myslim ze slovaci by mohli v rape dost vynikat keby im to nekazili podradne trapne skupiny ako rytmus a kontrafakt... seru sa furt do telky a viac sa o nich vie ako o ostatnich co ma dost mrzi lebo potom si ludia menej vsimaju naozaj kvalitny rap a nie l
no ani nie to, ze sa seru do telky(lebo boli jedny z prvych, ktory sa takto verejne presadili)ale ide o ich veci, ktore zvacsa nemaju zmysel a niektore mi pripadaju dost nutene...ich prve veci som brala vcelku dobre...a je zaujimave, ze ked robi napr. ego nieco solo je to ovela lepsie ako spolu kf...Nikol11, ze ty vobec riesis zjavy ako je Modra ziara...to sa neda ani slovom slaby oznacit...a h16 a mora to plne suhlasiiiim
jj h16 je uplne v pohodicke a vrabec je slaby ? akoze ani ja ho moc nepreferujem ale len preto ze nepouziva vulgarizmy je slaby ? kvalitny rap nie je o robenie drsneho hocha kvalitny rap je o pravde a prehovori cloveku do duse
sakul hip-hop a rap su 2 uplne rozdielne veci... hip-hop nema ziadnu filozofiu,ziadnu vieru nic je to len prazdne robenie machrov bez spetky fantazie a dobreho pozitku takze fuck on cely hip-hop
Nikol11: lebo je to hudobny odpad. Nema to ani hlavu ani patu, ziadnu myslienku, posolstvo... NIC! Chlapci zmeskali Hviezdoslavov pametnik o pra rokov...
To Majlos: to si myslis ty...ja to pocuvam takmer4 hod. denne a nezda sa mi to ako odpad...ale 100 ludi 100 chuti...takze akceptujem az sa ti to nepaci... ale ja milujem rap aj hip-hop... ;o)
Rap originalny z 80. rokov je super, taky Run DMC a Aerosmith - Walk This Way je pecka, jeden z najlepsich songov a to ti povedia aj zaryti gitaristi,metalisti, rockeri ... Ale to co je tu teraz je odpad... netusim ci to je HH alebo rap, proste je to bordel... Stara muzika rulezzz!!
Ten slowensky hip hop stoji za welke howno, proste complet o nicom, americky to uz je ina wec, ale ani to nemusim, ale takeho Ludacrisa si rad wypocujem
Aerosmith nie je rap ale Run DMC je, to som dal len ako priklad dobrej pesnicky... Napriklad aj 2pac ci jak sa pise je celkom vpohode. Kazdopadne slovensky je pekny shit, ani kolobezku by som o slovenskeho rapera hhpera neoprel. Dobil by som to jak zito.... FFS
no slovensky rap je siroko daleko na okoli uplne super... napr CZ a PL rap mu nesiaha ani po clenky... slaba scena, o nicom podmazy a rymy nasrat... a najlepsi SVK interpret ? JASNE ZE VECko NIKTO INY !!! Potom MR a AMO... KF a Rytmus slabotka... len par songov ok ostatok nic.. hanba...
To Schottinka: Preco? Nazov temy nie je "milujem rap" alebo tak. Je tam len "slovensky rap", t.z. mam k nemu vyjadrit svoj nazor... no ked nie je pozitivny, ja za to nemozem... no tak scasti hej
Ja slovensky rap ani hip-hop tiez velmi nemusim, akoze paar vynimiek, ale dokopy nic... Ked niekto opakuje monotonne dookola " Pocuvaj ma ku*va, pocuvaj ma ku*va, tak pocuvaj ma ku*rva...", velky zmysel mi to nedava. Ja v hudbe potrebujem pocut tu hudbu... melodiu, rytmus, text, kt. nieco aj hovori.
