lebo su to ludia a maju predsudky a toho cloveka si zaskatulkuju vdaka informaciam, ze vsetci (hiphoperi) su taki a taki a potom ho sudia podla oblecenia...ze ty si obleceny v ciernom, mas dlhe vlasy, s tebou sa nebudem bavit, lebo ja pocuvam hop a ty metal...a ty mas ciernu ofinu, a ja som stale vesely a zaskatulkujem si ta ako depkaca, co sa reze, a nechcem, aby si mi pokazil naladu hahaaaah
ale ako je t pravda. rozhodne si pomyslím svoje, keď uvidím nejakých vyholeních hulákajúcich mamlasov. alebo, keď ide oproti nejaký magorko s pudlom na kolenách vo vyťahanej mikine kúsok nad kolená a z telefónu mu tam hrá nejaká gangsta music. no nepomysli si o ňom niečo. s emákmi to až tak zle nevidím, aj keď mám teda tiež dosť veľký odpor k celému rtomu štýlu. ale je mi na grcanie, keď vidím nejakú emáčku, s blond vlasmy, ktoré si fúkala tak, aby jej tie vlasy stáli každý inak, že ju to robí raz tak širokú. tak isto, ako ovce nevpustia do svojho stáda ovcu, ktorýá vyzerá inak, tak isto sa správa aj človek a je to úplne prirodzené
ale ved ti ktori niekoho odsudzuju,skatulkuju,urcite to nerobia len tak bez priciny lebo by ich to bavilo...ked sa mi niekto nepaci vzdy mam na to dovod a to som taka ze len tak hocico ma nevivedie z miery
urcite aj ty ked vidis na ulici Punkaca v rostrhanych veciach, pripiteho s cigaretou v hube urcite si o nom nepomyslis ze je z dobrej rodiny , vynikajuco vychovany.. a taktiez sa ho nespytas kolko je hodin aj ked to budes potrebovat vediet ..
na druhej strane je tu este chorobne skatulkovanie ..
ake miluju nasi ucitelia a profaci .. k tomu sa nechcem vyjadrovat .. to nenavidim
kuknu na mna ,,aha ta je v ciernom pentagram na krku ta u mna krachne ~_~"
nenavidim skatulkovanie.... ano, pocuvam punk a vyznavam filozofiu punku, aj ked ta zanikla niekde v 70tych rokoch ale nervem ju kazdemu do hlavy a nie je to na mne tak vidno.. myslim tym, novodobi "punkaci" si myslia, ze ked si daju ciro a tazke boty a kricia "ANARCHIAA" tak su punkaci... ale tieto deti su len na smiech.. v dnesom svete punk ako taky neexistuje
haa toto bolo odveci od temy ale proste nenavidim skatulkovanie... ja nie som nic..som jedine tak clovek
ľudia sa delia do takých skupín na základe toho čo majú radi, akú hudbu počúvajú, čo sa im páči... a delia sa tak sami... žijú v skupine ľudí medzi ktorými sa cítia dobre... nemali by sme odsudzovať celú skupinu to je pravda, ale niekedy mi to nedá
tieto diskusie ma už fakt otravuju, mne je jedno jak sa kto oblieka, hoc to viem pekne skritizovať, pokiaľ sa mi neserie do mojej piče, je mi to všetko jedno!!!!
lebo ked asi vidis skinheada teda vyzera tak aspon an 80% viem ze to je kokot a bavit sa s nim nebudem. Ja neskatulkujem, ale ako sa hovori saty robia cloveka daco na tom bude...ani s bezdakom sa na 100% z vas bavit nebude alebo mozno ano trebars s nim chodte na veceru vsak netreba skatulkovat, nie? Mozno to je dobry clovek alebo romsky spoluobcan z hlavnej stanice, ze?
ak sa niekto vedome hlasi k urcitej skupine,tak potom ho pravom mozme skatulkovat. Ako povedal @holyknight ,ak niekto vyzera ci uz ako skinhead,alebo emo,ci hip-hoper, moze byt akokolvek fajn,stale je tam ista davka degradacie tym,ze sa radi ku skupine ludi,ktorí maju daleko od inteligencie a normalnosti.
@smallangel nic v zlom, ale ista davka degradacie? to ako ty urcujes, ktory styl, ci skor ake oblecenie je degradované? Asi si az prilis moc potom namyslas...
@27 je rozdiel skinhead (či skôr nacek) a hip-hoper... Tých, ktorých si opísal sa určite nezastávam.
Typický príklad "EMO" bol konrád. Síce som ho nejak v láske nemala, ale tiež bol pre celé Slovensko EMO a samozrejme bol degradovaný. Pritom vôbec sa nerezal, nič, len preto, že chodil v čiernom a mal linky. To isté aj hip-hop.
Kolkolkrát ludia, co vyzerali uplne normalni, bez toho že by sa radili ku nejakému štýlu boli po rozhovore pre mňa viac jebnutí, ako tí nenávidení emáci či hip-hoperi.
