v utorok mám skúšky a i keď si ohľadom šoférovania pomerne verím, začínam byť pomerne nervózna. preto ako jeden zo spôsobov zmiernenia týchto pocitov zakladám toto fórum aby sa tí, ktorí skúšky už absolvovali milo podelili o skúsenosti a hla
@andegor ale ked ti to prikazal policajt, tak zastavit mozes aj na mieste, kde inak nemozes takze ak ta nachytal na tom, ze ta "nachytal", tak je to skor tvoja chyba Ako precedens uvediem priklad, ked policajti zastavuju pri dopravnych kontrolach...
@ssnehulienka urcite bud kludna, pokojna a nenechaj sa vyviest z miery. Radsej chod pomalsie, ako by si mala urobit chybu. Ked som siel mimo mesto, nebol som si isty max rychlostou, preto som siel nejakych 70. Policajt mi povedal ze mozem aj rychlejsie, ale ja som to ignoroval Takze pohoda, klidek... soferovanie nie je tazke
@seagull1 ked som tam zastavil tak inštruktor začal krutit hlavou a policajt že aha tak dnes to nevyšlo, tak som to vzal naspet pred autoškolu tam som jebol dverami a išiel som kade lahšie
takto ti poviem na poslednej jazde kebyze mi neskoci instruktor na brzdy tak odtrhnem spatne zrkadlo a sposobim havarku hej
testy som si zacala robit den pred skuskami a pri prichode tam som tusim zdesene zistila ze ja musim vediet aj co je pod kapotou
pri testoch si policajt odisiel do inej miestnosti instruktori nas obehali a nie ze by nam diktovali odpovede ale nejako logicky ti povedali daco k tomu
tie technicke veci sa nas ani nepytal parkovisko superne a ja som na jazde nezaparkovala lebo som parkovala medzi dve auta a do jamy slecna a co by ste robili kebyze tu chcete zastat? tak zastanem hentam cez cestu kde je kopa volneho miesta a ziadna jama! proste som sa tam tocila 2 minuty ako debil a nakoniec som to vzdala ze ja to tam proste nedam a zrazu len ze prospeli ste
O______________O
a taaaak som sa ozrala potom
vsetci sme boli vysrati jak toto tam a nespravila len jedna co niekde v protismere isla ci co inak vsetci v pohode vobec to nebolo take strasne a ved mozes opakovat tak co (podla mna je tam kriticka len ta jazda test sa naucis a na parkovisku nic tazke nevidim plus tam mozes byt v aute sama co je velmi napomocne lebo tam mozes nadavat kolko chces
asi zalezi aj aku mas autoskolu a policajta ja som mala strasnych pohodakov samozrejme ze doteraz ani ked ju vidim neviem za ziveho boha prejst jednu krizovatku no nesla som cez nu? a zacala som tak nenapadne spomalovat uz ani neviem co som si myslela a chlapik len tak medzi recou ved co stojite podme podme ved tu mate volno
zase oni chapu to ze stvrt ludi kebyze sa v strede jazdy opytas ako sa volaju tak by nevedeli povedat
Nič nieje ťažké. Testov som si urobil 13 z 35 a na skuskach som mal 53b. Cvičisko bola malina a na jazde ma vyhodil po 10 sekundách lebo mi začalo pípať že nemám pas a zozadu som počul ,,No tak sa môžme rovno otočiť...'' Zapni si pas a máš to vo vrecku
ja som na prvý krát neurobila testy ,lebo som si moc verila ,že ich viem (robila som si nejakých 18/35 a dostala som 19tku ) . Ked som neurobila revala som doma dva dni . a potom na druhý krát som dala ako jediná z celého kurzu 55b. Cvičisko som si riadne užila a jazdu tiež. Hoc bola 8minútova ,ale bola super! netreba sa zbytočne nervovať.
