Zdravím všetkých BIRDZákov, vždy ma milo prekvapíte, tak dúfam že aj teraz
chcel by som sa dozvedieť niečo zaujímavé o našom milovanom Slovensku, a rád by som rozvinul debatu, kľudne TS ( viac ľudí vždy napíše ) o našich pekných mestách, miestach,
@nesmies Nepáči sa mi to, že Slovensko je rozkradnutá, vytunelovaná a zadĺžená krajina, kde vláda okráda poctivých podnikateľov a živnostníkov, ktorí ako jediní vytvárajú trvalé hodnoty.
@yoss ja taktiež keď sa niekomu neľúbi nech idú kde im je lepšie... v dnešnej dobe to nieje vôbec problém si myslím ..ja osobne som veľmi spokojný na SK
@jurito ... a vieš prečo ? Lebo nakoniec až tak zle sa tu nemajú, a dobre vedia, že nikto im nikde na svete nič nedá zadarmo, takže len pri pive nadávajú ako zle sa majú.
Veľká nezamestnanosť, vysoké odvody a parlament. Hlavne ma iritujú tie za uši pri*ebkané zákony. To hlavne trápi Slovákov.
Mňa, hlavne irituje to neadekvátne zaobchádzanie, keď si človek chce v niečom podnikať. Vysoké odvody a spústa ďalších negatívnych podnetov. Človek, len žeby odchádzal do zahraničia niečo rozbiehať, lebo Slovensko je za opicami. Čo sa týka po tejto stránke.
Každí zahraniční turisti si z nás len dobré ráno robia. Minulý týždeň, som bol vo Viedni a stretol som Rakúšana, ako mi rozprával vtip o Slovensku. Citujem: "Vieš prečo chodí najviac turistov na SVK predovšetkým z Číny? Aby videli, ako sa žilo v minulosti" :happy:
Ale, som hrdý na krásy Slovenska, čo sa týka z oblastí flóry a pamiatok.
Pači sa mi, ako Slováci prezentujú krajinu, čo sa týka zo startupov a vedy. A hlavne, konečne máme zmysluplnekomunikatívneho prezidenta. :happy:
Ale, neplánoval by som do budúcna bývať na SVK a plánovať si budúcnosť a rodinu práve tu, kde som sa narodil SVK. Čo je to plat cca 1500€ v hrubom? Toto je budúcnosť? To si radšej zbalím päť švestek a presťahujem sa niekam inam, kde je to po finančnej a investičnej stránke najlepšie. Sny a ciele sú prvoradé. A nie pracovať za cca 2€ - 4€ /hod. na SVK.
Človek žije v 21.storočí, vývoj a doba napreduje. Ale, takto žiť, nie. Pochopím 70 až 90roky, ľudia pracovali za mály peniaz. Ale, tam si človek nemohol nepracovať, za to sedel. A teraz, vysoká nezamestnanosť, a tie darmožrácke svine sa len priživujú na nás. Človek, len žeby bol každodenne vytočený, že už len z diaľky vidí degeša, ako kradne železo. Kebyže sme prijali imigrantov, ďalšie bremeno štátu.
A čo sa týka ohľadom Fica, toho by som najradšej zaťahal za uši a posadil ho do prvého ročníka ZŠ a hneď pred katedru, aby ani v tom neojebával.
Je mi hlavne ľuto vysokej nezamestanonsti a chudoby na SVK, človek len stráca kamarátov, ktorí sú bezradní a siahajú si na dno. Človek pozná osobu pár rokov a po čase zistí, že pomaly klesá na dno. Napr. kamarát, poznáš ho pár rokov a kvoli nezamestnanosti jeho rodiča, ktorý strátil dobre platenú prácu, tak siahne po alkohole, z neho sa stáva troska a z chlapca tvrdopracujúci človek, ktorý musel živiť rodinu. A za takýto život si siahol na život.
Človek len často uvažuje, že prečo som Slovák. Takto vidím Slovensko. Má to svoje muchy.
Trocha človek zájde za hranice Slovenska a hneď vidí tú krajšiu kultúru. Napr. tí, ktorí navštívili Viedeň, Paríž, Amsterdam a ďalších krajín, vedia a poznajú, kde sa žije na lepšej úrovni a porovnávať to k Slovensku, to nejde.
To je ako porovnávať vývoj v pomere 70. roky / rok 2015.
všetci sa tu sťažujete aké je Slovensko na pichu :/ vykašlite sa na politiku a na to ako tu je , a skúste mi povedať ešte zaujímavé miestá ktoré by som mohol pozrieť, chcem si spraviť pekný víkend a okružnú jazdu
Vsetko na Slovensku je krasne ako priroda myslim hlavne Vysoke a Nizke Tatry, hlavne tie Nizke, som isla v pondelok cez Nizke Tatry taka krasa ze odpadnes Ale my sa chystame v auguste stanovat do vychodnych karpat tak keby chces mozes sa pridat
@milgamman super ďalšia pekná reakcia,
ja viem že je toho dosť veľa, autom som jazdieval skoro stále na východ a spať v starej práci, ale chcel som niečo konkrétnejšie ísť pozrieť
No rád sa pridám, ak to bude v prvej polovici augusta teda máte už termín ?
