Slovenska Technicka Univerzita v BA Fakulta Architektury odbor Architektura a Urbanizmus???
Potrebovala by som poradit.. hlasim sa tam na studium a velmi by mi pomohli typy od vas co uz ste na tej skole alebo ste na nej boli.. ze nacom sa najviac prihlada na prijimackach.. co je najholezitejsie.. viem ze tam bude zatisie, krezba busty ale dost m
ja nestudujem priamo na STU FA ale na STU SvF odbor pozemne stavitelstvo a architektura ale moj spoluziak zo strednej sa tam hlasil na STU FA a presiel talentovkami.nechcem ho nijako urazit ale ked on spravil talentovky na tu skolu tak ich spravi fakt kazdy
dodam ze asi len dva mesiace chodil na doucko z kreslenia....ale on kreslit nevedel ani trosinku!!nehovoriac o jeho vkuse(,,najkrajsie" oznamka na svete fakt a do kreslenia sa trochu vyznam kedze kreslim od 4r.
aj ja som tam robil príjmačky .. nikdy som nechodil na nijakú výtvarku ani žiadne kurzy
a skončil som 10. pod čiarou, tak som išiel študovať tam kam djdaniels,
a s odtupom času je asi lepšie že to tak dopadlo
na príjmačkách je dôležité držať sa zadania, t.j. ked povedia kresba len v linke, tak to nebudeš tieňovať lebo si v piči, tiež je dôležité vyplniť celý formát výkresu
kreslí sa zátišie, busta a potom ešte taká kompozícia zo základných geometrických útvarov, kde treba dokázať že vieš v mysli vymodelovať budovu a dať svoju predstavu na papier
test z dejín umenia je druhoradý, ide hlavne o kreslenie
@3 to uz ja neviem ..ale viem ze sa tam hlasili dalsi dvaja spoluziaci , z nich jeden myslim mal aj dost estetickeho citenia aj kreslit vedel lepsie ako ten druhy a nevzali ho..
mne sa len dost ludi divilo ze som neskusil STU FA ..
daj si prihlášku aj na svf (psa), keď ťa nevezmú na fa, tak toto je ideálny odbor ako "náhrada", a myslím, že výsledné vedomosti budú o dosť komplexnejšie. teda na fa som neštudovala, ale myslím že tam nemajú všetky predmety čo mi, oni hlavne veľa kreslia
aj ja som bola minuly rok na prijimackach a aspon som videla ako to tam funguje...na vykres sme pripinali papier s nasim menom aj odkial som ,ziadny nas kod nepotrebovali pritom prijimacky by mali byt anonymne...z toho som usudila ze sa tam polovicka ludi dostane len vdaka kufriku ktory tam ich otecko zanesie...viem ze je to tak asi na kazdej skole ale aspon by to nemuseli robit takto ocividne...
ja som piatacka na FA STU, a kreslenie sme mali len 1 ci 2 roky, aj to asi necele, myslim, ze stavebna je vo vela veciach o dost lahsia, ale tazko povedat... na prijimackach kreslenie spravi naozaj vela kazdopadne, teraz su uz trochu ine prijimacky, ako som mala pred 5 rokmi, ale podstata ostala rovnaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a skončil som 10. pod čiarou, tak som išiel študovať tam kam djdaniels,
a s odtupom času je asi lepšie že to tak dopadlo
na príjmačkách je dôležité držať sa zadania, t.j. ked povedia kresba len v linke, tak to nebudeš tieňovať lebo si v piči, tiež je dôležité vyplniť celý formát výkresu
kreslí sa zátišie, busta a potom ešte taká kompozícia zo základných geometrických útvarov, kde treba dokázať že vieš v mysli vymodelovať budovu a dať svoju predstavu na papier
test z dejín umenia je druhoradý, ide hlavne o kreslenie
no talentovky tam určite nespraví každý
ten djdanielsov kamarát bol asi tlačenka
mne sa len dost ludi divilo ze som neskusil STU FA ..
daj si prihlášku aj na svf (psa), keď ťa nevezmú na fa, tak toto je ideálny odbor ako "náhrada", a myslím, že výsledné vedomosti budú o dosť komplexnejšie. teda na fa som neštudovala, ale myslím že tam nemajú všetky predmety čo mi, oni hlavne veľa kreslia