Áno, som katolík/čka, chodím vždy do kostola##Áno, som katolík/čka, ale nechodím často do kostola##Áno, som katolík/čka, ale nechodím vôbec do kostola##Verím v Boha, ale ne v cirkev##Mám iné vyznanie ##Nie som veriaca/ veriaci
@peterhn vo svete treba rovnovahu, nezda sa ti premnozeny uz teraz?
keby boli vsetci perfektne stastni tak by to brali ako normal a vlastne nic by ich nerobilo stastnymi, tym ze tu mame relativne dobro a zlo tak si aspon vieme nejake veci vazit
@peterhn za problemy si vo vacsine ludia mozu sami..bolo by lepsie keby sme boli roboti bez vlastnej vole? sme ludia,robime chyby pretoze mame moznost rozhodnut sa
Biblia uz v prvej knihe genezis rozprava o tom, ako nas stvorili mimomzestania, takze o bohu, akeho nam podsuva cirkev nemoze byt ani rec. A vlastne cela biblia rozprava o mimozemstanoch (len sa treba nad tym zamysliet). Cize nie, neverim v boha.
Cirkev na čele s pápežom je najväčšia legálna mafia alebo firma na svete. V minulosti stínali hlavy všetkým neveriacim, upaľovali a vešali a to všetko v mene boha!
mama mia, to sú zase za názory:- disappointed ach)
rád by som videl každého, keby len žgrianil od kamoša nech je to už čo koľvek, peniaze, jedlo... každy každúčky deň,...
ráno by už čakal pri dverách a zase požičaj, daj a ty by si dával, však je kamoš
ale raz to skonči a sa ho len tak spýtaš a kedy mi to mieniš vrátiť, prečo nerobíš, ty si chorí alebo nevládzeš, keď ma stále prosíš o pomoc?!...a tu zrazu sa karta otočí a začneš naňho nadávať, má a nedá!!!!
a tak je to aj s Bohom, na ktorého kydáte, hromžíte, keby bol, nedopustil by to , tam zas to a tam ono, nikdy ste ho nevideli a zato ho nemáte radi ....
tak nejako ste sa naučili iba brať, útočiť, nadávať, ale kto z vás sa zastavil a začal rozmýšľať, prečo je to tak???...
veď keď niečo dostanem treba aj poďakovať, teda patrilo by sa, či?....
Boh nám dal slobodnú vôľu, niekto to nado mnou napísal, áno dal!....
dal nám tento dar, aby sme ho s rozumom užívali...
a čo robíme?!
závidime si aj nos medzi očami, lebo ten to má väčší, ten je vyšší, ten je krajší, ten má peniaze, najdeme spôsob nie ako to odstrániť spôsobom ako sa patri na človeka, ale kradneme, zabíjame, ohovárame, bijeme sa, preklíname....
to sme my ľudská rasa, ktorú stvoril Boh na svoj obraz, zato sa mu teraz svojím spôsobom života odplácame ...
chyba je vo vaších rodičov, že vás nenaučili tomu zázračnemu slovíčku "ďakujem" ...
vy tak isto budete vychovávať svoje deti, nedáte im to čo je pre Boha odmenou, a tou je vďaka a láska....
a budete sa strašne čudovať, prečo su chorí, prečo sa im nedarí, prečo a prečo!!!
Nemám rád slovné spojenie "chodí/nechodí do kostola", hlavne v takomto zmysle, vyznie to akoby sa tam človek išiel posadiť.
Cirkev je spoločenstvo veriacich, pokrstených a nie nejaké božstvo, aby som v ňu veril. Tú má vytvárať a budovať každý z nás tam kde je a ľudia si v nej majú budovať vzťahy založené na dôvere, to, že to niekto nerobí je už jeho chyba, alebo nevedomosť alebo čo...
what the fuck is choise - verím v Boha ale nie v Cirkev??? buď človek verí, alebo nie, a hlúpe primitívne názory vševedomých slovákoch ktorí behom 20 minút vedia vyriešiť svetový mier sú na smiech...
