Inšpirovalo ma fórum zo včera a tak som vytvoril anketu, ale chcel by som sa vás opýtať, či je sa za čo hanbiť, keď si ešte neprišiel o panenstvo alebo môžeš byť hrdý na to? A je vôbec niečo zlé na tom byť panna/panic? Prečo sa na nich ostatní ľudia pozerajú s opovrhnutím?
som hrdý panic a rád ním zostanem aj na stálo a nie je na tom nič zlé, skôr je to cnosť či už u dievčat alebo chalanov
nepoznám takých, ktorí by sa na to pozerali s opovrhnutím, taktiež nechápem dnešnú dobu, keď to deti skúšajú už na základnej škole, z toho mi je trochu zle
niekto nema stastie vo vztahoch, tak je panic/panna do vyssieho veku. to mi nepride trapne ani ako hanba, pretoze ten clovek by aj rad niekoho mal a skusil sex, no nie je s kym..
s tou hrdostou je to tiez take individualne. ked je niekto panic/panna tak je tam velky predpoklad, ze ten clovek nema ani nemal ziaden plnohodnotny vztah, kde by doslo k sexualnym aktivitam. na to byt hrdy.. hrdy na to moze byt clovek, ktory o to neprisiel na party, diskotekach a pocas inych jednorazovych akcii. skratka, ze mal plno moznosti o to prist, ale radsej si pockal na trvaly vztah s laskou. horsie je, ked su na to hrde skarede a neprijemne dievcata, o ktore nikto nezakopol ale tvaria sa, ake su zdrzanlive. pritom keby boli pekne a oblubene, tak by uz panny davno neboli. takym ludom by malo patrit opovrhnutie za ich pokrytectvo.
ale co sa tyka muzov, tam sa panictvo s hrdostou nespaja, dokonca je az mierne nechcene. necudujem sa tomu, lebo aj ja mam o panicoch a ich schopnostiach skreslenu mienku (nikdy som ziadneho nemala). vzdy bolo pre mna podstatne, aby bol moj partner vo vsetkom skusenejsi a zrucnejsi. nemam chut niekoho zaucat alebo ostat v niekoho evidencii ako "ta prva". ja chcem byt "ta posledna", to vypoveda o mojich kvalitach. lebo mat panica moze kazda, to nie je o zensykch kvalitach.
takze na zaver - treba rozlisovat dovod, pre ktory clovek este nemal sex a podla toho to sudit. ci len nemal stastie na vhodneho partnera alebo sa rozhodol pockat na urcitu situaciu alebo o neho nezakopol ani pes, tak to maskuje tym, ze je na svoju nedotknutost hrdy..
@atropabelladona mi tak napadlo, radšej by si mala dákeho čo pretiahol polku mesta než panica? a ešte jedna otázka, keby si milovala chalana a bol by panic, tak by ti to vadilo?
ja nechapem preco sa stale ini ludia snazia miesat do toho kto sa ma s kym a kedy vyspat. samozrejme ine je to pri vztahu rodicia a ich decko kedy by ho samozrejme mali viest k tomu aby "to" nerobilo v 12-14 rokoch, ale preco na tomto fore stale ludia riesia "boze mas 15-16 a rozmyslas nad sexom" kazdeho osobna vec.
a to ze pekni a oblubeni ludia maju sex skor vobec neni pravda.
a k tej otazke ze ci je to hanba...podla mna je to super ked ma niekto 20 a je panna/panic asi som staromodna (jebozlesaalani pridi ma vysmiat prosim
@moomy preco musime ist z extremov do extremov? nechcem ani panica, ani cloveka, co pretiahol polku mesta. keby som mala z takych na vyber, tak ostanem sama a pockam na dalsieho.
