Chcela by som sa opýtať aký máte názor na šikanovanie? Nemám namysli fyzické ale psychické. Na škole kde som chodila ma pravidelne a neustále urážali a ponižovali len kôli tomu že som nosila okuliare a mám ryšavé vlasy. Len kôli tomuto,dodnes to nechápem.
hrozne sa rozhodujem, či na takto položenú otázku odpísať vážne, ale tak
v škole sa zídu v jednej triede príliš rôzni ľudia, ktorí sú tam nasilu dotlačení.. na, s týmito ľuďmi budeš pár rokov a hotovo. Mnohokrát si nesedia, nerozumejú, sú z rôznych rodín a situácií. Niektorí chcú byť vodcovia, presadiť sa, iní populárni, iní mať od všetkých takých ľudí pokoj... a potom sa tam spraví hrozne divná nelogická hierarchia, kde sú ešte nevyspelé decká (čo si vravíme, veď aj dospelí majú mnohokrát problém s vyspelosťou ) a tak to tam dopadne mnohokrát takto.. resp. šikana je už v skoro každej triede... to je celé...
Mojej bývalej spolužiačke sa jedna suka smiala zato že bola od prírody rysava.
A keď sme v neviem ktorom ročníku čítali pesničku od Petra Nagyho o Hrdze, furt jej s tým nedala pokoj.
No čo si o tom myslím... Bola to hnusná, zlá, zákerná suka a karma si v jej prípade dáva veľmi načas. :S
aj ja som bola šikanovaná, len nie naštastie až tak veľmi. Podstatné je skúsiť sa cez to nejako preniesť, odpustiť tomu útočníkovi, aj keď skôr pre seba ako pre neho.
Zatiaľ čo to trvá najlepšie je postaviť sa protivníkovi. Ale NIE tak že budeš hrať jeho hru, alebo sa k nemu dokonca pridáš. Musíš ho dobehnúť. Keď ťa bude šikanovať (a teraz hovorím o vodcovi, ale platí to aj pre jeho celú skupinu) tak mu musíš ukázať toto: že sa ťa to vôbec nedotíka, že ním pohŕdaš, a hlavne že jeho správanie je nesprávne a hlúpe. Keď to urobíš, bude najprv proti tebe, ale postupne si uvedomí aké robí hlúposti a prejde ho to, ostatních tiež a ak nie tak budú ovplivnení tým vodcom. Takže ho stačí uraziť štýlom že "Máš komplexy a musíš si ich riešiť, na svojich spolužiakoch, že?", "Bože toto je primitívne, prosím ťa nájdi si taký druh zábavy, ktorý má aspoň akú-takú úroveň." a podobne.
ja sikanujem kolegine co u mna pracuju a im sa to paci teda neni to sikan ale skor take doberanie a dvojzmysly a uz to robia aj ony mne v amerike by som uz za to sedel v base.
@marjy77 oni vwlakrat su ludia sikanovani preto lebo sa urazaju za peachoviny a ludi to motivuje aby ta sikanovali dalej ze hen jak som ju nasral zase a pritom ti ludia vlastne sikanuju sami seba
@torpedo08 ľudí asi ťažko zmeníš, učitelia sú trénovaný na to aby to robili a rodičia to chcú robiť lebo je to v záujme ich detí, ale aj tak si to nikto nevšimne, alebo sa to rovno prehliada
Ta ked si s tým nič nerobila. To netreba ticho sedieť. To sa treba postaviť, povedať im dačo pekné, poprípade ich poťahať za vlasy alebo urobiť iné nepekné veci a bolo by po probléme. Mňa tiež chceli šikanovať ale keď som im urobila niečo pekné, tak už boli tak ticho, že si nedovolili na mňa nič.
@torpedo08 to bude tak že vypukne nejaká epidémia a tí najbohatší a najlepší odletia zo Zeme na svojich intergalaktických plavidlách a na Zemi zostanú len tí napadnutý a postupne sa všetci premenia na zombíkov a budú žiť v troskách civilizácie, zatiaľ čo tí čo odišli sa vyvynú na vyspelú rasu
@marjy77 hm a kedy to presne bude ? Asi sa dam zamrazit a potom rozmrazit chcel by som zazit taku filmovu apokalypsu ako hlavny hrdina sa budem snazit prepasovat na raketu co poleti na Mars
@marjy77 samozrejme a vies co rozmyslel som si to ja nikam nepoletim bojim sa lietat vies ako teroristi mozu obsadit aj raketu ja vynajdem protilatku proti nakaze a vyliecim aj zombikov zachranim cely svet a ked bohaci odletia uz ich sem nepustim a ja budem prezident sveta
@marjy77 to je pravda idem do tej nasej ale vazne to boli ine vyrobky ...este nedavno sme mali ceskoslovensky nozik no uz sa zlomil vydrzal iba asi 30 rokov
šikanujú len chudáci túžiaci zaujať iných, aby si ich niekto vôbec všimol že existujú. Inak zaujať nevedia. Ďalej taký, ktorý trpia nejakým komplexom menej cennosti a v svojej obeti vidia potenciál alebo konkurenciu. Môj brat bol tiež šikanovaný, posmievaný, ponižovaný. Vieš ako dopadol môj brat a chlapček, ktorý ho šikanoval? Môj brat je dnes úspešný podnikateľ a šikanovač je alkáč s užialeným srdcom opustený od ľudí. Môj brat mu dnes pomáha hore - aký paradox že? Šikana je veľmi zlá či fyzická alebo psychická! Pre všetkých čo zažívajú šikanu: hľavu hore a verte si lebo ste šikovný a skríva sa vo Vás niečo veľké a výnimočné. Pokiaľ nevieš čo to je tak to hľadaj a isto nájdeš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
v škole sa zídu v jednej triede príliš rôzni ľudia, ktorí sú tam nasilu dotlačení.. na, s týmito ľuďmi budeš pár rokov a hotovo. Mnohokrát si nesedia, nerozumejú, sú z rôznych rodín a situácií. Niektorí chcú byť vodcovia, presadiť sa, iní populárni, iní mať od všetkých takých ľudí pokoj... a potom sa tam spraví hrozne divná nelogická hierarchia, kde sú ešte nevyspelé decká (čo si vravíme, veď aj dospelí majú mnohokrát problém s vyspelosťou ) a tak to tam dopadne mnohokrát takto.. resp. šikana je už v skoro každej triede... to je celé...
A keď sme v neviem ktorom ročníku čítali pesničku od Petra Nagyho o Hrdze, furt jej s tým nedala pokoj.
No čo si o tom myslím... Bola to hnusná, zlá, zákerná suka a karma si v jej prípade dáva veľmi načas. :S
Zatiaľ čo to trvá najlepšie je postaviť sa protivníkovi. Ale NIE tak že budeš hrať jeho hru, alebo sa k nemu dokonca pridáš. Musíš ho dobehnúť. Keď ťa bude šikanovať (a teraz hovorím o vodcovi, ale platí to aj pre jeho celú skupinu) tak mu musíš ukázať toto: že sa ťa to vôbec nedotíka, že ním pohŕdaš, a hlavne že jeho správanie je nesprávne a hlúpe. Keď to urobíš, bude najprv proti tebe, ale postupne si uvedomí aké robí hlúposti a prejde ho to, ostatních tiež a ak nie tak budú ovplivnení tým vodcom. Takže ho stačí uraziť štýlom že "Máš komplexy a musíš si ich riešiť, na svojich spolužiakoch, že?", "Bože toto je primitívne, prosím ťa nájdi si taký druh zábavy, ktorý má aspoň akú-takú úroveň." a podobne.