@peterhn vidis toto je presne ten problem. boh nie je na to aby zabranoval zlym veciam aby sa diali veriacim. aj to je cast skusky vieri. iba skutocni veriaci obstoja aj v tazkych casoch,a su za to odmeneni vecnym zivotom. ked naozaj potrebujes pomoc a poprosis ho,pomoze ti. ale nie tak ze si povies-boze daj aby som nemusel dnes vysavat,alebo preco si dovolil aby ma okradli..to je samozrejme hlupost
ja som pokrstena katolicka, ale nestotoznujem sa uplne s ucenim cirkvi, blizsie mam asi k evanjelikom ,co tak porovnavam. do kostola skoro vobec nechodim, jednak mi je tam zle (akoze tma a vydychany vzduch ,takze som si vypestovala fobiu,ze tam odpadnem) a po druhe sa tam aj nudim, neviem to tak precitit ako niekto mozno vie...ani kazen ma nebavi pocuvat...mozno preto ,ze knazi castokrat neziju bezný zivot ako ine rodiny s takymi problemami...povolila by som knazom sa zenit, mozno by klesol pocet pedofilnych pripadov ...ale na druhej strane , katolicka cirkev je teraz tercom utoku verejnosti aj novinarov, oni z nicoho spravia taku bublinu ze az...osobne si myslim,ze uz je situacia omnoho lepsia a ti novi knazi sa uz snazia byt viac ludski a nechapem , preco mnohi poukazuju na chyby minulosti (stredovek),ked to tito ludia nemaju na svedomi...ked si zhrniem svoj postoj ku rkc , tak si myslim,ze gro ucenia je fajn a bolo by super ,keby sa ludia spravali tak ,ako to kaze (az na niektore detaily ako zakaz chraneneho sexu a pod. )...co mi vadi je prehnana vaznost k cirkevnym hodnostarom ( akoze biskup resp.arcibiskup,papez akoby boli viac ako bezni smrtelnici...)....tiez mi vadi pytanie penazi za rozne zalezitosti ako krst,sobas,pohreb...viem,ze z niecoho zit musia, ale zatial je predsa cirkev dotovana statom...osobne som za odlucenie cirkvi od statu, lebo je naozaj nefer, ak ateisti musia platit zo svojich dani na nieco ,comu neveria...lenze na druhej strane ,ono to i tak s tymi danami nikdy nebude spravodlive,lebo vlastne vsetci platime za nieco ,co sa nam nepaci (predrazene dialnice, stavaba stadionu v BA -predrazena a kopa dalsich prikladov...:/ )...takze je to tazka otazka a potom treba protestovat nielen proti cirkvi ale aj inym veciam...
no a co sa tyka samotnej existencie boha, ja som presvedcena ,ze urcite existuje nieco vyssie, mozno nie take ako si to vacsina predstavuje, ale existuje a urcite verim aj v posmrtny zivot, lebo nechapem potom zmyslu zivota tu na zemi...akoze keby som boal ateista ,tak sa mozem rovno zabit, v pripade ,ze mam velke problemy, lebo by sa mi neoplatilo bojovat aby bolo lepsie, lebo to je vsetko pominutelne...nemam jedno ci zomriem teraz alebo o 50 rokov? ....ja beriem zivot na zemi ako nejake provizorium, po ktorom sa rozhodne ,kde budem pokracovat...a nevylucujem ani reinkarnaciu - lebo podla toho ,co som sa docitala o niektorych pripadoch, je to velmi zaujimave...a realne...
