Takže Rodičia mi chcú kúpiť nejakého psíka k narodkám (kedže môj, ktorého mám teraz už je starý a chorý) pýtali sa ma na plemeno... Bývam v dome, na okraji maličkého mestečka blízko lesa, máme aj záhradu, tak som si vybrala huskyho.. Kdesi som čítala ž
ja mam malamuta, co je skoro to iste
priprav sa na to, ze je velmi tazko ho vycvicit a nie vzdy ta bude posluchat, on ma proste vlastnu hlavu
musi mat pred tebou respekt a vediet ze ty si pan, tak neviem ci si na to trufnes
a to, ze mate zahradu nestaci, treba s nim chodit von, naozaj potrebuje vela behat
Jasnačka, o pohyb by mal postarane, ved sme doma traja športovci takže o to by problém nebol A čo sa týka cvičenia, otec má na to "metódy" aj náš terajší psík je vycvičený, počúva nás na slovo takže...
ak mu vieš dopriať dostatok času, veľa pohybu a pevnú ruku tak nie je problém vzhľadom na to čo si napísala tak tieto kritéria splňa tvoja rodina čiže veľa šťastia s novým psíkom
ja by som na tvojom mieste šla do útulku a vzala by som odtiaľ nejakého ňucháča, ktorý má oveľa menšiu šancu, že si ho niekto kúpi, ako nejaký papierový pes z chovnej stanice. obzvlášť ak už má ocino (alebo aj ty) nejaké skúsenosti so psami a plánujete s ním aktívne pracovať
obľubujem toto plemeno a raz si ho určite zaobstarám. (no zatiaľ bývam v byte). čo viem je veľmi tvrdohlavý ale verný , má rád veľa pohybu (potrebuje ho) a vraj ti nezožerie úplne všetko ale to je o tom ako ho naučíš čo je tažšie ako napr. u vlčiaka. Pogoogli si viac sa dozvieš.Hlavne vidím že máš 13 a nechcem ťa uraziť ale tak prosím ťa nekúp si šteniatko pre radosť a o pol roka skončí pri ceste. U nás ho jeden ujo má , čo sa stará o psi a cvičí ich, a keď som sa naňho pýtal tak mi povedal niečo v zmysle "že je to najtvrdohlavejší debil akého má ale že sa tak milujú že by ho nikdy nevymenil, ani za svoju ženu"
@edryan Už mám skúsenosť so psíkom, dostali sme ho ako darček na vianoce A sestra s tým prestala po polroku, pričom ona bola ta staršia D Ja som s ním vydržala do teraz, lenže on chudáčik už ani nevládze :/ Pri tom nie je až taký starý, má len 8 rokov...
No a taký husky by v pohode a veľmi rád zabehol aj vyše 30 km denne takže 2x za deň 1,5 hodinová prechádzka neviem či by ho uspokojila.
Tiež sa prikláňam k voľbe útulku, zvieratá odtiaľ sú dá sa povedať menej náročné, keďže sú vďačné za každú maličkosť. Huňaté zlatučké klbko tam určite zoženieš a bude Vám spolu dobre
@marleymt tak tak som pozeral ako funguje kseftovanie zo psikmi a je to nieco hrozne proste tyranie zvierat a ziadny zakon proti tomu nemame my mame psika z ulice niekto ho vyhodil ako steniatko este ma uz skoro 6 rokov a nevymenil by som ho za ziadneho cistokrvneho draheho psa ani za nic ani keby mi milion euro ponukli
Nad útulkom sme premýšľali tiež, ale mama s tým nesúhlasila..Vraj nanosia choroby atď. čo je blbosť.. . A čo sa týka psa, otec už zohnal šteňa huskyho, ale ešte ho nevzal, je príliš malý na odlúčenie od matky.A boo je ten najroztomilejši havo akého som kedy videla
@torpedo08 my máme tiež takého, i keď nikto ho nevyhodil, ale fenku z dediny ktorýsi pes dobehol oplodniť len tak, zo srandy...a je super a tiež by som ho nevymenila za nič
je ale pravda, že nie pre každého je pes z útulku vhodný, napr. do rodiny s malými deťmi by som radšej vzala nejakého s papiermi, kde by som poznala povahu oboch rodičov a aspoň približne nejaké predispozície...ale do takejto rodiny ako je rodina autorky fóra by bol v pohode
ja som veľmi o kšeftovaní nepočula, viem len, že čistokrvné sa ľahšie predávajú a rada robím radosť niekomu, kto v živote nemá také šťastie
@awesomegirl a tak to vyzerá že to máte pekne premyslené, tak si ho vezmite a nech vás trénuje v behaní a potom pridaj nejaké fotky
a boo je v mojich očiach kríženec psa s medveďom
@blanc ja už som si ho blokla aby to nebola po chvíli klietka v blázinci
čo ti ja viem, vyber si takého čo sa ti páči, aby ťa neomrzel, niekomu stačí bytový pes, niekto chce zasa takého čo bude stále plávať ... ja mám brazílsku filu a labradora, ak by som mal ešte niekedy kupovať nejakého psa, bola by to fila
@blanc@marleymt ked vas dohryze pes z utulku ako jedneho pána tak potom mozno pochopite a zmenite nazor na utulky ja tu nebudem stracat cas s vami.... ked chce dakto huskyho tak ho moze mat a neviem co sa vam na tom nelubi.kazdy moze mat psa akeho chce a odkial chce..zijeme predsa v demokracii nie???
