Slovaci si vraj potrpia na "znackovy" tovar. co si otom myslite?
v mediach prebehla sprava ze slovacii si potrpia na "znackovii" tovar viac, ako europania a americania. co si otom myslite? poprosim slusne, bez nadavok,hadok a inich invektiv, dakujem.
no, myslim, ze prave Slovaci si nepotrpia na znackovy tovar... mozno tak oblecenie... ale potraviny, a podobne urcite nie... Ved sa pozrite do tesca...
moc to neriešim ale samozrejme ak mám možnosť kúpim si niečo čo je kvalitnejšie a príjemné na nosenie. O značku mi nejde skôr o kvalitu a aké také pohodlie v kombinácii z priateľnou cenou. Na topánky si až tak nepotrpím nosím rozpadnuté
nevidel som ten prieskum @nikeboy a v akom zmysle si potria? lebo dá sa na to pozerať z dvoch rovín:
a) Slováci si potrpia na značkový tovar = kupujú tovar kvôli tomu aké majú logo
b) Slováci si potrpia na kvalitu a radšej si kúpia drahšiu kvalitnú vec, než lacnejšiu nekvalitnú
A možno aj hej, B-čko určite nie. Nemyslím, že by Slováci kupovali kvalitné značkové veci, dokonca si myslím, že radšej kúpia nekvalitný FAKE falošný, len nech tam majú dáke logo = a toto nie je kupovanie značkových vecí, toto je čisté machrovanie logom a pripadá mi trápne
@jaro1991 ma pravdu. BTW tovar nie je len oblečenie, ale všetko. Myslím si, že Slovákov (väčšinu, nie všetkých), zaujíma najmä cena a nič iné, cena je pre mnohých hlavné kritérium. Čiže značkovosť tovaru je irelevantná.
No co sa oblecenia tyka, tak ja si kupujem znackove jednak preto, ze mi to pride casto pohodlnejsie a lepsie mi to sedi, cize nie ako tu bolo spomenute aby som ukazovala ze na to mam. A o obuvi to teda urcite plati dvojnasobne.
Ale napriklad nohavice na seba by som v znackovom obchode urcite nenasla, teda aspon u nas nie, takze nohavice, hlavne teda rifle kupujem vzdy na trhu a tie mi sedia vzdy fantasticky
Znackovy? Tesco, Lidl, Billa, Carrefour, Kaufland, trhoviska a trznice? Vacsina obyvatelov SR nakupuje prave tam Asi to nebolo zamerane na celu paletu tovaru a sluzieb. Mozno sprava informovala o prieskume, ktory bol zamerany na oblecenie a obuv?, alebo skor na elektroniku. Ale take potraviny? Neuveritelne ako sa ludia predbiehaju v prehrabavani sa debniciek s ovocim ci zeleninou vo velkoobchodnych retazcoch. A pritom kolkokrat je tovar vhodny tak do kompostu, ale kazdy vidi cenovku, reklamny letak, a p. Este ked bola stara mena a vianocne obdobie som videl mandarinkovy osial, az mi bolo do do placu a spatne, ako sa ludia premrvali v tom komposte. To bol fakt ten najvacsi odpad a bolo to v Tescu v centre BA. Neuveritelne ako ludia prisposobuju zmyslanie k svojim financnym moznostiam, zial musia.
no podla mna niee.. sak tu u nas v ruzomberku je cinak na cinaku.. a vecsina tam nakupuje.. to ked si chceme daco poriadne kupit musime ist dade inde... tak isto si ludia nepotrpia.. podla mna su prave slovaci na to priliz lakomi
Podľa mňa si potrpia v tom zmysle, že chcú na oblečení mať nápis Nike, Adidas, Lacoste, ale väčšinou nejde o pravú značku, ale o Fake, alebo často vidno, že si tú veľkú značku nažehlia na nekvalitné tričko/mikinu.
Takže penaize na to nemajú, ale snažia sa oklamať a preto nosia nekvalitné veci s nápisom cez celé tričko.
Aspon väčšina. Ja ked mám možnosť, teda ak mi financie dovolia, tak si kúpim radšej drahšiu vec, ktorá ma niečo vydrží, ale nie preto, že je značková, ale kvalitná.