@georg21 ak myslis 3. - spomni,aby si den sviatocny svatil, tak to neznamena len chodit do kostola-alebo tam vidis slovo kostol?...v casoch ,ked to mojzis pocul totiz kostoly este velmi neexistovali....svatit sa da aj inak,ako nasilu sediet v kostole a tesit sa na to,kedy to konecne skonci! ja by som to nechala na baze dobrovolnosti....evanjelici su dost zbehli vo vyklade pisma a nemaju povinne chodit do kostola...a nemaju pocit ,ze ziju v hriechu...ako tym,ze nejdes do kostola ,hresis? ublizujes niekomu? nie....Bohu? uz vobec nie...ak tam naoza jniekto nechodi rad, pochybujem,ze ho bude nutit...podstatne su ine veci, napr. spravanie sa v beznom zivote
Verím,je samozrejmé,že Boh existuje...veď máme bibliu a mnoho svätých knih,ďalej,viera nie je ako hra z ktorej sa dá odstúpiť...bola nám daná pri krste... či chceš alebo nie,patriš do kresťanskej cirkvi...pochybujem,že ľudia vytvorili množstvo 3000 stuzkovej kníh pre srandu kralikov...A ešte niečo,Cyril a Metod,vám niečo hovorí?,boli tiež veriaci,a preložili ju do nášho jazyku=>1.kniha,ktorej sme rozumeli...Ateizmus vznikol ako vieme z čias vojny,a ľudia ktorý sa ho pevne držali,učia ho svoje potomstvo...Boh bol,je a bude....
tie možnosti sú tak zle formované že až... Ale áno, som katolíčka, ktorá chodí rada do kostola. Avšak môj postoj k cirkvi sa odlišuje od toho, čo sa v kostole káže. Ten kto často chodí do kostola automaticky nie je fanatikom, rovnako ako ten čo tam nechodí často automaticky nie je ateista, či?!
neviem, neverím v náboženstvá, viem že je nejaká viera vo mne, no neverím v niekoho, verím v seba, tak to asi nie som veriaca, lebo neverím na bohov... či čo, dáko som sa zamotala
@cool1223boy a aj si tu bibliu cital? lebo mam pocit, ze veriaci sa nou radi ohanaju, a pri tom ani nevedia ako vyzera a co sa tam pise.. biblia popiera existenciu jedneho boha (akeho nam prezentuje cirkev) na tolkych miestach, ze tvrdenie "je samozrejmé,že Boh existuje...veď máme bibliu" je uplne scestne.
@whisper choď za nejakým kňazom, alebo teológom a opýtaj sa ho, či môže človek veriť v Boha, ale nie v Cirkev...povie ti, že je to hlúposť...poprípade si niečo naštuduj sám a snáď to pochopíš...
@tommyhot predstav si,ja ju mám doma ,nemyslým,ze vsetci ludia ktorý zomreli za 2000 rokov,verili v niečo,čo neexistuje...je to podľa mňa banalita...ale rešpektujem každého názor,a očakávam rešpektovanie toho môjho
@cool1223boy ja som sa ta nepytal, ci ju mas doma, ale ci si ju cital? to je rozdiel.. aj ja mam doma najroznejsie knihy od vymyslu sveta, ale este som sa k nim nedostal...
Zober si civilizacie starsie od nas, povedzme takych egyptanov. Egypt bol zjednoteny cca pred 3200 rokmi pred kristom (ale realne bol osidleny uz davno predtym) a povedzme do takej 30. dynastie faraonov, ktora skoncila cca 350 rokov pred kristom egyptania verili v najroznejsich bohov od boha Hora az po Anubisa. Je to obdobie cca 2800 rokov. A teraz si poloz tu istu otazku, ktoru si polozil mne
Ja tvoj nazor respektujem, len mam problem s tym, ked veriaci bez rozmyslu prijimaju "absolutne pravdy", ktore su zial neoveritelne a nepotvrditelne.
