Čaute, chcela by som sa Vás spýtať, či náhodou niekto z Vás nemá podobný problém ako ja. Už pár rokov sa snažím schudnúť a držala som množstvo diet. Pred pár mesiacmi som začala intenzívne cvičiť a výsledky sa dostavili pomerne rýchlo. Ale mám problém so
@6 ee Te, toto vobec nepomaha, nahradne sladidla a zuvacky su to najhorsie : pretoze telo si mysli, ze prijima cukor a preto vyluci inzulin + telo vylucuje enzymy zo zliaz ak zujes, lebo si mysli, ze dostane papat, to ale nedostane tak jedine, co sa stane, ze pocitis po chvili este vacsi hlad, pretoze telo je cele napichane z toho, ze ide spracovat potravu
ja to mám podobné... len mám tú príťaž... že mám trojročnú sestru a to sa tu vždy povaluje čosi sladké alebo dáka pičovina.... ale mám dvojte potrestanie svoje svedomie a ziapajúcu mamu že miši "všetko zožerem"
Žula som hrozne veľa žuvačiek a teraz ich nemôžem ani cítiť a veľmi mi to nepomohlo. Nedá sa to, aby sme doma nemali nič také, lebo mám mladšiu sestru plus mamu, ktorá si rada dopraje. A ja sa neprejedám. Jem veľmi málo, mám úplne malý obsah žalúdka, takže ani nemôžem jesť veľa, ale vždy poobede alebo tak nejako si musím ešte niečo dať. Ale ďakujem za komentáre
proste jedz viac proteínov a menej jednoduchých cukrov...potom nebudeš mať rozkolísanú hladinu cukru v krvi a nebudeš mať ani chuť na sladké..a jedz v pravidelnejších intervaloch
@taylor28 musiš jesť cez deň viac komplexných sacharidov (vločky, ryža, zemiaky, pšeno, zelenina atď) ak ich neješ dostatok tak sa ti dostavi chuť na sladke...väčšinou je to kvoli hladine glykemie ...prave komplexne sacharidy ti budu dlhšiu dobu uvolnovať glukozu do krvi...vtedy je menej pravdepodobne, že si spomenieš na sladke..
Ak cvičiš mala by si mať nastavenu aj dietu, ak máš nastavenu dietu, nieje problem správne nastaviť sacharidy
tak sak 1 sladkost denne nevadi ak si to strcis do kalorickeho prijmu. Len ber tak, ze 60g tycinka moze mat tak 250kcal, co je vela na taku malu porciu
asi máš zlú stravu lebo inak by si na také veci nemala chuť .... ja som tiež v lete cvičila a vtedy som jedla zdravšie aj ovocie a zeleninu a proste som ani nemala chuť si dať čosi sladké alebo chipsy a teraz keď na to kašlem tak mám tiež stále na niečo chuť a hľadám čo by som si dala
@luc.ka@taylor28 ovocie iba doobeda a cukry celkovo. Horká čokoláda občas a v malom množstve je ok, ale tiež radšej doobeda, nech to stihne do večera spáliť.
@taylor28 asi áno, máš slabú vôľu. Ja momentálne chudnem už štvrtý týždeň, nepoviem, že som ani jeden prešľap neurobila, ale vedela som, že si to musím potom "vykompenzovať". A tiež viem kedy a ako môžem raz za čas nejaký ten prehrešok spraviť. Buď chudnúť chceš alebo nie, treba si to ujasniť, ale chudnutie je 70% o strave, nepoteším ťa. Ak chceš, napíš TS, môžem ti o tom napísať viac. Ale len ak máš seriózny záujem, prosím ťa, nech nemrhám časom.
daj si nejakú sladkosť ráno na raňajky... telo dostane prísun cukrov a potom by až tak nemalo mať potrebu dopĺňať jednoduché cukry ... prípadne vyskúšaj týždeň nejesť žiadne sladké.. ono by to malo pomôcť aspoň trochu potlačiť chuť na "blbosti".....
... nakrájaj si zeleninu a keď budeš mať chuť na sladké daj si tú.. alebo vždy vtedy vypi plný pohár čistej vody.......
začni sa stravovať zdravo, vyvážene - aj to v tom hrá rolu....
ale vždy a všetko je len a len o tom ako sa dokážeš kontrolovať a či to naozaj chceš... nič ti nevydrží dlhodobo ak to nezačneš brať ako svoj životný štýl...
sak to mas jasne ze telo potrebuje aj sladke, hlavne ked sportujes a to vybehas a telo potrebuje dobit energiu. Daj si sladke kup si tu kvalitnu coko co tam mas 90% abo aj menej kakaa a daj si tak 1-2 kocky ked uz nevydrzis.
@jaro1991 v živote som si sama nešla do obchodu kúpiť nejaké sladkosti. Maximálne tak občas keď sme mimo domu, niekde na dovolenke alebo tak. Keby žijem sama tak určite si nič také nekupujem, ale zatiaľ to nejde.
A inak ďakujem všetkým za nápady a Vaše skúsenosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Aj ja mám koľko krát chuť na sladké a vykašlem sa na to. Istý čas to predo mnou museli aj schovávať.
ale ja to neriesim asi, akoze keby som chudy a vymakany a bolo by to super vsetko a tak
ale mne chuti jest so fuck dat shit !
Ak cvičiš mala by si mať nastavenu aj dietu, ak máš nastavenu dietu, nieje problem správne nastaviť sacharidy
obmedz to na horkú čokoládu, hroznový cukor, a ovocie. myslím, že je to akurát, aby to utíšilo chuť na sladké, a je to také najmenšie zlo.
@taylor28 asi áno, máš slabú vôľu. Ja momentálne chudnem už štvrtý týždeň, nepoviem, že som ani jeden prešľap neurobila, ale vedela som, že si to musím potom "vykompenzovať". A tiež viem kedy a ako môžem raz za čas nejaký ten prehrešok spraviť. Buď chudnúť chceš alebo nie, treba si to ujasniť, ale chudnutie je 70% o strave, nepoteším ťa. Ak chceš, napíš TS, môžem ti o tom napísať viac. Ale len ak máš seriózny záujem, prosím ťa, nech nemrhám časom.
... nakrájaj si zeleninu a keď budeš mať chuť na sladké daj si tú.. alebo vždy vtedy vypi plný pohár čistej vody.......
začni sa stravovať zdravo, vyvážene - aj to v tom hrá rolu....
ale vždy a všetko je len a len o tom ako sa dokážeš kontrolovať a či to naozaj chceš... nič ti nevydrží dlhodobo ak to nezačneš brať ako svoj životný štýl...
A inak ďakujem všetkým za nápady a Vaše skúsenosti