to je blbost preco by mali preberat nase zvyky?? to ako keby ja som isiel do ameriky a teraz budem piect moriaka a zrat len steaky a na vianoce otvarat darceky 25. decembra a namiesto jeziska bude santa claus
kroje, polievačka... tu melete ale... @hopelight má skôr na mysli napr. nejaké spol. zvyky, etiketu a pod. - ako napr. prijať ponúkané, grganie pri stole, jedenie rukami, vstup do mešít, vyzávanie a pod. - teda niečo, čo by mal človek v danej krajine dodržiavať.... ale v rámci SK mi momentálne nič také nenapadá...
@8@exonr - ale veď je to jasne napísané už v perexe témy "Ako sa tu správať atď."
a keď sa nad tým troška zamyslím, tak mi aj napadne pár vecí - napr. že v kostoloch treba dať dole pokrývku hlavy (muži), že u nás je zvykom podávať pri zoznamovaní ruku, že u nás sa patrí pri prípitku pozerať človeku do očí...
@49@hopelight - chlieb so soľou to asi tiež nevystihuje... inak to sa ani u nás už veľmi "nenosí"... skôr ide o to, čo by mal cudzinec u nás dodržiavať...
To vyzutie sa, keď sa príde na návštevu napadlo aj mňa. Jeden španielsky lektor u nás v škole si tento zvyk hrozne pochvaľuje Rozprával nám, ako ho vždy rozčuľovalo, že doma v Španielsku pred návštevou akurát pozametal celý dom, potom prišla návšteva s pieskovými topánkami a po ich odchode mohol dom zametať zas...
Nie je u nás aj zvykom, že keď sa ide na návštevu, niečo sa donesie? Akože fľaška niečoho, káva, alebo také veci a ak majú hostitelia deti, tak tým sladkosti...
Prípadne pri zvítavaní a lúčení dať na každé líce jednu pusu Vo Švajčiarsku napríklad dávajú tri, nie dve, a už sa mi veľa krát stalo takto s nejakým Švajčiarom/-kou, že ja už som sa odťahovala ale tá dotyčná osoba sa ku mne ešte rýchlo nakláňala, aby mi dala na líce tú tretiu pusu
Hadam by stačilo ak by si žil svojim životom, ale prirodzene by bolo že by sme zvikmi ovplivnili jeho život . tiež by bolo dobré ak by niečo dobre vniesol aj sem. čo je večší problem, lebo tu je v oblube všetko nove a cudzie bez ohladu na to čo to vlastne je. A tak to tu aj vyzera.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Keď niekto navštívi Slovensko tak by mal vedieť ako sa správame atď... Niečo zaužívané.
a keď sa nad tým troška zamyslím, tak mi aj napadne pár vecí - napr. že v kostoloch treba dať dole pokrývku hlavy (muži), že u nás je zvykom podávať pri zoznamovaní ruku, že u nás sa patrí pri prípitku pozerať človeku do očí...
@33alinqo55 no to je dosť hlúpy slovenský (zlo)zvyk..a sme tým žiaľ dosť populárni čo je dosť smutné
Nie je u nás aj zvykom, že keď sa ide na návštevu, niečo sa donesie? Akože fľaška niečoho, káva, alebo také veci a ak majú hostitelia deti, tak tým sladkosti...
Prípadne pri zvítavaní a lúčení dať na každé líce jednu pusu Vo Švajčiarsku napríklad dávajú tri, nie dve, a už sa mi veľa krát stalo takto s nejakým Švajčiarom/-kou, že ja už som sa odťahovala ale tá dotyčná osoba sa ku mne ešte rýchlo nakláňala, aby mi dala na líce tú tretiu pusu