Ahojte nadšenci skincare a milovníci kozmetiky a ľudia kt. sa aspoň trošku starate o pleť. Napíšte vaše skúsenosti s pleťovou kozmetikou, vlasovou ale aj telovou.Na ktoré produkty nedáte dopustiť a aj ktore vám nesadli. Vaše vyskúšané prudukty.
ja milujem krém z kozieho mlieka, fest mi vonia a je to jediný krém, ktorý vsiakne do pokožky a nemám pocit mastnoty ale zároveň krásne vyživí pleť.. ako teda dávam ho len na očné okolie a čelo a pery, to sú také moje suchšie zóny, inak mám pleť mastného typu čiže skôr používam čistiacu odmasťovaciu kozmetiku. a z tejto značky mám aj krém na ruky z kozeiho mlieka. a najlepšie je, že to vôbec nie je drahá kozmetika.
Na pleť používam denne obyčajný avokádový krém značky Ziaja. Myslím, že stojí okolo 3eur. Som s ním maximalne spokojná, keďže mám suchu pokožku, tento krém mi ju dostatočne vyživuje aj spôsobuje, ze nie je taká sucha a citlivá, ako býva.
Raz za čas si dám domáci peeling- väčšinou iba z kávy a olivoveho oleja a následne ,,masku” z medu, pokožku mám potom hebku ako detský zadoček a to fakt nepreháňam
Na vlasy zas všeličo, čo mi príde pod ruky, šampon a kondicioner mením pravidelne, neupinam sa v tomto smere len na jednu značku. Arganovy olej zas na končeky vlasov, ale to nepravidelne.
Jj a teraz mám doma skvelú sadu krémov na ruky od značky Morris and Co. dar od kamošky, takze
môžem sa nimi kúsok pochváliť
pouzivam asi vsetko z aktivnych latok musim to nasadzovat postupne a rozmyslat, aby som to neprepalila.
moja plet miluje retinoidy (to je uz vzhladom na vek uplne pochopitelne a tu sa najviac sebanasieram, ze som skincare neobjavila o 5r skor...)
peptidy su tiez super
skusam teraz hlavne rozne kyseliny aby som zistila kde je ten sweet spot a ktora mi robi dobre (AHA,BHA su na moju plet slehy a musim ich len vo velmi miernych koncentraciach)
a stale prebieha sutaz o najlepsie C-serum v hre! (s tym mam najvacsi problem ho najst...lebo sa mi zda ze tu najviac zalezi na tom ako je serum naformulovane...)
no co sa tyka znaciek tak som odchovanec klasik ako The Ordinary, The Inkey list a Geek & Gorgeous, ale uz viem ktore veci sa oplatia kupovat "za lacno" a do ktorych treba investovat (napriklad Pestle & Mortar ma skvele vyrobky, ale aj rozna azijska kozmetika)
Väčšinou používam čistič Jelly Joker od G&G a pleťový krém Solution od Kvitok.
A opaľovací krém pre deti. Používala som pleťový krém s SPF 50 od SolarTea, ale nemá dobrú štruktúru.
Občas používam exfoliant s PHA a BHA a vitamín C (obe od G&G).
Mala som aj veľa kozmetiky od Dulcie, aj keď bola super, tak som chcela vyskúšať nové veci. Ale ich dezodorant je pre mňa neprekonateľný.
Každopádne nevidím rozdiel. Nech používam čokoľvek, mám dosť dobrú pleť.
A mám veľmi rada tuhé šampóny, vyskúšala som viac značiek, nemám favorita.
Ja som na moju suchu pleť vyskúšala naozaj hocičo od lacných sraciek po drahé veci a nič mi nepomohlo až na garnier bio arganovy krém a po 2 týždňoch bolo po probléme s ktorým som sa roky trápila. Už mám od nich skoro všetko a zatiaľ najlepšia rada skincare produktov
@meiram@8 vypnutejsia, plnsia pokozka hlavne a zda sa mi ze aj take uplne malicke vrasocky co som mala tak su jemnejsie...ale aj tie produkty su proste tak celkovo velmi prijemne na pouzivanie pre mna, napriklad v porovnani s tym nestastnym Cckom...tam som este asi nenasla ten zazrak...a retinol pouzivam pravidelne uz rok a pol a idem teraz skusit retinal.
Pri takýchto diskusiách sa ako člen mužského pokolenia vždy dozviem rôzne názvy rastlín, ovocí, zelenín a všeličoho iného z čoho je vyrobený olej a každému pomáha niečo iné...
bez toho by ste neboli také pekné ako ste teraz?
Mne vysychá a praská koža na rukách a teda hlavne na hánkach teraz v chladnom období a trochu aj na čele ale tam si masť nedávam takmer vôbec, nemám to rád a len v najnutnejšom prípade si dám nejakú Indulonu alebo Niveu na tie ruky tak by ma zaujímalo či aj vy dievči z takých podobných dôvodov si dávate všelijaké mastičky všelikde alebo keď tak môže odpovedať aj Karol vylízanec krémičkár vymastený alebo iný podobný mastný chlapči
snažím sa používať najmä slovenskú a českú prírodnú,netestovanú kozmetiku.
od Naomi cosmetics mi sadli denný a nočný krém a pleťová maska,
od natura slavica mám rada ten čistiaci gél, krémy ok, ale mala som lepšie,
od kvitoku sú skvelé parfumy, aj pleťové krémy mi vyhovovali, mám aj telové šľahané maslá a super
na vlasy mám rada mariu nilu, používam aj semipermanentné farbiace masky, teraz som testovala insight a tiež ok, ale najviac mi sadol chaluhový šampón a kondicionér od 100percent pure a k nemu sa vrátim.
inak 100percent pure je vo všeobecnosti skvelá a dosť cenená austrálska netestovaná kozmetika, od nich asi otestujem viac a objednám v najbližšej dobe nejaký väčší balíček
inak sprcháče a telové mlieka kupujem výnimočne aj z body shopu, pri tomto type kozmetiky mi bčas vyhovuje prenikavá vôňa. ale skincare si tam nekupujem, práve kôli silnej pafrumácii a vlasovej kozmetiky sa tiež bojím ale napríklad parfémy a dekoratívka od nich sú tiež fajn.
