Nuž, tá adaptácia detí homosexuálmi je podľa mňa celkovo príliš zložitá a nedá sa jednoznačne povedať, že je v poriadku, keď dieťa vychovávajú osoby rovnakého pohlavia. Totiž, ľudská psychika je nastavená a pripravená na otca a matku. V prípade, že dieťa má dve matky alebo dvoch otcov, sa narúša prirodzený stav a môžu vzniknúť viaceré defekty - to asi práve skúmajú odborníci.
A aj tak som nepochopil odpovedi "práve preto... načo!". Akože chcete dosiahnuť registrované partnerstvá a možnosť adopcie detí?
@alpynus ja nie, viem a som sebakriticky, že take niečo by som nedokázal ako vychovávať dieťa, chýba tam ta matka, žena ma predsa viac citu a lásky ako muž..
a nakoniec ako by som ho kojil, keby to bolo novorodiatko
ak by som mal tak by som si adoptoval už chalata tak 15-18 ročného, za predpokladu, že sám by s tým súhlasil..ale nie na sex...ale na zanechanie majetku blízskej osobe..
ten vekový rozdiel by bol strašne maličký a je to aj tak nereálne.
opat chces vraviet nejake vseobecne pravdy? narusa prirodzeny stav? Defekty? Podla sa do statistik, strtina uspesnych ludi malo uplnu rodinu a dobre domace zazamie. Dobre domace zazemie podla statistik prospieva iba buducim vedcom.
Aha, pardon. Mozno si prirodzenym stavom myslel priemernych ludi, ktori pracuju pre tych, co mali vselijake defekty.
Vojna asi odcudzujes. Paradoxne je to najvacsi rozkvet vedy...
Prepac, uz som alergicky na nejake vseobecne pravdy...
Len si nemôžete adoptovať deti a mať zaregistrované partnerstvo. Keby to bolo na mne - tak by som to registrované partnerstvo určite povolil, veď je to len papier a záznam v matrike, nič podstatné.
A na základe čoho máš pocit, že nie sme rovnocenní?
@alpynus ja take pocity nemám, ako gayovi mi ludia zle nerobia, skôr by som povedal, že za mnou otáčaju hlavy aj heteraci chalani o holkách už ani nehovorím a to na diskách po ulici a pod...nejake prejavy odporu som nespozoroval...filip
V Bielorusku včera rozpustili homosexuálny pochod - » www.tyzden.sk/zahranicny-serv... . Kebyže sa tu sťažuje nejaký Bielorus, tak by som tomu ešte ako-tak rozumel.
Prečo má niekto potrebu písať obsah fóra do nadpisu?
Každopádne pochod - prečo nie?? Dajme tomu že sa nič nedosiahne, ale bude to stále lepšie, ako keby zase len ticho čakali a nechali si zo seba robiť piču a odsudzovať sa.. Nech majú aspoň jeden deň, kedy sa môžu prejaviť, pričom ich nikto nebude odsudzovať... (tých pár holohlavých puberťákov kričiacich trápne heslá nerátam )
ake prevratne zmeny? tie sa este dost dlho neuskutocnia. nech si pochoduju, vyvolaju rozruch, par ludi ich mozno zacne akceptovat. nic ine tym dosiahnut ani nemozu chciet
Pochod ako taky je picovina. Super prejdu sa, ukazu ze su (i ked vsetci vieme, ze su) daky konflikt, vecer spravy a na druhy den ani neviem co sa dialo.
Nemam nic proti homo orientovanym ludom, ale vadi mi ako sa snazia tlacit nieco co vlastne maju. A to su tie ich vymyslene prava. Maju take iste prava ako JA heterosexual. Ano nemozu si deti adpotovat a nemozu mat registrovane partnerstvo. No a? Vsak ani nie su muz a zena takze nevidim dovod aby to mali.