Takže pre ateistov z hľadiska situácie mi nedalo to sem nedať,pretože názory neveriacich ma fascinujú n:,,Vy jste doktorka?" Ona:,,Ano" On:,,A věříte v Boha?" Ona:,,Ne a nechápu, jak může někdo vůbec věřit.." On:,,Proč by nemohl?!" Ona:,,Však nejsou důkazy, nikdo ho nikdy neviděl !" On:,,Však vaču píču som taky neviděl a věřím že ju máte!",
@wayne to sa ako nemoze verit v boha a nie v cirkev? cirkev je organizacia,firma s prvotnym cielom komunikacie s bohom + podporenie ovečiek v dodržiavani moralky a inych na oko dobrych veci ale ked to funguje vo velkom moc to svetu neprospieva a neprospievalo:/ druhotny ciel je samozrejme zarobenie penazi na postavenie novych kostolov, farnosti, kazda firma musi z niecoho fungovat tak ako cirkev len je nepekne ze dost ludi na slovensko nechcene vklada svoje peniaze. ak existuje nejake vyššia bytost (boh) ktory stvoril naš vesmir, prečo sa množstvo veriacih(dajme tomu katolikov) neviaze na prirodu, nevelebi jej dokonalost a nechodi sa modlit do prirody, však tam by mal byt k bohu najblizsie nie?
@cool1223boy či chcem alebo nie som pokrsteny a verejne opovrhujem katolickov cirkvou, cize do nej patrim? to je troška zvláštne tak ako tvrdenie ci chcem a či nie, nie ja nechcem a nebudem patrit do spoločnosti ktora pred rokmi masovo zabijali ludi kvoli svojim pojašenym cielom, a vsetko co je na papiery musi byt pravda?ateizmus vznikol pocas ktorej vojny? jaj ty mysliš tu vojnu ktora trvala dobrych 1500 rokov a pri ktorej bol kazdy clovek ktory mal iny nazor ako zastavala cirkev prenasledovany a zavrazdeny? prepac ze hovorim konkretne o katolickej cirkvi ale ta je najkrajšim prikladom...gratulujem ti ak si hrdy ze patriš k tomuto vierovyznaniu..nechcem ta o ničom presvedčiat len vyjadrujem nazor
@skerodead opakujem - skús si niečo o danej problematike naštudovať poprípade sa o tom porozprávať s kompetentnými miesto toho, aby si tuna prezentoval svoje myšlienkové pochody na základe laického pohľadu ny systém fungovania náboženstva...niesom zarytý katolík a ani silno veriaci človek, preto som si kládol podobné a mnohé ďalšie otázky ohľadom Boha a cirkvi, na ktoré som sa snažil nájsť odpoveď u rôznych kompetentných ľudí, a pochopil som...skús to aj ty a možno pochopíš...
@cool1223boy to prirovnanie je uplne scestne, pretoze picu si videl. Ak nie ty, tak tvoja matka urcite, jej babka tak isto, ich gynekolog tiez a ak mas sestru, tak aj ona ju videla. Naproti tomu boha nikto nikdy nevidel. Skus sa zamysliet, pred tym nez nieco trepnes.
@wayne tejto teme sa venujem asi 6 rokov, niekedy aktívne niekedy pasivne a co si mam ako prestudovat?mam si precitat bibliu a na konci si povedat : ano velmi pekna rozpravkova knizka, kto to napisal h.c.andersen?mam sa pozriet na historiu cirkvi?mam sa pozriet na rozdiely fungovania cirkvi teraz a predtym? na čo ked uz som to robil, cital, rozmyslal ale nikto mi nikdy nepovedal preco ateisti platia na cirkev, lebo veria a nevedia o tom? radsej nebudem pokladat dalsie otazky...inka mozes mi povedat preco ak clovek veri v boha veri aj v cirkev?
@skerodead si debil, pretože veci vidíš čiernobielo - toto je biele to je pravda to je dobré, toto je čierne, to je zlé, to je klamstvo - život ťa ešte naučí...každý má právo na vlastný názor, ale nie na vlastnú pravdu...toto u vás slovákov nemám rád, všetci viete všetko, na všetko ste obdorníci ale pritom to nikde nie je vidno...vieš čo - napíš o Bohu a cirkvi prednášku, choď na univerzitu, odprezentuj to pred 1000 študentmi a obháj si svoj názor, resp. dokáž svoju pravdu...ale ty to nedokážeš, lebo si malé obyčajné nič...