ja som dala testy na 55, netuším akým zázrakom, cvičisko pohode, to som vedela naspamäť ("keď máš rameno v jednej rovine s tou črepinou, čo je tam v tráve, tak toč volant" no jak sa toto dá nenaučiť)
na jazde som asi 3x nezastala pred prechodom (ale tí ľudia v dvoch prípadoch len stále pred ním s jednou vystrčenou nohou a v jendom som to pekne strihla popred chodca, tak čo) dvakrát som silno zmätočne prešla križovatkou, 3x mi motor zdochol, policajtka vraj bola načisto vydesená, lebo som úplne blízko pri zábradliach čo sú okolo cesty jazdila.
po jazde inštruktor vystúpil, nechcel sa pozerať jak ma vyhodí asi, a policajtka že: "no čo, prídete ešte raz? " a ja že nemám kedy, lebo idem do školy, a budem len na víkendy chodiť domov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
@ssnehulienka urcite bud kludna, pokojna a nenechaj sa vyviest z miery. Radsej chod pomalsie, ako by si mala urobit chybu. Ked som siel mimo mesto, nebol som si isty max rychlostou, preto som siel nejakych 70. Policajt mi povedal ze mozem aj rychlejsie, ale ja som to ignoroval Takze pohoda, klidek... soferovanie nie je tazke
testy som si zacala robit den pred skuskami a pri prichode tam som tusim zdesene zistila ze ja musim vediet aj co je pod kapotou
pri testoch si policajt odisiel do inej miestnosti instruktori nas obehali a nie ze by nam diktovali odpovede ale nejako logicky ti povedali daco k tomu
tie technicke veci sa nas ani nepytal parkovisko superne a ja som na jazde nezaparkovala lebo som parkovala medzi dve auta a do jamy slecna a co by ste robili kebyze tu chcete zastat? tak zastanem hentam cez cestu kde je kopa volneho miesta a ziadna jama! proste som sa tam tocila 2 minuty ako debil a nakoniec som to vzdala ze ja to tam proste nedam a zrazu len ze prospeli ste
O______________O
a taaaak som sa ozrala potom
vsetci sme boli vysrati jak toto tam a nespravila len jedna co niekde v protismere isla ci co inak vsetci v pohode vobec to nebolo take strasne a ved mozes opakovat tak co (podla mna je tam kriticka len ta jazda test sa naucis a na parkovisku nic tazke nevidim plus tam mozes byt v aute sama co je velmi napomocne lebo tam mozes nadavat kolko chces
asi zalezi aj aku mas autoskolu a policajta ja som mala strasnych pohodakov samozrejme ze doteraz ani ked ju vidim neviem za ziveho boha prejst jednu krizovatku no nesla som cez nu? a zacala som tak nenapadne spomalovat uz ani neviem co som si myslela a chlapik len tak medzi recou ved co stojite podme podme ved tu mate volno
zase oni chapu to ze stvrt ludi kebyze sa v strede jazdy opytas ako sa volaju tak by nevedeli povedat
drzim palce
na jazde som asi 3x nezastala pred prechodom (ale tí ľudia v dvoch prípadoch len stále pred ním s jednou vystrčenou nohou a v jendom som to pekne strihla popred chodca, tak čo) dvakrát som silno zmätočne prešla križovatkou, 3x mi motor zdochol, policajtka vraj bola načisto vydesená, lebo som úplne blízko pri zábradliach čo sú okolo cesty jazdila.
po jazde inštruktor vystúpil, nechcel sa pozerať jak ma vyhodí asi, a policajtka že: "no čo, prídete ešte raz? " a ja že nemám kedy, lebo idem do školy, a budem len na víkendy chodiť domov.
a tak som dostala vodičák. žiadne stresy.
drž sa radšej pri stredovej čiare,lebo sa ti to vypomstiť môže-neosvetlený cyklista,chodec,a máš ozdobu na kapote.
Dneska lezu z autoskoly soferi co sa v zakrute tlacia do protismeru cez ciaru, ze sa musis stiahnut az ku krajnici ked to ide
Ale radšej pár pokrčených plechov ako salto cez kapotu.
Ale ja som naozaj isiel pricom mna zjebe za to ze idem 60 a okolo mna idu auta 80 , 90 , klasika.