zakladam si na tom, aby bol moj partner odo mna starsi minimalne o 7-8 rokov. to by bolo uz velmi cudne, keby bol taky panic. to by ma asi odplasilo
Na birdzi to nepríde nikomu trápne Ale nech sa vás to spýta niekto v reále, a keď odpoviete pravdivo, tak po vás čumia jak po debilovi, asociálovi, asexuálovi, imbecilovi, niektorý majú pohľad, že "Aha kokot 21. storočia"
@atropabelladona preto idem z extrému do extrému, lebo vtedy spoznáš pravý charakter ľudí a niektorí sa aj zľaknú a zmenia svoj postoj
Ale prekvapilo ma, koľko je ľudí, čo ešte neprišli o panenstvo....teda vlastne neprekvapilo, lebo väčšina takýchto ľudí sedí na nete miesto chodenia von
@moomy toto inak napadlo aj mne, ze ludia sedia za netom a vytvaraju si tu svoje alter ega namiesto toho, aby sli medzi ludi a nasli si lasku. lebo toto nie je len o tom, ze vacsina su tu panny/panici, ale co tak citam vo forach, tak vacsina je aj bez partnerov
@cjubou pamatam sa na casy, ked vacsina mojich spoluziakov boli panici.. rovno dvaja sa mi na vylete nukali, ci to s nimi nechcem robit. mali tusim aj nejake kondomy skryte.
@atropabelladona je lepsie nesudit ako si volit body na zaklade ktorych budes sudit..
nikdy nepostihnes vsetky dovody.. "preco" a tak potom mozes "odsudit" i nepravom..
a zaujal ma ten rozdiel 8 rokov.. ako i vobec podobna podmienka pre partnera..
taktiez ako automaticke nie cloveku pre nieco ine.. odmietla by si cloveka, ktory nesplna nejake tvoje kriteria i vtedy, ak by si ho lubila a ak by ta robil stastnou?? len preto, ze nesplna kriteria?
@cjubou Zase pokiaľ by si vzal do úvahy také tie stratené existencie, ochotné vyspať sa s kýmkoľvek... (takého panica môže mať naozaj každá... resp. takú pannu každý)
@johnysheek nejlepsie je nesudit, ale ludia sudia radi bez toho, aby vobec poznali dovod. ja im radim, aby aspon voperd nieco zistili a nehadzali vsetkych panicov a panny do jedneho vreca a nevytvarali tu stereotypy o tom, ze je hanba ked niekto nemal sex. nie je to hanba.
k tej druhej casti, aby som cloveka lubila/milovala ho musim najprv spoznat, nieco s nim zazit.. nejake pociatocne okuzlenie nestaci. zacina to zoznamenim, pokracuje spoznanim sa a ked vsetko sedi, tak az vtedy ho zacnem vnimat ako potencionalneho partnera a az potom prichadza prva zamilovanost, ktoru si spociatku nepripustam, ale neskor si priznam, ze som v tom az po usi neviem si predstavit najprv sa zamilovat a az potom o tom cloveku zistit nejake info.
vztahy riesim racionalne a dovolim si povedat, ze mozno aj vdaka tomu som na tom lepsie ako polka Birdzu.
@patricino tak potom super, nie si ten typ, o ktorom sa bavime je to tvoja vlastna volba, nemas sa za co hanbit a nad nejakym opovrhnutim sa mozes akurat tak smiat.
@cjubou 14-15. nemyslim si, ze mam nejake super kvality a mohla som mat rovno dvoch keby som pochodila po ostatnych izbach, tak by sa to cislo mozno zvysilo. treba byt len v spravnom case na spravnom mieste. preco si myslis, ze je to o kvalitach?
práveže to je úžasné a podľa mňa hlavne obdivuhodné v dnešnej dobe, kde je na takéto veci plno nátlakov od spoločnosti,kamarátov a tak ďalej.. určite ma tisíckrát viac niekto zaujme, čo ešte s nikým nič nemal ako taký človek čo to robil s polkou mesta a budeš len jeho "ďalšia/ďalší z mnoha".. prosto si to treba vážiť
nerozumiem. celej tejto ankete. či človek je alebo nie je, nech má hoc aj 35 a stále s nikým nesúložil alebo či prestriedal celé okolie... je to jeho osobná, súkromná vec. a ostatní sa do toho nemajú co starať. a hlavne ho podla tohto nejak posudzovať. je to plytkosť nesmierna.
nemám rada verejné riešenice súkromných osobných intímných záležitostí.
