Prečo sa mi Slováci nevieme obliekať? Vždy keď sa pozrem na ľudí na okolo, tak všetci sú tak strašne zrychtovaný, ako na pohreb a druhí zas tak ako keby sa v Auparku konal David Guetta koncert. Keď idem do Viedne alebo Budapešti, všetci sú tak super oble
ešte chcem dodať, nevravím, že ja sa obliekam super, ale keď 3/4 ľudí vidím oblečených ako na pohovor alebo zas 3/4 ľudí oblečených ako 13 ročné detsko tak ma to nasere
v podstate suhlasim s tou castou, ze v zahranici sa obliekaju mega ..co-to mam pocestovane a len som pozerala na ludi, ze jak super vyzeraju ..ale nesuhlasim s tym, ze sa slovaci nevedia obliekat ... praveze vela ludi co vidim, tak si dusevne zhodnotim, ze OK moze byt
Aj ja som si to všimla, no ale čo už s tým?
Inak ja som si skôr všimla, že väčšina ľudí sa neoblieka 'nijako' dajú si rifle, tričko a hotovo. Ale to je asi ešte lepší prípad, lebo niektorí vyzerajú fakt hrozne, a pritom by mohli vyzerať oveľa lepšie. Len to, že to oblečenie dá dosť.
a čo je podla teba také normálne obliekanie sa ??? lebo nikde to nejako nedefinujes...
bola som aj vo viedni aj v budapesti, a zasa popravde velká slava to nebola....ani rozdiel ... nevravím, že u nás majú ludia super vkus, ale nie je horší ako v zahraničí...
ako na pohovor??? no vies ked niekto pracuje na urade, v banke alebo na nejakej manazerskej pozicii tak do prace asi v teplákoch chodiť nebude...
horšie je ked sa niekto nevie obliect na nejaku konkretnu prilezitost
To chceš, aby sa každý obliekal podľa nejakej predlohy? s tým ako sa obliekajú starí ľudia nič nespravíš si myslím.. a predsa každý nech sa oblieka ako chce..niekto si na tom dá záležať, ale niekto si na tom nezakladá..a nemyslím si, že sa Slováci nevedia obliekať..denne vidím xy ľudí, ktorí sú super oblečení
ja som si zasa všimla, že sa Nemky nevedia obliekať a ženy z Belgicka už vôbec....a nemyslím si, že sa Slovač oblieka nejak extrémne hrozne, ide aj o to v akej spoločnosti sa pohybuješ.
Ja tvrdím jedno a to, že obliecť sa za lacno a dobre je oveľa ťažšie ako keď máš oveľa väčší budget. Keď si to tak zoberieš pre veľmi veľa Slovákov je nedosiahnuteľná nová kolekcia v obyčajnom H&M alebo Zare (pokiaľ nie je na vytríne vylepené veľkým červeno-žltým SALE). Čo sú pre priemerne zarábajúceho Nemca alebo Francúza úplne normálne ceny.
Ale ináč súhlasím aj s @joplinka že aj tá finančná stránka je dôležitá.
A keď mám rodinu tak sa proste nebudem draho obliekať a potom budem do konca mesiaca hladovať.
A okrem toho nemôžeš porovnávať ľudí v metropolách (si si istí, že všetci ľudia odtiaľ sú domáci a nie turisti? V hlavných mestách nikdy nevieš), kde ľudia majú vo všeobecnosti viac prostriedkov (ako finančných, tak i v rámci ponuky), ako niekde v hornej-dolnej.
Nehovoriac o tom, že dôchodca, čo mu ledva vystačí dôchodok, po tom ako zaplatí všetky lieky a zvyšok odloží vnúčatám, asi ťažko bude študovať módne katalógy
@15
videla som všeličo ale aby normalny mlady človek (normalny ako normalny... tvrdí o sebe že každé ráno po zobudení sa učí fínčinu) chodil NONSTOP či je mokro či je zima v ponožkach a sandaloch tak ako dovidenia...keby sa jedna o turistu...ok, keby sa jedna o starších ludí ok....
ale hento...ako dafaq na každej fínštine proste
btw. tvoj stýl vyjadrovania ako celok by som prirovnala k tým ponožkam v sandaloch u mladecho súčasného človeka, čiže ....
príde mi úplne povrchné riešiť kto sa ako oblieka.
