♥♥♥ je úplne jedno kdo jak vyzerá (myslím tým či je čierny,cigáň alebo aziat) ale ako sa zpráva to je dôležitá! a cigáňov nemám rada preto že sú také zasrané špiny a nie preto že sú mierne opálený ♥♥♥
Tá odpoveď je iba proti cigánom, aj keď vážne mám pocit, že nikde nie je písané, že je to rasa. Neznášam ich (aj keď áno, sú výnimky-proti takým nič nemám).
@antifunebracka myslím, že aspoň Slováci to majú takpovediac v povahe a výnimka len potvrdzuje pravidlo...akože netvrdím, že každý je mega rasista, ale už len to že voláme Rómov cigánmi alebo že sa rozprávajú vtipy na ich úkor, je menším prejavom rasizmu...toť môj názor
@pavlinkaa ok, beriem, ale zase...sú dva typy rás a to biologické a kultúrne...to znamená, že Rómovia síce nie sú biologická rasa (ako europoidná, mongoloidná či negroidná) ale sú kultúrnou rasou, člebo majú vlastnú špecifickú kultúru, takže technicky vzaté je to rasa...
určite nie viac ako istá biologická xenofóbia....ľudia sú vždy a všade ľudia
myslím si, že by sme si nemali vďaka nadmernému cestovaniu vymieňať bacily...........takéto blízke spolužitie nasilu nenesie nič dobré....psychicky ani fyzicky
inak blbec môže mať akúkoľvek farbu.........je to blbec
@nothingspecial dobre, ja sa nehádam, môže to tak byť. Ja som svojim komentárom odpovedala na otázku, kt. som pochopila tak, že je myslená na biologické rasy.
ja nemám nič proti etnikám, ale cigáni majú len práva a žiadne povinnosti a za tento môj názor sa naozaj nehanbím aj keď česť výnimkám, ale jedna rodina z 500 je taká
@nothingspecial ale nie že ako rpe koho. To, že niekto povie vtip napríklad o blondýnkach, chudých, tlstých, Cigánoch, Černochoch, Číňanoch neznamená, že je rasista. Je to len vtip.
Keď koeficient korelácie medzi rasou, náboženskou príslušnosťou, národnosťou alebo čímkoľvek iným, a inou hodnotou sa blíži jednotke, tak je to štatistika, nie neznášanlivosť.
Hmm , keďže Rómovia sú etnika ... A proti ostatným spoluobčanom naozaj nič nemám , čo tu na Západe je veľa omielané Maďar / Slovák , ta sa za Rasistu nepovažujem A vôbec...Nač to je dobré , čo sa spraví s farbou kože...O_o
nemozem dat ani druhu moznost, kedze moj nazor na ciernych tiez neni dobry, kedze v Amerike je velka cast odost horsia ako unas cigani ale pomerovo slusni a nie su cigani natom horsie A neuznavam multikulturalizmus alebo nie v takom ponimani ako sa prevadza v Europe
Velmi zavadzajuce moznosti, to akoze kazdy, kto nie je rasista, musi patrit do LPR a kazdy, kto neznasa ciganov je rasista? A rasista neznasa len ciganov? Ci neznasa ostatnych, to je uz jedno?
@azel a aká možnosť ti tam chýba? ak nie si (a nie si ani členom ĽPR) tak daj tú tretiu možnosť...a ak nie si rasista, len nemáš rád Rómov tak daj druhú...ešte niečo nejasné?
ani jedno ani druhé ľudia by sa mali súdiť podla svojho správania a vyspelosti a nie podla toho akú majú farbu pleti. Problém je však ten že černosi majú v génoch agresivitu za čo nemožu ale priznať si to treba. Cigáni rasa niesu oni sú podrasa ale je normálne mať 12 detí? Keby sa o nich starali a nerobili bordel ešte nepoviem ale toto je už hrozné že sa množia ako potkany
ja nie som rasista, nemam ziadne problemy s tmavymi alebo inymi rasami, ale vadi mi ak niekto nepracuje a len robi deti aby mal peniaze zapridavky, to mi naozaj vadi a je jedno ci to robi beloch, cernoch alebo cigan, je to proste hnusne, ale kedze to robia vacsinou cigani tak som proti nim, ale poznam aj ciganov co normalne zarabaju a snazia sa a su na normalnej urovni a tych co sa tu len prizivuju by mali vyhodit tak ako to spravili vo Francuzku, pritom tu nejde o rasu ale o to ze sa len prizivuju na nas...