Slovenský rap je úúúplne že fasa Milujem SK rap. Nikol má pravdu, Mec Vrabec, Modrá žiara a ostatné pi*oviny by mali ísť preč. Miky Mora, H16, Moja Reč a Zverina 4EVER!!!!! Je mi jedno, aké bude mať toto ohlasy, ja rapom proste žijem
myslim že vačšina produkcie je dreho takže niet sa čomu divit..a aerosmith s run dmc? tak to bola kruta vec..iked neviem ako vas vobec napadlo porovnavat sk s amerikou..ale ked nemate čo robit..
koho to zaujima že sk je len o tom že jebat,kokot a podobne..
u mna v triede hip hop počuvaju 5ludia s 30 ale nadava ich okolo 28..takže neviem čo sa tu nad tym pohoršujete a riešite ked aj slovensky politik dokonca verejne vyprava tak isto..riešite stale blbosti že rytmus je tlsty cigan ktorý nadáva a moj petko cmorík má krivé zuby,metalisti sa boja leta lebo by sa mohli opálit..neni vám to jedno?
itak už pomaly s trapných deti hip hoperov sa prechadza na zmachlene matohy neco ako emo či jak sa to vola..
btw najlepšia pesnička je itak pali habera - severanka.. to je riadny oldskuler
L.a. hej jasne, ja som to nemyslela az tak...ale neznasam ked sem niekto leze aby len rypal a urazal...ine je normalna diskusia kde uplne normalne vyjadri svoj nazor...bez urazok a trapnych reci...
ked na to ideme objektivne, tak SK HH a rap ma dost navrch od vsetkych tych polskych ("polsko-slowacka kooperacia" to bolo dakedy na nejakom tom NeProdukte, ktory je inac velmi kvalitny a prvy slovensky rapovy album ktory sa predaval aj v Tescu ceskych (okrem Chaozz, ale ti uz tiez nie su na svete)...takze si nadavame na to, co mozeme vyvazat...
slovenska scena je plna talentov, len ked si ich nikto nevsima, tak zostanu tam, kde su: presadili sa iba ti, co to robia uz veky alebo sa dostali medzi takych, co to robia veky
na slovensku to cele zacala Sound of the Street (zvuk ulice) este za casov davno minulych...robili dost aj s Fredyho "Gumenimi chlapcami" (tanec)...a kazdy, kto vyrastal na Sound of the Street a zacal sa tomu venovat, ma celkom iny styl ako napriklad taky (Rytmus, cast H-16 a zopar inych) ktori rastli na MC Hammerovi napriklad...
takze slovenska scena: uplna ze kvalita je Vec (uz ma na to aj roky)
potom L.U.Z.A. (patri tam Cisty, Slipo a DJ Hajtkovic) - teraz budu mat prvy album po 10 rokoch na scene
potom Drviva Mensina (od roku 1999 ale presadili sa len pred nedavnom)...
H-16 (mali chlapci stastie, ze sa v roku 2003 stretli s Vecom a on mal naladu nieco s nimi robit, ale nie je nieco ako staly clen)...ale fakt nie su zli a patria k tomu lepsiemu, co na slovenskej scene je...len trosku vela ameriky v ich hudbe
Miky Mora - z formacie druha strana...dalsie meno, co sa uchytilo az po dlhsom case na scene
Viktor Hazard - tiez znamy ako Amen...kedysi graffity, dnes didzejing...zalozil spolu s Moe a Opakom projekt A.M.O. kde na hudbe citit, ze je za tym Hazard
a take veci ako Kontrafakt spominat netreba...a nejdem ich ani sudit, ci su dobre alebo nie su...a Mokru Ciaru a im podobny su na odpis, oni sa odpisu sami a netreba na to ani nic hovorit...sami pojdu dolu vodou
To Husky: Ale nie fakt... vsak ty vies...ale mna to strasne vytaca...ked tu 10 ludi piiip na jednu vec...a popritom keby som ja piiip na metal alebo co ja viem co tak som si ista, ze by tu boli take iste ohlasi, lenze na metal... !!!
