je dôležité či niekoho vieš rešpektovať aj vtedy, kedy sa to nehodí práve vtedy tebe. z posledného komentu som o tebe to necítil, pretože priam prudko si na mňa neoprávnene zareagoval. to je čo podľa teba? empatickosť ti je nanič. blahoslavení milosrdní lebo oni dosiahnu milosrdenstvo. tvoja filozofia oproti tomuto výroku je i ničom naozaj ver mi. to ti hovorím úprimne.
@vreskot000@14 Ty si zlatý, že aj tu zareaguješ. A ja som zasa ješitný, lebo mi nedá neodpísať. K veci: Tak vieš, nie si dieťa. Keby si bol dieťa, reagujem iným spôsobom, pre dieťa jemnejším (budiž, empatickejším) . Si dospelý chlap. S tými zvyknem jednať aj tvrdšie, ale stále z lásky. Zvyknem jednať aj tvrdšie, keď vidím , že hovoria nezmysli. Toto inakšie, neviem či má niečo s empatiou vôbec spoločne. Pretože - čo ťa ti to spôsobilo? Urobilo smutným? To je dobre, aspoň si niečo uvedomíš možno. Dotklo sa ťa to? Tak nebuď netýkavka. Nie si podľa mňa človek s poruchou osobnosti, ku ktorým musím pristupovať inak a kritiku vedieť zaobaliť do párku s rožkom. Myslím, že si dospelý, normálny chlap a vieš zniesť aj tvrdú - no úprimnú reč povedanú s láskou. Za tvoju úprimnosť ďakujem.
@kierkegaard@15 nemôžeš takto vážne narážať na človeka prosím ťa pekne. vieš, ty mňa nepoznáš vôbec brácho. ja mám pocit že ty si zo mňa robíš srandu. brácho počúvaj. ja som študoval katolícku teologiu a pracujem popri zamestnaní 16 rokov. ty s kým tú kávu miešaš prosím ťa. ja ti nie som 18 ročný adolescent. prečo si myslíš o sebe že máš patent vo všetkom na pravdu? a ked sa vrátim k pôvodine ankety, čo je empatia podľa teba?
veď ty nevieš o mne vôbec nič... ja mám takého známeho, ktorý cely život študoval, hovoril, že ten, kto nie je študovaný nedokáže v živote nič. tiež rád filozofuje o hovnách. pričom nikdy nepracoval, nikdy si na seba nezarobil. mna teoria nezaujima mna zaujíma prax. ty môžeš vedieť prierez dejinami filozofie, ale s tvojimi vedomosťami si v bežnom živote na trhu práce nepoužiteľný. Podobne ako ja čo som študoval teologiu, preto som sa prekvalifikoval na ošetrovateľstvo, kde som odhadom zarobil cez 30 tisíc ako počítam. tvoji filozofovia s novovekými, starovekými rimskymi a greckymi filozofmi su ti na dve veci žiaľ. v bežnom živote určite.
vieš o tom? poprípade ak nie si učiteľ alebo pracovník výskumného ústavu, sú ti filozofické vedomosti nepoužiteľné.
vieš o tom?
@vreskot000@16 Ale ako na teba narážam prosím ťa? Kritikou? No, moc ťa na katolíckej teológii toho nenaučili. Ale to že nenaučili nevadí. Horšie je, že ťa nenaučili prijímať kritiku a kriticky myslieť, ale to nie je ich chyba. Kávu som prestal piť, nemiešam ju s nikým. Chváli hodné , že si pracovitý. No, tak zober kritiku ako dospelý chlap teda, lebo ju prijímaš ako adolescent. Nie, nemyslím si, že mám patent na rozum. Len to neznamená, že na niektoré veci nepoukážem. Empatia je v skratke schopnosť vcítiť sa do niekoho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
zaroven konam podla rozumu,nie podla citu, takze pôsobím chladne
vieš o tom? poprípade ak nie si učiteľ alebo pracovník výskumného ústavu, sú ti filozofické vedomosti nepoužiteľné.
vieš o tom?