Ale nekupujem si značkové napríklad tepláky, tie kupujem v čínskych obchodoch, lebo aj tak si ich pri prechádzke zablatím, zničím, tak mi to príde zbytočné
Radšej si ich kúpim viac a menej kvalitných.
Ale pri ostatnom dávam prednosť značkovým výrobkom.
Osobne som mierne značkový - oblečenie zväčša NewYorker/Kenvelo/nejaký House/Reserved/A&F, deodorant/gulička/sprcháč Adidas, šampón H&S, boty momentálne len Nike/Adidas, no nemám problém s inými značkami, len tak vyšlo
ako sa to vezme to je všetko diskutabilné... Hlavný problém je ten že značky ktoré sa vo svete pomaly ani neberú ako značky ale samozerjmosť u nás znamenajú akýsi nadštandard a to sa týka aj cien.. inými slovami robia z nás debilov
Mne osobne je to jedno, kúpim si to čo sa mi páči a je za dobrú cenu.. A ak si chcem kúpiť niečo drahšie či už elektronika alebo napriklad hodinky tak rozhodne nie u nás..
No záleží aké značkové. Ok, ja si kúpim botasky za 2 maximálne 3 tisíc ale nosím ich dva roky vkuse, či je zima či je leto... Ale zasa ak si niekto kúpi len tak zo srandy 10 párov čižiem, každý za 5 tisíc, tak to už je moc.
raz mas napisane spravne znackovy a potom nakokot znackovi... nechapem...
Kazdopadne, vacsina si potrpi, hlavne na tuctove picoviny ako adidas, nike, puma, ...
Nechapem ludi, ktori maju na cele tricko jebnutu kvacku NIKE alebo na cele tricko 3 pasiky ADIDAS. Chodiaca reklama. Nahlavu je to cele...
Co sa mna tyka, su to znacky ako NordBlanc, NewBalance, Etnies, Fallen,... Posledne 2 komercnejsie, ale rozhodne sa nespravaju ako predtym spominane znacky.
ja si potrpim na zanckovu obuv ... Nie nike adidas alebu puma ja racej take trackovu obuv a tak Kde kvalita stoji zato ..nie castokrat predražovane adidasky
A nie len tvojich. Myslíš, že o čom je napr. Benetton? Made in China alebo made in Romania. A chcú za to svinsky ťažké prachy. Teda aspoň na Slovensku. V Taliansku je táto značka považovaná za štandard a je určená pre strednú triedu, teda donedávna aj pre mňa. Značky ako Kenvelo alebo NewYorker platia v Taliansku za ľudové, tí, ktorí sú považovaní za vyššiu strednú triedu si kupujú napr. Just Cavalli.
Ale aj tak mám najradšej výpredaje, kde si môžem kúpiť kvalitnú vec za desatinovú cenu. Tomu sa teším najviac a vlastne mi už ani iné neostáva.
Jednoducha matematika... ti co na to maju ano ti co na to nemaju nie
Ale zase ak sa niekto oblieka vkusne a da sa na to pozerat preco byi to malo niekomu vadit ?
Skor by som kritizoval (ale nekritizujem lebo nerad ludi kritizujem ) ale ked uz nieco skritizovat tak skor takych exotov co daju za oblecenie tisice a este v nom aj vyzeraju ako keby prave vysli z kontajnera (co sa mi zda ze je moda dnesnych deti)
Co sa tyka obuvy zase mi to pride skor ako zalezitost deti nex komplexne slovakov, pretoze starsi racionalne zmyslajuci slovak si kupuje znacku obuvy podla toho, s akou ma najlepsie skusenosti... ak nosite tenisky ci topanky v ktorych sa zle citite len preto ze su pekne skutocne tam nie je co zavidiet lebo tie opuchnute nohy vecer ked pridete domov sa velmi radi vypomstia....