@elemia a čo som plytká osoba lebo sa nehanbím o tom verejne rozprávať a priznať sa k istým veciam? nikto ti nekáže o tom verejne rozprávať a nikto ti to nekáže mať rád
@patricino skús si, prosím, ešte raz a pomalšie prečítať, čo som napísala. a možno tento svoj nezmyselný útok na môj koment prehodnotíš. pretože nič také, čo si mi ty vytkol, som tam nepísala.
Nechcel by som priateľku, čo vojela celé okolie...
A nie, nie som, počkal som si však na tú pravú a dúfam, že okrem toho že bola moja prvá, tak bude aj posledná (nope, nie som kresťan ). Taktiež nechápem, prečo by som mal zosmiešňovať niekoho, kto má napríklad 25 a nemal sex. Možno tiež nemá potrebu sa vyspať so všetkým čo má nohy a krvný obeh, ale tiež čaká na tú pravú osobu.
Minule som s niekým o tom viedol debatu. Teda viac som počúval zaujímavé názory o tom, ako treba začať čo najskôr a nepremárniť žiadnu príležitosť : D Z toho celého som mal pocit, že sex bez lásky je v dnešnej dobe out a treba pretiahnuť všetko čo má dieru pri prvej príležitosti : D
@tomias svoj vek nezverejnujem, ale tak pre ilustraciu idealne je, aby mal moj partner nad 30. viem vsak privriet oci a vystacit si aj so 7-8 rocnym rozdielom a taki este nemaju 30.
ako som uz pisala, kazdy ma svoje normy a dovody preco ano a preco nie a je dolezite robit to podla vlastneho uvazenia. ale hlavne byt uprimny (ako napr. ty) a priznat si, ze si nemal stastie vo vztahoch a s ludmi. nie je hanba byt panic/panna, hanba je sa na nieco hrat a vela si o sebe namyslat.
@atropabelladona nerad ludom "aspon nieco" tzv "mensie zlo" kedze v konecnom dosledku i to "aspon nieco" moze skoncit rovnako ako keby im nepovies nic.. akurat takto budes za to este niest zodpovednost i ty..
taktiez.. clovek ktory ma nieco v hlave, tak sa stereotypu vyhyba a uvazuje vlastnou hlavou.. hodnoti nou.. ten kto to nerobi, jemu nepomoze ani "aspon nieco" lebo to proste chce robit tak ako robi...
ja nevravim , ze o tom cloveku nic nevies.. da sa to zasadit i do tvojho pripadu.. zamilovanie sa nie je vec rozumu. je to vec srdca, naklonnosti.. nezamilujes sa preto, ze toho cloveka spoznas.. a ze budes mat "fakty, udaje" ale preto, ako bude na teba posobit.. hlava je v tomto smere nevypocitava.. a je schopna si na "dobre" obratit aj ciny masoveho vraha, ak nim bude srdce pritahovane..
to co som chcel povedat ja je, ze ty mas urcite kriteria.. spoznas cloveka pri ktorom zistis, ze niektore z tychto kriterii nesplna.. avsak medzitym sa do neho zamilujes.. co potom? das mu kopacky? zrieknes sa ho kvoli "nejakym tvojim kriteriam" ? budes si to potom vycitat?
vztah riesit "cisto racionalne" je blbost.. to potom nie je o laske.. to je skor len kalkul
@johnysheek ja viem, co v zivote chcem a idem tvrdo za tym. co chcem, to aj dostanem.
