Ahojte. Určite už každý z vás mal niekedy náladu keď z každej maličkosti ktorá sa mu stane urobí tragédiu, pocit že na vás už nikto nemysli a že každý kašle na vás proste pocit že ste úplne sami a okolo vás sú stále problémy ktoré vás ničia ale nechcete z
napisem na birdz,nemam sa komu vyrozpravat,tak sa strapnujem blogmi,niektore si neskor zmazem
a depky sa zbavit..ak mas naozajstnu depresiu a nie naladovost,tak skus antidepresiva,ja som si ich chcel dat vypisat,ale kazdy ma od toho odhovaral,ale citim ze ich potrebujem lebo inac sa raz zabijem
Ja som skôr ten typ že sa snaží riešiť cudzie problémy, ale sebe nenechám nejak moc radiť alebo pomôcť, ale ani nejako nepotrebujem, lebo nič také neriešiteľne vážne som ešte nemal a na maličkosti som si už zvykol @Fxx antidepresiva fakt nie sú riešenie, skôr sa porozprávať s psychológom a možno by ti bolo o dosť lepšie..
Zábava nepomôže :p Buď ťa tá zábava potom frustruje, alebo na chvíľu na to zabudneš. Ale vráti sa to, takže to nie je liek. Keď si smutná, pusť si niečo smutné. Keď veselá, určite nebudeš počúvať balady. Alebo môžeš, ale tie ti ten smútok asi privodia...
Nechce sa mi teraz rozmýšľať, tak len:
Čo je depresia ?
Depresia je psychosomatické ochorenie, pri ktorom je človek smutne naladený, čo sa zvyčajne spája s úzkosťou, vnútorným nepokojom, poruchami myslenia i spánku. Myslenie je spomalené a zaoberá sa najmä tým, aká beznádejná je súčasná situácia a aká beznádejná je budúcnosť.
Mnohí pacienti prežívajú pocity viny, prehrešenia sa, čo sa môže vystupňovať až do rôznych vidín a bludov. Časté sú aj poruchy spánku, ktoré sa prejavujú v problematickom zaspávaní, náhlym prebúdzaním alebo skorým zobúdzaním. Spánok nebýva ráno dostatočný, pretože je povrchný, a pacient nie je ráno oddýchnutý. Ráno je pre depresívnych pacientov najhoršie, lebo vtedy sa cítia mimoriadne zle. Popoludní sa stav zlepší a večer býva relatívne znesiteľný.
Depresia je liečiteľná choroba. Ak vám diagnostikovali depresiu, nie je to nič, za čo by ste sa mali hanbiť - je to len prvý krok k liečeniu choroby a uzdraveniu. Depresia je časté ochorenie. Až 30 % populácie prežije v určitom období svojho života aspoň jednu depresívnu epizódu. Depresia môže zasiahnuť do života človeka kedykoľvek. Objavuje sa u rôznych rasových skupín, národností a pri rôznych životných štýloch.
Depresia nie je ani znakom slabosti ani nedostatkom vašej osobnosti. Nie je to ani vaša chyba. Je to choroba, ktorá je spôsobená mnohonásobnými biologickými príčinami a príčinami z vonkajšieho prostredia, ale je možné ju liečiť.
Príznaky depresie
Môžete mať depresiu, ak sa dva alebo viac týždňov cítite smutní, alebo pociťujete nepokoj a stratíte záujem o veci, z ktorých ste sa obyčajne tešili - v spojitosti s nasledujúcimi symptómami:
Problémy so spánkom - nespavosť alebo nadmerná spavosť.
Únava - vyčerpanosť, nedostatok energie.
Nechuť k jedlu alebo prejedanie sa.
Pocit bezcennosti, beznádeje alebo viny.
Problémy s koncentráciou alebo rozhodovaním.
Úzkosť, podráždenosť a neustály nepokoj.
Myšlienky na smrť, samovraždu alebo zranenie seba samého.
Ako sa depresia lieči?
Proti depresii je k dispozícii viacero spôsobov liečenia. Na obnovenie chemickej rovnováhy v mozgu sa využíva terapia liekmi. Depresiu je tiež možné zvládnuť pomocou psychoterapie - pomocou poradenstva a podpory zdravotníckych odborníkov, ktorí sa špecializujú na psychické ochorenia. Veľa zdravotníckych odborníkov si myslí, že kombinácia oboch metód je najefektívnejšia. Spýtajte sa svojho lekára, čo je najlepšie pre vás.
