cibule... xD
Že ako Alexander Veľký je celkom fajn film viac menej je ot zhrnutý, tršku preklepnutý a zdramatizovaný životopis Megas Alexenadrusa...
A ďalšia vec hsex, mne su lahostajný, neh si žijú ako chcú, ich problem, ich život, ich voľba, ale nemam rád tych uškriekanich "buzikov" čo na seba furt upozorňujú... čo je myslím len maličké minumu z nich..
Ale toto neni téma o probleme, abo oskor ne probleme ale o sexulaite teraz, ale v historii, vo vyspelých civilizáciach staroveku im ot bolo jedno, najmä to ma zarazilo..
A neviete ako to bolo u severanov? Myslim Keltov a podobne, galov, germanov.
a prispevku cislo 1: nic nove pod slnkom hulovi: no je to nazor ale nemas ho ako dokazat takze asi tak... a co s tyka alexandra velkeho hned po 300 moj najoblubenejsi film
tato tema sa pre par týpkov zvrhla na niečo úplne iné
čiže: Chalan rozoberal to že ho fascinuje že kedysi nebolo niečo take ako sexuálna orientácia (možno som mimo témy ale oprav ma ak trepem, ale teraz tu ide aj tak o niečo iné) a tu sa objavia páni znalci ktorý z homosexuality hneď švihom prsta spravia nejakú degradovanú priam evolučnú chorobu?! keď téma sa zaoberá tým že tu bola ešte dávno pred tým všetkým?
nie teória nehovorí o nejakej vade je to len iná orientácia nie deficit alebo ako si to nazývate nedá sa to prirovnať k nejakej zoofílií alebo pedofílií lebo to sú výchyliky normálnej sexuálnej orientácie gayovia a lezby sú tým čím sú od narodenia až po smrť tak ako sa to sá porovnávať z nejakou tresne stíhanov úchylkou?
homosexuáli a lezby sú ľudia ako ty a ako každý iný tak neviem prečo sa tým furt niekto zaoberá v takomto zmysle ako príčiny homosexuality a jej odstránenie veď to je chorobomyseľné!
keď tú niekto chce zhadzovať vyjadrovať ješitné názory tak nech si to prv overí a nezhadzuje tu koho sa len dá
xD jj ja som bol len udivený z toho, že také vyspele civilizácie si nerobili vedu z tho ze maju aj milencov a j milenky a bolo im to jedno.. a vsimol som si ze sa to preprispevkovalo na temu všade prezentovanú : homosexuali, ale vtedy nešlo o homosexualitu, bolo im to jednoducho jedno... pacil sa im clovek, tak sa s nim vyspali... o toto ma ist v teme...
Veď homosexualita či v minulosti, či teraz je niečo úplne normálne...nechápem tých čo to odsudzujú...bránia vám hsex v niečom, ubližujú vám? Tak prečo ich nenechať na pokoji žiť tak, aby boli šťastní?
"Teraz uz viem, ale ako ked mozem povedat, keby mi nejaka dovolila anal, bol by som happy. len to maloktora dovoli... " ---- a toto bola dobrá poznámka
som cital ze v starovekom Egypte faraoni na znak svojej moci znasilnili porazeneho velitela zo zadu....fuha nechutne pomyslel som si ale zas bola to ich kultura, asi by som im to nemal zazlievat
Však v starovekom Grécku mohli mať a aj mali sex muži s mužmi ale povolené to bolo len starší s mladším (aby zbieral skúsenosti pred manželstvom) a ak mali pomer s rovnako starými mužmi tak už boli odsudzovaný... Napr. Platon sa zamiloval tiež do muža...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
jasne, ze ano.
ty si asi posledny co o tomto nevedel.
no a ked uz sme pri tom jbní a cicavcoch...
keby v dnesnej dobe nemali malé deti ako vzor muž - žena, tak ver tomu, ze homosexualita by bola omnoho prirodzenejsia sucast ludskeho zivota.
lebo aj ked sa vsetci tvaria, ze je to vsetko ok. aj tak je este vela ludi, ktori maju presudky...
Ale inak, mňa tiež ten Alexander prekvapil. Som si nemyslela, že to takto okato budú ukazovať Ale čo už, film to bol tak či tak skvelý...
a mimochodom ludia niesu jedine cicavce ktore maju homosexualnu orientaciu...delfiny, simpanzy, psi..
a film alexander bol shit
A to som fakt hento nevedel...