akoze vy co nepocuvate rap,a pozuerate furt len do telky a z toho sudite co tam ide vo video klipoch tak si mozete zavriet hubu!pretoze ti co pocuvaju rap tak vedia ake ma rytmus skladby...a ke dnie tak vam to ujasnim:napriklad tam ma pesnicku pre mamu a nema tam ziadnu nadavku!nevidela som ziadneho rappera ktory by zlozil pesnicku pre mamu!dokonca ich zlozil dve!potom zlozil pesnicku kuref funk ziadna nadavka!a rytmus tu bol na zaciatku hip-hopu na slovensku taze asi tazko by ho mohol niekto poslat niekam!rytmus je dobry a ti co ho radi nemaju,a sudia len podla telky,tak nech idu volakam nech tam pocuvaju tie zasrane pesnicky od tokio hotel!
Daduligg no ja rozhodne z telky nesudim lebo sa to neda...ale myslim si, ze Rytmus ma velke rezervy na niektorych ludi zo sceny...
A neries nadavky v jednej alebo dvoch pesnickach, v kt. sa to ani pouzit nedalo...aj tak nadavaju vsetci...ale on ma svojsky styl a ten vacsine ludom co chapu rap nesedi...
lakino: kto povedal ze rytmus je boh?ako to bolo odveci a dooost ..a je to kures funk dost som sa ponahlala ked som to pisala no tzeraz je to uz jedno aj tak seci co poznaju pesnicky od rytmusa taq vedia aku pesnicku myslim aa moja rec lebo sa vedia presadit a davaju dobre....
Schottinka: ja nehovorim o tebe ako no ja vravim o tych ktory nadavju rytmusa pritom vobec newedia ake ma ine skladby iba z klipov ho poznaju chapes??
Vn damsel:akoze najskor si precitaj co pisu ostatny hej?a aj ty uz pises odveci akoze zatoze ty by si nedokazal spravit pesnicku bez nadavok dokonca ani s nadavkami taq zato sa tu nemusis rozplyvat ok?
heh celý čas tu hovoríte len o známych ľuďoch a čo také dačo, že 2H POZITIV alebo REFLEX? Alebo napríklad Zengor Zeta, Čierna Éra, Norma, K.O.S., Tomy, Weppo D, Ujo Marky, Kosthy, Pravda slova, Stanica projekt a kopec iných...viete kto to je? Stavím sa, že nie...A vy si hovoríte hip-hoperi? Poznáte slovenskú scénu, ale len tých, ktorí sa prezentujú v TV. Nehovorím, že sú zlí, tiež sú super, ale čo tak si niekedy vypočuť aj niečo menej známe? možno nie sú úplne najlepší, ale klobúk dole pred niektorými skladbami...napríklad Ujo Marky - Pre najlepšiu ženu na svete...toto je vyznanie pre matku a nie to čo spravil Rytmus...Ja len toľko
ziadny raper nikdy neurobil song pre mamu...no vidno ze nevies po anglicky, lebo napriklad taky US rap je iba "about bitches, cars, money and mum"...a este ku Kures Funku...sak uz len ten nazov je nadavka, ty zubrienka...
...no ale to by sa asi trebalo ucit po cigansky, sak? to nikoho nenapadne...ale sak sa staci opytat nejakoho normalneho (ako su napriklad Kmetovci)...
2h pozitiv - tie nove veci mi nie su moc sympaticke..
reflex je moja srdcovka
čierna era - nikdy mi nesedel ich štyl
norma,k.o.s tiež to nejde ku mne..
ked už tak z tych menej znamych tak ešte nova doba,philosofic,rapresia,zetem,339snp,100percent a z tych postaršich je to baf clan,trosky a krakala..
lenže tu ide o tož e vela ludi vnima hip hop len podla tych znamych mien a podla nich si robia mienku o hip hope..a potom ešte z ludi ako je dadulig - za každu cenu musia presvedčit ludi o tom že hh je to najlepšie čo človek vytvoril iked si seru do ust..