vztahy nezakladam na nejakom posobeni, to je klamlive, sposobuju to rozne hormony v mozgu a clovek prestane rozmyslat, lebo ho ovlada pud. kolko ludi sa uz takto popalilo.. take pocity u mna vyprchaju do 2 tyzdnov, ked toho cloveka viac nevidim. takze nejake okuzlenie a pritahovanie neriesim, poznam na to protilatku ale kazdy clovek funguje inak, ja rozpravam konkretne za seba a nechcem to zovseobecnovat.
mam jedno jedine kriterium a to je vek. vacsinou sa vek cloveka dozviem hned pri prvom stretnuti, niekedy este skor, nez toho cloveka prvy raz stretnem. dalsia vec je, ze sa pohybujem v urcitej spolocnosti, kde vacsina ludi je odo mna starsia. to co ty opisujes je nejaky vykonstruovany priklad, do ktoreho sa neviem vzit. neviem, co by bolo keby, keby som mala iny mozog a ine premyslanie, ine skusenosti..
vztah by mal podla mna byt rieseny 50% racionalne a 50% citovo. ale nech si kazdy riesi svoje vztahy ako chce.
ale aj tie stratené existencie musia mať hranice, ale povedzme že za istých podmienok ich môže mať každý/á len v tom prípade je to existencia na love, zneužijúca stav druhej strany - alebo druhá strana, zneužijúca stav existencie
@atropabelladona dakujem,asi som to trochu prehnal ale bola to reakcia ze odsudzujes niekoho za to ze este nemal sex,niekto je hanblivy a za to je nieco menej?
Prečo sa to u žien považuje za obrovskú hrdosť o ktorú keď prídu tak je to neviem aký obrovský hriech, a u chalanov to nehrá takmer žiadnu dôležitú rolu? Keď baba ide do postele s polovicou mesta, je to štetka ale ak chalan, nieje to nič strašné, ani poburujúce...prečo?
@zuzikk1 to musi byt strasny chudak, co ma cez 20 a chodi s 15kou abo vyjebe 12ku. akoze fakt, nic proti detickam, ale neverim, ze sa nehanbia za take mlade medzi svojimi kamosmi teda taki ludia asi kamosov ani nemaju
@zuzikk1 Fíha...no lebo my sme si neprešli tvojim vekom...nikto z nás...to je unikátny fenomén, ba dokonca anomália! A čo teraz akože?
To keď vôkol mňa budem mať samých rovesníckych feťákov tak ako obhajobu svojej osoby poviem že : "Ach ja som zatiaľ nefetoval! Skús sa vžiť do mojej situácie!" S zobuď dievča...
@moomy ty si ma dobre pobavil "ja nie som panic nemusíš sa báť už mám 10 mesiacov frajerku".. pretože to že máš priateľku UŽ 10 mesiacov, znamená že si s ňou proste sex musel mať
@zuzikk1 doba je taká, akí sú ľudia. Je len na tebe akú cestu si zvolíš a či budeš taká ako väčšina
@antifunebracka zatial som medzi rovesnikmi normalnych chlapcov nenašla....ale nevzdavam to chodila som s jednym 24 ročnym 3 dni a nebol suchar, aj pesničku mi zložil, aj ked strašnu
@zuzikk1 24 je uz FAKT vela, tolko mam ja a urcite by som nechodil s nikym pod 19 pred takymi si davaj pozor, oni ti vzdy len do nohaviciek pojdu aj za cenu pouzitia strasnych pesniciek
@antifunebracka a ked sa beznadejne zalubis do nejakeho dievčaťa, čo vyzera na 20 a zistiš, že ma napr. 16 ? čo potom? ked sa so mnou niekto zoznamoval, nevedel kolko mam rokov.. však preto som sa s nim po 3 dnoch rozisla... je sice strašna, ale mam vlastnu pesničku
@zuzikk1 noo to je pravda to mi pripomina ako som raz balil babu vo vlaku a vsetko bolo super a rozumeli sme si a je ze "kde studujes" a ona ze "buduci rok koncim zakladku"
@zuzikk1 tak hej, ten vek DOST odradi. mozem si s babou akokolvek rozumiet - ked ma 14 tak proste mozog ma nepusti ale inak hej, vo vlaku je to uplne najviac super!
