áno ale asi nie nafurt, mám to tu rada, je tu môj pes, ale inak ma tu nič nedrží. chcem si prejsť nejaký ten svet aby som zistila, kde sa mi páči. ťažko budem hovoriť, že slovensko je napiču, keď som nič iné neskúsila.
mam ambicie ist niekam do Nemecka/Rakuska ale ziadne konkretne.Na nasu krajinu? nejsom klasicky zatelkovany tipecek takze som v pohodicke. Mam tu kamaratov,rodinu, zazil som vela pekneho, pekna priroda, dobre podnebie vcelku pohodicka. Ale som este decko, no dufam ze nikdy nebudem kokotko co bude od rana do vecera picovat na zenu rodinu, politikov, elektricky, auta, semafory,robotu ktoru som si sam nasiel, prerabku cesty meskanie autobusu slabu akciu v lidli .................................
kedysi som nemal žiadne ambície žiť a pracovať mimo SK, potom prišla príležitosť, využil som ju a bolo to to najlepšie, čo som mohol urobiť... už ani neuvažujem, že by som sa vrátil späť...
@feklus nebooj, aj v Nemecku či Rakúsku bývajú dobré akcie ale rátaj s tým, že ak sa raz oženíš, občas si zapic...ujes ale na niektoré z toho, čo si vymeoval, nebudeš mať dôvod
Tak urcite, ale najskor vyskusat nieco cez studium (vymenny program) a potom sa na zaklade toho rozhodnut Osobne by som chcel zakotvit niekde vo CH, Norsku alebo na Novom Zelande... :letim:
@salora robim s tipkom co vie picovat aj na slabo zaoblenu lopatu. Nonstop vystresovani z nicoho tak mu robim dobru naladicku ked vidim ze je nastresovany, nieco ako dobry aniel som ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
@feklus našťastie neprichádzam do styku s lopatami ani chronickými picovatelmi... ale fajn, že to berieš pozitívne a s humorom ale nerozmýšlaj, ak sa bude dat, chod a na SK budes chodit len na dovolenku...
Vždy som túžila veľa cestovať a vypadnúť odtiaľto. Nie striktne s cieľom hejtovať Slovensko a nevrátiť sa sem. Ale proste byť inde, možno sa vracať, možno sa raz vrátiť... kto vie...
Teraz ma trošku oplieskala realita a som v štádiu, že mám pocit, že by som sa nedokázala normálne uživiť hocikde inde (nie, že tu by to išlo ako po masle)... neviem.. sama som zvedavá, čo so mnou bude napr. o takých 5 rokov.
No lebo este neviem Ci nebudem mat anglictiny plne zuby... Teraz ju mam rad este, ale mozno neskor Budem chciet byt niekde kde.Neni jazykova bariera.... Predsalen Ked anglictina Neni rodny jazyk nikdy to Neni take, darmo sa bezproblemov dohovoris
@jurito to je fakt... ale na druhej strane, ked clovek zije v tom prostredí, casom to vsetko pride... aj ked mna sa to netyka ja nie som ochotny naucit sa ani francuzsky ani vlamsky a prevysuje viac veci ako +
Odisla som hned po maturite do Ceska a nelutujem, sice som musela opustit vsetkych kamaratov, domov, priatela, kocura. Na Slovensko sa uz budem vracat asi len na sviatky vobec mi nechyba ta mentalita, ludia.
To, či má človek ambície odísť zo Slovenska natrvalo záleží od toho, aký vzťah má k nemu, alebo inak, ako sa mu tu žije, páči, atď a tiež od toho, čo ho núti alebo aj motivuje odísť...A u mňa je to tak, že sa mi tu žije dobre, mám tu rodinu, priateľov a vlastne všetko, čo je pre mňa potrebné a dôležité a nejako ma, zatiaľ, nič nenúti uvažovať nad tým, že by som raz úplne Slovensko opustila. Maximálne tak kvôli štúdiu alebo podobne, aj to "len" do Česka.
Čo hovorím na našu krajinu...No, záleží, z akého uhľa pohľadu sa pozerám a hodnotím. Ale tak vo všeobecnosti hodnotím Slovensko ako priemernú krajinu, som tu spokojná, preto mám na potencionálny odchod z krajiny názor, aký mám. Zatiaľ. Uvidíme, čo príde s vyšším vekom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
@feklus nebooj, aj v Nemecku či Rakúsku bývajú dobré akcie ale rátaj s tým, že ak sa raz oženíš, občas si zapic...ujes ale na niektoré z toho, čo si vymeoval, nebudeš mať dôvod
Slovensko je krásna krajina a rád trávim čas tam...ale s peniazmi sa trávi krajšie, preto som teraz mimo Slovenska.
Ešte asi trošku takto odídem - vycúcať čo sa dá, od tých čo vycucali od iných čo sa dalo, aby som potom mohol byť tam kde chcem...
A Slovensko tam určite patrí aj keď nie je jediné
Španielsko mám rada, ale aj tak mojou láskou zostáva Nemecko
No rada sa budem vraciať aj do UK alebo do Slovinska...
Teraz ma trošku oplieskala realita a som v štádiu, že mám pocit, že by som sa nedokázala normálne uživiť hocikde inde (nie, že tu by to išlo ako po masle)... neviem.. sama som zvedavá, čo so mnou bude napr. o takých 5 rokov.
Samozrejme ani tuto to nie je idealne (to asi nikde), ale stale to tu mam radsej ako "doma".
@jurito trošku dosť diametrálny rozdiel prečo Praha - California?
ale áno, chcem odísť do Česka (najprv na VŠ, potom snáď navždy) a keby sa podarilo tak Škandinávia
Čo hovorím na našu krajinu...No, záleží, z akého uhľa pohľadu sa pozerám a hodnotím. Ale tak vo všeobecnosti hodnotím Slovensko ako priemernú krajinu, som tu spokojná, preto mám na potencionálny odchod z krajiny názor, aký mám. Zatiaľ. Uvidíme, čo príde s vyšším vekom.