Husky:chlapče..alebo skor trapoško..asi viem čo znamenaju tie pesničky a asi viem že som počula rytmusa a asi ked to bola pesnička pre mamu aj v nazve taq asi to o nej bud enemyslíš?ah trapoško trapoško
ach bozeee citim tu ludia zavist sorry ale odjebat rytmusa krala slovenskeho rapu a keby mal za rohom vystupenie tak mu lizete paty...asi vam vypadlo ze predal najviac albumov a na jeho vystupena chodi viac nez keby spocitate vystupenia H16,zverina,miky mora a bo hoc koho..nerozdelujem ani neposudzujem ale nezhadzujem neco a nemelem picoivny ked vite de je pravda..
hej pozor neni slovensky rap jak tu vsetci hovorite ze na piču su tu aj velke rapy ozdoby slovenska ako napr. Dramatikz,Emeres,Majk spirit a mate pravdu rytmus je na piču vsetkym sa chvali ale nic nedokazal ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
Ten slowensky hip hop stoji za welke howno, proste complet o nicom, americky to uz je ina wec, ale ani to nemusim, ale takeho Ludacrisa si rad wypocujem
Ja slovensky rap ani hip-hop tiez velmi nemusim, akoze paar vynimiek, ale dokopy nic... Ked niekto opakuje monotonne dookola " Pocuvaj ma ku*va, pocuvaj ma ku*va, tak pocuvaj ma ku*rva...", velky zmysel mi to nedava. Ja v hudbe potrebujem pocut tu hudbu... melodiu, rytmus, text, kt. nieco aj hovori.
nechcem nič vravet ale taky podmaz jak ma 50..
myslim že vačšina produkcie je dreho takže niet sa čomu divit..a aerosmith s run dmc? tak to bola kruta vec..iked neviem ako vas vobec napadlo porovnavat sk s amerikou..ale ked nemate čo robit..
koho to zaujima že sk je len o tom že jebat,kokot a podobne..
u mna v triede hip hop počuvaju 5ludia s 30 ale nadava ich okolo 28..takže neviem čo sa tu nad tym pohoršujete a riešite ked aj slovensky politik dokonca verejne vyprava tak isto..riešite stale blbosti že rytmus je tlsty cigan ktorý nadáva a moj petko cmorík má krivé zuby,metalisti sa boja leta lebo by sa mohli opálit..neni vám to jedno?
itak už pomaly s trapných deti hip hoperov sa prechadza na zmachlene matohy neco ako emo či jak sa to vola..
btw najlepšia pesnička je itak pali habera - severanka.. to je riadny oldskuler
Najlepsi MC : Miky Mora, Zverina, Michadelik, Čistý Chov
Najlepší Battleri: Zverina, Moe, ZetUzetA, Michadelik
...
A chodte do pič. s Rytmusom
ked na to ideme objektivne, tak SK HH a rap ma dost navrch od vsetkych tych polskych ("polsko-slowacka kooperacia" to bolo dakedy na nejakom tom NeProdukte, ktory je inac velmi kvalitny a prvy slovensky rapovy album ktory sa predaval aj v Tescu ceskych (okrem Chaozz, ale ti uz tiez nie su na svete)...takze si nadavame na to, co mozeme vyvazat...
slovenska scena je plna talentov, len ked si ich nikto nevsima, tak zostanu tam, kde su: presadili sa iba ti, co to robia uz veky alebo sa dostali medzi takych, co to robia veky
na slovensku to cele zacala Sound of the Street (zvuk ulice) este za casov davno minulych...robili dost aj s Fredyho "Gumenimi chlapcami" (tanec)...a kazdy, kto vyrastal na Sound of the Street a zacal sa tomu venovat, ma celkom iny styl ako napriklad taky (Rytmus, cast H-16 a zopar inych) ktori rastli na MC Hammerovi napriklad...
takze slovenska scena: uplna ze kvalita je Vec (uz ma na to aj roky)
potom L.U.Z.A. (patri tam Cisty, Slipo a DJ Hajtkovic) - teraz budu mat prvy album po 10 rokoch na scene
potom Drviva Mensina (od roku 1999 ale presadili sa len pred nedavnom)...