Vieš čo dokazuješ uražaním druhych? A este tomu uražaš človeka ktoreho absolutne nepoznas, nevies co si zazil a co dokazal. Urazam ja niekoho? NIKDY som nebol nazoru ze vsetko je čierne alebo biele. Nikdy som nepovedal ze korene a myšlienky viery su zle, však čo by bolo na tom zle keby sme si mali pomahat všetci navzajom. Nikdy som neopovrhoval ludmi ktori zasvetili uprimne cely zivot cirkvi a pomahaniu druhym a za to im odo mna patri obrovsky rešpekt. Bohuzial keby bolo menej ludi ako ty mozno by ludia ako ja nemali take pohlady na vieru ako maju. Zaujimave je ze skoro nikdy nedostanem od veriaceho ktory uznava bytie cirkvi odpoved na vaznejsiu otazku. Mozno preto ze na tie otazky nie su odpovede.
@wayne nie je nahodou dokazne bremeno prave na veriacich, ktori vyslovili tezu, ze boh existuje? Lebo dokazovat neexistenciu niecoho co neexistuje je padnute na hlavu a ani sa to neda.
@tommyhot ak si nevieš obhájiť svoj názor nemal by si ho verejne prezentovať...čo čakáš - že keď nevieš dokázať neexistenciu Boha tak ti človek s opačným názorom bude popierať jeho existenciu?
@wayne "nebuď alibista..."znamena nemam dalsie argumenty, som moc povyšenecky na to aby som sa s tebou bavil alebo nedokazem pochopit tvoje zmyslanie? alebo este nieco ine?
@wayne óó ja som úžastný, ďakujem ti, vy veriaci v toho vášho špecifického boha ste taký dosť tajnostkári, ja som sa chcel vždy dozvedieť čo vás k tomu ženie a vlastne z akého dôvodu veríte v toho vášho špecifického boha a prečo som nebol nikdy presvedčený k tomu aby som v neho veril tiež a neboj sa prežil som si krušné chvíle ale stále som viac veril v seba ako v boha a v ludsku dobrotu skor ako v cirkev, nie nadarmo sa hovori boha nosi kazdy v sebe ale ludia sa chcu asi vzdy skatulkovat povieš mi teraz prečo veriš/neveriš ty? mozno sa raz ocitneš v mojej štúdii/knihe/prednáške ako temný rytier z internetoveho portalu a ozaj ty nechceš o sebe vydat nejak knizku ci ty uz si ju vydal?
@skerodead ďakujem za ponuku byť v tvojej knižke, ale som sfilmovaný, takže ostaň zakomplexovaný, maj svoju vieru v seba a hlavne zomri...to by bolo najlepšie a najprínostnejšie čo by si mohol pre mňa konkrétne urobiť...
@wayne neviem si obhajit svoj nazor? Nie su nahodou veriaci ti, ktori nemaju najmensiu sancu potvrdit existenciu boha, kedze naozaj neexistuje, nikto ho nikdy nevidel a nepocul? Nefanatizuj prosim ta.
@tommyhot nefanatizujem, skôr ty by si sa mohol prestať hrať na vševediaceho človeka, ktorý už všetko videl, všade bol, všetko vie...vieš, každý má právo na vlastný názor, ale nie na vlastné fakty - pozri sa do histórie, niečo si o tom zisti a potom až o tom skutočne budeš niečo vedieť tak sa skús zapojiť do debaty...
@wayne esteze vies reagovat k veci ako kazdy veriaci, ked zistis, ze nedokazes dokazat existenciu boha, tak prskas na vsetky strany.. ale neboj sa, nie si sam, trpi tym vacsina veriacich...
