pracujem s ľuďmi (teraz nejdem riešiť, že väčšina z nich je riadne ožratá) ale... opití, triezvi, Slováci sú veľmi nevďační... a povýšeneckí... Vždy, keď obsluhujem ľudí zo zahraničia (už mám za sebou ľudí z vyše 20tich krajín) sú milí a slušní... ale akonáhle príde Slovák, poznať to... česť výnimkam!
@thegoodlucy tak ja ti zas poviem z mojej strany... ze v zahranici aj tie sluzby za nieco stoja, nie ako u nas... nehovorim, ze ty si prave taka, ale niekedy mam pocit, ked pridem do kaviarne/restauracie/krcmy/obchodu, ze by tym casnickam/predavackam asi fakt ublizilo, keby sa trosku usmiali a boli trosku ochotnejsie... bola som v zahranici, viem si to porovnat... tu ked stretnem mileho cloveka mu to normalne poviem, ako ma to prekvapi...
inak k teme, tych privlastkov na Slovakov mi napada viac, ale asi najviac ma mrzi, ze vobec nemaju ponatia, co je to narodna hrdost.
@kitty7 pracujem pred nočným klubom, kde sú stovky ožratých ľudí, ktorí keď ich obsluhujem, mi rozprávajú také chujoviny, že niekedy zatínam päste... niekedy sa aj zasmejem, lebo sú typy, ktoré nie sú tak slizko otravné, ale väčšina je... čiže po takých 100 ľuďoch ma prejde chuť sa usmievať, keď mám bengy... čašníčky v kaviarni sú iná vec, tie tam poväčšinou ľudia neotravujú, pokiaľ to nie je bar alebo krčma... aj ja tých prívlastkov mám veľa na jazyku, ale k tomu sa vyjadrovať radšej nejdem... ja už mám Slovákov prečítaných...
@thegoodlucy ja pre take casnicky ako ty mam pochopenie, aspon v takychto situaciach ake opisujes a preto by som v bare robit ani nechcela.
hovorim len, ze tak, ako vedia byt neprijemni a nevdacni zakaznici, tak tak vedia byt neprijemne a nevdacne aj osoby, ktore ich obsluhuju.
a napriklad nechapem, preco by si si na mne mala vyliat zlost, ked ja som ti nic neurobila (fakt ja som ten typ slusneho zakaznika, co sa s tebou este pri bare aj porozprava a polutuje ta, ake to mas tazke)...
@thegoodlucy no niektore su, chodia s kyslym ksichtom a to sa netyka len casnicok, ale fakt aj predvaciek, uradnicok a podobne. uz sa to lepsi aj u nas, ale na taku tiez nemam chut byt prijemna... to iste chapes...
a vy ste co? kazdy co sem napisal nieco negativne nie je slovak? ved to ste aj sami na seba nakydali ...
ach, hanbim sa normalne ...
podla mna slovaci niesu o nic horsi ako svedi, nori, taliani, novozelandania, indovia, svajciari, nemci, americania, proste hocikto ...sme fajn, tiez sme len ludia, vynimky sa najdu vsade
(a ze tu ma niekto negativnu skusenost s ozratymi individuami neznamena, ze je to vacsinove)
@kitty7 suhlasim
prides do obchodu podniku nieco si vypytas a ten arogantny personal sa tvari,ako keby ich otravujes
v trafike do ktorej chodi 10 ludi za den spravim pekny ucet a predavacka na mna este oci prevraca,no to sa moja povaha uz samozrejme neudrzala
casnik na kazdom rohu a ludia zamestnavaju takychto nespolocenskych neprijemnych ludi,no mna to vo velkej miere odradza...aj ked tam mozno napr.dobre varia,ak tam je zla atmosfera uz tam proste nejdem
Treba sa na to pozrieť triezvo... aspoň podľa môjho názoru sú Slováci najzakomplexovanejsim národom široko ďaleko. Neznášajú Čechov, Poliakov, Maďarov, Židov, Američanov... Slováci tiež radi obviňujú Cigánov z prizivnictva a krádeží, ale to, že ja musím živiť celú suitu úradníkov, ktorých je z roka na rok viac, to sa už neráta. Rovnako ako keď vám vybieli účet, či ujebe auto roduverný Slovák. To ešte nevravím o tom, koľkí okrádajú svojho zamestnávateľa pod heslom ''kto nekradne, okráda svoju rodinu''. Neznášam toto pokrytectvo a tú všadeprítomnú závisť. Dokonca aj s tým pohostinstvom je to bulshit. Slovák nedá nikdy nič zadarmo! Úroveň služieb a ochota personálu navyše ukazuje, že to prave my sme ti najnepohostinejsi. Všade samé kyslé ksichty a hulvatske jednanie. Bohužiaľ to je realita a ja sa kvôli tomu oveľa viac cítim doma v zahraničí než na Sk...
@kitty7 Presne tak. Ja som tiež typ,že som k tým zamestnancom milý a potom predavačka je drza jak piča tak čo s nou? A o obsluhe ani nehovorím...90% nevie základy slušnosti a sú totálne odmeraní.Nechápem načo to robia ked i to vyslovene prekáža. Ja osobne tiež som robil čašníka a tiež mi tí ludia vadili ako sa správali dôležito tak som to prestal robit.Práca čašníka je maximálne nedocenená a na Svk sa to neoplatí robit.