Ale keď to pre niekoho je životný úspech, že sa vie obliecť, podľa toho, čo je trendové, tak mu gratulujem
komooon, sa kukni na obezne anglicanky v leginach, francuzky v sukni a sustakovej bunde ci cechov s fusaklami v sandaloch. myslim, ze na to, aky tu maju ludia priemerny budget a vyber oblecenia, to na tych uliciach este vyzera vkusne.
co ta na tom uz len moze srat. nech si kazdy chodi ako chce. a nie kazdy ma rozpocet na to, aby si kupoval veci, ked minimalne panske oblecenie je dost drahe. nehovoriac o tom, ludia radsej daju to malo, co maju na potraviny atd, ako si za to kupovat saty
Akurát včera som videla babku, čo mala brutál ružové vlasy.
A nad tým sa zamýšľam aj ja vždy. Ponožky v sandalach, biele kozačky, vyskakujúca podprsenka, zle padnúce oblečenie, čierna, šedá, čierna, čierna, neónová, čierna, minimum elegancie. čierna. Ach
Mať tvoje prízemné problémy kristepane... Môže ti byť u riťky, ako sa kto oblieka, to predsa nie je dôležité. Ide hlavne o pohodlnosť a nebudem zo seba robiť niekoho, kto nie som, väčšine ľudí sa nepáči vytŕčať z davu alebo je im naozaj jedno, čo si takí ľudia, ako si ty, o nich myslia...
každí chodí oblečený tak isto...aby nevinikal z davu,a nebol terčom možno posmechu alebo blbých pohladov slovensko je v tomto vlemi obmedzene čo sa týka módy,ked nemás na sebe hilfiger,g star,guess,abercrombie,tak si nič a potom vacsina chodi oblecena jeden jak druhy...ale to uz nevadi...to uz je in.ale niekto si da daco ine n aseba auz nanho kukaju...a pri tom vo svete to nikto taketo veci neriesi,aj mech od zemakov keby si dali je to v pohode to len u nas su taky pribrzdenci..
proste každý má iný vkus, niekto je väčší konzervatívec, niekto potrebuje na seba upozorniť, ja neviem čo vôbec riešiš takéto veci sa odsťahuj a budeš kľudne spávať.
@momoglamorous to sedí v nemecku a celkovo vonku sa chlapi fantasticky obliekaju... ja som nevidela zle oblečeneho nemca od 18-50rokov... dochodcov puberťakov nerátam
podľa mňa je to čím ďalej tým lepšie....a zas a raz sa budem opakovať, ale záleží od miest kde sa vyskytuješ. Dobre oblečení ľudia chodia na dobré miesta...
@drevolp no ja neviem ci to plati len na slovakov.. ked vidim niektorych amikov tak mam tiez pocit ze to za vela nestoji myslim ze v kazdom state sa najdu extremy a ludia bez vkusu
@sisi092 ale aj zeny tam su lepsie, hlavne, ze o slovenkach sa vravi, ze su najkrajsie, no neviem neviem, ked som sa presla po uliciach v berline som bola natesena, na SR som skor znechutena, asi by sa mali zbavit podobnych predsudkov
zyaujímalo by ma kto je tu nato aby určil čo je dobre oblečený človek a čo ne....ja ked viím tych stajlistov v telke tak sa idem dorcat jak su oblecení ....takze to co ty povazujes ,ze si dobre oblečený ,ja poviem že to je napiču...a kto ma teraz pravdu?
Podľa mňa tu nie sú na to ani prachy. Všetci nakupujú v tescu, u číňana, alebo oblečenie koluje medzi kamarátkami a rodinou. Dôchodcov vídavam v oblečení čo sa nosí v Slunce seno...
Pretože parodujeme zahraničný štýl ale nejak to nevychádza a preto nosia baby,ktoré majú 12 rokov a 90 kíl šortky vytiahnuté až po bradu,trčí im ztadiaľ celé pozadie a ešte si tam zapravia tričko,ktoré im je aj tak malé..a tadaaaa! paródia je nasvete :p
Nech si každý nosí to čo chce a v čom sa cíti dobre .... je síce fakt že mne osobne to nedá a musím to skomentovať (či sa mi to páči alebo nie ...či sa to hodí alebo nie ... a osobne nechápem baby kt. sú poviem to narovinu tučné a dajú si extra krátke kraťasky alebo legíny) ale konieckoncov je to ich vec a ked to ich nesere že vyzerajú jak vypasené hurky tak neviem prečo by mňa malo ..... sama sa obliekam tak aby som sa ja cítila dobre a ne podľa toho čo si o mne povedia druhí
@petuska11111 take nieco som este nikdy nevidela a ty o tom hovoris akoby tak chodilo kazde 12 rocne decko ked som ja mala 12, nosila som ninja korytnackovske sortky a tricko a bolo mi super :ehm: a nedavala mi 14 rocna modna policia na hlavu aka som "parodia"
tak sa skús na to pozrieť takto.. niektorí ludia nepovažujú oblečenie za až tak dôležité, ďalším dôvodom môže byť to, že ludia sú tak pracovne alebo inak zaneprázdnení že to proste nemajú čas riešiť, niektorí proste len nemajú vkus a niekto zas vkus má ale nemá peniaze nazvyš aby to oblečenia investoval... a vzhladom na situáciu na Slovensku tá posledná možnosť je dosť častá
@nicolkaa no ja to vidím skoro furt ..a je mi z toho úprimne smutno ja keď som mala 12 tak som nosila maskáče čo je smutné keďže teraz mám 15 a všetci sa mali super ..a teraz si 12-ročné decká holia hlavu a nosia 14353453 centimetrové štekle
Máš nejaké oblečenie, ktoré ti len zaberá v skrini miesto a nenosíš ho? Osloboď svoju skriňu na » oslobodskrinu.sk/... Alebo ju chceš oslobodiť niekomu inému? Vyberaj z viac než 1300 výhodných a zaujímavých ponúk!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
To ale neznamená že sa mu to vždy hodí
Ale keď to jemu vyhovuje, nieje čo k tomu dodať...
