Takže, v jednoduchosti. Mám 17 rokov a cvičím už dva roky, tak aktívne rok a pól. Som ektomorf, takže s naberaním a priberaním mám dosť problém. Teraz mám 188cm a 71.5 kg. No, nakoľko by som v mojom prípade mal cvičiť komplexné cviky, kde zapájam
Kašli na ten BS čo si sem dal.
Ak chceš niečo overené tak jedine Stronglifts 5x5
Ak vieš anglicky, tak si vyhral. Na tej stránke najdeš VŠETKO čo potrebuješ. Máš aj dokonca super aplikáciu ktorá je podľa mňa najlepšia v mojom mobile.
stronglifts.com
Točíš sa okolo 5 cvikov a to je Deadlift, Squat, Barbell Rows, Bench Press a Overhead Press.
Ver mi, pre teba ako začiatočníka je toto najlepšia voľba.
Nejako sa do tých plánov nerozumiem, ale našiel som si nejaký objemový z netu plus dal som si vynormovať jedálniček u prezidenta naturalnej kulturistiky na Slovensku a za mesiac čisto naturalne bez kreatinov, gainerov, proteínov ako sypačiek sa mi podarilo pribrať z 68 kíl na 73, mám 195 cm. Je to hlavne vec stravy ak chceš pribrať samozrejme ak nechceš priberať tuk musíš cvičiť a to je už na tebe aký objemový tréning si vyberieš, niektorí ti pomôže viac, niektorí menej, ale ak si ideš za tým a dodržiavaš stravu a cvičenie tak to má efekt.
@skillet dobre hovori co sa tyka siloveho treningu a nejakych zakladov.
Akurat by som dodal, ze ked sa nechces dojebat, tak potrebujes dve veci este:
- cloveka co ti pomoze so spravnou technikou a bude ta istit
- pred jednotlivymi tymi cvikmi si dat par cvikov na mobilitu, po cviceni zas stretch
Ja osobne mam kombinaciu siloveho treningu a kalisteniky/gymnastiky. Ale ja cvicim primarne na silu, nie az tak na objem a sposob stravovania mam taky, ze skor z toho mam take lean gains, cize objem ide hore pomalsie, ale sila fajne rastie. Asi to nevyhovuje tak kazdemu, to uz je individualne, ale je to jedna z ciest.
@skillet 4x v týždni cvičiť mŕtvy ťah? to kde si na to prišiel? a kedy ten sval bude regenerovať? či načo? či ako si to myslel, pretože cvičiť každý deň mrtvolu je totálny nonsens... a celkovo ten rozpis je nezmyselný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ak chceš niečo overené tak jedine Stronglifts 5x5
Ak vieš anglicky, tak si vyhral. Na tej stránke najdeš VŠETKO čo potrebuješ. Máš aj dokonca super aplikáciu ktorá je podľa mňa najlepšia v mojom mobile.
stronglifts.com
Točíš sa okolo 5 cvikov a to je Deadlift, Squat, Barbell Rows, Bench Press a Overhead Press.
Ver mi, pre teba ako začiatočníka je toto najlepšia voľba.
Akurat by som dodal, ze ked sa nechces dojebat, tak potrebujes dve veci este:
- cloveka co ti pomoze so spravnou technikou a bude ta istit
- pred jednotlivymi tymi cvikmi si dat par cvikov na mobilitu, po cviceni zas stretch
Ja osobne mam kombinaciu siloveho treningu a kalisteniky/gymnastiky. Ale ja cvicim primarne na silu, nie az tak na objem a sposob stravovania mam taky, ze skor z toho mam take lean gains, cize objem ide hore pomalsie, ale sila fajne rastie. Asi to nevyhovuje tak kazdemu, to uz je individualne, ale je to jedna z ciest.
Príde mi trochu nedomyslený ten tréning.
Lýtka - Deadlift, Squats
Cvičiť ich samostatne nemá zmysel, ver mi.
Triceps - Overhead Press a Bench Press.
Brucho - Deadlift, Overhead Press, Squats
Trapézy - Deadlift
Chrbát - Deadlift, Row
Ak ti je to málo tak môžeš pridať Dips na triceps, Chinups na biceps a Plank na brucho (tak to mám ja)
Ver mi, je to domyslené. Ale to je len moja rada, rob čo chceš