Ked som muz a zena mame vysostne ba priam pozehnanie aby sme mali deti logicke nie? Podla mna je priroda jav alebo ako to nazvat, ktory vie co robi a vie preco to robi. Takze ak do vienka nenadelila homo orientovanym ludom moznost plodit deti tak ich proste mat nebudu.
Dalsia stranka veci je sirenie HIV. Myslim, ze je pod slnko jasne a to nemusim mat ani ziadne statistiky, ze najvacsmi siritelmi su prave homo orientovani ludia.
Ich predvadzanie a popularizovanie vyvolava akurat tak u mladich ludi akusi modu. Dnes je uz kazdy druhy BI alebo homo. Deti su najlahsie ovplyvnitelna skupina a toto si treba uvedomit. Bohuzial dnes uz nestaci zakazat detom aby sa po 22 nepozerali na TV. To stacilo za mojich cias.
A liecit by sa nemali homo orientovani ludia, ale organizatori tejto prijebanej akoze akcie za zrovnopravnenie.
Ja si myslim, ze niet preco pochodovat - uz aj moja babka ich toleruje.
A co sa tyka adopcie, nech idu doriti...vidime, ake nasledky ma napr. na chalana, ked je vychovavany len mamou, nechcem vidiet nejakeho vychovaneho dvoma mamami
@zajko30 pises ze hlavne v dnesnej dobe je homosexualita nepochopena, v tom ti musim oponovat praveze v dnesnej dobe je homosexualita tolerovana ako nikdy predtym a tolerancia sa vyvija, jasne ze existuje vela zakomplexovanych hlav, najma medzi starsimi ale najdu sa aj mladi ale nikdy neskrotis cele stado, proste predsudky tu budu vzdy. Nemyslim si ze by niekto tym dnes trpel ze je homosexual, normalny inteligentny clovek si hladi svoje a je mu jedno ci ty si moslim, cernoch alebo homosexual, to nikoho nezaujima chapes..
Mám pocit, že podobné žartovné veci, ako je spomínaný podchod, začnú mať po istom čase kontraproduktívny efekt. Netvrdím, že je potrebné inakosť skrývať, vôbec nie, ale ani demonštratívne sa ňou prezentovať nie je optimálna cesta. Môže to vyvolať vlny nevôle. Ak je minorita tolerovaná väčšinou väčšiny, načo ešte bojovať za nejaké práva, keď žiadne nie sú potláčané?
Nie je mi sympatické, keď niekto svoje bytie zakladá na vlastnej inakosti a na jej násilnej prezentácii. Netvrdím, že je to vec, za ktorú sa treba hanbiť, ale netreba ju ani glorifikovať. Ak som iný a mám práva ako majorita, načo na seba upozorňovať formou pochodu?
Je mi sympatický postoj Fera Mikloška k vlastnej homosexualite. Je pohodový a tvrdí, že nemá prečo za niečo bojovať, pretože má všetky práva. Nehanbí sa za svoju orientáciu, ale ani na nej nestavia svoju kariéru.
Ešte dodám že na homosexuálov sa bude vždy poukazovať prstom aj keď by tu bolo 100 takých pochodov.
Akurát tým pochodom docielia to že tí čo ich nemusia ich nebudú musieť ešte viac a dokonca nenávidieť a v budúcnosti môže dôjsť k opakovaniu sa histórie.
@h8u ty nechápeš že heteráci si z nich budú piču robiť stále a odsudzovať ich?? Proste hetero je normálna sexuálna orientácia v celej prírode dokonca všade to tak funguje, čiže homosexualita nebude nikdy pochopená. Presne to vystihol v @10@takzvany. Ešte by som povedal že nech budú radi že je to tak ako to je, že nie sú obmedzovaný aj štátom. Keby tu nebola 2. sv. vojna a Hitler tak kto vie ako by sa dnešná spoločnosť stavala k homosexualite. Holokaust, dá sa povedať aj napomohol k ochrane homosexuálov, lebo dobre vieme že keby sa nejaký človek len dotkol homosexuála tak je hneď označený za nacistu. Možno by to vyzeralo ako v 19 storočí v dnešnej dobe, keby sa ľudia tak trocha neuvedomili po tom čo sa dialo počas 2. sv. vojny. Ešte raz homosexualita bude vždy odsúdená, nepochopená, atď.