Inak @5
Inak ja som si skôr všimla, že väčšina ľudí sa neoblieka 'nijako' dajú si rifle, tričko a hotovo. Ale to je asi ešte lepší prípad, lebo niektorí vyzerajú fakt hrozne, a pritom by mohli vyzerať oveľa lepšie. Len to, že to oblečenie dá dosť.
bola som aj vo viedni aj v budapesti, a zasa popravde velká slava to nebola....ani rozdiel ... nevravím, že u nás majú ludia super vkus, ale nie je horší ako v zahraničí...
ako na pohovor??? no vies ked niekto pracuje na urade, v banke alebo na nejakej manazerskej pozicii tak do prace asi v teplákoch chodiť nebude...
horšie je ked sa niekto nevie obliect na nejaku konkretnu prilezitost
Ja tvrdím jedno a to, že obliecť sa za lacno a dobre je oveľa ťažšie ako keď máš oveľa väčší budget. Keď si to tak zoberieš pre veľmi veľa Slovákov je nedosiahnuteľná nová kolekcia v obyčajnom H&M alebo Zare (pokiaľ nie je na vytríne vylepené veľkým červeno-žltým SALE). Čo sú pre priemerne zarábajúceho Nemca alebo Francúza úplne normálne ceny.
A keď mám rodinu tak sa proste nebudem draho obliekať a potom budem do konca mesiaca hladovať.
A okrem toho nemôžeš porovnávať ľudí v metropolách (si si istí, že všetci ľudia odtiaľ sú domáci a nie turisti? V hlavných mestách nikdy nevieš), kde ľudia majú vo všeobecnosti viac prostriedkov (ako finančných, tak i v rámci ponuky), ako niekde v hornej-dolnej.
Nehovoriac o tom, že dôchodca, čo mu ledva vystačí dôchodok, po tom ako zaplatí všetky lieky a zvyšok odloží vnúčatám, asi ťažko bude študovať módne katalógy
videla som všeličo ale aby normalny mlady človek (normalny ako normalny... tvrdí o sebe že každé ráno po zobudení sa učí fínčinu) chodil NONSTOP či je mokro či je zima v ponožkach a sandaloch tak ako dovidenia...keby sa jedna o turistu...ok, keby sa jedna o starších ludí ok....
ale hento...ako dafaq na každej fínštine proste
btw. tvoj stýl vyjadrovania ako celok by som prirovnala k tým ponožkam v sandaloch u mladecho súčasného človeka, čiže ....
Ale keď to pre niekoho je životný úspech, že sa vie obliecť, podľa toho, čo je trendové, tak mu gratulujem
co ta na tom uz len moze srat. nech si kazdy chodi ako chce. a nie kazdy ma rozpocet na to, aby si kupoval veci, ked minimalne panske oblecenie je dost drahe. nehovoriac o tom, ludia radsej daju to malo, co maju na potraviny atd, ako si za to kupovat saty
?
A nad tým sa zamýšľam aj ja vždy. Ponožky v sandalach, biele kozačky, vyskakujúca podprsenka, zle padnúce oblečenie, čierna, šedá, čierna, čierna, neónová, čierna, minimum elegancie. čierna. Ach
@momoglamorous dodatočne všetko najlepšie k narodeninám
» www.shiz.sk/clanok/ako-sa-o...
proste každý má iný vkus, niekto je väčší konzervatívec, niekto potrebuje na seba upozorniť, ja neviem čo vôbec riešiš takéto veci sa odsťahuj a budeš kľudne spávať.
toto je typický slovenský štýl