@tommyhot to či ja viem alebo neviem dokázať existenciu Boha teba nemá čo zaujímať...že si ty fucker tak ti nebudem niečo vysvetľovať lebo je to ako : hádzať hrach na stenu...vieš čo, ty si dokonale rozumieš s pánom Úžastným...už viem, teba budem volať Dokonalý...môžete si spolu písať a jeden druhému lichotiť, to by pre Vašu mentálnu kategóriu bolo ideálne...
medzi moje zbožné priania by bolo raz aj teba vidieť, ako klačiaci v prachu zeme budeš prosiť Boha Stvoriteľa o zmilovanie za svoju zblúdenú dušu...........
vy ostatní, ktorí sa tiež modlite aj za odpadlíkov cirkvi zintenzívnite svoje úsilie, lebo čas príchodu Spasiteľa je blízko....
wayne12:31 vieš čo, si obyčajný skurvený fucker, nepíš mi, nereaguj na mňa, pretože kokotov ako ty mám dosť v svojom okolí, netúžim spoznávať ďalších...prajem dlhú smrť....a taki su dnesni veriaci wayne si úžastný
@wayne byť súčasťou církvi znamená byť pokrstený (alebo v prípade nekatolíkov absolvovať iný vstup do nej) a je o tom zápis v matričnej knihe. Napríklad ja pokrstený nie som a predsa nepopieram existenciu boha, akurát sa nehlásim k žiadnemu náboženstvu alebo církvi (tj. nie som ateista v pravom zmysle slova). A naopak - ak je niekto pokrstený katolík a požiada o vystúpenie z církvi, nemusí to znamenať, že sa stáva neveriacim, iba prestáva byť súčasťou stáda oviec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
a nemam rada krestanskych fanatikov
ziadnych fanatikov nemam rada
a vobec, je to jedno
Ja osobne som vriaca, ale do kostola nechodím
keby boli vsetci perfektne stastni tak by to brali ako normal a vlastne nic by ich nerobilo stastnymi, tym ze tu mame relativne dobro a zlo tak si aspon vieme nejake veci vazit
na hentie rozpravky v 30tich verziach neverim
A verím
@peterhn za problemy si vo vacsine ludia mozu sami..bolo by lepsie keby sme boli roboti bez vlastnej vole? sme ludia,robime chyby pretoze mame moznost rozhodnut sa
V cirkev sa dá veriť? nie je to len spoločenstvo veriacich? a ak tvrdím, že verím v Boha tak automaticky tvorím cirkev aj ja, či nie?
troška nechápačky...
Ale nie každý, kto verí v Boha, tvorí Cirkev...
rád by som videl každého, keby len žgrianil od kamoša nech je to už čo koľvek, peniaze, jedlo... každy každúčky deň,...
ráno by už čakal pri dverách a zase požičaj, daj a ty by si dával, však je kamoš
ale raz to skonči a sa ho len tak spýtaš a kedy mi to mieniš vrátiť, prečo nerobíš, ty si chorí alebo nevládzeš, keď ma stále prosíš o pomoc?!...a tu zrazu sa karta otočí a začneš naňho nadávať, má a nedá!!!!
a tak je to aj s Bohom, na ktorého kydáte, hromžíte, keby bol, nedopustil by to , tam zas to a tam ono, nikdy ste ho nevideli a zato ho nemáte radi ....
tak nejako ste sa naučili iba brať, útočiť, nadávať, ale kto z vás sa zastavil a začal rozmýšľať, prečo je to tak???...
veď keď niečo dostanem treba aj poďakovať, teda patrilo by sa, či?....
Boh nám dal slobodnú vôľu, niekto to nado mnou napísal, áno dal!....
dal nám tento dar, aby sme ho s rozumom užívali...
a čo robíme?!
závidime si aj nos medzi očami, lebo ten to má väčší, ten je vyšší, ten je krajší, ten má peniaze, najdeme spôsob nie ako to odstrániť spôsobom ako sa patri na človeka, ale kradneme, zabíjame, ohovárame, bijeme sa, preklíname....
to sme my ľudská rasa, ktorú stvoril Boh na svoj obraz, zato sa mu teraz svojím spôsobom života odplácame ...
chyba je vo vaších rodičov, že vás nenaučili tomu zázračnemu slovíčku "ďakujem" ...
vy tak isto budete vychovávať svoje deti, nedáte im to čo je pre Boha odmenou, a tou je vďaka a láska....
a budete sa strašne čudovať, prečo su chorí, prečo sa im nedarí, prečo a prečo!!!
filip
a to je všetko čo robili?!
