Inak teda beriem za slobodu hlavne to, že si svoj život plánujem vyslovene len ja a nemieša sa mi do toho niekto iný, kto má o mojich reálnych podmienkach absolútne skreslené a neaplikovateľné predstavy.
ťažká téma na večer. asi obliekať sa tak ako chcem, mať také koníčky aké chcem bez toho, aby som bola terčom posmechu. bolo by oslobodzujúce nemusieť znášať narážky, pohľady a komentáre...ale to už bude po maturitách len zlá spomienka ^_^
sloboda, napadá ma vždy všeličo, no vždy skončím nakoniec pri smrti, to je tá pravá sloboda asi - oslobodenie sa od matérie.. ale raz dúfam že slobodu si budeme môcť zažiť aj bez toho aby sme umreli, žiadna závislosť na peniazoch, spoločnosti, sloboda konania (samozrejme budeme natoľko vyspelí, že sa tu nebudeme vraždiť a okrádať ), sloboda myslenia a slova. robiť to, čo chcem ja sama a nie to, čo odomňa očakáva spoločnosť
byť finančne nezávislý; nerobiť prácu, čo ma nebaví; robiť, to čo chcem, kedy chcem, no brať aj ohľad na druhých; a ešte by sa aj niečo našlo, no nechce sa mi písať nejak
Odist do zahranicia, narobit sa jak kon, zvladnut vsetok ten napor a potom prist domov s dobrym pocitom ,zabezpecena na dalsich par rokov.... Za ten cas popremyslat co dalej a nie sa stresovat,ze aj by toslo,alekde na to vezmem... detto
Sloboda je to, že ja sama si tvorím svoj život, sama rozhodujem o tom, čo si budem myslieť, čo cítiť nezávisle od toho, ako sa správajú ostatní a aké sú súčasné životné okolnosti. Sloboda je slobodná vôľa rozhodovať sa ako chcem v každej situácii. Sloboda je v ísť do obchodu a môcť si vybrať - aj s obmedzeným množstvom peňazí, čo budem jesť. Sloboda je môcť si vybrať, kedy pôjdem spať a čo budem so svojím životom robiť. Sloboda je, že môžem ísť von a tešiť sa z našej krásnej planéty, sloboda je, že môžem zatvoriť oči a nezabudnúť, kto som a čo je pre mňa dôležité a že nič z toho nezávisí od sveta vonku. Aj bezdomovec, aj väzeň môže byť slobodný človek.
Sloboda je život bez obmedzení. žiadne pravidlá, tresty, nič čo by nám ničo zakazovalo.Slobodne žiť nikdy nikto nebude môcť. Stále budeš v štáte, kde patria stanovené pravidlá, ktoré sa nemajú porušovať. (to bol len príklad) Stále budeš mať v živote takéto pravidlá, lebo keby že nie tak...Nie sme kde sme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
(Teda technicky z jednej strany nemusí, ale to tak v monarchii alebo totalitnom režime.)
Je to len o tej peknej ilúzii ludí kto má o tom akú predstavu len to som chcela
ale aj tak, niečo také prakticky neexistuje.
teraz mám len beta-verziu slobody (sloboda.rar).
Robiť čo ma napadne a kedy ma napadne