@28 sama si uznala, ze títo ludia sa samy degraduju prislusnostou k urcitej skupine.
A ku Konradovi,on bol fakt normaly,tie linky a to hniezd na hlave bol typicky priklad,jednoducheho normalneho chalan,co vedel co chce a bol prirodzeny...haha, bol to obycajny pozer.
Títo ludia uz na prvy pohlad nie su normalni,takze tí ostatní aspon tak vyzeraju hoc mozu amt v hlave prazdno,ale títo budu mat vzdy nieco biedne v hlave...
Uznala som len nackov s vyholenymi hlavami, ale to je jedno
Ale mas pravdu, z velkej časti je to vacsinou len o pozerstve, aby zaujali, ale chcela som len, ze nie kazdý, kto pocuva hip-hop, ci vyzera ako emo musi byt aj degradovany.
@31 nie kazdy kto pocuva hip-hop je hiphoper,myslel som na ludi co chodia v trickach xxxl v nohaviciach s pasom 180 a maju ich stiahnute pokolena, vyjadruju sa ako z turbo skoly a na hlave maju siltovky co im padaju cez polku tvare.
A ak niekto vhodi s mastnymi vlasmi,nafarbenymi naruzovo,je stale v depresivnej ciernej,chod smutny,sama ocel na tvari tak potom tento clovek potrebuje pomoc a nie je normalny.
no škatuľkovanie neznášam ani ja a zároveň nepatrím medzi tých, čo sa škatuľkujú, takže ak tu padol nejaký názor, že každý sa škatuľkuje tak je to úplná hovadina... škatuľkovanie súvisí asi s dvoma vecami, a to s tým oblečením čo si spomínala ale najmä to súvisí s hudbou...a taký druh škatuľkovania ja neznášam... väčšina je zameraná len na jeden štýl či druh hudby a podľa toho sa aj správajú a obliekajú, a tým pádom obmedzujú rozvoj svojej vlastnej osobnosti, lebo sú presvedčení, že oni sú tí naj... len toľko k tomu z mojej strany
práveže najmä oblečenie ti napovie o človeku najviac... teda hneď po očiach a výraze v tvári, no tieto dve sú zvyčajne zhodné so štýlom obliekania danej osoby
osobne škatuľkujem na základe oblečenia, lebo:
1. mám výborný odhad
2. viem že sám som takým istým štýlom škatulkovaný
tak ja ked vidim, co su niektori schopny spravit so svojim telom, alebo co su schopni si na seba obliect,... no nepomysli si zle veci...
ako to ze ma niekto ofinu, nemusi znamenat ze je emo, lebo niektorim holkam fakt sekne (co vsimam ja , ale ti co si spravia z hlavy ananas, tak je uz trochu chore...
ti co sa obliekaju proste tak isto, ci uz su to hoperi s gatami na kolenach alebo ci uz ema s ofinami a prebodanim xichtom, pre mna su zaskatulkovani, lebo jeden sa snazi hrat na druheho
No podla mňa oblečenie povie o človeku veľa čo sa týka toho štýlu ja neškatuľkujem ja som v štýle hip-hop mam kopu kamošov čo sú metláci ale inač normálny ľudia ale zdá sa my že táto "hudobná diskriminácia" ak osom počul je čim ďalej tým väčšia môj názor je taký že nech si každý počúva čo sa mu zachce je to jeho vec
Skatulkuje iba clovek ktory je zaskatulkovany, a ktoremu vadi ze nieje taky ako on...
mysli si o sebe, ze ten jeho styl je najspravnejsi... takze takeho sloweka mozme povazovat za skatulku..xyxy nejhorsie je na tom to ze on sam o sebe nevie ze je zaskatulkovany....xyxy.....
