obcas na internete pozeravam stranky a weby zahranicnich slovakou (cechou). paci sa mi ako tam snazia sa o zachovavanie tradicii a ducha slovenska (ceska). pozeravate to alebo ste pozerali dakedi aj vy? aky mate nazor na aktivity zahranicnich slovakou (ce
a ešte k tvojej gramatike, keď ti to teda fakt naozaj nejde, za čo ty vlastne v podstate možno ani nemôžeš, nechápem, prečo, keď zakladáš nejakú diskusiu, si ju najprv neprepíšeš do wordu, a nenastavíš si zvýraznenie chybných slov... síce ti to nepomôže v Nominatíve mn. čísla pri vzore pekný, ale aspoň sa vyhneš ostatným chybám...
len ho preboha neupozorňujte na chyby,mňa sa za to snažil dojebať...ale keď niekto nepozná gramatiku,nepozná,ale aspoň sa snažím eliminovať chyby...
@nikeboy to predtým si nevšímaj...na gramatické chyby sa ťa budem snažiť neupozorňovať...ak mi to neujde teda...lebo vidím,aký si na to alergický...
k téme : nepoznám zahraničných Slovákov...ale si predstav napr.v USA Nemca a Slovenku...každý z nich má iné tradície,plus tradíce krajiny,kde žijú...pre ktoré sa majú rozhodnúť?
kamarát má rodinu v okolí Békešskej Čaby a boli sme tam 2 krát na výlete a musím povedať, že je to niečo neskutočné...tí ľudkovia sa snažia hovoriť slovensky, zachovávajú zvyky a tak...majú tam aj Slovenský spolok alebo niečo také, no to je na neporovnateľne vyššej úrovni ako naša sns...
inak tá ich slovenčina je tiež krásna...tak krásne zastaralá, ale snažia sa...a v krčme sme boli najväčšie hviezdy, to sú tí zo Slovenska...piť s 90 ročným dedom má svoje čaro...
budúce leto ideme do Vojvodiny, čo bude o dosť väčší hárdkór...
v živote som nevidela nejaký web nejakého zahraničného slováka..
ale môj brat bol zahraničný slovák bol v Írsku a ťažko sa tam dodržiavali niektoré tradície, keďže tam nemali ani poriadny chleba a skôr, čo rozprával sa tam stretol s nevľúdnosťou krajanov, ba priam sa robili, že mu nerozumejú
tak neviem.. ale slovenskú kultúru si môžeš spraviť aj na slovensku
Nie, nevidela som také blogy Čo tak uverejniť zopár odkazov?
Inak celkom nerozumiem pojmu "slovenské zvyky a tradície"...To ako sťať sa 4-krát do týždňa, nadžgať sa bryndzovými haluškami a mať vystupovanie ako posledný hulvát..?Lebo nemáme nijaké "exotické" zvyky a myslím, že každý sa v zahraničí ochotne vzdá púšťania Morény..
Hmm boli sme vo Vojvodine, konkrétne v Kysači (Slovenská dedina)u známych a nepostrehla som tam žiadne slovenské zvyky... Slovenčinu tam majú krásnu zastaralú, akou rozprávali prastarý rodičia ... Celkom príjemná zmena
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
inak tá ich slovenčina je tiež krásna...tak krásne zastaralá, ale snažia sa...a v krčme sme boli najväčšie hviezdy, to sú tí zo Slovenska...piť s 90 ročným dedom má svoje čaro...
budúce leto ideme do Vojvodiny, čo bude o dosť väčší hárdkór...
ale môj brat bol zahraničný slovák bol v Írsku a ťažko sa tam dodržiavali niektoré tradície, keďže tam nemali ani poriadny chleba a skôr, čo rozprával sa tam stretol s nevľúdnosťou krajanov, ba priam sa robili, že mu nerozumejú
tak neviem.. ale slovenskú kultúru si môžeš spraviť aj na slovensku
ale inak sa mi to paci, napr v Rumunsku je komunita Slovakov, jeden nas profesor tam zopar rokov zil a pracoval..
Inak celkom nerozumiem pojmu "slovenské zvyky a tradície"...To ako sťať sa 4-krát do týždňa, nadžgať sa bryndzovými haluškami a mať vystupovanie ako posledný hulvát..?Lebo nemáme nijaké "exotické" zvyky a myslím, že každý sa v zahraničí ochotne vzdá púšťania Morény..
@7 a to kde je ten word? ja z takym programom neviem pracovat ja text pisem len do poznamkoveho bloku