Cize obuv ? Neriesit .... Kazdy ako je mu libo
A na zaver co sa tyka potravin na tom ludia vacsinou nesetria pokial nemusia.... ved ide o zdravie
tak značka ako značka...jasné že si radšej kúpim nejaké nike tenisky ako od číňancov za 3,50. ale že by som musela mať kabát za 15 000 len kvôli tomu že je tam napísané Gant tak to nie
Ale vdaka znackam ako je napriklad Clever ma aj vacsina tych najchudobnejsich dat vecer co dietatu do ust a to sa mi paci.... cize aj lacne menej kvalitne potraviny maju svoj vyznam
Považujem za vrchol stupídnosti, keď si niekto kúpi nejakú handru alebo topánky, pri ktorých je hneď jasné, kto ich vyrobil, pretože sú celé prečmárané nápismi a logami značky. Ja mám tendencie viditeľné štítky značiek odpárať, okrem džínsových štítkov. Takže súhlasím s dosť hrubým, ale pravdivým vyjadrením @Delpurr.
Jééj zlatýý stále mi zdvihneš náladu tou gramatikou
A čo sa týka témy ..nemám rada tuctové značky ktoré nosí každý (nike, adidas...)...
Košice sú malé, dostanú tu jedny pekné "adidy" a keď ideš po hlavej nespočítaš na oboch rukách koľko ľudí ich malo na sebe... Ale nakupujem vpohode aj v New Yorkeri, H&M aj keď je to asi taká istá situácia ako s tými tuctovými značkami...
Preto mám radšej veci od Baby Phat, Rocawear, Guess, ktoré sa tu nepredávajú a objednávam ich cez net...
A mám hlboko v pi** ľudí, ktorým sa nepáči to, že skoro na každej mojej veci vidno, aká je to značka, či už kvôli nápisu alebo logu... Aj tak väčšina ľudí súdi podľa obalu.. ja sa len prispôsobujem tejto zvrátenej dobe....
Si šťastný človek dobre fungujúci v mašinérii zvanej konzum. Chceš podráždiť okolie tým, že napíšeš o svojej záľube v značkovosti (povrchnosti) a sa dokážeš nekonečne tešiť z toho, ako ti všetci závidia. No, ja som teda videl dosť značkových vecí, máme tu Prada, D & G, Blahnik, Rossi, Lagerfeld, Vuitton a iné haute couture, ale výzdoba niektorých značkových vecí je fakt nechutná a za rovnako nechutné považujem, keď sú na nich viditeľne veľké nápisy hlásajúce príslušnosť k onej firme. Pokiaľ som na to mal, nakupoval som v Benettone (aj tak najradšej vo výpredaji) a môžem ti povedať, že ich veci sú takmer vždy vkusné, nadčasové a z kvalitných, prevažne prírodných materiálov a nikdy sa neznižujú k tomu, aby svoje logo alebo nápis natlačili alebo vyšili na exponované miesto a v nevkusných rozmeroch.
možno by nebolo od veci najprv si ujasniť, čo sa vlastne za značkové považuje. .. lebo nejaké h&m, newyorker a spol alebo aj také nike či adidas podľa mňa žiadne extra nedosiahnuteľné ´značky´ nie sú.
a tiež sa mi maximálne nepáčia tie veľké nápisy gucci, d&g a spol kričiace ´som ten najväčší fejk zo všetkých´
Vacsina ludi hlada kvalitu v ramci svojich financnych moznosti. A vzhladom na financne moznosti obcanov SR je malo tych co si mozu dovolit znackovy tovar. Mozno v meste su ludia na tom financne lepsie a preto tam pobehuje viac znaciek po ulici, aj tych napodobenin.
Ale mimo miest je menej ludi topiacich sa v znackach.
. . . nobl obcania mali na vyber o regal dalej ten isty druh tovaru vo vyssej kvalite so samozrejme vyssou cenou. Napriek tomu vsetci koncia pri akciovych debnickach.
Je to proste blbost. Slovaci si na znackovy tovar nepotrpia. Vietnamec na trhu, v trznici, ci na blsaku preda viac tovaru toho isteho charakteru, nez sexi babeny v TOP znackovom obchode.
Vynimku tvoria len urcite skupiny tovarov a sluzieb.
Ako kedy..ak sa mi paci nieco neznackove a viem,ze to nebude mat pol sveta,tak si to kupim,preco nie ? ..niektore znacky su zbytocne predrazene,niektore primerane ocenene,niekedy capnes super zlavu,inokedy vysolis prachy a nestoji to za nic.. diskutabilne..
