mna by inak zaujimalo, ci je spisovne chrupavka, alebo chrupka. Nikde to neviem najst. Ja si myslim ze chrupavka, aj vacsina ludi, ktorych sa na to pytam. Ale u nas na fakulte vsetci pouzivaju chrupka...aj v skriptach a ucebniciach je ze chrupka...
mna slovicka neprekvapuju, kedze od malicka citam, a ani diktaty ma neprekvapovali nikdy (az na zapeklité ciarky)
ale velmi davno na zakladnej skole ma zaujalo slovícko sklený, ano, tak sa spravne spisovne píse, a drzim sa toho, no ludia stale pisu sklenný aj taki, na ktorych by som to nepovedala
a zaujimave su reakcie, ked poviem spravne bratanec, nie bratranec, a som clekom alergicka, ke dmi dakto povie perecnik, no fuuuj
azizi: chrupavka je asi zastar. slovo, my mame tiez hyalínovú chrupku , studujes biologiu?
fuha, paralelne a fyzikarka, hmpf, ale je to lákavojazýckové slovo , aj matikarky musia povedat prfky a stofky
azizi: nie, ekologiu chvalabohu nemam, len ako predmet sme ho mali, aj ked rozdiely take nie su medzi nami a nasimi ekologmi maju len trosku viac chemie...sys. biologia, ako vazne to znie, my sme len biologovia: smiley:
34. Ved jasne, tak som to myslela ze biologiu My nastastie nemame povinnu chemiu, to iba biologovia Miesto toho mame ine celkom zaujimave predmety Inak hej, znie to...hm...asi tak, ze si to nikto nevie zapamatat a kazdy sa ma pyta co to znamena
chemia je velmi krasna veda, a ja k nej inklinujem od strednej, vsak aj bakalarku mam polka chemie a som celkom rada, vzorce a biosyntezy mi zaberu vela miesta, a tak to ma byt ...ekola ma az tak neoslovila, mali sme vseobecnu a to bola sama poucka, ale taka riadne tvrde poucky, ze ako inak definovat pocasie, ak nie tak, ako to je tam napisane, a to uz je prusvih, lepsie je vlastnymi slovami, vid histola, fyziola, to sa da pekne analyzovat...a vy musite mat este prisnejsiu ekolu, ako my, teraz mam biofyzikalne principy, tak to je tiez uz sama poucka, a sere ma to, citim sa akoby som sa ucila Morho! na zakladke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Veľmi ma vie nahnevať,ked´niekto napíše, prípadne povie:
Nechápem tomu...
Trhá mi to uši, oči...
Správne je:
Nechápem to.
Prípadne použite väzbu nerozumiem tomu...
potom mi došlo čo slowo honit znamena
a vlasnee...vies jak mi lezes na nerwa??? sa ani opisat neda ale ako fakt sorryy
dobre ked ti lezem na nervy wed som sem dala len prispewok a bolo to k teme
To je jediné, čo som nie moc vedela.
je to akosi vo mne a ked vidim pravopisnu chybu,tak sa mi chlpy jezia aj tam kde nemam...
ale uz som trochu polavila,odkedy mam novu kamosku a tej pravopis fakt nic nehovori,to by som nemohla od nej citat maily a sms-ky...
v niektorych knihach je tak, v niektorych inak
ale velmi davno na zakladnej skole ma zaujalo slovícko sklený, ano, tak sa spravne spisovne píse, a drzim sa toho, no ludia stale pisu sklenný aj taki, na ktorych by som to nepovedala
a zaujimave su reakcie, ked poviem spravne bratanec, nie bratranec, a som clekom alergicka, ke dmi dakto povie perecnik, no fuuuj
azizi: chrupavka je asi zastar. slovo, my mame tiez hyalínovú chrupku , studujes biologiu?
demonsdream, jak si napisala "nechapem tomu", ta ja som to uz precitala ako nechapem to , asi som dyslektik
Zipporah: Dakujem, si prvy clovek, ktory ma pre mna rozumne vysvetlenie! Ano, ale konkretne systematicku bio. a ekologiu Aj ty, vsak?
azizi: nie, ekologiu chvalabohu nemam, len ako predmet sme ho mali, aj ked rozdiely take nie su medzi nami a nasimi ekologmi maju len trosku viac chemie...sys. biologia, ako vazne to znie, my sme len biologovia: smiley:
ona sem bola tusim zoslana samym diablom =D