Krátky slovník slovenského jazyka 4 z r. 2003 – kodifikačná príručka.
kúpenský príd. hovor. taký, kt. sa kúpi, kt. sa nevyhotoví doma a má sčasti odlišné vlastnosti ako urobený doma, op. domáci: k-á klobása, k-á torta
@staphylococcus ja zas proste hej, vyčasovať a ešte aj prepísať do pravopisu daného jazyka
Úplne som bola hotová z toho, keď Fíni napísali "will you check?" ako tsekaatko
@staphylococcus dávala som pozor, aby som to správne napísala a aj tak som sa pomýlila. Tsekkaatko.
(A som rozmýšľala, či opraviť teba, ale som si povedala, že meh, poviem to ja správne a dopne ti aj tak )
ani ja som to v zivote (nastastie) este nepocul, teraz prvykrat myslim. "Kúpny" poznam len, co predpokladam, ze je aj spisovny vyraz.
Keby som pocul ludi to pouzivat, najprv by mi to prislo mimoriadne pozoruhodne, ale ak by som sa ocitol v spolocnosti, kde to pouzivaju viaceri, tak by som asi rychlo presiel do vyrazne negativneho postoja k tomu slovu
Dufam, ze to teraz nezacnem pocuvat vokol seba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
kúpenský príd. hovor. taký, kt. sa kúpi, kt. sa nevyhotoví doma a má sčasti odlišné vlastnosti ako urobený doma, op. domáci: k-á klobása, k-á torta
Plus nemôžeš čakať odo mňa, že niekde pri preberaní cudzích slov nechám pôvodný pravopis, keď to môžem napísať slovensky
Úplne som bola hotová z toho, keď Fíni napísali "will you check?" ako tsekaatko
A to je krasne DDD
(A som rozmýšľala, či opraviť teba, ale som si povedala, že meh, poviem to ja správne a dopne ti aj tak )
Keby som pocul ludi to pouzivat, najprv by mi to prislo mimoriadne pozoruhodne, ale ak by som sa ocitol v spolocnosti, kde to pouzivaju viaceri, tak by som asi rychlo presiel do vyrazne negativneho postoja k tomu slovu
Dufam, ze to teraz nezacnem pocuvat vokol seba