@antifunebracka mna vek odradil iba raz... v jednom bare sa mi pačil arman.. aj ja jemu bol cudzinec a strašne sa hanbil.. myslela, som, že ma takych 23.. vypadal spočko a potom som zistila, že ma 30 a normalne, som si potom všimla, že už aj vrasku ma a bolo mi zo seba zle
Vo vlaku som stretla kamarata z pokecu... my sme kolo seba prechadzali a brutalne sme sa divali do oči.. A to bola taka silna chemia a toho človeka nemam rada, ale zatial ma najviac priťahoval, prvy, pri ktorom sa mi podlamovali kolena a potom mam vela takych chemickych lasok vo vlaku milujem vlaky
@zuzikk1 kks 30 rocny... ja odpanem z teba smiley:za chvilu dochodcov budes balit a toho z pokecu si neoslovila? inak to video ma rozsekalo preco rapuje jak keby sa prave zobudil?
@antifunebracka ne, to nebudem.. ja v podstate nikoho nebalim, iba sa usmievam ne, neoslovila.. bola som z toho všetkeho mimo.. potom som mu pisala a že ma nespoznal.. že som bola uplne ina... a odvtedy sa mi inak o ňom niekedy sniva... ale blbosti, že sme v obchode a take ale inak je to hnusny človek
neviem prečo.. je to otrasne... a ten text....fuj :/ a on si chudatko myslel, že bude slavny... a vieš prečo si to myslel? Lebo že bol v činskom kalendari v znameni draka DDD to bol asi jeden z tych najvatsich psychopatov, čo som s nim stravila nejaky čas
Panic panna to je každý čo ide s ďalším ďalšou do postele bo je to po prvý krát , môže to byť výhoda aj nevýhoda, výhoda v tom že predtým s niekym nič a nemôže porovnať, o pohlavne prenosných chorobách nehovoriac, a nevýhoda že furt s tým jedným jednou, a po par rokoch by to mohlo v myslienke prebehnúť, že cely život z jedným-ou, a ta predstava neskúsiť aj s iným-ou, ale zas za mlada sa vybúriť poskúšať z rozumom a nie hneď otehotnieť nieje na škodu a potom sa ustáliť a zodpovedne žiť, užívať si treba kým je človek mladý, potom príde rodina a nikto by nechcel mat oca mamu aby behali za inými.
@zuzikk1 mala si ho oslovit nie si dievca cinu=/hmm divneho exa mas v znameni draka to je akoze nejaka garancia uspechu ci co? keby radsej rockovu baladu nahral a ne hento vypravanie do hudby
@hetfield z vlastnejk vole? ja som bola dlho panna, pretoze som nemala prilezitost na sex, ale zbavit som sa toho chcela a uzit si uz konecne a kopu kamosiek co poznam boli panny tiez len z toho, ved nemozem ist za chlapcom ci si so mnou zasexuje lebo potom klesa mienka o babe ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
123 komentov
nepoznám takých, ktorí by sa na to pozerali s opovrhnutím, taktiež nechápem dnešnú dobu, keď to deti skúšajú už na základnej škole, z toho mi je trochu zle
@eukaryota ne kazdy musi kurovat od 13tich
niekto nema stastie vo vztahoch, tak je panic/panna do vyssieho veku. to mi nepride trapne ani ako hanba, pretoze ten clovek by aj rad niekoho mal a skusil sex, no nie je s kym..
s tou hrdostou je to tiez take individualne. ked je niekto panic/panna tak je tam velky predpoklad, ze ten clovek nema ani nemal ziaden plnohodnotny vztah, kde by doslo k sexualnym aktivitam. na to byt hrdy.. hrdy na to moze byt clovek, ktory o to neprisiel na party, diskotekach a pocas inych jednorazovych akcii. skratka, ze mal plno moznosti o to prist, ale radsej si pockal na trvaly vztah s laskou. horsie je, ked su na to hrde skarede a neprijemne dievcata, o ktore nikto nezakopol ale tvaria sa, ake su zdrzanlive. pritom keby boli pekne a oblubene, tak by uz panny davno neboli. takym ludom by malo patrit opovrhnutie za ich pokrytectvo.