statisticky skupinovo ano. Individualne nie. To znamena, ze keby v restauracii odmietli obluzit napriklad cigana, cernocha alebo araba, tak sa postavim a odidem. Ale nechcel by som zit ani medzi ciganmi ci arabmi.
AK NIEKOMU NEVADI ZE NASE DANE IDU NA CIGANOV A NA ICH DOMY NOVE CO SA STAVAJU TAK JE TO ICH VEC ALE MNE TO JEDNO NIE JE A MOJE DANE BY MALI IST NA TO CO AJ JA VYUZIJEM....
aku kvalitu moze mat taka SOČ-ka, ked uz v dotaznikovej otázke nie su vsetky moznosti a v jednej z mozností sa nedodržiava právo na dobré meno? ani ja nie som v ĽPR a nie som rasista.
@malcharek Vypni si caps-lock Inak podľa teba asi cigáni prídu do obchodu a vypýtajú si 10 rožkov bez DPH
Podľa mojich infos sa všetkých rovnako týka síce že ak je človek nezamestnaný, tak zaňho platí sociálne poistenie štát, ale ak je nezamestnaný dlhšiu dobu tak im to odpadá a dostávajú sociálnu podporu ktorá ti aj tak nevydrží ani týždeň..
Aj keby si mal pravdu tak cigáni tie peniaze aspoň vrazia späť do ekonomiky tým že niečo kúpia, zatiaľčo lietadielka a zbrane proti ktorým som skoro nikoho nepočul vznášať námietky len hrdzavejú vo vojenských skladoch
ja rasistka nie som, len mi vadi, ako sa spravaju cigani. keby sa tak spravali bieli / cierni / zlti alebo hocijaki ini, tiez by mi to vadilo. ale, samozrejme, kedze nie som rasistka, nehadzem vsetkych do jedneho vreca, je mi jasne, ze existuju aj slusni a uspesni ROMOVIA a tito cigani su len akysi... odpad a vlastne som len chcela povedat to, ze sa neradim k rasistom, ale nemam rada ludi, ktori robia zle sebe a zaroven aj nevinnym ludom okolo seba (a to su vlastne vacsinou skupiny tychto tmavsich)
Vacsina ludi ma problem s romami. Ja by som to u seba nenazval rasizmus ale skor je to ista skupina obcanov,ktori sa nechcu (mozno ani nedokazu) prisposobit. Tiez by mi vadili aj keby boli biely, nezalezi na farbe koze... Ved je to strasne co robia so svojimi detmi... A nechapem ako moze niekto cely zivot zavisly od davok statu, byt tlsty ako prasa a mat vychodený iba prvy stupen ZS... a to nerobia len cigani
Nevadia mi černosi, indiáni, aziati ani tak a dokonca ani kultivovaní cigáni. Ale keď vidím vo svojej blízkosti tlupu otrhaných smradľavých nadávajúcich cigánov a tie ich skazené deti, tak áno som rasista.
Ich mentalita je fakt hrozná!! Väčšina z nich sa nevie ani podpísať...dosť úbohé.