@matiseq nejdem sa s tebou už baviť na túto tému.
lebo to je chyba útulku, že pes hryzie, nie jeho predošlého majiteľa, však?
dievča sa nás pýtalo na názor tak sme reagovali možným riešením, tak ako ty reaguješ, že si má toho huskyho kúpiť (aj keď z tvojich reakcií súdim, že vieš o chove psov veľkú piču)
@marleymt sak jasne akoze ked je to overene tak ja nemam nic proti predaju psov len to co som videl bolo hrozne normalne mali cistokrvnu fenu zavretu niekde v pivnici iba ju nechali oplodnit porodila mlade hned ich zobrali a sup na predaj a zevraj sme v tomto spinavom obchodovani prvy v Europe alebo dokonca na svete neviem teraz
@blanc nehovorim ze je to chyba utulku ..to som nikde nenapisal..ale nevies aku ma ten pes minulost, co prezil a pod...alebo ho tyrali a pod..takze najistejsie mat psa odinakial a od steniatka..to je moj nazor a za tym si stojim....a huskyho v utulku tazko najde a cistokrvneho..takze ked chce huskyho tak asi nepojde do utulku hladat orechov. ty tak vies velke hovno ja som uz co to odchoval doma tak nekecaj
Takže po dlhom uvažovaní sme sa rozhodli vziať z útulku šteniatko východosibírskej lajky, ktorá je úplne podobná huskymu až na tú povahu psíka si vezmeme až v októbri, papierovačky a také blbostinky vdaka za radu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
priprav sa na to, ze je velmi tazko ho vycvicit a nie vzdy ta bude posluchat, on ma proste vlastnu hlavu
musi mat pred tebou respekt a vediet ze ty si pan, tak neviem ci si na to trufnes
a to, ze mate zahradu nestaci, treba s nim chodit von, naozaj potrebuje vela behat
Tiež sa prikláňam k voľbe útulku, zvieratá odtiaľ sú dá sa povedať menej náročné, keďže sú vďačné za každú maličkosť. Huňaté zlatučké klbko tam určite zoženieš a bude Vám spolu dobre
(ber to ako rečnícku otázku, nemusíš odpisovať, nezaujíma ma )
je ale pravda, že nie pre každého je pes z útulku vhodný, napr. do rodiny s malými deťmi by som radšej vzala nejakého s papiermi, kde by som poznala povahu oboch rodičov a aspoň približne nejaké predispozície...ale do takejto rodiny ako je rodina autorky fóra by bol v pohode
ja som veľmi o kšeftovaní nepočula, viem len, že čistokrvné sa ľahšie predávajú a rada robím radosť niekomu, kto v živote nemá také šťastie
@awesomegirl a tak to vyzerá že to máte pekne premyslené, tak si ho vezmite a nech vás trénuje v behaní a potom pridaj nejaké fotky
a boo je v mojich očiach kríženec psa s medveďom
@blanc ja už som si ho blokla aby to nebola po chvíli klietka v blázinci
lebo to je chyba útulku, že pes hryzie, nie jeho predošlého majiteľa, však?
dievča sa nás pýtalo na názor tak sme reagovali možným riešením, tak ako ty reaguješ, že si má toho huskyho kúpiť (aj keď z tvojich reakcií súdim, že vieš o chove psov veľkú piču)
a už buď prosím ticho, keď rozumieš len tomu čo povieš ty nie tomu, čo hovoria ostatní.