ale co sa tyka muzov, tam sa panictvo s hrdostou nespaja, dokonca je az mierne nechcene. necudujem sa tomu, lebo aj ja mam o panicoch a ich schopnostiach skreslenu mienku (nikdy som ziadneho nemala). vzdy bolo pre mna podstatne, aby bol moj partner vo vsetkom skusenejsi a zrucnejsi. nemam chut niekoho zaucat alebo ostat v niekoho evidencii ako "ta prva". ja chcem byt "ta posledna", to vypoveda o mojich kvalitach. lebo mat panica moze kazda, to nie je o zensykch kvalitach.
takze na zaver - treba rozlisovat dovod, pre ktory clovek este nemal sex a podla toho to sudit. ci len nemal stastie na vhodneho partnera alebo sa rozhodol pockat na urcitu situaciu alebo o neho nezakopol ani pes, tak to maskuje tym, ze je na svoju nedotknutost hrdy..
a to ze pekni a oblubeni ludia maju sex skor vobec neni pravda.
a k tej otazke ze ci je to hanba...podla mna je to super ked ma niekto 20 a je panna/panic asi som staromodna (jebozlesaalani pridi ma vysmiat prosim
zakladam si na tom, aby bol moj partner odo mna starsi minimalne o 7-8 rokov. to by bolo uz velmi cudne, keby bol taky panic. to by ma asi odplasilo
Ale prekvapilo ma, koľko je ľudí, čo ešte neprišli o panenstvo....teda vlastne neprekvapilo, lebo väčšina takýchto ľudí sedí na nete miesto chodenia von
"lebo mat panica moze kazda, to nie je o zensykch kvalitach"
no podľa mňa je, a zďaleka nie len o fyzických
@atropabelladona je lepsie nesudit ako si volit body na zaklade ktorych budes sudit..
nikdy nepostihnes vsetky dovody.. "preco" a tak potom mozes "odsudit" i nepravom..
a zaujal ma ten rozdiel 8 rokov.. ako i vobec podobna podmienka pre partnera..
taktiez ako automaticke nie cloveku pre nieco ine.. odmietla by si cloveka, ktory nesplna nejake tvoje kriteria i vtedy, ak by si ho lubila a ak by ta robil stastnou?? len preto, ze nesplna kriteria?
@uspavanocka *a to ze pekni a oblubeni ludia maju sex skor vobec neni pravda.* presne som toho príkladom
@moomy & @atropabelladona tak doma určite nevysedávam a priateľku mám čiže vaše teórie sú trošku mimo
v akom to bolo veku?
a stále to nevyvracia to, čo som napísal
k tej druhej casti, aby som cloveka lubila/milovala ho musim najprv spoznat, nieco s nim zazit.. nejake pociatocne okuzlenie nestaci. zacina to zoznamenim, pokracuje spoznanim sa a ked vsetko sedi, tak az vtedy ho zacnem vnimat ako potencionalneho partnera a az potom prichadza prva zamilovanost, ktoru si spociatku nepripustam, ale neskor si priznam, ze som v tom az po usi neviem si predstavit najprv sa zamilovat a az potom o tom cloveku zistit nejake info.
vztahy riesim racionalne a dovolim si povedat, ze mozno aj vdaka tomu som na tom lepsie ako polka Birdzu.
@cjubou 14-15. nemyslim si, ze mam nejake super kvality a mohla som mat rovno dvoch keby som pochodila po ostatnych izbach, tak by sa to cislo mozno zvysilo. treba byt len v spravnom case na spravnom mieste. preco si myslis, ze je to o kvalitach?
nemám rada verejné riešenice súkromných osobných intímných záležitostí.
a súhlasím s @39 !