@tommyhot
a teda, ten kto nebýva na zemi je mimozemšťan a Boh je potom čo, veď on na zemi nebýva, či?
filip
Nemám rád slovné spojenie "chodí/nechodí do kostola", hlavne v takomto zmysle, vyznie to akoby sa tam človek išiel posadiť.
Cirkev je spoločenstvo veriacich, pokrstených a nie nejaké božstvo, aby som v ňu veril. Tú má vytvárať a budovať každý z nás tam kde je a ľudia si v nej majú budovať vzťahy založené na dôvere, to, že to niekto nerobí je už jeho chyba, alebo nevedomosť alebo čo...
A tým porušuješ jedno z prikázaní v dekalógu ale to asi vieš, ak si veriaca, no potom neviem ako ti môže vyhovovať žiť v hriechu.
- To sa potom môžme všetci čudovať, prečo ľudia vidia veci okolo Cirkvi tak ako ich vidia.
ano súhlasim, ten tvoj z malým b určite, ale môj z veľkým B na hundert% .........filip
no a co sa tyka samotnej existencie boha, ja som presvedcena ,ze urcite existuje nieco vyssie, mozno nie take ako si to vacsina predstavuje, ale existuje a urcite verim aj v posmrtny zivot, lebo nechapem potom zmyslu zivota tu na zemi...akoze keby som boal ateista ,tak sa mozem rovno zabit, v pripade ,ze mam velke problemy, lebo by sa mi neoplatilo bojovat aby bolo lepsie, lebo to je vsetko pominutelne...nemam jedno ci zomriem teraz alebo o 50 rokov? ....ja beriem zivot na zemi ako nejake provizorium, po ktorom sa rozhodne ,kde budem pokracovat...a nevylucujem ani reinkarnaciu - lebo podla toho ,co som sa docitala o niektorych pripadoch, je to velmi zaujimave...a realne...
neviem, neverím v náboženstvá, viem že je nejaká viera vo mne, no neverím v niekoho, verím v seba, tak to asi nie som veriaca, lebo neverím na bohov... či čo, dáko som sa zamotala
Inak som pokrstená evanjelička.
Bezbolestné vystúpenie z rímskokatolíckej církvi - » zbohom.sk
ale väčšina veriacich je pokrstených a tak sa automaticky stávajú členom cirkvi.
Zober si civilizacie starsie od nas, povedzme takych egyptanov. Egypt bol zjednoteny cca pred 3200 rokmi pred kristom (ale realne bol osidleny uz davno predtym) a povedzme do takej 30. dynastie faraonov, ktora skoncila cca 350 rokov pred kristom egyptania verili v najroznejsich bohov od boha Hora az po Anubisa. Je to obdobie cca 2800 rokov. A teraz si poloz tu istu otazku, ktoru si polozil mne
Ja tvoj nazor respektujem, len mam problem s tym, ked veriaci bez rozmyslu prijimaju "absolutne pravdy", ktore su zial neoveritelne a nepotvrditelne.
nemám tú potrebu.
@tommyhot ak si nevieš obhájiť svoj názor nemal by si ho verejne prezentovať...čo čakáš - že keď nevieš dokázať neexistenciu Boha tak ti človek s opačným názorom bude popierať jeho existenciu?
teraz mam hriech a je mi smutno
medzi moje zbožné priania by bolo raz aj teba vidieť, ako klačiaci v prachu zeme budeš prosiť Boha Stvoriteľa o zmilovanie za svoju zblúdenú dušu...........
vy ostatní, ktorí sa tiež modlite aj za odpadlíkov cirkvi zintenzívnite svoje úsilie, lebo čas príchodu Spasiteľa je blízko....
filip
@zajkousko
buď som ryba alebo rak...boje nemôžem byť predsa, či?(ach)
a tak isto je to:
buď si zvolím nebo alebo peklo a podľa toho žijem, nemôžem byť aj v nebi a zároveň aj v pekle ....filip
a tomu obrázočku nerozumiem