Ak som sa dotkol homosexuálov tak sa ospravedlňujem, len som to napísal tak ako to v skutočnosti je a osobne mi homosexuáli nevadia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Veď vieme, že sú tu aj homosexuáli, je to v poriadku. Nikto ich neobmedzuje, nebije, neposiela na liečenie a ani do väzenia, proste pohodička.
ked sa chcú brať a adoptovať detí, nech idu do krajín, kde to je povolené, alebo nech žijú ako druh a druh....filip
Nuž, tá adaptácia detí homosexuálmi je podľa mňa celkovo príliš zložitá a nedá sa jednoznačne povedať, že je v poriadku, keď dieťa vychovávajú osoby rovnakého pohlavia. Totiž, ľudská psychika je nastavená a pripravená na otca a matku. V prípade, že dieťa má dve matky alebo dvoch otcov, sa narúša prirodzený stav a môžu vzniknúť viaceré defekty - to asi práve skúmajú odborníci.
A aj tak som nepochopil odpovedi "práve preto... načo!". Akože chcete dosiahnuť registrované partnerstvá a možnosť adopcie detí?
a nakoniec ako by som ho kojil, keby to bolo novorodiatko
ak by som mal tak by som si adoptoval už chalata tak 15-18 ročného, za predpokladu, že sám by s tým súhlasil..ale nie na sex...ale na zanechanie majetku blízskej osobe..
ten vekový rozdiel by bol strašne maličký a je to aj tak nereálne.
filip
Ak mu chceš zanechať majetok, tak ho spomeň v testamente a máš po probléme.
Tak ešte raz - kvôli čomu sa zvoláva ten dúhový pochod?
ak som sa dobre dočítal že za zrovnoprávnenie....
filip
opat chces vraviet nejake vseobecne pravdy? narusa prirodzeny stav? Defekty? Podla sa do statistik, strtina uspesnych ludi malo uplnu rodinu a dobre domace zazamie. Dobre domace zazemie podla statistik prospieva iba buducim vedcom.
Aha, pardon. Mozno si prirodzenym stavom myslel priemernych ludi, ktori pracuju pre tych, co mali vselijake defekty.
Vojna asi odcudzujes. Paradoxne je to najvacsi rozkvet vedy...
Prepac, uz som alergicky na nejake vseobecne pravdy...
Ludia mozu svoju prirodzenost menit...
Však sme si všetci rovní : )
Len si nemôžete adoptovať deti a mať zaregistrované partnerstvo. Keby to bolo na mne - tak by som to registrované partnerstvo určite povolil, veď je to len papier a záznam v matrike, nič podstatné.
A na základe čoho máš pocit, že nie sme rovnocenní?
Tak potom kde je problém?
> Prepac, uz som alergicky na nejake vseobecne pravdy...
Tak si daj pozor na vyrážky.
@bublinqac proti prírode su aj vraždy, hromadné zabíjanie, nevera, klamstvo, vulgarizmus a pod.
filip
Každopádne pochod - prečo nie?? Dajme tomu že sa nič nedosiahne, ale bude to stále lepšie, ako keby zase len ticho čakali a nechali si zo seba robiť piču a odsudzovať sa.. Nech majú aspoň jeden deň, kedy sa môžu prejaviť, pričom ich nikto nebude odsudzovať... (tých pár holohlavých puberťákov kričiacich trápne heslá nerátam )
teraz uz len cakam co sa stane o par dni
Koho to trapi, ze sa ti postavi ked vidis chlapa?
Chod spat.
» spravy.pravda.sk/demonstranti-ho...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pochod ako taky je picovina. Super prejdu sa, ukazu ze su (i ked vsetci vieme, ze su) daky konflikt, vecer spravy a na druhy den ani neviem co sa dialo.