@tomas na ta3 to islo pred par dnami. znackove mysleli asi ako adidas,reebok, a podobne znacki. ale myslim ze nieco pravdi na tom bude, ved v usa urcite nenosia v tak velkom rozsahu "znackove" veci ako tuna. ved aj v skole vydim-topanky adidas, tricko nike, mikina vans, siltovka vans, ponozki nike, rifle ties dajake znackove.....takze podla mna na slovensku dost to..podla mna poniektoriii prehanaju ze vsetko musia mat "znackove"
ako kedy...zas nie vsetko na sebe mavam znackove, ale tak minimalne jednu-dve veci.. boty a tak ale o vsetkych slovakov by som to netvrdila..zase su taki, co nie su schopni si kupit ani jednu znackovu vec..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
cize nosim to co je z kvalitneho materialu a paci sa mi to vynimkou su topanky tie su vzdy skoro rovnake Victory/new balance/cult
z miletičky kvalitu určite nedostanete. anyway.
a) Slováci si potrpia na značkový tovar = kupujú tovar kvôli tomu aké majú logo
b) Slováci si potrpia na kvalitu a radšej si kúpia drahšiu kvalitnú vec, než lacnejšiu nekvalitnú
A možno aj hej, B-čko určite nie. Nemyslím, že by Slováci kupovali kvalitné značkové veci, dokonca si myslím, že radšej kúpia nekvalitný FAKE falošný, len nech tam majú dáke logo = a toto nie je kupovanie značkových vecí, toto je čisté machrovanie logom a pripadá mi trápne
Ale napriklad nohavice na seba by som v znackovom obchode urcite nenasla, teda aspon u nas nie, takze nohavice, hlavne teda rifle kupujem vzdy na trhu a tie mi sedia vzdy fantasticky
Pouč ma, kde inde si môže nóbl Slovač kúpiť značkové potraviny (značkovú papriku, značkový chleba, značkové mlieko, značkové maslo,...).
Takže penaize na to nemajú, ale snažia sa oklamať a preto nosia nekvalitné veci s nápisom cez celé tričko.
Aspon väčšina. Ja ked mám možnosť, teda ak mi financie dovolia, tak si kúpim radšej drahšiu vec, ktorá ma niečo vydrží, ale nie preto, že je značková, ale kvalitná.
Ale nekupujem si značkové napríklad tepláky, tie kupujem v čínskych obchodoch, lebo aj tak si ich pri prechádzke zablatím, zničím, tak mi to príde zbytočné
Radšej si ich kúpim viac a menej kvalitných.
Ale pri ostatnom dávam prednosť značkovým výrobkom.
Mne osobne je to jedno, kúpim si to čo sa mi páči a je za dobrú cenu.. A ak si chcem kúpiť niečo drahšie či už elektronika alebo napriklad hodinky tak rozhodne nie u nás..
A skor si myslim, ze ta sprava mala zniet takto nejako:
"Slovaci tuzia po znackovom tovare, ale nemaju na neho, tak len slintaju pri vykladoch a nakupuju v tescu"
Kazdopadne, vacsina si potrpi, hlavne na tuctove picoviny ako adidas, nike, puma, ...
Nechapem ludi, ktori maju na cele tricko jebnutu kvacku NIKE alebo na cele tricko 3 pasiky ADIDAS. Chodiaca reklama. Nahlavu je to cele...
Co sa mna tyka, su to znacky ako NordBlanc, NewBalance, Etnies, Fallen,... Posledne 2 komercnejsie, ale rozhodne sa nespravaju ako predtym spominane znacky.
A nie len tvojich. Myslíš, že o čom je napr. Benetton? Made in China alebo made in Romania. A chcú za to svinsky ťažké prachy. Teda aspoň na Slovensku. V Taliansku je táto značka považovaná za štandard a je určená pre strednú triedu, teda donedávna aj pre mňa. Značky ako Kenvelo alebo NewYorker platia v Taliansku za ľudové, tí, ktorí sú považovaní za vyššiu strednú triedu si kupujú napr. Just Cavalli.