Teraz uz viem, ale ako ked mozem povedat, keby mi nejaka dovolila anal, bol by som happy. len to maloktora dovoli...
+ samozrejme ze v staroveku kojtusil kazdy s kazdym , v niektorych mytologiach aj Bohovia
zaujimave ze cim je generacia dalej a dalej tym sprostejsi a nectnostnejsi sme my ludia
Stredovek tam zacala robit bordel cirkev a vsetko to slo do sraciek
Hlavne ze sme na vrchole evolucie.
Bude haluz, nie?
Najma ked priroda to uz sama tak zariadila, ze tito ludia sa prirodzene nebudu mnozit.(pojem "priroda" som pouzil naschval, nechcem aby sa to zvrhlo na flame o existencii Boha)
Ak je to tak, ako tvrdia oni, ze homosexualita je vrodena a nie ziskana vychovou, tak potom je to rovnaky defekt, ako napr. Downov syndorm. Umoznime tymto ludom prezit ich zivoty v nasej spolocnosti plnej pochopenia, ale nebojujme proti prirode a nesnazme sa prenasat defektne geny dalej... ludom s inymi genetickymi vdami sa tiez dorazne nedoporucuje mat potomkov.
Inak, ja sa priklanam k nazoru, ze homosexualita je vo velkej miere zaprcinena vplyvom prostredia a vychovou, z tohto dovodu som proti adopciam deti homosexualnymi parmi. No a kedze registrovane partnerstva su, ako vidime na zapad od nasich hranic, prvym krokom k tomu, aby sa o tejto teme zacalo polemizovat, som aj proti nim.
No, to bolo skor ironicke
Je zbytocne o tom polemizovat, lebo stale su ludia, ktori z toho robia rakovinu ludstva a tazku mentalnu retardaciu.
a defekt: tak isto je to najmä výchovou a prostredím... Všetko jhe o psichyke... a psychike..
A co osm chcel, jaj jak som sa najedol cibule... xD
Že ako Alexander Veľký je celkom fajn film viac menej je ot zhrnutý, tršku preklepnutý a zdramatizovaný životopis Megas Alexenadrusa...
A ďalšia vec hsex, mne su lahostajný, neh si žijú ako chcú, ich problem, ich život, ich voľba, ale nemam rád tych uškriekanich "buzikov" čo na seba furt upozorňujú... čo je myslím len maličké minumu z nich..
Ale toto neni téma o probleme, abo oskor ne probleme ale o sexulaite teraz, ale v historii, vo vyspelých civilizáciach staroveku im ot bolo jedno, najmä to ma zarazilo..
A neviete ako to bolo u severanov? Myslim Keltov a podobne, galov, germanov.
čiže: Chalan rozoberal to že ho fascinuje že kedysi nebolo niečo take ako sexuálna orientácia (možno som mimo témy ale oprav ma ak trepem, ale teraz tu ide aj tak o niečo iné) a tu sa objavia páni znalci ktorý z homosexuality hneď švihom prsta spravia nejakú degradovanú priam evolučnú chorobu?! keď téma sa zaoberá tým že tu bola ešte dávno pred tým všetkým?
nie teória nehovorí o nejakej vade je to len iná orientácia nie deficit alebo ako si to nazývate nedá sa to prirovnať k nejakej zoofílií alebo pedofílií lebo to sú výchyliky normálnej sexuálnej orientácie gayovia a lezby sú tým čím sú od narodenia až po smrť tak ako sa to sá porovnávať z nejakou tresne stíhanov úchylkou?
homosexuáli a lezby sú ľudia ako ty a ako každý iný tak neviem prečo sa tým furt niekto zaoberá v takomto zmysle ako príčiny homosexuality a jej odstránenie veď to je chorobomyseľné!
keď tú niekto chce zhadzovať vyjadrovať ješitné názory tak nech si to prv overí a nezhadzuje tu koho sa len dá
som kľudný!!!
"Teraz uz viem, ale ako ked mozem povedat, keby mi nejaka dovolila anal, bol by som happy. len to maloktora dovoli... " ---- a toto bola dobrá poznámka