Mne sa skôr stáva že mám blbú náladu a vtedy ma štve každá maličkosť..Neriešim to nejak,buchnem dverami, lahnem na posteľ, plačem a potom zaspím (vždy keď plačem, zaspím- viem som divná) a keď sa zobudím je to lepšie
ja takým veciam neprepadávam a ľudí ktorí robia aj s maličkostí tragédie neznášam ... ľudia by sa mali naučiť tešiť zo života ... čo majú ľudia zo života keď sú večne smutný? nič...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a depky sa zbavit..ak mas naozajstnu depresiu a nie naladovost,tak skus antidepresiva,ja som si ich chcel dat vypisat,ale kazdy ma od toho odhovaral,ale citim ze ich potrebujem lebo inac sa raz zabijem
1. čokoláda a zavri pri jej papaní oči, no mňam
2. behanie alebo dáky pohyb, produkuje endorfíny a pri najlepšom aj schudneš
3. vtipné seriály, žiadne romantické, to dopomáha človeku k pocitu samoty
4. ak neplačeš často, tak ti plač pomôže, ak plačeš často daj si čokoládu tá ti pomôže
5. ak si zúfalá napíš blog, ktorý na druhý deň vymažeš, lebo si myslíš, že je to trápne
6. a ak si už fakt že vo veľkej depresii pusti si obľúbenú pesničku, postav sa pred zrkadlo, do ruky antiperspirant a spievaj si uvidíš ako sa zabavíš
7. a ak máš malého súrodenca tak šanti s ním, malé deti vždy rozveselia
Nechce sa mi teraz rozmýšľať, tak len:
Čo je depresia ?
Depresia je psychosomatické ochorenie, pri ktorom je človek smutne naladený, čo sa zvyčajne spája s úzkosťou, vnútorným nepokojom, poruchami myslenia i spánku. Myslenie je spomalené a zaoberá sa najmä tým, aká beznádejná je súčasná situácia a aká beznádejná je budúcnosť.
Mnohí pacienti prežívajú pocity viny, prehrešenia sa, čo sa môže vystupňovať až do rôznych vidín a bludov. Časté sú aj poruchy spánku, ktoré sa prejavujú v problematickom zaspávaní, náhlym prebúdzaním alebo skorým zobúdzaním. Spánok nebýva ráno dostatočný, pretože je povrchný, a pacient nie je ráno oddýchnutý. Ráno je pre depresívnych pacientov najhoršie, lebo vtedy sa cítia mimoriadne zle. Popoludní sa stav zlepší a večer býva relatívne znesiteľný.
Depresia je liečiteľná choroba. Ak vám diagnostikovali depresiu, nie je to nič, za čo by ste sa mali hanbiť - je to len prvý krok k liečeniu choroby a uzdraveniu. Depresia je časté ochorenie. Až 30 % populácie prežije v určitom období svojho života aspoň jednu depresívnu epizódu. Depresia môže zasiahnuť do života človeka kedykoľvek. Objavuje sa u rôznych rasových skupín, národností a pri rôznych životných štýloch.
Depresia nie je ani znakom slabosti ani nedostatkom vašej osobnosti. Nie je to ani vaša chyba. Je to choroba, ktorá je spôsobená mnohonásobnými biologickými príčinami a príčinami z vonkajšieho prostredia, ale je možné ju liečiť.
Príznaky depresie
Môžete mať depresiu, ak sa dva alebo viac týždňov cítite smutní, alebo pociťujete nepokoj a stratíte záujem o veci, z ktorých ste sa obyčajne tešili - v spojitosti s nasledujúcimi symptómami:
Problémy so spánkom - nespavosť alebo nadmerná spavosť.
Únava - vyčerpanosť, nedostatok energie.
Nechuť k jedlu alebo prejedanie sa.
Pocit bezcennosti, beznádeje alebo viny.
Problémy s koncentráciou alebo rozhodovaním.
Úzkosť, podráždenosť a neustály nepokoj.
Myšlienky na smrť, samovraždu alebo zranenie seba samého.
Ako sa depresia lieči?
Proti depresii je k dispozícii viacero spôsobov liečenia. Na obnovenie chemickej rovnováhy v mozgu sa využíva terapia liekmi. Depresiu je tiež možné zvládnuť pomocou psychoterapie - pomocou poradenstva a podpory zdravotníckych odborníkov, ktorí sa špecializujú na psychické ochorenia. Veľa zdravotníckych odborníkov si myslí, že kombinácia oboch metód je najefektívnejšia. Spýtajte sa svojho lekára, čo je najlepšie pre vás.
Ale som somár, mal som tu hneď dať tú stránku:
» www.pfizer.sk/svk/pacient-/-v...
na to som asi moj bojovna