Ale aj tak mám najradšej výpredaje, kde si môžem kúpiť kvalitnú vec za desatinovú cenu. Tomu sa teším najviac a vlastne mi už ani iné neostáva.
Ale zase ak sa niekto oblieka vkusne a da sa na to pozerat preco byi to malo niekomu vadit ?
Skor by som kritizoval (ale nekritizujem lebo nerad ludi kritizujem ) ale ked uz nieco skritizovat tak skor takych exotov co daju za oblecenie tisice a este v nom aj vyzeraju ako keby prave vysli z kontajnera (co sa mi zda ze je moda dnesnych deti)
Co sa tyka obuvy zase mi to pride skor ako zalezitost deti nex komplexne slovakov, pretoze starsi racionalne zmyslajuci slovak si kupuje znacku obuvy podla toho, s akou ma najlepsie skusenosti... ak nosite tenisky ci topanky v ktorych sa zle citite len preto ze su pekne skutocne tam nie je co zavidiet lebo tie opuchnute nohy vecer ked pridete domov sa velmi radi vypomstia....
Cize obuv ? Neriesit .... Kazdy ako je mu libo
A na zaver co sa tyka potravin na tom ludia vacsinou nesetria pokial nemusia.... ved ide o zdravie
A čo sa týka témy ..nemám rada tuctové značky ktoré nosí každý (nike, adidas...)...
Košice sú malé, dostanú tu jedny pekné "adidy" a keď ideš po hlavej nespočítaš na oboch rukách koľko ľudí ich malo na sebe... Ale nakupujem vpohode aj v New Yorkeri, H&M aj keď je to asi taká istá situácia ako s tými tuctovými značkami...
Preto mám radšej veci od Baby Phat, Rocawear, Guess, ktoré sa tu nepredávajú a objednávam ich cez net...
A mám hlboko v pi** ľudí, ktorým sa nepáči to, že skoro na každej mojej veci vidno, aká je to značka, či už kvôli nápisu alebo logu... Aj tak väčšina ľudí súdi podľa obalu.. ja sa len prispôsobujem tejto zvrátenej dobe....
Si šťastný človek dobre fungujúci v mašinérii zvanej konzum. Chceš podráždiť okolie tým, že napíšeš o svojej záľube v značkovosti (povrchnosti) a sa dokážeš nekonečne tešiť z toho, ako ti všetci závidia. No, ja som teda videl dosť značkových vecí, máme tu Prada, D & G, Blahnik, Rossi, Lagerfeld, Vuitton a iné haute couture, ale výzdoba niektorých značkových vecí je fakt nechutná a za rovnako nechutné považujem, keď sú na nich viditeľne veľké nápisy hlásajúce príslušnosť k onej firme. Pokiaľ som na to mal, nakupoval som v Benettone (aj tak najradšej vo výpredaji) a môžem ti povedať, že ich veci sú takmer vždy vkusné, nadčasové a z kvalitných, prevažne prírodných materiálov a nikdy sa neznižujú k tomu, aby svoje logo alebo nápis natlačili alebo vyšili na exponované miesto a v nevkusných rozmeroch.
@Klaudiqaaa no neviem ja mam kopu guess veci ale nemam na nich ziadne viditelne logo vacsinou len malicke nenapadne.
a tiež sa mi maximálne nepáčia tie veľké nápisy gucci, d&g a spol kričiace ´som ten najväčší fejk zo všetkých´
Ale mimo miest je menej ludi topiacich sa v znackach.
@Alpynus
. . . nobl obcania mali na vyber o regal dalej ten isty druh tovaru vo vyssej kvalite so samozrejme vyssou cenou. Napriek tomu vsetci koncia pri akciovych debnickach.
Je to proste blbost. Slovaci si na znackovy tovar nepotrpia. Vietnamec na trhu, v trznici, ci na blsaku preda viac tovaru toho isteho charakteru, nez sexi babeny v TOP znackovom obchode.
Vynimku tvoria len urcite skupiny tovarov a sluzieb.
. . . suhlas
Kúpim to čo sa mi páči a je z kvalitného materiálu.
Asi jediná značka čo uprednostňujem je STEEL (Čo sa obuvi týka), no a ešte produkty od Nuclear Blast, ale to je skôr záležitosť príležitostného nákupu