Nejsom rasista, ale proti 99% nepracujucim ciganom ktory sa prizivuju na socialnom systeme, kradnu, rodia deti a neumyvaju sa, tak takych by som izoloval od spolocnosti do rezervacii ako to spravili s indianmi v USA. Co sa tyka cernochov tak to ze Afrika ma najvacsie zasoby nerastnych surovin (diamanty, zlato atd.) a stale ziju v chatrciach a nevedia to vyuzit, asi to bude mat nieco do seba... A aktivisti za ludske prava ktory pičuju ze tu zanedbavame starostlivost o ciganov, tak nech sa idu pozriet na vychod L.IX alebo ine casti SVK, stymi ludmi sa jednoducho neda ani podobrom ani po zlom ! Dobre sa im to vyhukuje ked cigana videli mozno na youtube alebo v novinach, nech sa nastahuju k takym ludom do susedstva, do 24.hod zmenia nazor.... Nezavrhujem vsetkych, ale to percento normalnych, slusnych je totalne mizive.... Peace !
nie som rasistka... aj keď nenávidím osadových cigánov....ale NIE pre ich odtien pleti, čtrty atd...ale kôli ich mentalite,.,,, slušných cigánov (ktorý sa prispôsobili dnešnému životu) plne akceptujem ako každého iného človeka
suhlasim s vami...ciganov co sa prizivuju a nepracuju,ti by ani socialku nemali dostavat,kazdu chvilu nove byty...ja by som to narvala do plynovej komory,otocila kohutikom a......dokelu s nimi....aj keby v japonsku vybuchlata elektraren,alebo by napr. vsetci na svete pokapali,cigani preziju,su ako svabi...hnusne potkany...nejaka biologicka zbran by to mozno...aj ked oni su imunny voci vsetkemu...zltacka,mor..oni by aj tak nevykapali,dokelu!
@smutny no vieš, ono to pôvodne bolo naschvál pre tých ľudí, ktorí neznášajú Rómov aby dali dvojku...a myslela som to tak, že ak jednoduche nie, tak dáš proste tretiu možnosť...musím to zrejme formulvoať jasnejšie
a neboj sa, v tej SOČke to nepíšem takých štýlom ako tu, len som chcela vidieť vaše reakcie
@azel v pohode, rešpektujem tvoj názor...a ono ani nejde tak o to či označia možnosť áno alebo nie...skôr ja nerozumiem tomu, ako tri štvrtina tvrdí, že nenávidí Rómov ale rasisti nie sú...tomu celkom nerozumiem, pretože mne sa rasizmus nespája ani tak s diskrimináciu jednotlivých rás ako skôr s diskrimináciou akejkoľvek menšiny...takže tak
nemám rád cigánov...ale mám nato predsa objektívne dôvody, čiže nemožem byť rasista, a navyše cigani niesu rasa, ja si myslim že rasizmus neexistuje, aspoň nie v takej forme ako si to mi predstavujeme
@flemi seriály práveže nepozerám a kebyže by som pozerala by som mala na nich taký názor ako ty. Ale netvrdím nič z toho čo si ty vypisovala zrejme si ma nepochopila to čo som písala boli vedecké fakty
@nothingspecial - ale tretia moznost je: neviem, skôr nie. ale ja viem a jasne hovorim nie podporujes tým nazor, ze Rómovia sú vsetci rovnakí. a pritom nemame pravo posudzovat druhych, nie to este vsetkych hadzat do jedného vreca.
Moja mama musí tvrdo pracovať aby mohla život zabezpečiť sebe ale aj mne. Aby sme si mohli kupovať veci ako každá priemerná rodina...
Cigánska,alebo teda po správnosti, rómska žena nerobí, len plodí deti, za ktoré dostáva dávky od štátu, ktoré vlastne platí (aj) moja mama.
Ak by sa mojej mame nejakou nešťastnou náhodou prihodilo,že by prišla o byt, nedostala by len tak od štátu nový. Cigánska žena, keď si luskne prstom dostane nový byt, v ktorom bude mať lacnejšie nájomné, a s postupom času jej ratolesti rozoberú ten NOVÝ byt a predajú všetko čo sa dá, robia si vnútri ohne a neviem čo všetko, nakoniec vojdete do bytovky a zistíte, že tam je bordel ako na smetisku - už na chodbách - otravujú slušných obyvateľov paneláku !
Súhlasím s názorom, že potrebujú dostať novú šancu. Ale myslím si,že dostali, a nejednu..Prečo si nevážia nové byty? Prečo sa neučia slušnému správaniu? Prečo po sebe vrieskajú, sú neporiadni, špinaví, zanedbaní, hlúpi?