H-16 (mali chlapci stastie, ze sa v roku 2003 stretli s Vecom a on mal naladu nieco s nimi robit, ale nie je nieco ako staly clen)...ale fakt nie su zli a patria k tomu lepsiemu, co na slovenskej scene je...len trosku vela ameriky v ich hudbe
Miky Mora - z formacie druha strana...dalsie meno, co sa uchytilo az po dlhsom case na scene
Viktor Hazard - tiez znamy ako Amen...kedysi graffity, dnes didzejing...zalozil spolu s Moe a Opakom projekt A.M.O. kde na hudbe citit, ze je za tym Hazard
a take veci ako Kontrafakt spominat netreba...a nejdem ich ani sudit, ci su dobre alebo nie su...a Mokru Ciaru a im podobny su na odpis, oni sa odpisu sami a netreba na to ani nic hovorit...sami pojdu dolu vodou
EQ
Nikol11 nikdy nebudú dobrí vsetci...
a hlavne kazdy ma svoj vlastny nazor takze komu sa nepaci nech si uziva svoje oblubene veci a nechajme ho zit...
a neposielaj ludi do p:ce, ja ich tam tiez neposielam
EQ
sa stava aj v lepsich rodinach :-]
A neries nadavky v jednej alebo dvoch pesnickach, v kt. sa to ani pouzit nedalo...aj tak nadavaju vsetci...ale on ma svojsky styl a ten vacsine ludom co chapu rap nesedi...
čo to ma s tym spoločne že je niekto dobry??
moja reč funguje dva roky a su považovaní za špičku..
inak ..neni to kures funk???
a prečo chceš vlastne vsugerovavat ostatným svoj nazor že rytmus je boh?
Schottinka: ja nehovorim o tebe ako no ja vravim o tych ktory nadavju rytmusa pritom vobec newedia ake ma ine skladby iba z klipov ho poznaju chapes??
Vn damsel:akoze najskor si precitaj co pisu ostatny hej?a aj ty uz pises odveci akoze zatoze ty by si nedokazal spravit pesnicku bez nadavok dokonca ani s nadavkami taq zato sa tu nemusis rozplyvat ok?
dufam ze ste ostatny pochopili
ziadny raper nikdy neurobil song pre mamu...no vidno ze nevies po anglicky, lebo napriklad taky US rap je iba "about bitches, cars, money and mum"...a este ku Kures Funku...sak uz len ten nazov je nadavka, ty zubrienka...
...no ale to by sa asi trebalo ucit po cigansky, sak? to nikoho nenapadne...ale sak sa staci opytat nejakoho normalneho (ako su napriklad Kmetovci)...
som sa fakt pobavil, dik
EQ
reflex je moja srdcovka
čierna era - nikdy mi nesedel ich štyl
norma,k.o.s tiež to nejde ku mne..
ked už tak z tych menej znamych tak ešte nova doba,philosofic,rapresia,zetem,339snp,100percent a z tych postaršich je to baf clan,trosky a krakala..
lenže tu ide o tož e vela ludi vnima hip hop len podla tych znamych mien a podla nich si robia mienku o hip hope..a potom ešte z ludi ako je dadulig - za každu cenu musia presvedčit ludi o tom že hh je to najlepšie čo človek vytvoril iked si seru do ust..
Prskavka myslim, ze tu si nikto nevravi "hip-hoperi"...a co by sme nepoznali...ale ked niekto zacne diskusiu rytmusom a kf tak nebudem hovorit od temy
EQ
zvuk ulice bola fakt dobra formacia
... a potom nazov stavby, to najlepsie zo slovenskeho hiphopu,
toto hovori za vsetko