Cauko,dala som si prihlasky na VS do NR(učiteľstvo anglického a španielskeho jazyka),BB(učiteľstvo anglického a slovenského jazyka),TT(učiteľstvo anglického a slovenského jazyka). Preto by som bola rada,keby sa mi ozval niekto,kto to studuje
@fixa hmm,ked si dam pedagogiku,je to lepsie ako tlmocnictvo. aj s pdagogikou mozem prekladat atd,kdezto keby vystudujem len tlmocnictvo,v pripade ze by som chcela ucit musim dalsich par rokov dorabat pedagogicke minimum. tymto nie som viazana len na ucitelstvo
Už si podala prihlášky, to stojí nejaké peniaze naviac, keď podá ďalšie. Nechaj to ako je, však ak sa dostaneš na školu ochutnáš, aké to je a potom môžeš skúsiť iný odbor. Ja nemám skúsenosť s tými, ja som študoval v KE(it+eng) a mám veľmi zlú skúsenosť, pretože som bol nespokojný, kde ma ubytovala škola (1 hod autobusom od školy), štúdium bolo náročné a samí naivkovia, respektívne naivky s minimálnymi znalosťami toho, čo študujú, to platí na eng jazyk. IT boli viac zdatnejšie, ale stále dosť mimo baby. V IT viac vynikali chalani. Pokiaľ si šikovná, možno by som ti odporučil externé štúdium.
@savvym tým chcem hlavne povedať, že ja som patril tiež k naivkom, pretože štúdium bolo náročné nielen pre tých, čo to už preberali na strednej (gymnáziu), ale oni pravdepodobne spali na hodinách, keď sa to učili, ja som prišiel z debilnej odborovej školy, na ktorej sme to preberali minimálne, len som si veril, však aj som sa presvedčil, pracujem v Írsku a moja angličtina je na dobrej úrovni, len ako študent mám veľký problém sa koncentrovať a učiť sa rýchlo.
@girasol8 ale ešte dodám, ak by si bola nakoniec nespokojná s výberom a nechceš externé štúdium, odporúčam nakoniec odcestovať s usporenými peniazmi a ísť do Anglicka alebo Írska, kde si zlepšíš angličtinu na hovorovej úrovni a môžeš študovať neskôr tam na škole, ktorá má lepšiu kvalifikáciu ako ktorákoľvek slovenská škola.
to je jedno, môj brat skoro nezmaturoval, lebo bol mizerný žiak a z angličtiny skončil na 4. A študuje tu. Sám tomu nerozumiem, a vôbec, že ho ešte zo školy nevyhodili. Ak sa bojíš, že ťa nevezmú, alebo školu nedokončíš, tak to aj bude. Len si proste ver.
@simka1311 a to je nejaká blbosť, néé? na UMB-čke som zaregistroval kdesi .. a ponúkali tam pedagog. minimum - niekde na stránke mi to asi vybehlo ešte keď som tam chodil ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov