Jeden český diskutér na sme.sk pridal tento príspevok.
"Problém Slováků je, že nejsou identifikovaní s vlastním státem, většina nechtěla vlastní stát, všichni Slováci používají české slova (od dík až po jo), všichni Slováci sledují CZ televize a filmy.
Že je nacionalista, aspoň čo sa týka postoja k bratom Slovákom. Jeho príspevok je veľmi nelogický s nízkou vypovedačnou hodnotou.
Keď to písal, tak myslel dosť nerozvážne.
Z časti je to pravda, druhá stránka veci je, že my sme boli aj sme doteraz od nich ponižovaní a oni zas aj to málo čo je v SK prekladajú a potom nám nerozumejú a Česi sú až moc hrdí, pričom niekedy ani nemajú byť na čo...
Je mi to uplne u pici. Nas narod je smietko prachu v pusti a neviem preco by som mal byt na nho nejak extra hrdy alebo co vobec mi to nedava zmysel. Vsetci sme len ludia, nikto nemoze za to, kde sa narodil. Mali by sme si pomahat navzajom a nie sa predbiehat v tom, ktory narod je lepsi a horsi a neviem co, nema to absolutne ziadny zmysel...
Ja považujem za vážny problém to, že môžme byť vôbec radi, že nás niekto reprezentuje a pritom si to vôbec nevážime. Čo robí slovenský štát pre šport, pre športovcov a mládež? NIČ! Slovensko nemá na zásluhách slovenských športovcov zásluhy, bohužiaľ...
Čítam a sledujem v češtine, lebo ak nie je k dispozícii iný preklad - nemám akosi na výber. Necítim žiaden komplex voči žiadnej národnosti, ale pri Čechoch mi to vždy zaváňa narcizmom...pritom každý vie, že si sú so Slovákmi neskutočne podobní. Inak, nenávidím hokejové obdobie - pretože sa medzi našimi národmi vytvorí len hlúpa sezónna bariéra - dokopy kvôli ničomu.
Slováci majú naozaj problém s národnou identifikáciou, ale iba namyslený Čech si môže myslieť, že je to tým, že zbožne uctievame Česko a bojíme sa ho ak na tom Češi majú nejaký podiel, tak je to tou ich neskutočnou neustálou buzeráciou a podceňovaním Slovákov...
Borec v tomto prípade aj tak hovorí len sám o sebe, lieči si svoj vlastný komplex odhaľovaním domnelého komplexu niekoho iného.
Zdravo sebavedomý človek si skôr na druhých všimne to dobré, pekné.
A s tou vlastivedou ... tá je o vzťahu k vlastnému štátu?
Najviac rozumov rozdávajú najväčší blbečkovia ... ten, kto niečo vie, povie len, keď treba.
je to pravda, že máme problém s národnou hrdosťou, ale s českom to nemá nič...a inak aj samotný zakladateľ diskusie má vždy niečo proti Slovákom a vyzdvihuje čechov, čeština aká je úžasná atd... pamätám si ho aj z iných diskusií
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
to bude tiež autentické...
Keď to písal, tak myslel dosť nerozvážne.
Hrdí i na svoje prdy.
Naši hokejisti majú so Slovenskom spoločné iba to, že sa tu narodili a hovoria po slovensky. Ináč podpora štátu mizerná.
Zdravo sebavedomý človek si skôr na druhých všimne to dobré, pekné.
A s tou vlastivedou ... tá je o vzťahu k vlastnému štátu?
Najviac rozumov rozdávajú najväčší blbečkovia ... ten, kto niečo vie, povie len, keď treba.