Hm inak... Mne pomaha motivacia Jednoducho si urci nejaky ciel, ze pokial sa chces naucit, resp. precitat (ale aby toho bolo viacej) a ked to zvladnes, tak si daj odmenu Napriklad si spravim potom prestavku a trocha si pospim, alebo nieco precitam, idem von so psikom a tak...
No moze byt aj pocitac, ale treba sledovat cas, aby si pri nom nebol prilis dlho. A tiez len za odmenu Osobne net a pc vyuzivam casto aj pri uceni, takze... Ale pocitac unavuje, cize ak netreba, tak radsej sa sa mu je dobre vyhnut
ja mám ten problém, že PC pri učení potrebujem, kvôli hudobným, filmovým či iným ukážkam.
kvôli prezentáciám a tak.
a kvôli tomu, že mám pokazenú tlačiareň a veľa vecí si proste nevytlačím (a tlačiť v škole to nebudem, nevyhodím predsa majland za tlač šesťsto stranovej knihy...)
ale divím sa, že pri mojom prístupe ukončím skúškové pravdepodobne už tento týždeň a očividne aj ako prvá z odboru
ani ja mam za sebou 3 skusky z toho ani na jednu som nebola schopna sa poriadne ucit no a z tej vcerajsej som samozrejme vyletela ako spinava handra... tiez by som potrebovala nejake typy ako sa donutit
učenie považujem za týranie, takže mám samotýraciu náladu..keď a mi fakt nechce, tak sa učím a tým robím sama sebe napriek abo sa snažím si dokázať, že mám šancu byť lepšia...
vidim, ze nie som sama, co ma takyto problem...Ja sa tiez nedokazem prinutit ucit. Napriklad najblizsie mam skusku o tyzden. Mam viac casu a samozrejme sa neucim, lebo sa mi strasne nechce a neviem sa prekonat. Spim hocikedy do 11.00 al.12.00 a pol dna v tahu. Ja sa viem prinutit k uceniu ked mi uz prihara..taky 3 den pred skuskou, ale na niektore predmety je to malo casu. (((
ja tiež potrebujem notebook, ale keď som doma, riešim to jednoducho- odovzdám kartu s netom našim inak v jóžim nič extra nemám, fotky mám už opozerané,
ja sa nevydržím učiť dlhšie než hodinu vkuse, lebo znervózniem , začnem s ošívať a neviem sa sústrediť.
tak sa chodím sa prejsť (napríklad na most a späť alebo do chladničky), sadnem pred telku, pustím si jednu časť seriálu, idem na kávu alebo debatujem s maminou a vysockujem si ten net na polhoďku... a potom sa mi lepšie učí. len tým, že sa neviem sústrediť, mi to takto trvá strašne dlho.
ja sa pri počítači učiť nedokážem..nemožem sa sústrediť, musím všetko mať na papieri alebo v knihe ináč to má rovnaký význam akoby som sedel pri icq alebo kukal videá...
ja sa vzdy musim zacat ucit dostatocne v predstihu, ak nemame zohnany minulorocny test tak potrebujem minimalne 3-4 dni. a ani neviem ako sa viem sama prinutit, jednoducho vezmem poznamky, sadnem a ucim sa aspon 2 hodiny, potom pauza a zasa a pauza a zasa...az mi z toho sibne, ale uz mam po skuskach a som stastna ako blcha
ja si proste poviem fajn a teraz idem na to. a učím sa učím sa učím sa a potom si poviem už stačilo.samozrejme si robím mini pauzy. a určite sa neučím, keď pri tom zaspávam. musím byť svieža
motivuje ma to, co ma caka po studiu - ucenie, praca s detmi, mladymi. ani ta najhnusnejsia skuska, ktora uz bola, ma neodradila od sebazapretia, aj ked to samozrejme trocha trvalo. ale najviac mi pomohol Boh zariadil to tak, aby som nemusel vediet na trojku a prejst cez skusku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
kvôli prezentáciám a tak.
a kvôli tomu, že mám pokazenú tlačiareň a veľa vecí si proste nevytlačím (a tlačiť v škole to nebudem, nevyhodím predsa majland za tlač šesťsto stranovej knihy...)
ale divím sa, že pri mojom prístupe ukončím skúškové pravdepodobne už tento týždeň a očividne aj ako prvá z odboru
ešte mám poslednú pred sebou, mám na ňu 5 dní, nestíham absolútne a aha čo robím. som na Birdzi.
a
@yolis to sa ako dá? jedine že by mi niekto zmenil heslo
a ked som prisla do TT, tak som sa odisla ucit do bratislavy a nechala som ho na trnavskom byte.
ja sa nevydržím učiť dlhšie než hodinu vkuse, lebo znervózniem , začnem s ošívať a neviem sa sústrediť.
tak sa chodím sa prejsť (napríklad na most a späť alebo do chladničky), sadnem pred telku, pustím si jednu časť seriálu, idem na kávu alebo debatujem s maminou a vysockujem si ten net na polhoďku... a potom sa mi lepšie učí. len tým, že sa neviem sústrediť, mi to takto trvá strašne dlho.