Za to môžeme my? Keby chceli, tak sa zmenia, tak asi nechcú byť ako normálni slušní občania. Prečo by sme ich mali do toho tlačiť? Veď sú kočovníci, tak nech sa pekne zbalia do nejakého karavanu ( karavany zadovážim) a idú na dlhú cestu okolo sveta! ..-------> MY SME SI Z NICH UROBILI CHUDATKA, KTORE SA STALE NA NIECO STAZUJU, PRETOZE NASA VLADA ICH STALE PODPORUJE V TOM NECHUTNOM ZIVOTNOM STYLE AKY VEDU, KUPOVANIM DOMOV, PRIDAVKAMI...KEBY RADSEJ NAMIESTO TOHO ZORGANIZOVALI NEJAKE VYCHOVNO-PORADENSKE SLUZBY, HODINY, KTORE BY BOLI POVINNE A ZMENILI BY ICH SPRAVANIE - NAUCILI BY ICH AKO VYZERA SLUSNA KOMUNIKACIA, AKO MA VYZERAT DOMACNOST, AKO SA STARAT O DETI, ZE JE DOLEZITE ANTIKONCEPCIA ABY SA NERODILI AKO KRALIKY, LEBO NIE, ANI SAMOTNEMU BOHU SA NEPACI,ZE ZIJU 30 V SPINE A SMRADE V ROZPADNUTEJ CHATRCI, A NIE NEPOMOZE TOMU ANI BYT OD STATU.
A maximálne ma vytáča keď sa na nich niekto sťažuje, a nikto s tým nič nerobí lebo to ,,je rasizmus" ! A to neni rasizmus, že oni serú bielym pod okná, kradnú im všetko, čo sa dá odmontovať, ale myslím,že im problém nerobí nič, čo nemá pevné základy v zemi, že využívajú svoju prevahu, a všetko, čo im nie je po vôli zhodia hneď na rasizmus !
Samozrejme, nájdu sa také výkvety aj medzi nami - bielymi, avšak keď konečne otvoríme oči, a nebudeme sa tváriť, že nás sa to netýka a pozrieme sa do ,,štatistiky" ľahko zistíme ktoré ,,výkvety" sú v prevahe........
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
100 komentov
Ostatné rasy mi nevadia.
Dokonca čiernych milujem.
Vtipy sa rozprávajú aj o Maďaroch, Slovákoch...
a pokiaľ niekto nemá rád Maďarov (resp. o nich rozpráva vtipy) tak to nie je náhodou tiež mierny prejav rasizmu?
myslím si, že by sme si nemali vďaka nadmernému cestovaniu vymieňať bacily...........takéto blízke spolužitie nasilu nenesie nič dobré....psychicky ani fyzicky
inak blbec môže mať akúkoľvek farbu.........je to blbec
Maďari sú prakticky tá istá rasa ako my
Z toho slova sa vyvinulo slovo cigániť (ich charakteristická vlastnosť a mentalita) a preto sa to nahradilo slovkom Róm.
@ibot0x súhlas
@flussica
hlavne neznášam rasistov.
@pernik
ja občas nechápem..........toto musí byť naočkované z domu.........
či všetci černosi sú gangstri a rapperi? vstaň od seriálov...vonku je realita
Ale inak absolútne nie, a zastávam sa aj Rómov.
Nerob to čo nechceš aby iný robili tebe.
Podľa mojich infos sa všetkých rovnako týka síce že ak je človek nezamestnaný, tak zaňho platí sociálne poistenie štát, ale ak je nezamestnaný dlhšiu dobu tak im to odpadá a dostávajú sociálnu podporu ktorá ti aj tak nevydrží ani týždeň..
Aj keby si mal pravdu tak cigáni tie peniaze aspoň vrazia späť do ekonomiky tým že niečo kúpia, zatiaľčo lietadielka a zbrane proti ktorým som skoro nikoho nepočul vznášať námietky len hrdzavejú vo vojenských skladoch
Ich mentalita je fakt hrozná!! Väčšina z nich sa nevie ani podpísať...dosť úbohé.
a neboj sa, v tej SOČke to nepíšem takých štýlom ako tu, len som chcela vidieť vaše reakcie
Kdo tvrdi opak. Lže!