@torpedo08@15 je to hlavne investicia do toho, ako budem vyzerat starsia. vekom sa ti znizuje produkcia kolagenu, zenam sa deju vselijake hormonalne zmeny, a pleti treba vitaminy doplnat. cize keby som to nerobila, v 60tke by som urcite mala vyrazne silnejsie prejavy starnutia (vrasky a ine problemy) nez takto, ked sa budem roky o plet starat.
ale samozrejme to pomaha aj teraz, instantne. ked si zena plet dobre cisti a dava jej latky ktore ju rozjasnuju, vylepsuju jej strukturu, tak je to viditelne. a zeny sa chcu citit upravene a pekne. nic necakane
a niekto - ako napr. ja ale aj niektore moje kamosky to robime aj preto, lebo nas to skratka bavi, je to hobby (s benefitmi).
Ja aktuálne skúšam havlikovu apotheku a zatiaľ som velmi spokojna .prírodná kozmetika.. Obaly sú recyklovatelne.. Co ma vekmi teší.. Len ešte nájsť dobre spf ktoré bude aj dostupné u nás
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Raz za čas si dám domáci peeling- väčšinou iba z kávy a olivoveho oleja a následne ,,masku” z medu, pokožku mám potom hebku ako detský zadoček a to fakt nepreháňam
Na vlasy zas všeličo, čo mi príde pod ruky, šampon a kondicioner mením pravidelne, neupinam sa v tomto smere len na jednu značku. Arganovy olej zas na končeky vlasov, ale to nepravidelne.
Jj a teraz mám doma skvelú sadu krémov na ruky od značky Morris and Co. dar od kamošky, takze
môžem sa nimi kúsok pochváliť
moja plet miluje retinoidy (to je uz vzhladom na vek uplne pochopitelne a tu sa najviac sebanasieram, ze som skincare neobjavila o 5r skor...)
peptidy su tiez super
skusam teraz hlavne rozne kyseliny aby som zistila kde je ten sweet spot a ktora mi robi dobre (AHA,BHA su na moju plet slehy a musim ich len vo velmi miernych koncentraciach)
a stale prebieha sutaz o najlepsie C-serum v hre! (s tym mam najvacsi problem ho najst...lebo sa mi zda ze tu najviac zalezi na tom ako je serum naformulovane...)
no co sa tyka znaciek tak som odchovanec klasik ako The Ordinary, The Inkey list a Geek & Gorgeous, ale uz viem ktore veci sa oplatia kupovat "za lacno" a do ktorych treba investovat (napriklad Pestle & Mortar ma skvele vyrobky, ale aj rozna azijska kozmetika)
A opaľovací krém pre deti. Používala som pleťový krém s SPF 50 od SolarTea, ale nemá dobrú štruktúru.
Občas používam exfoliant s PHA a BHA a vitamín C (obe od G&G).
Mala som aj veľa kozmetiky od Dulcie, aj keď bola super, tak som chcela vyskúšať nové veci. Ale ich dezodorant je pre mňa neprekonateľný.
Každopádne nevidím rozdiel. Nech používam čokoľvek, mám dosť dobrú pleť.
A mám veľmi rada tuhé šampóny, vyskúšala som viac značiek, nemám favorita.
bez toho by ste neboli také pekné ako ste teraz?
Mne vysychá a praská koža na rukách a teda hlavne na hánkach teraz v chladnom období a trochu aj na čele ale tam si masť nedávam takmer vôbec, nemám to rád a len v najnutnejšom prípade si dám nejakú Indulonu alebo Niveu na tie ruky tak by ma zaujímalo či aj vy dievči z takých podobných dôvodov si dávate všelijaké mastičky všelikde alebo keď tak môže odpovedať aj Karol vylízanec krémičkár vymastený alebo iný podobný mastný chlapči
od Naomi cosmetics mi sadli denný a nočný krém a pleťová maska,
od natura slavica mám rada ten čistiaci gél, krémy ok, ale mala som lepšie,
od kvitoku sú skvelé parfumy, aj pleťové krémy mi vyhovovali, mám aj telové šľahané maslá a super
na vlasy mám rada mariu nilu, používam aj semipermanentné farbiace masky, teraz som testovala insight a tiež ok, ale najviac mi sadol chaluhový šampón a kondicionér od 100percent pure a k nemu sa vrátim.
inak 100percent pure je vo všeobecnosti skvelá a dosť cenená austrálska netestovaná kozmetika, od nich asi otestujem viac a objednám v najbližšej dobe nejaký väčší balíček
ale samozrejme to pomaha aj teraz, instantne. ked si zena plet dobre cisti a dava jej latky ktore ju rozjasnuju, vylepsuju jej strukturu, tak je to viditelne. a zeny sa chcu citit upravene a pekne. nic necakane
a niekto - ako napr. ja ale aj niektore moje kamosky to robime aj preto, lebo nas to skratka bavi, je to hobby (s benefitmi).