skatulkuju sa vacsinou tie veci o ktorych sa vela hovori pozrite sa napr.na hudobny zaner Grunge á la Nirvana, Pearl jam a pod. rozoznali by ste obyč.rockera abo metlaka od grungera(pokial je to spravny vyraz) ? myslim ze nie a btw..su dve skupiny ludi-jedna skupina ludi co sa chce niekam zaradit, zaskatulkovat aby boli vraj IN, a ta druha lebo im to dava napr.urcity zmysel, myslienku a ták
Blewh!!!!!!!!!!! to je nechutne!!! Nenavidim skatulkovanie a bohuzial tu vo vy******* nitre to maju ludia zvlast v oblube!!! Kazdy na mna vyvreskuje ze "emoooooo" a ja pritom niesom emo. Aj ked si myslim ze emaci (ti skutocni) su super ludia necitim sa byt emacka... Toto je este ok ... ale minule ma dost prekvapilo ze za mnou chodia psychologicky a vypituju sa ma sprostosti... Zatoze mam ciernu ofinu a cela som cierna, hned som debresivna psychopatka co sa reze a gdo vie co vsetko este...(a to vyvadzam hovadiny a stale sa smejem) Babka povie dedkovi dedko povie dalsiemu dedkovi ten zas povie babke ta to povie dalsej babke... aaaa bum zrazu po ebe cele mesto zazera a siria sa neuveritelne pribehy... A dost ma prekvapi ked sa o sebe dozviem ze som vraj stetka a s kazdym to robim... a mam 13 rokov len malo ludi pozna na vlastnej kozi ako dokaaze skatulkovanie ublizit... co wsetko dokaze znicit... co z teba dokaze urobit... je to hrozne... a takisto jeden moj kamos... pocuva hiphop a aj sa taq oblieka... a hned seci ze aaaha trapny reper zo siltovkou ten bude urcite namysleny macher a newim co este setko... Ale tu na slovensku to veeelmi milujeme ako vidim!!! A najsmutnejsie je ze nigdo s tym nic nerobi... hahaha mnooo dobre dufam ze stacilo mojich vylevov Dpc preco vzdy ked pisem tvarim sa ako nejaka najmudrejsia co setko zazila setko vie sorry taq ale ked nieco viem a zazila som to taq mi to neda sem nenapisat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
ja si obliekam to čo sa my páči a nie že som emo alebo čo
ja si dáwam to čo sa my lúbi!
urcite aj ty ked vidis na ulici Punkaca v rostrhanych veciach, pripiteho s cigaretou v hube urcite si o nom nepomyslis ze je z dobrej rodiny , vynikajuco vychovany.. a taktiez sa ho nespytas kolko je hodin aj ked to budes potrebovat vediet ..
na druhej strane je tu este chorobne skatulkovanie ..
ake miluju nasi ucitelia a profaci .. k tomu sa nechcem vyjadrovat .. to nenavidim
kuknu na mna ,,aha ta je v ciernom pentagram na krku ta u mna krachne ~_~"
haa toto bolo odveci od temy ale proste nenavidim skatulkovanie... ja nie som nic..som jedine tak clovek
zmenu musi urobit kazdy sam....
Takze viem si predstavit tu vasu tolerantnost aj nazivo
@smallangel nic v zlom, ale ista davka degradacie? to ako ty urcujes, ktory styl, ci skor ake oblecenie je degradované? Asi si az prilis moc potom namyslas...
Ludia,ktorí maju obmedzenu zasobu na 3 vulgarne slova,uznavaju vrahov,drogovych dilerov tak to je ok?
Chlapi ktori si maluju obocie,maju mastnu ofinu,trpia depresiami,sebaposkodzuju sa tak to je pre teba ok?
Aha tak potom nic,mam asi skresleny pohlad na svet a zijem v inej realite ako ty.
Typický príklad "EMO" bol konrád. Síce som ho nejak v láske nemala, ale tiež bol pre celé Slovensko EMO a samozrejme bol degradovaný. Pritom vôbec sa nerezal, nič, len preto, že chodil v čiernom a mal linky. To isté aj hip-hop.
Kolkolkrát ludia, co vyzerali uplne normalni, bez toho že by sa radili ku nejakému štýlu boli po rozhovore pre mňa viac jebnutí, ako tí nenávidení emáci či hip-hoperi.
A ku Konradovi,on bol fakt normaly,tie linky a to hniezd na hlave bol typicky priklad,jednoducheho normalneho chalan,co vedel co chce a bol prirodzeny...haha, bol to obycajny pozer.
Títo ludia uz na prvy pohlad nie su normalni,takze tí ostatní aspon tak vyzeraju hoc mozu amt v hlave prazdno,ale títo budu mat vzdy nieco biedne v hlave...
Ale mas pravdu, z velkej časti je to vacsinou len o pozerstve, aby zaujali, ale chcela som len, ze nie kazdý, kto pocuva hip-hop, ci vyzera ako emo musi byt aj degradovany.
A ak niekto vhodi s mastnymi vlasmi,nafarbenymi naruzovo,je stale v depresivnej ciernej,chod smutny,sama ocel na tvari tak potom tento clovek potrebuje pomoc a nie je normalny.
osobne škatuľkujem na základe oblečenia, lebo:
1. mám výborný odhad
2. viem že sám som takým istým štýlom škatulkovaný
ako to ze ma niekto ofinu, nemusi znamenat ze je emo, lebo niektorim holkam fakt sekne (co vsimam ja , ale ti co si spravia z hlavy ananas, tak je uz trochu chore...
ti co sa obliekaju proste tak isto, ci uz su to hoperi s gatami na kolenach alebo ci uz ema s ofinami a prebodanim xichtom, pre mna su zaskatulkovani, lebo jeden sa snazi hrat na druheho
mysli si o sebe, ze ten jeho styl je najspravnejsi... takze takeho sloweka mozme povazovat za skatulku..xyxy nejhorsie je na tom to ze on sam o sebe nevie ze je zaskatulkovany....xyxy.....