Zustanu ovšem provokater
Ano, je to zavadzajuce (bohuzial)
Uz len samotny fakt, ze tu niekto ide robit prieskum, ci je niekto rasista, to je ako keby sa pytas, ci je niekto fasista, terorista atd.
A co sa tyka moznosti, skor by som dal toto
Áno, a nehanbím sa za to
Nie som, ale nemam rad ciganov (lebo kradnu)
Nie som rasista
Nie som rasista a som clenom LPR
Iné (do komentov napíš čo)
Moja mama musí tvrdo pracovať aby mohla život zabezpečiť sebe ale aj mne. Aby sme si mohli kupovať veci ako každá priemerná rodina...
Cigánska,alebo teda po správnosti, rómska žena nerobí, len plodí deti, za ktoré dostáva dávky od štátu, ktoré vlastne platí (aj) moja mama.
Ak by sa mojej mame nejakou nešťastnou náhodou prihodilo,že by prišla o byt, nedostala by len tak od štátu nový. Cigánska žena, keď si luskne prstom dostane nový byt, v ktorom bude mať lacnejšie nájomné, a s postupom času jej ratolesti rozoberú ten NOVÝ byt a predajú všetko čo sa dá, robia si vnútri ohne a neviem čo všetko, nakoniec vojdete do bytovky a zistíte, že tam je bordel ako na smetisku - už na chodbách - otravujú slušných obyvateľov paneláku !
Súhlasím s názorom, že potrebujú dostať novú šancu. Ale myslím si,že dostali, a nejednu..Prečo si nevážia nové byty? Prečo sa neučia slušnému správaniu? Prečo po sebe vrieskajú, sú neporiadni, špinaví, zanedbaní, hlúpi?
Za to môžeme my? Keby chceli, tak sa zmenia, tak asi nechcú byť ako normálni slušní občania. Prečo by sme ich mali do toho tlačiť? Veď sú kočovníci, tak nech sa pekne zbalia do nejakého karavanu ( karavany zadovážim) a idú na dlhú cestu okolo sveta! ..-------> MY SME SI Z NICH UROBILI CHUDATKA, KTORE SA STALE NA NIECO STAZUJU, PRETOZE NASA VLADA ICH STALE PODPORUJE V TOM NECHUTNOM ZIVOTNOM STYLE AKY VEDU, KUPOVANIM DOMOV, PRIDAVKAMI...KEBY RADSEJ NAMIESTO TOHO ZORGANIZOVALI NEJAKE VYCHOVNO-PORADENSKE SLUZBY, HODINY, KTORE BY BOLI POVINNE A ZMENILI BY ICH SPRAVANIE - NAUCILI BY ICH AKO VYZERA SLUSNA KOMUNIKACIA, AKO MA VYZERAT DOMACNOST, AKO SA STARAT O DETI, ZE JE DOLEZITE ANTIKONCEPCIA ABY SA NERODILI AKO KRALIKY, LEBO NIE, ANI SAMOTNEMU BOHU SA NEPACI,ZE ZIJU 30 V SPINE A SMRADE V ROZPADNUTEJ CHATRCI, A NIE NEPOMOZE TOMU ANI BYT OD STATU.
A maximálne ma vytáča keď sa na nich niekto sťažuje, a nikto s tým nič nerobí lebo to ,,je rasizmus" ! A to neni rasizmus, že oni serú bielym pod okná, kradnú im všetko, čo sa dá odmontovať, ale myslím,že im problém nerobí nič, čo nemá pevné základy v zemi, že využívajú svoju prevahu, a všetko, čo im nie je po vôli zhodia hneď na rasizmus !
Samozrejme, nájdu sa také výkvety aj medzi nami - bielymi, avšak keď konečne otvoríme oči, a nebudeme sa tváriť, že nás sa to netýka a pozrieme sa do ,,štatistiky" ľahko zistíme ktoré ,,výkvety" sú v prevahe........