@peteeer minule dávali nejaký dokument, že čím viac sa ide na východ Slovenska, tak prevažuje oblievačka. Oblieva sa aj na strednom, ale tu sa aj šibe.
teda, hentí zo súboru sa v krojoch oblievajú, aj šibú, a potom sa na koňoch a voze prevážajú po meste (teda, aspoň po minulé roky to tak bývalo, teraz žiadne kone nepočujem
podľa mňa to je teraz vzaté moc vážne.. a niektorým nejde o tradíciu,ale o to,aby sa mohli chváliť ako tie dievčatá nie vyšibali,ale (istým spôsobom)dobili. ja sama som skončila minulý rok s modrinami a rozrezaným chodidlom(Ach)
myslím si, že niekedy to bola pekná tradícia...keď chodilo viac oblievačov po dedine, vyťahovali dievčatá na dvor a šli na nich s vedrami.. bohužiaľ som ja už takú dobu nezažila.. teraz je to o ničom. ešte keď som bola malá, tak som sa vždy tešila na tento deň..večer sme maľovali s mamkou vajíčka, ráno prišli ešte obaja dedkovia, potom kamaráti, posedeli sme, napchali sa koláčmi a bolo to celé také..pekné. teraz príde ráno dedko, pokvapká nás vodou, potom ocko a to je celé.. -.-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
teda, hentí zo súboru sa v krojoch oblievajú, aj šibú, a potom sa na koňoch a voze prevážajú po meste (teda, aspoň po minulé roky to tak bývalo, teraz žiadne kone nepočujem
podľa mňa to je teraz vzaté moc vážne.. a niektorým nejde o tradíciu,ale o to,aby sa mohli chváliť ako tie dievčatá nie vyšibali,ale (istým spôsobom)dobili. ja sama som skončila minulý rok s modrinami a rozrezaným chodidlom(Ach)
ale ked tak, poriadne sa zoslahat korbacom, to je ono
Ale suhlasim s @2
» www.youtube.com/watch?feature=f...