Nemam nic proti homo orientovanym ludom, ale vadi mi ako sa snazia tlacit nieco co vlastne maju. A to su tie ich vymyslene prava. Maju take iste prava ako JA heterosexual. Ano nemozu si deti adpotovat a nemozu mat registrovane partnerstvo. No a? Vsak ani nie su muz a zena takze nevidim dovod aby to mali.
Ked som muz a zena mame vysostne ba priam pozehnanie aby sme mali deti logicke nie? Podla mna je priroda jav alebo ako to nazvat, ktory vie co robi a vie preco to robi. Takze ak do vienka nenadelila homo orientovanym ludom moznost plodit deti tak ich proste mat nebudu.
Dalsia stranka veci je sirenie HIV. Myslim, ze je pod slnko jasne a to nemusim mat ani ziadne statistiky, ze najvacsmi siritelmi su prave homo orientovani ludia.
Ich predvadzanie a popularizovanie vyvolava akurat tak u mladich ludi akusi modu. Dnes je uz kazdy druhy BI alebo homo. Deti su najlahsie ovplyvnitelna skupina a toto si treba uvedomit. Bohuzial dnes uz nestaci zakazat detom aby sa po 22 nepozerali na TV. To stacilo za mojich cias.
A liecit by sa nemali homo orientovani ludia, ale organizatori tejto prijebanej akoze akcie za zrovnopravnenie.
A co sa tyka adopcie, nech idu doriti...vidime, ake nasledky ma napr. na chalana, ked je vychovavany len mamou, nechcem vidiet nejakeho vychovaneho dvoma mamami
si zbrkli v myslení, a nemuselo by sa ti to oplatiť napr. v aute na križovatke....filip
Nie je mi sympatické, keď niekto svoje bytie zakladá na vlastnej inakosti a na jej násilnej prezentácii. Netvrdím, že je to vec, za ktorú sa treba hanbiť, ale netreba ju ani glorifikovať. Ak som iný a mám práva ako majorita, načo na seba upozorňovať formou pochodu?
Je mi sympatický postoj Fera Mikloška k vlastnej homosexualite. Je pohodový a tvrdí, že nemá prečo za niečo bojovať, pretože má všetky práva. Nehanbí sa za svoju orientáciu, ale ani na nej nestavia svoju kariéru.
Mám rád PetShopBoys.
Ešte dodám že na homosexuálov sa bude vždy poukazovať prstom aj keď by tu bolo 100 takých pochodov.
Akurát tým pochodom docielia to že tí čo ich nemusia ich nebudú musieť ešte viac a dokonca nenávidieť a v budúcnosti môže dôjsť k opakovaniu sa histórie.
@h8u ty nechápeš že heteráci si z nich budú piču robiť stále a odsudzovať ich?? Proste hetero je normálna sexuálna orientácia v celej prírode dokonca všade to tak funguje, čiže homosexualita nebude nikdy pochopená. Presne to vystihol v @10 @takzvany. Ešte by som povedal že nech budú radi že je to tak ako to je, že nie sú obmedzovaný aj štátom. Keby tu nebola 2. sv. vojna a Hitler tak kto vie ako by sa dnešná spoločnosť stavala k homosexualite. Holokaust, dá sa povedať aj napomohol k ochrane homosexuálov, lebo dobre vieme že keby sa nejaký človek len dotkol homosexuála tak je hneď označený za nacistu. Možno by to vyzeralo ako v 19 storočí v dnešnej dobe, keby sa ľudia tak trocha neuvedomili po tom čo sa dialo počas 2. sv. vojny. Ešte raz homosexualita bude vždy odsúdená, nepochopená, atď.
Ak som sa dotkol homosexuálov tak sa ospravedlňujem, len som to napísal tak ako to v skutočnosti je a osobne mi homosexuáli nevadia.