Orava je prekrasny kraj, Je tam veľa hôr, milých ľudí a zaujímavých scenérií Mimo iného neprírodné veci ako Oravská priehrada a Oravský hrad. Ale mne osobne sa tiež veľmi páčia Košice, Bratislava a z nedávno videných Beckovský hrad, Čachtický hrad
vraciam sa na Slovensko občas jedine kvôli prírode... milujem Malú Fatru - hrebeňovka zo Strečna na chatu pod Chlebom, oba Rozsutce, Diery... milujem Vysoké Tatry...
Prameň pod sedlom Medziholie (1159 m)
Prameň asi 5 minút pod sedlom Medziholie medzi Stohom a Veľkým Rozsutcom
Prameň v sedle Medziholie 1 (1180 m)
upravený prameň pod cestou na modrej značke od Medziholia do sedla Osnice
Prameň v sedle Medziholie 2 (1182 m)
upravený prameň poniže prístrešku v Medziholí severne od trasy modrej a žltej značky z Medziholia na rázcestie pod Rozsutcom (bývalá turistická chata)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a čo sa vám na Slovensku nepáči ? porozprávajte mi viac
Žiješ v zahraničí ? ak áno kde ? ak nie prečo sa neodsťahuješ zo SK ?
» mapy.hiking.sk/?y=49.225&x=19....
Mňa, hlavne irituje to neadekvátne zaobchádzanie, keď si človek chce v niečom podnikať. Vysoké odvody a spústa ďalších negatívnych podnetov. Človek, len žeby odchádzal do zahraničia niečo rozbiehať, lebo Slovensko je za opicami. Čo sa týka po tejto stránke.
Každí zahraniční turisti si z nás len dobré ráno robia. Minulý týždeň, som bol vo Viedni a stretol som Rakúšana, ako mi rozprával vtip o Slovensku. Citujem: "Vieš prečo chodí najviac turistov na SVK predovšetkým z Číny? Aby videli, ako sa žilo v minulosti" :happy:
Ale, som hrdý na krásy Slovenska, čo sa týka z oblastí flóry a pamiatok.
Pači sa mi, ako Slováci prezentujú krajinu, čo sa týka zo startupov a vedy. A hlavne, konečne máme zmysluplnekomunikatívneho prezidenta. :happy:
Ale, neplánoval by som do budúcna bývať na SVK a plánovať si budúcnosť a rodinu práve tu, kde som sa narodil SVK. Čo je to plat cca 1500€ v hrubom? Toto je budúcnosť? To si radšej zbalím päť švestek a presťahujem sa niekam inam, kde je to po finančnej a investičnej stránke najlepšie. Sny a ciele sú prvoradé. A nie pracovať za cca 2€ - 4€ /hod. na SVK.
Človek žije v 21.storočí, vývoj a doba napreduje. Ale, takto žiť, nie. Pochopím 70 až 90roky, ľudia pracovali za mály peniaz. Ale, tam si človek nemohol nepracovať, za to sedel. A teraz, vysoká nezamestnanosť, a tie darmožrácke svine sa len priživujú na nás. Človek, len žeby bol každodenne vytočený, že už len z diaľky vidí degeša, ako kradne železo. Kebyže sme prijali imigrantov, ďalšie bremeno štátu.
A čo sa týka ohľadom Fica, toho by som najradšej zaťahal za uši a posadil ho do prvého ročníka ZŠ a hneď pred katedru, aby ani v tom neojebával.
Je mi hlavne ľuto vysokej nezamestanonsti a chudoby na SVK, človek len stráca kamarátov, ktorí sú bezradní a siahajú si na dno. Človek pozná osobu pár rokov a po čase zistí, že pomaly klesá na dno. Napr. kamarát, poznáš ho pár rokov a kvoli nezamestnanosti jeho rodiča, ktorý strátil dobre platenú prácu, tak siahne po alkohole, z neho sa stáva troska a z chlapca tvrdopracujúci človek, ktorý musel živiť rodinu. A za takýto život si siahol na život.
Človek len často uvažuje, že prečo som Slovák. Takto vidím Slovensko. Má to svoje muchy.
Trocha človek zájde za hranice Slovenska a hneď vidí tú krajšiu kultúru. Napr. tí, ktorí navštívili Viedeň, Paríž, Amsterdam a ďalších krajín, vedia a poznajú, kde sa žije na lepšej úrovni a porovnávať to k Slovensku, to nejde.
To je ako porovnávať vývoj v pomere 70. roky / rok 2015.
Toť vše.
Bonne nuit.
@bielogvardejec super, ďakujem
ja viem že je toho dosť veľa, autom som jazdieval skoro stále na východ a spať v starej práci, ale chcel som niečo konkrétnejšie ísť pozrieť
No rád sa pridám, ak to bude v prvej polovici augusta teda máte už termín ?
do Malej Fatry možes chodit aj keby si byval mimo Slovensko...
@nesmies
vraciam sa na Slovensko občas jedine kvôli prírode... milujem Malú Fatru - hrebeňovka zo Strečna na chatu pod Chlebom, oba Rozsutce, Diery... milujem Vysoké Tatry...
Prameň pod sedlom Medziholie (1159 m)
Prameň asi 5 minút pod sedlom Medziholie medzi Stohom a Veľkým Rozsutcom
Prameň v sedle Medziholie 1 (1180 m)
upravený prameň pod cestou na modrej značke od Medziholia do sedla Osnice
Prameň v sedle Medziholie 2 (1182 m)
upravený prameň poniže prístrešku v Medziholí severne od trasy modrej a žltej značky z Medziholia na rázcestie pod Rozsutcom (bývalá turistická chata)