A nie, nie som, počkal som si však na tú pravú a dúfam, že okrem toho že bola moja prvá, tak bude aj posledná (nope, nie som kresťan ). Taktiež nechápem, prečo by som mal zosmiešňovať niekoho, kto má napríklad 25 a nemal sex. Možno tiež nemá potrebu sa vyspať so všetkým čo má nohy a krvný obeh, ale tiež čaká na tú pravú osobu.
,,ale co sa tyka muzov, tam sa panictvo s hrdostou nespaja'' preco to nemoze platit co si napisala vyssie? O.o
,,hrdy na to moze byt clovek, ktory o to neprisiel na party, diskotekach a
pocas inych jednorazovych akcii.
skratka, ze mal plno moznosti o to
prist, ale radsej si pockal na trvaly
vztah s laskou.''
k teme..
dovody mozu byt rozne..
me:
- nemal som ziaden vaznejsi vztah
- nebolo nikdy sukromie
- nedokazal som podjebat frajerku (narozdiel od niekoho, ahoj @s )
- neurobim to s niekym kto na to po hodine zabudne a zoberie cely akt ako keby zjedol obed abo siel na celotyzdnovy nakup)
- musim toho cloveka poznat.
- ale urobim to s niekym koho charakter, povahu velmi dobre poznam a nemusim byt s nim vo vztahu, taky ten spravny clovek..
ako som uz pisala, kazdy ma svoje normy a dovody preco ano a preco nie a je dolezite robit to podla vlastneho uvazenia. ale hlavne byt uprimny (ako napr. ty) a priznat si, ze si nemal stastie vo vztahoch a s ludmi. nie je hanba byt panic/panna, hanba je sa na nieco hrat a vela si o sebe namyslat.
taktiez.. clovek ktory ma nieco v hlave, tak sa stereotypu vyhyba a uvazuje vlastnou hlavou.. hodnoti nou.. ten kto to nerobi, jemu nepomoze ani "aspon nieco" lebo to proste chce robit tak ako robi...
ja nevravim , ze o tom cloveku nic nevies.. da sa to zasadit i do tvojho pripadu.. zamilovanie sa nie je vec rozumu. je to vec srdca, naklonnosti.. nezamilujes sa preto, ze toho cloveka spoznas.. a ze budes mat "fakty, udaje" ale preto, ako bude na teba posobit.. hlava je v tomto smere nevypocitava.. a je schopna si na "dobre" obratit aj ciny masoveho vraha, ak nim bude srdce pritahovane..
to co som chcel povedat ja je, ze ty mas urcite kriteria.. spoznas cloveka pri ktorom zistis, ze niektore z tychto kriterii nesplna.. avsak medzitym sa do neho zamilujes.. co potom? das mu kopacky? zrieknes sa ho kvoli "nejakym tvojim kriteriam" ? budes si to potom vycitat?
vztah riesit "cisto racionalne" je blbost.. to potom nie je o laske.. to je skor len kalkul
vztahy nezakladam na nejakom posobeni, to je klamlive, sposobuju to rozne hormony v mozgu a clovek prestane rozmyslat, lebo ho ovlada pud. kolko ludi sa uz takto popalilo.. take pocity u mna vyprchaju do 2 tyzdnov, ked toho cloveka viac nevidim. takze nejake okuzlenie a pritahovanie neriesim, poznam na to protilatku ale kazdy clovek funguje inak, ja rozpravam konkretne za seba a nechcem to zovseobecnovat.
mam jedno jedine kriterium a to je vek. vacsinou sa vek cloveka dozviem hned pri prvom stretnuti, niekedy este skor, nez toho cloveka prvy raz stretnem. dalsia vec je, ze sa pohybujem v urcitej spolocnosti, kde vacsina ludi je odo mna starsia. to co ty opisujes je nejaky vykonstruovany priklad, do ktoreho sa neviem vzit. neviem, co by bolo keby, keby som mala iny mozog a ine premyslanie, ine skusenosti..