Inak k téme ako takej. Ťažko hodnotit národ,nepoznáme každého. Ale mne osobne vadí ako sa všetci tvária dôležito na ulici. Minule som išiel v MHD z roboty a týpek sa začal smiat neskutočne a musel som sa aj ja smiat na nom ako sa smeje. Tak sme sa smiali dvaja asi 5 minut jak retardi a všetci čumeli na nás A čo jako do piče? Človek ktorý sa nezačne smiat na tom ako sa iní smeje z ničoho nič asi nemá zmyse pre humor
No presne ako sa píše v @28 tu sú všetci strašne dôležití, pozerajú zhora na každého.. v zahraničí je to inak.. buď sa tí ľudia na teba usmejú alebo ani neregistrujú, že existuješ, ale aspoň nepozerajú na iných ako na odpad
Egoisticki, pokrytecki, zakomplexovani a neda sa im verit. Teda samozrejme ze niesu taky vsetci alebo co... ale tak v globale to vidim takto. Mozno ja sam mam komplexy z roboty ako sa tak citam
@thegoodlucy aj ked sa nemôžem označiť za Slováka, keď som vo Viedni obsluhujú ma, niečo si objednam, poviem es geschmeckt mir nicht gut, odnesu dostanu tringelt, a som milá
Čo všetci hejtujete, náhodou náš národ vie byť aj milý a rodinne založený, takí ľudia (poväčšine starí chlapi), čo chodia do krčiem a barov sú zúfalí a nevedia si problémy vyriešiť doma a nehádzala by som všetkých do jedného vreca, za to, že tam niekto pracuje, ešte neznamená, že pozná Slovákov.
Úplne si tu protirečíte, tak ako v každom národe, aj tu sa nájdu hlúpi ľudia, ale zas aj naopak, nájde sa tu veľa inteligentných ľudí.
To, že sme nesebavedomí tu ukazujete aj vy, tým, že píšete len negatívne veci, veď buďme hrdí na to, akí sme, ja milujem Slovensko, veď je to môj domov. Ako sa hovorí v jednej pesničke : "najkrajší kút v šírom svete je moja rodná zem".
@maugly presne, ked su niekde neprijemne predavacky alebo casnicky, tak tam ani nejdem (pokial ma napr. partia nepresvedci, to je ine).
@jurito ani mi nevrav. niekto proste na to povaha je a niekto nie je. ja tiez nechapem, preco radsej ako predavacov ci casnikov, co si nemyslim, ze je az taka narocna robota, aby na to clovek potreboval strednu skolu, nezamestnaju ludi, co to hlavne seriozne chcu robit. aj ked na druhej strane si vravim, ze casnika asi malokto chce seriozne robit - u nas, lebo fakt na to, co musia znasat su zle platovo ohodnoteni.
Súdiť ľudí podľa toho,v akých hraniciach sa narodili je choré,odsúdiť 5,5 mil. ľudí nejde.Jedine podľa nejakej štatistiky povedať,že väčšina je takých a takých ale to je neobjektívne.
Tí,čo hlasujete za tie negatívne veci tým urážate aj seba trošku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
inak k teme, tych privlastkov na Slovakov mi napada viac, ale asi najviac ma mrzi, ze vobec nemaju ponatia, co je to narodna hrdost.
hovorim len, ze tak, ako vedia byt neprijemni a nevdacni zakaznici, tak tak vedia byt neprijemne a nevdacne aj osoby, ktore ich obsluhuju.
a napriklad nechapem, preco by si si na mne mala vyliat zlost, ked ja som ti nic neurobila (fakt ja som ten typ slusneho zakaznika, co sa s tebou este pri bare aj porozprava a polutuje ta, ake to mas tazke)...
ach, hanbim sa normalne ...
podla mna slovaci niesu o nic horsi ako svedi, nori, taliani, novozelandania, indovia, svajciari, nemci, americania, proste hocikto ...sme fajn, tiez sme len ludia, vynimky sa najdu vsade
(a ze tu ma niekto negativnu skusenost s ozratymi individuami neznamena, ze je to vacsinove)
prides do obchodu podniku nieco si vypytas a ten arogantny personal sa tvari,ako keby ich otravujes
v trafike do ktorej chodi 10 ludi za den spravim pekny ucet a predavacka na mna este oci prevraca,no to sa moja povaha uz samozrejme neudrzala
casnik na kazdom rohu a ludia zamestnavaju takychto nespolocenskych neprijemnych ludi,no mna to vo velkej miere odradza...aj ked tam mozno napr.dobre varia,ak tam je zla atmosfera uz tam proste nejdem
Úplne si tu protirečíte, tak ako v každom národe, aj tu sa nájdu hlúpi ľudia, ale zas aj naopak, nájde sa tu veľa inteligentných ľudí.
To, že sme nesebavedomí tu ukazujete aj vy, tým, že píšete len negatívne veci, veď buďme hrdí na to, akí sme, ja milujem Slovensko, veď je to môj domov. Ako sa hovorí v jednej pesničke : "najkrajší kút v šírom svete je moja rodná zem".
@jurito ani mi nevrav. niekto proste na to povaha je a niekto nie je. ja tiez nechapem, preco radsej ako predavacov ci casnikov, co si nemyslim, ze je az taka narocna robota, aby na to clovek potreboval strednu skolu, nezamestnaju ludi, co to hlavne seriozne chcu robit. aj ked na druhej strane si vravim, ze casnika asi malokto chce seriozne robit - u nas, lebo fakt na to, co musia znasat su zle platovo ohodnoteni.
Tí,čo hlasujete za tie negatívne veci tým urážate aj seba trošku...