vztah by mal podla mna byt rieseny 50% racionalne a 50% citovo. ale nech si kazdy riesi svoje vztahy ako chce.
neponahlajte sa lol
ak ta to ako zijes robi stastnou, tak fajn... otazkou zostava ci je to "stastie" ktore si nahovoras, alebo skutocne..
verim ze skutocne a prajem ti ho.. i ked s viacerymi vecami nemozem suhlasit.. aspon nie tak ako som ich z toho co si napisala pochopil..
pudy tvoria cloveka, ale ja sa nimi nenecham oklamat, lebo nechcem prist o vsetko, co mam. nestoji mi to za to.
nemusis suhlasit, musis zit podla seba a najst svoje stastie, presne tak, ako som ja nasla to svoje. tiez ti to prajem.
ja som bola pannou do 23 a pritom som mala vzťahy a aj len pár týždňové "nevzťahy"..príležitostí teda bolo ...ale verila som na toho pravého..
no potom..sa ukázal vplyv doby, divné poznámky ľudí ak to niekde začnú rozoberať a tak som sa na tú zdržanlivosť vykašľala..
poučenie? žiadne..robte to čo uznáte za vhodné...
ale aj tie stratené existencie musia mať hranice, ale povedzme že za istých podmienok ich môže mať každý/á len v tom prípade je to existencia na love, zneužijúca stav druhej strany - alebo druhá strana, zneužijúca stav existencie
@atropabelladona
tak v tom veku, keď sa búria hormóny..
myslím si, že je to o kvalitách u ľudí, ktorí neberú sex len tak - napr. ak chlap/ec nevyužije možnosť len preto, že je baba pekná a ochotná
...môžem sa spýtať... keď máte šancu mať prvý sex s priateľom, dajme tomu že už ste nejakú dobu spolu...
čo je dôvod že poviete že nie? resp. ešte nie
j...nie je to naopak ?
a kto je sakra panna a kto panic?
HRDÁ som akurát tak na to, že som o to prišla z lásky nedala sa pojebať nejakým zúfalcom na diskotéke...
0:50
ked je chalan panic, je to loser(ach)
@zuzikk1 ...ti drbe?
drbe mi?
prečo by malo?...
Ja len, že ešte sa nenašiel taky, čo by mi za to stal... Som dob i tna
ale nedam sa hajzlom, na ktorych mam šťastie....
Že sa to učia na náboženstve...myslíš vážne ?
A to sa mňa pýtaš ? Asi si nikdy na náboženstvo teda nechodila
a ja, ak by ťa to zaujimalo som mala (chodila) chalana 20 a viac ročnych... neviem, mlady ma nepriťahuju...a preto som napisala, čo som napisala....
To keď vôkol mňa budem mať samých rovesníckych feťákov tak ako obhajobu svojej osoby poviem že : "Ach ja som zatiaľ nefetoval! Skús sa vžiť do mojej situácie!" S zobuď dievča...
@zuzikk1 doba je taká, akí sú ľudia. Je len na tebe akú cestu si zvolíš a či budeš taká ako väčšina
@takata nebudem
Vo vlaku som stretla kamarata z pokecu... my sme kolo seba prechadzali a brutalne sme sa divali do oči.. A to bola taka silna chemia a toho človeka nemam rada, ale zatial ma najviac priťahoval, prvy, pri ktorom sa mi podlamovali kolena a potom mam vela takych chemickych lasok vo vlaku milujem vlaky
a toto je pre srandu
neviem prečo.. je to otrasne... a ten text....fuj :/ a on si chudatko myslel, že bude slavny... a vieš prečo si to myslel? Lebo že bol v činskom kalendari v znameni draka DDD to bol asi jeden z tych najvatsich psychopatov, čo som s nim stravila nejaky čas
No a prečo to o tom náboženstvu tvrdíš ?